Вони всі свинець...і стартерні і тягові і гелеві і AGM... різниця лише в технології виготовлення пластин і електроліті: рідкий, гель або абсорбований в сепаратори ( AGM)
а як тоді розуміти фразу: #59850 "свенец до 10.5v спокойно. 10.2v типа предел, затем сразу заряжать" для стартерних АКБ 10.5 це вже глибокий розряд...вони цього не люблять...гелеві переносять глибокі розряди нормально..но і вони не до 10.5в
Вітаю хлопці )) Сьогодні вранці наша арта кинула по кацапідарам трохи поросят. Минула година, я трохи ся не всрав, та чаєм не вдавився, 3 ракети у відповідь у сусіднє село.... Димна траса у село, але вибухи чогось бути над головою. Перша думка - касети, бігом у яму, чогось побіг до дальної... Але касет не було, нащастя )) Минулої ночі вгепали знову по нашому селу, здригнувся будинок, кацапідари нищать фермерське господарство. Телефонував зварювальник, вже усе поварив, хоче ще, бо я ледь не єдиний замовник... Так і живемо.
Привіт парні. Весь тиждень шукаю крокодильчики на клеми АКБ - хотів поробити вольтметри на свої здохляки щоб дочка з зятьком не садили нижче 12в бо одного здохляка добили - ушов до 10в і більше не піднімається...нема ніде...вигребли у всіх магазинах...лишились лише манюнькі і зварочні для маси...доведеться паяти кольца і садити на кольца...кожного дня по 2-3 рази вимикають світло на 3-4 години...на вихідні тра вчити зятька запускати і перемикатись на генератор
в піцентрі були, таки для маси але меньші. Глибоко всажені батарейки деякі зарядні вміють реанімувати, в мене таке, працює, пробував, для зовсім дохлого треба на пару хвилин паралельно підключити нормальний. І все таки щось придумувати дурнестійке від розрядки, зараз мої коробочки далеко, але працюють автоматично, без толкового нагляду. Єдиний їх недолік заслабий стум зарядки, батарейки 100, а струм трохи більше 5 і воно ще виє вентилятором, бо йому бачиш важко таке накачувати.
Я взял клеммы автомобильные, 120гр пара, на них болтики на 6, по два штуки на клеме, подсоединять очень удобно.
не варіант...в мене до клем АКБ підключаються крокодили нагрузки: світильник чи модем з роутером чи зарядка...от хотів нормальними крокодильчиками підключати ще й вольтметр - щоб інколи поглядали на нього і не садили АКБ в кізяк... АКБ - здохляки...вони спочатку здохли на авто а потім декілька місяців відпахали на підшефних блокпостах на освітлення бліндажів - тільки встигав заряджати... здохляків хватає на 3-4 дні (в залеежності від відключань світла)..тому кожні 3-4 дня тягаю їх в гараж на зарядку...крокодилами значно зручніше відкидати-приєднувати навантаження
5 листопада 1929 р. у Москві відкрився перший у Союзі планетарій. У Запоріжжі теж планувалося будівництво планетарію, на Центральному бульварі навіть забили сваї під могутній фундамент і – гроші десь зникли. Згодом на тому фундаменті постав генделик круглої форми - “Шайба”. Ганна Черкаська (с) Бо радянському люмпену краще шукати сенс на дні келиха, ніж мріяти о зірках та подорожах. Як жеж цих мрійників заставити гинути за пожежу леворуції?
варіант найкращий десь нарити французські клеми, вони на пружинних швидкоз'ємах, це найкраще серед всіх виробників. Ще і пластикова кришка автоматично, коротнути майже неможливо.
