Україна вислизає із пазурів московських попів.

Тема у розділі 'Курилка', створена користувачем анатолий., 8 вер 2018.

1. Konrad Lorenz

Konrad Lorenz Feldwebel

Повідомлення:
    241
    Адреса:
    Terra kozakorum
    Учіть матчасть , Варфоломей грек, а в армію всіх громадян Туреччини призивають .https://uk.wikipedia.org/wiki/Варфоломій_I Найбільший науковець з церковного законодавства в православній церкві. Ваш гундяй дилетант проти нього.

Останнє редагування: 1 січ 2019
    Роня, ДВ762, ->Alexander. та 2 іншим подобається це.
    1. (в наявності 4975 шт.)
      Пластикова деталь для розвантаження та підсумку за стандартами НАТО, вшивається в стінки карманів пі...
      40 грн.
    2. Бажаю здоров'я! Купуючи лот Ви ще й донатите моїм побратимам. Дякую! Власне все у назві, нове....
      190 грн.
    3. (в наявності 14 шт.)
      Нові Оригінальні Велика Британія
      250 грн.
    4. Бажаю здоров'я! Купуючи лот Ви ще й донатите моїм побратимам. Дякую! Підсумок для 4-х магазинів...
      410 грн.
    5. (в наявності 3 шт.)
      Дополнительный навесной подсумок-органайзер для переноски и хранения некрупных предметов, имеет съем...
      500 грн.
  2. Суер*Выер

Суер*Выер General-major

Повідомлення:
    8.052
    Адреса:
    Лодомерія
    Це ще краще, оскільки апостоли були всуціль євреями.

Роня, ДВ762, Лісоруб та 2 іншим подобається це.
  3. анатолий.

анатолий. General-leutnant

Повідомлення:
    15.984
    Адреса:
    Крутого хутора
    Варфоломей подтвердил, что передаст томос украинской церкви, несмотря на противодействие некоторых церквей
    Константинопольский патриарх назвал предоставление автокефалии Украине «великим событием»
    Константинопольский патриарх Варфоломей назвал предоставление автокефалии Украине «великим и историческим событием» и пообещал, что оно завершится передачей томоса, несмотря противодействие некоторых церквей, передает РИА Новости.
    С автокефалии украинской церкви Варфоломей начал свое небольшое выступление на праздничной церемонии разрезания новогоднего пирога — василопиты. Церемония прошла 31 декабря, видеозапись распространили СМИ патриархии.
    «Господь благословил уходящий год. Мы славим его за все блага, которые он нам дал, и особенно за великое и историческое событие автокефалии церкви Украины, дело, которое завершится и благословится в предстоящее воскресенье в присутствии нового предстоятеля этой сестринской церкви и в присутствии президента страны господина Порошенко. Здесь они получат томос автокефалии», — сказал Варфоломей.
    Он подчеркнул, что этому решению «было много сильного противодействия», но оно не поколеблет позиции Константинополя.
    В заключение патриарх выразил надежду, что 2019 год будет годом мира для всего мира, а православная церковь будет за это молиться.
    «И мы молимся, чтобы сестринские церкви, которые несправедливо противодействуют решениям и инициативам первопрестольной Константинопольской церкви, наконец начали думать более логично и справедливо, с большим уважением и благодарностью к церкви нашего Вселенского патриархата», — добавил Варфоломей.

Роня, ДВ762, Магуа та 6 іншим подобається це.
  4. ->Alexander.

->Alexander. Oberleutnant

Рейтинг:
    0
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    1.863
    Адреса:
    Україна, ранiше - Дніпро.
    Все эти деятели - не то, что не преданы анафеме, не лишены сана, и не изгнаны из обсуждаемой религиозной организации, но, даже не подверглись ни малейшему осуждению её руководства. МП - не открестилась ни от них, ни от их деяний. Даже, наоборот: в случае общественного резонанса, они получают поддержку от организации. Следовательно - и руководство, и остальные члены данной организации - поддерживает их, конкретно, антиукраинскую, и, вообще - преступную деятельность.
    Следовательно, СБУ должно обратить внимание на деятельность всего Московского патрархата.
    Точно так, как это было проделано с другой псевдорелигиозной организацией - компартией.
    Жаль, конечно, что декоммунизация - недостаточно полноценно была проведена.
    Да - потому, что ваша риторика, чуть больше, чем полностью, повторяет путинско-гундяевские нарративы. И не имеет ничего общего с реалиями.
    К тому же - вы не запостили ни одного, хоть, сколько-то, правдоподобного аргумента, в подтверждение своей позиции. Мы видим только нападки на официальную, и каноническую(!) позицию Киева и Вселенского патриархата.