Ну от...сидимо без світла...переключив роутер і модем на АКБ....і тішина...модем не працюває...1 штекер в обриві центральний контакт...на штекері плямка як від сварки- знач коротнули....ще коли ставив штекери мелькнула мисля що центральний контакт негарно виступає....як у воду дивився...тра буде купити штекери з закритим центральним контактом... Вирішив перейти на живлення модему і роутера від UPS ....один АКБ проробив 15 хвилин і почав пищати UPS - напруга впала до 11,9в і він відключився....2й АКБ теж протягнув хвилин 15 і теж запищав і при 11,9в вирубився...сцуко планети зійшлись...пішов заводити генератора...
мля...точно планети зійшлись...генератор завівся з 6 разу..хоча зазвичай з 2-3 разу...в баку закінчився бензин тож заводив прямо на газу... в планах: - замінити штекери модема і роутера на штекери з закритим центральним контактом - уникнемо КЗ - добавити пердохранітєль на "+" провід...десь валяється такий для авто з корпусом (для ГБО ставлять) - мало лі ще яке КЗ буде...авто кажись на 3А мінімальні що зустрічав...при нагрузці 12-14 вт або 1А зійде...
За сьогодні та вчора в активі 2 вириті та заправлені ямки. З одного боку заважав дощ, учора пів дня та сьогодні пів дня не рив, учора - дощ, сьогодні - багнюка. Заправив, почав но рити наступну - вперся в коріння шовковиці, яку обкарнав рік тому. То було велетенська абсолютно безпонтова деревина, з якої тільки тінь та пригнічені рослини. Коли пиляв минулого року, якісь гілки пошкодили димар на кулінарному комплексі та ледве не розтрощили дах. Прийшла черга прибрати цей корч, а він в обхваті сантиметрів 40, та впився щонайменше 7 велетенськими коріннями у землю. Дві кореняки відрубав та на останок трохи допиляв ручною пилкою. Зріз 17х25 сантиметрів. Втомився. А ще сьогодні треба доробити креслення та відправити на обговорення. Сусідка спаковує останні речі та днями стартує. Приходила сьогодні накопати зізіфуса, кажу беріть скільки треба, бо усе що залишиться буду корчувати. Каже буду телефонувати )) Ну хай телефонує. Доречі у Каменець-Подольскому районі, де вона придбала хату з ділянкою, внаслідок різниці менталітету вже виник конфлікт, який може перерости у громадську війну )))
Доречі, купила пачку місцевих газет, наказала чоловіку вчити українську мову. Той старанно вчив. Через тиждень зателефонував, вони трохи проїхались по полуниці/паляниці, вона йому каже: - шото Валера у тебя получается как у азарова. Тьі наверное пока по москальскі говори. Так понятно, что тьі с востока. А если по азаровски, то ещё решат шо тьі агент. Потом вместе поработаем над дикцией ))
Ранку хлопці! Вночі кацапідари гатили С300 по Вільнянську. Мабуть по зерносховищу. Постійно гупає захід, умовно Марганецький напрямок. Нашу місцевість кацапідари зранку потужно накривали касетним лайном, у декілька хвиль. На світанку чув як миші стрибають на бампер та бігають по дверях )) Чай геть вихолонув за ніч у термосі. Зігрівся на сонечку, яке поки що гріє ще потроху )) Пішов працювати ))
Доречі, якщо кого цікавлять як отримати трохи груш (дерев) карликів, то знаю де взяти. В мене вони росли з 2012 року, перші плоди дали на наступний після посадки рік. Дерева ростуть десь 1 - 1,2 метри заввишки, я саджав їх у рядочок на відстані 1,0 м одне від одного, але 1,2..1,5 всеж булоб краще. Булоб гарно забити пару стовбчиків, щоб підв'язувати гілки, бувають такі роки, що гілки від навантаження плодами відламуються.. Стигне на прикінці жовтня. Як для цієї пори року - неймовірно смачна. Пішов учора нарвати плодів - а вони при першому заморозку впали на землю, там їх миші знищіли вщент, єдиний плод лишився ((
На смітник такий термос. Даже китайці, той же Трамп, за такий час держить температуру, що неможливо пити, бо гаряче.