Угомонитесь уже. Не засоряйте тему. Не нравится - не читайте. Вас никто насильно в ПЦУ не гонит (как, впрочем, и в эту тему). Оставайтесь в своём экзархате РПЦ, если так нравится. Можете, даже, на бытовом уровне, продолжать считать его УПЦ МП. Варфоломеевских ночей - не планируем.
    ;):smile_13::D

rathenau, Полтава1982, Лісоруб та 3 іншим подобається це.
  5. jdnst

jdnst Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    5
    Відгуків:
    98
    Лоти
      на продажу:
    18
      продані:
    319
    Повідомлення:
    605
    Адреса:
    Украина
    Свято наближається, а консерви тіпа хілі чи хулі, все більш пучить....

ДВ762, Лісоруб та ->Alexander. подобається це.
  6. Хиля

Хиля Oberfeldwebel

Повідомлення:
    962
    Адреса:
    Украина
    Чому тоді в Вікіпедії написано - "Потім диякон Варфоломій служив у турецькій армії"? Брешуть?
    https://uk.wikipedia.org/wiki/Варфоломій_I

Cladotrix - http://www.umoloda.kiev.ua/number/0/2006/128459/

Додатково - https://spzh.news/ua/zashhita-very/...-stambula-istorija-konstantinopolyskoj-cerkvi

анатолий., я не піднімаю духовні питання, чи навіть "юридичні". Я прошу Вас особисто, не публікувати пропаганду, яка шкодить Україні!

Мове йде не про діяльність КДБ, ФСБ, РПЦ УПЦ та турків. На це в нас є СБУ. Якщо бачите російського агента - пишіть заяву в СБУ, в тому числі й якщо він в рясі.
    Мова йде про те, що антицерковна пропаганда дурить людей, та несе шкоду Україні, прикриваючи здачу туркам наших храмів, які до цього належали народу України. Том прошу не маскувати такі злочини - передача храмів українців, туркам.
    Чим це я засмічую тему? Тим що прошу не маскувати пропагандою антиукраїнських злочинів?

Була ПОВНІСТТЮ НЕЗАЛЕЖНА ЦЕРКВА УПЦ КП, а стане не просто залежною від турків, а ще й храми УПЦ КП, перейдуть туркам!
    От за що ви воюєте! За здачу власності України. І цей факт здачі, маскуєте словом Томос.

Я не піднімаю духовні питання. Немає сенсу обговорювати їх, тому що будуть флудити люди, які взагалі не розуміють навіть що таке "духовних світ" ("світ невидимий").
    От для чого ви намагаєтеся обдурити людей, називаючи вимоги Апорстолів та всесвітніх Соборів, путіновсько-гундяєвською риторикою? Моя риторика повторює ВИМОГИ АПОСТОЛІВ до тих, хто хоче бути прихожанами та ієрархами тих помісних Церков, які вони створили. Її повторювали керівники Всіх помісних Церков, та навіть Варфоломей, до старту президентських перегонів в Україні. Тепер в нього інша риторика.
    1. Запостив не один аргумент, який підтверджує мої позиції, та більш того - давав посилання.
    2. Я в шоці від цього повідомлення! Воно занадто схоже на те, що пишуть російські пропагандисти! Я вирішив перевірити, чи не помилився я. Набрав в гуглі фразу "позицию Киева". Маже всі повідомлення з такою фразою - російські, або з проросійських видань. Для українців, зазвичай це не позиція міста Київ, а позиція гаранта. А от для росіян, це позиція Києва.
    Подивився хто ви, за професією - фрілансер. Пишете відповіді російською, на повідомлення, написані українською... Добряче замислився... Я надіюсь, що ви не займаєтеся пропагандою, за гроші, тобто не є професійним розповсюджувачем пропаганди, маскуючої правду.

jdnst, назвати консервою людину, яка просить не віддавати українські храми туркам, а більшу частину нашої Церкви - путіну, може хіба що союзник путіна.

Панове, звертаюся до всіх - будь ласка, зверніть увагу на те, що я не виправдую путіна та гундяєва, а прошу НЕ допомагати путіну, розпалюванням міжконфесійної ворожнечі, пропагандистськими матеріалами, та не маскувати дарування туркам храмів УПЦ КП та УАПЦ, за допомогою публікації пропагандистських матеріалів.

7. ДВ762

ДВ762 Leutnant

Повідомлення:
    1.059
    Адреса:
    Ненька. Portae caelestis.
    ога...розсадник "рузьге міра"..розсадник антиукраїнської пропаганди неможна чіпати - хуйло нападе!
    гроші від українців йдуть в парашу а ми їх не чіпаємо......ню-ню.
    секта гуньдяя (параші) ніколи не була канонічною церквою...тож про яке життя душі після смерті йдеться???
    якщо то дійсно вцерковлені (прикольне слово) православні то вони аж ніяк не підуть проти церкви-матері (константинополя) і не будуть підтримувати парашинську секту гундяя...

Роня та ->Alexander. подобається це.
  8. Суер*Выер

Суер*Выер General-major

Повідомлення:
    8.052
    Адреса:
    Лодомерія
    Яка-така мать? Це ж агрєсівньій блок НАТО стамбульського патріархата!

gantz подобається це.
  9. Cladotrix

Cladotrix Der Grüne Führer

Повідомлення:
    10.162
    Адреса:
    Україна
    @Хиля , ещё раз, там речь о экзархате(внешнее управление из константинополя) церквей в европе, русских.
    Вассалы грубо говоря, посмотрите когда это было сделано, дату, перед томомосом нам, вероятно начали по наущению рпц делать погоду и их прихлопнуло " начальство", константинополь, такие вот тёрки, а вы о томосе и автокефалии.
    И снова вводите в заблуждение, храмы туркам не перейдут они в собственности громады, пусть вам дяди обьяснят политинформаторы, но вот те моменты которы вроде как перекручены, с умыслом или нет то уже другой вопрос.

Полтава1982 та ->Alexander. подобається це.
  10. Хиля

Хиля Oberfeldwebel

Повідомлення:
    962
    Адреса:
    Украина
    Бачу що КДБістська пропаганда декого зовсім відучила ТВЕРЕЗО аналізувати інформацію.
    УПЦ ВЖЕ не є розсадником антиукраїнської пропаганди. СБУ уважно моніторить діяльність УПЦ. Тож, не потрібно бути генієм, щоб зрозуміти, що УПЦ не може вести антиукраїнську діяльність. Достатньо просто перестати підміняти свої думки, пропагандистськими фразами, і зрозумієте як Вас дурять.
    Я написав що денисенко - КДБіст, і мене звинуватили в тому що я путіновський агент. Вячеслав Чорновол написав, що Денисенко є КДБістом, та що він веде антиукраїнську діяльність. Тож Ви маєте вважати що і Вячеслав Чорновол є путіновським агентом, бо викривав денисенківську антиукраїнську діяльність! Так? http://pravoslavye.org.ua/2016/05/василий-анисимов-о-патриотизме-патр/

ДВ762, спробуйте проаналізувати куди конкретно, йдуть гроші, та якими каналами. Якщо зумієте тверезо розібратися в тому, куди йдуть гроші, будете здивовані тим, як нахабно вас ошукує пропаганда.

ДВ762, дійсно, нападе! Невже Ви не можете зрозуміти такі елементарні речі? Це ж не важко. Просто, спробуйте зрозуміти, користуючись своїм розумом, та своїм життевим досвідом. Навіть гарант казав що катерам не дозволяли відстрілюватися, щоб не спровокувати повномасштабну війну. Американськи генерали теж вважають, що якщо путін знайде суттеве виправдання вторгнення, то буде велика війна, і готуються до війни. А ви думаєте, що закидаете тисячі путіновських танків та РСЗВ, шапками. Подивіться, ось ще одна людина стверджує те, що міжконфесійна ворожнеча вигідна путіну, і вона може стати приводом для вторгнення. Причина - потрібно забезпечити Крим водою. Пивід - шукають, і не тільки шукають, а й намагаються зформувати, в тому числі й публікацією матеріалів, викликаючих міжконфесійну ворожнечу.
    Раджу уважно послухати, подивитися на карту, та співставити сили Росії, і наші. Та ще й не забувайте, що в нашому генштабі до цього часу служать радянські генерали, і навіть той, що кричав на передовій, що росія - "великая страна", коли добровольці захопили декілька населених пунктів, та натравлював військового прокурора, на тих хто посмів відвойовувати Україну!

Ваша самовпевненість, від того, що не розумієте справжнього розкладу сил. Мабуть, ніколи не бували в пеклі, влаштованому хоча б одним танком.

Cladotrix, Ви оперуете тими твердженнями, які звучать в передвиборчій пропаганді. Насправді, ситуація значно гірша. Варфоломей не дає АВТОНОМІЮ! Навпаки, він прибирає до своїх лап те, що було взагалі незалежне від нього - храми УПЦ КП, та УАПЦ! Деякі депутати вже зрозуміли в яку ж*** вони вляпалися, проголосувавши за церковні закони, звертаються до Варфоломея, з проханням надати текст Томосу, але не наважуються відкрито визнати що Варфоломей не дасть автокефалію, а дасть зовсім іншу грамоту (Томос), в якій буде прописаний механізм, який дозволяє йому захоплювати будь які храми, та виганяти будь яких ієрархів. Ви цього не знаете? Чи знаєте, але не бажаете усвідомлювати те що Томос, є рейдерським? Якщо він на благо нам, тоді чому його текст не тільки не обговорюють, а СТАРАННО ПРИХОВУЮТЬ ТЕКСТ ТОМОСУ? Чому? Щоб ми не відмовилися від нього? Навіть АП не надає текст Томосу, на запити народних депутатів? Вас це не насторожує?

РПЦ є нашою Церквою. У УПЦ є підрозділи в інших країнах. Наші епископи приймають участь в обранні патріарха московського, а РПЦ не має взагалі ніякого права когось призначати чи вибирати на території УПЦ!!! То чи не зрадою є, хоча б відмова від впливу наших митрополітів на РПЦ? Навіть якщо вважати що намагання влади віддати нашу частину РПЦ москалям, є благом для України, то яким благом є заборона мати будь-які підрозділи в інших країнах? Невже Ви всерйоз вважаете, що ми маємо віддати туркам, приходи УПЦ, в Канаді, Америці, та в інших країнах? Зверніть увагу, Україна взагалі втрачає право на володіння своїми ставропігіями, а українці, наприклад, Канади, втрачають право ходити в нашу, Українську Церкву, а можуть ходити тільки в турецьку ставропігію!

Вибачте, покидаю цю тему, бо немає часу на спілкування. Хочете зрозуміти що насправді відбувається - вважайте що пропаганда, це суміш правди та брехні, за допомогою якої наші справжні вороги намагаються заморочити нам голови. Тож, аналізуйте ще й інформацію третіх сторін, не зацікавлених в результатах дії пропаганди. Тобто, не українських, та не російських.

11. Maks007

Maks007 Moderator

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    135
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    286
    Повідомлення:
    4.311
    Я чего-то не пойму, в одном сообщении Вы за УПЦ МП, утверждаете что она не зависима, от РПЦ, в другом сообщении, что независима УПЦ КП.
    Напрашуется вопрос:
    Кто то самое независимое лицо, находящееся в РФ и предстоящее за УПЦ МП на церковных соборах, и перед Богом?

засыпщик _, Лісоруб, Полтава1982 та ще 1-му подобається це.
  12. ->Alexander.

Рейтинг:
    0
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    1.863
    Адреса:
    Перейдуть українцям, бо буде Томос про автокефалію. А були підпорядковані москалям. Я постив, як колишня УПЦ МП залежить від Москви. (Розібрано у пості #862) Та, якщо, й, було так - то чим турки/греки - гірші за москалів? Нагадати, звідки православ'я прийшло на землі Київської Русі?
    Тим більш, "власнісь", тобто майно - як була, так є, й буде надалі - власністю держави Україна, щоб там Гундяй не писав у своїх незаконних постановах.
    А церкви екзархату РПЦ - ніхто, насправді - не виганяє. Вимагають лише перейменування розпущеної структури: УПЦ більше не існує - ані КП, ані МП.
    Покарання порушників та злочинців - немає ніякого відношення до духовних питаннь. Це - суто організаційна справа. У деяких випадках, навіть - кримінальна.
    Які саме вимоги апостолів стосуються діяльності Московського патріархату в Україні? Текст положення Халкідонського собору, щодо розмежування єпархій по політичному поділу країн, я надав трохи вище.
    Листи Гундяя, пост #815? Там де він дарує своїй філії майно, що належить Українській державі? Геть усе, що тут було на протязі 1000 років? :D
    Вони не варті паперу, на якому напечатані. Про усе інше - вам, теж - відповіли неодноразово. Скільки можна повторювати одне й теж?
    Це позіція не тільки Гаранта, а, й, "офіційного Київа" (тобто, держави Україна), що уособлює у собі, ще точку зору Ради, як законодавчої гілки влади, та значного відсотку пересічних громадян.
    І - ні, я тут не за гроші працюю, а за Істину. Також, я можу постити декількома мовами, як бачите. Просто у житті, я не російськомовний, та не українськомовний, хоч вільно спілкуюся цими двома мовами.
    Та, ви не роздивилися ще підпис... такими маленькими літерами, під кожним моїм постом. Теж - привід доколупатися.
    :D:D:D
    https://censor.net.ua/resonance/3086544/kak_dengi_iz_kievopecherskoyi_lavry_uhodyat_v_rossiyu
    Це - не поодинокий випадок.
    Тут півфорума - ветерани, а інша половина - волонтери. А ви - за мир, любою ціною, як я подивлюся.:mad:
    Так. Він надає АВТОКЕФАЛІЮ. Ваші пости - нічого не змінять. припинить скиглити.
    А, вот это - оговорка про Фрейду. Всё с вами ясно. Остальной бред можно не читать.
    Надеюсь, насовсем... бо - достала уже эта пропаганда. А, вообще - сколько раз, вас просили прекратить флуд и разжигание розни на религиозной почве. Это - наказуемые, на форуме, деяния. Тем более, вам, уже несколько десятков раз, ряд камрадов разъяснил вашу неправоту по всем вопросам. Просто, уясните: ваше мнение - ошибочно (грубо говоря: сами вы не разбираетесь в этих вопросах, а ваш духовник - выдаёт вам дезинформацию). И смиритесь. Где, спрашивается, ваше христианское смирение, а?
    :D

засыпщик _, Болох, ДВ762 та ще 1-му подобається це.
  13. Cladotrix

Повідомлення:
    10.162
    Адреса:
    Україна
    Ну таке вже шо хз...
    Кгбіст Денисенко попер проти росії з рпц в турецьке покровительство, а рпц це наша церква, сбу проти упц мп нічого мовдяв не має, а обшуки у попів і нев'їздні списки це блін відки?!
    В цих логічних викладках звивини можна поплавити.,
    Ну кгбісти вся верхівка церкви, тільки одні колишні, а інші діючі. Я правильно розумію Гундяй (рпц )що з кремля не вилазе не кгбіст, свій пацан, а денисенко так? Ви ж топите за рпц і упц як їй підпорядковану,

засыпщик _ та ->Alexander. подобається це.
  14. ДВ762

ДВ762 Leutnant

Повідомлення:
    1.059
    Адреса:
    Ненька. Portae caelestis.
    коли ви востаннє були в УПЦ МП?...я за останній рік 2 рази...крайній раз в грудні цього року...нічого не змінилось!!!
    якби не причина по якій довелось бувати в тій секті (похорони і роковини дядька жінки) я б можливо натовк морду тому московському попу за його слова про мир з християнами (кацапами, сепарами), про розкольників (УПЦ КП)...я насилу стримувався щоб достояти служби...робив це ради родичів жінки які ходять в ту секту...
    хуйло якщо наважиться - нападе хоч з поводом - хоч без поводу...так що все сказане вами - мимо...
    в пеклі і правда не був...та й звідки мені знати про танки...просто п'яний писар вписав мені ВУС 420300 ...

Боб67, засыпщик _, gantz та 3 іншим подобається це.
  15. ->Alexander.

Рейтинг:
    0
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    1.863
    Адреса:
    Полагаю - дисфункция височных долей головного мозга. Либо, просто - тролль. Печально это всё. :(

засыпщик _ та Maks007 подобається це.
  16. Cladotrix

Повідомлення:
    10.162
    Адреса:
    Україна
    Screenshot_2019-01-01-22-23-09-021_com.opera.mini.native.png
    Элементарно, Ватсон! Человек-левша, более развито правое полушарие, а логика это левое.
    ПС Был бы прикол если б я угадал., Мысли в слух , не хочу обидеть но умозаключения в постах действительно странные.

засыпщик _, Полтава1982 та ->Alexander. подобається це.
  17. Maks007

Maks007 Moderator

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    135
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    286
    Повідомлення:
    4.311
    Он уже умудрился перетащить этот срач в тему про модерацию... https://reibert.info/threads/vopros-adminu-tut-forum-ili-chto.1045064/page-2

Роня, анатолий., gantz та ще 1-му подобається це.
  18. Лісоруб

Лісоруб Oberleutnant

Повідомлення:
    1.795
    Адреса:
    Україна
    А чого не Послать його неділь на три робить Гирифони щоб не розводив срачі.

Роня, засыпщик _, Полтава1982 та 4 іншим подобається це.
  19. анатолий.

Повідомлення:
    15.984
    Адреса:
    Крутого хутора
    Чийгоз: Отримання Томосу - ще один крок до деокупації Криму
    Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз заявив, що отримання Томосу, здобуття ще однієї форми незалежності - дуже важливе для кримських татар.
    Про це він сказав в ефірі "5 каналу".
    "Отримання Томосу - дійсно дуже важлива подія для нашої держави, і здобуття ще однієї форми незалежності - це теж дуже важливо для кримських татар. Ми всі ці роки, з моменту розвалу Радянського Союзу, активно брали участь у цих успіхах нашої країни.
    Український народ історично нам близький, він культурно близький, у нас дуже багато спільного, і тут немає питання відмінності релігій. Тут є спільна боротьба, спільне майбутнє", - зазначив Чийгоз.
    "Я знаю, що в Криму з надією і радістю сприйняли цей черговий успіх нашої країни. Адже це ще один крок до деокупації Криму", - підкреслив він.

Роня, засыпщик _, Maks007 та 2 іншим подобається це.
  20. анатолий.

Повідомлення:
    15.984
    Адреса:
    Крутого хутора
    Таможня Украины задержала праздничное послание от патриарха Кирилла

Таможня Украины задержала послание от патриарха Кирилла, которое священнослужитель отправил в преддверии праздников.Патриарх Московский и всея Руси по традиции отправляет тираж своего послания на Украину перед Рождеством, чтобы его зачитали на праздничном богослужении 7 января.
    По данным , посылку задержали за несоблюдение таможенных формальностей.
    Об этом сообщает глава Синодального отдела по взаимоотношениям церкви с обществом и СМИ Владимир Легойда .

rathenau, ДВ762, jdnst та ще 1-му подобається це.
  21. анатолий.

Повідомлення:
    15.984
    Адреса:
    Крутого хутора
    Стала відома програма отримання томосу
    Офіційна делегація України на чолі з президентом Петром Порошенком 5-6 січня здійснить робочий візит до Турецької Республіки для отримання томосу.
    Про це повідомляє в п’ятницю прес-служба Верховної Ради.
    Зазначається, що в делегації також візьмуть участь митрополит Київський і всієї України Епіфаній та спікер парламенту Андрій Парубій.
    Програмою візиту до Стамбула передбачено 5 січня зустріч Порошенка і Парубія з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом та Вселенським патріархом Варфоломієм.
    Учасники делегації візьмуть участь у церемонії підписання томосу Вселенським патріархом та в молитві у Патріаршому Храмі Св.Георгія.
    По завершенню процедури прозвучать заяви.
    6 січня президент України та члени делегації візьмуть участь у церемонії вручення томосу, Божественній Літургії (буде спільне відправлення Вселенським патріархом Варфоломієм і Митрополитом Епіфанієм), та церемонії освячення води у затоці "Золотий Ріг".

Полтава1982 та jdnst подобається це.
  22. анатолий.

Повідомлення:
    15.984
    Адреса:
    Крутого хутора
    Варфоломей призвал православных патриархов признать автокефалию Украинской церкви

Вселенский патриарх Варфоломей призвал патриархов и архиепископов автокефальных православных церквей поддержать предоставление автокефалии Православной церкви Украины.
    Об этом он написал в письме, передает Ortodoxia Info.
    "Реализация всех [наших] усилий ожидается 6 января, в день Богоявления, на котором мы намерены предоставить Томос об автокефалии и провести совместную службу с предстоятелем автокефальной православной церкви [Украины]", - говорится в письме Вселенского Патриарха Варфоломея к патриархам и архиепископам автокефальных православных церквей.
    Отмечается, что на Фанар уже начали прибывать представители украинского духовенства. В то же время иерархи поместных православных церквей должны проанализировать детали письма, чтобы продолжить работу над признанием новой церкви.
    В письме Варфоломей призывает патриархов и архиепископов автокефальных православных церквей признать Украинскую церковь автокефальной.
    "Если мы решим игнорировать наших братьев, которые переживают моменты агонии в Украине, мы не будем иметь никакого оправдания в судный день", - подчеркнул Варфоломей.

23. анатолий.

Повідомлення:
    15.984
    Адреса:
    Крутого хутора
    На Різдво у Києві покажуть томос про автокефалію
    На свято Різдва Христового у Софії Київській відбудеться святкове богослужіння, де буде продемонстровано томос про автокефалію.
    Про це інформує Facebook-сторінка Православної церкви України.
    Богослужіння розпочнеться 7 січня 2019 року о 10-ій годині ранку.
    Зазначається, що в спільній молитві запланована участь президента, голови Верховної Ради, народних депутатів, членів Кабінету міністрів, української інтелігенції, капеланів та волонтерів.
    "Як видимий знак підтвердження церковної автокефалії й незалежності в соборі Святої Софії – Премудрості Божої під час богослужіння перебуватиме довгоочікуваний томос – документ, який Вселенський патріарх Варфоломій 6 січня передасть главі ПЦУ Блаженнішому Митрополиту Епіфанію", – йдеться в повідомленні.
    Водночас наголошується, що зважаючи на заплановані заходи безпеки, під час такої важливої події, вхід до собору Святої Софії та на його територію під час літургії буде обмежений.
    Водночас усі віряни матимуть змогу взяти участь у молитві та спостерігати за богослужінням з великого екрану на Софійській площі.
    "Після літургії томос буде перенесено для загального огляду в трапезний храм Софії Київської (Мала Софія), де кожний бажаючий зможе його побачити в будь-який день з 8-ої години ранку до 18-ої години вечора", – наголошують у ПЦУ.

->Alexander., ser Morgan, Лісоруб та ще 1-му подобається це.
  24. анатолий.

Повідомлення:
    15.984
    Адреса:
    Крутого хутора
    Виготовлений на пергаменті афонським іконописцем Томос для ПЦУ вже на Фанарі
    Ієромонах Лука
    У резиденцію Вселенського патріархату в Константинополі (Стамбул) доставлено виготовлений на пергаменті Томос про автокефалію Православної церкви України.
    Про це повідомляє прес-служба Бігорського монастиря в Македонії.
    Вселенський патріарх Варфоломій прийняв у своїй резиденції іконописця та каліграфа, ієромонаха Луку з монастиря Ксенофонт, що на Афоні, який привіз виготовлений ним документ.
    Представники Православної церкви України на чолі з митрополитом Київським і всієї України Епіфанієм вже прибули на Фанар і будуть присутні на церемонії ратифікації Томосу Вселенським патріархом.
    Після цього глави двох церков проведуть спільну службу з нагоди свята Богоявлення. Під час Божественної літургії патріарх передасть томос митрополиту Епіфанію.

рональд, Maks007, ->Alexander. та 4 іншим подобається це.
  25. ser Morgan

ser Morgan Oberst

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    2
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    3
    Повідомлення: