Заготовка и подготовка древесины

Тема у розділі 'Реставрація знахідок', створена користувачем Djomin, 12 січ 2021.

1. Bakay

Bakay General-major

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    94
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    168
    Повідомлення:
    7.015
    Адреса:
    У к р а ї н а
    Посмотрел на кору и предположил,что акация но точно не абрикос:
    на фото с лева абрикос(растет) с права бревно с акации
    P10118-124930(1)(1).jpg

вот они,растут на молодых ветках,
    P10118-103345.jpg P10118-121338(1).jpg

Вот такие вербы можно встретить у нас под ставками
    P10118-124641.jpg P10118-124601.jpg P10118-124556.jpg
    А вот эта растет в поселке (Херсонская обл)когда то была большая,при ветре ветки обламывалис,обрезали сейчас отростают потихоньку
    P10118-120416(1).jpg P10118-120402(1).jpg
    А вот немного фото по акации (думаю будет интересно)как раз сегодня ехал в райцентр
    P10118-103420.jpg P10118-102752.jpg P10118-102529.jpg P10118-103047.jpg P10118-103405.jpg
    а вот эту кото то спелил пару дней назад
    P10118-121324.jpg
    Через время от этого пня возможно отрастут молодные побеги примерно так
    P10118-103337.jpg
    С уважением

Останнє редагування: 18 січ 2021
    SHLAMOFON, Otryta, Криос та 3 іншим подобається це.
    1. (в наявності 2 шт.)
      Предложу штатный комплект к ППШ . В комплект входят отвертка и шомпол. Оригинал, состояние хорошее....
      250 грн.
    2. “Заряжалка” для магазина под пистолет-пулемета МР-38/40 “Шмайсер”. Качественная европейская копия. П...
      4500 грн.
    3. (в наявності 3 шт.)
      Ключ для откручивания гайки “ореха” для отсоединения ствола у пистолет-пулемета MP-38/40. Общая дли...
      300 грн.
    4. (в наявності 3 шт.)
      Пружина новоробна,посилена,якісна. Демпфер може відрізнятися від того,що на фото.
      280 грн.
    5. 40 грн.
  2. crx1991

crx1991 Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    614
    Я так понял .что Акация имеет не плохую структуру и качество. Где то видел чертежик приклада ППД , там указано что взята Лоза. Документ точно оригинальный. и до военный.. На Ленинградском заводе во время Блокады выпускали ППД , и приклад изготавливали из Карельской березы, что было на складах мебельного производства. Тоже факт... Наверно не плохо это выглядело изделие .

Djomin, Hollger та Криос подобається це.
  3. Djomin

Djomin Feldwebel

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    42
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    98
    Повідомлення:
    452
    Да, у акации просто завораживающая фактура. Цвет слегка необычный, желтоватый с зелёнцой. Нигде до этого не слышал про использование акации в оружейном деле. Но мне она прям запала в душу. Буду её использовать в парочке проектов. Результатом поделюсь. Скорее всего придётся вскрывать тёмной морилкой. Цвет интересный, но совсем не оружейный

Можно сказать, прямая противоположность сосны. Довольно твёрдая, но от этого с ней не менее приятно работать. Просто чуть чаще поправлять режущий инструмент нужно

Останнє редагування модератором: 21 січ 2021
    Криос, Bakay, пампушка та ще 1-му подобається це.
  4. 79-ОАЕМП

79-ОАЕМП Oberfeldwebel

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    24
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    39
    Повідомлення:
    374
    Адреса:
    Україна, Нікопольський Плацдарм.
    Добрий вечір, хочу поділитись своїм досвідом роботи з акцією, в общому дерево дуже крепке, навіть, через край, годиться для виготовлення різних ручок на інструмент топорищь різних гарних речей , але потрібно правильно її розпускати по волокнах, для виготовлення прикладів на зброю в общому не годиться, чому! Тому що по практиці, і як показала практика, при застосуванні на зброї через короткий час просто тріскається, і розпадається на куски, і нічого з цим не поробиш, а от якщо просто як декоративно або на макети схп, в принципі можливо, так що отак, в общому діло кожного, а моя точка зору така.

Криос, Bakay, пампушка та ще 1-му подобається це.
  5. 79-ОАЕМП

79-ОАЕМП Oberfeldwebel

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    24
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    39
    Повідомлення:
    374
    Адреса:
    Україна, Нікопольський Плацдарм.
    По інструменту так, дуже садить інструмент, поки трішки волога ще про щось можливо з нею розмовляти, я маю на увазі акацію, а от як засушити в маслак, все, готове нерви і силу волі.

Bakay, пампушка та ArtBorsuk подобається це.
  6. Djomin

Djomin Feldwebel

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    42
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    98
    Повідомлення:
    452
    Да, акация это не оружейное дерево. Никто из него не делает приклады . Мне просто уж больно она понравилась, вот и решил сделать для себя парочку изделий. Плюс будет визуальный результат того как она в работе

пампушка подобається це.
  7. пампушка

пампушка Gefreiter

Повідомлення:
    24
    Адреса:
    полтава
    Доброго всiм!Використання акацii,як я розумiю,для зброярськоi справи можна розглядати лише в планi творчостi,мистецтва.(Як написав вище пан Djomin .Пiдтримую...)Чи хотiв би я мати ложе з акацii на макетi?Можливо.Але якби я був солдатом,якому доводилося-б тягати з собою гвинтiвку з таким ложем-я сказав би немало поганих слiв на адресу того,хто це придумав.Перш за все через вагу.Дрiбнi дерев"янi деталi,навiть включаючи приклад пiстолета-кулемета ще куди не йшло.Гвинтiвочне ложе-трохи занадто.Це якби був солдатом...А якщо це мистецький проект-обома руками ЗА:beer:. (Побiльше-б такого,О Благословенна Мить Творчостi!)
    Останнiм часом цiкавило,що буде з прикладом з акацii через деякий час-пан 79 ОАЕМП просвiтив(Дякую!),Бо у нас акацiя тiльки на дрова i i паколи-у землi стоть рокiв 15,в той час,як ясен(теж "силач")-гнiе за 2 роки.Також будемо чекати,що скаже Djomin.До речi,ви писали,що вже маете приклад на ппш з акацii-подлiться враженнями...
    Цiкавий момент щодо кольору.Молода акацiя бiльш жовтувата,стара-бiльш коричнева.А от акаця"середнього вiку",якщо в ii кольорову палiтру добавити зовсiм трохи синього-по-моему дуже схожа з формою нiмецьких солдат i кольром фарби,якою фарбували зброю перед вiдправкою на схiдний фронт.

Криос, Bakay та ArtBorsuk подобається це.
  8. Djomin

Djomin Feldwebel

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    42
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    98
    Повідомлення:
    452
    Конечно поделюсь результатом. Пока что это только заготовка под приклад, сейчас работаю над другим проектом. Но даже в таком не законченном виде выглядит хорошо. Все внутренние пазы и посадки вырезал, осталось скруглить. Только вот времени как всегда не хватает

NORVEG, 663, пампушка та ще 1-му подобається це.
  9. пампушка

пампушка Gefreiter

Повідомлення:
    24
    Адреса:
    полтава
    ОстаннIм часом,у зв"язку з обговоренням на форумi,виникло пару запитань.По в"язу i по дубу.
    Чому в"яз,при всiх своiх позитивних якостях не застосовуеться у "зброярськй справi"?Мае майже iдеальнi характеристики для цього,весь класний набiр(правда трохи важкувате),проте жодного разу не згадувався тут i не зустрiчався менi в описах i т.д.Аж раптом позавчора камрад виставив на продаж ложе з в"яза,тому це питання вичерпане.
    Залишилося запитання по дубу:чому дуб не використовуеться при реставрацii?Через свою вагу,нестабльнсть чи ще через якiсь невдомi менi причини?(а може застосовуеться,тiльки я "туплю"?).
    Чекаю на вiдповiдi камрадiв,може хто просвiтить,а також тих ,хто мав чи мае справу з в"язом(бiльш докладно про дерево та його обробку).
    ...Пiсля згадки з дитинства про "плакучую иву" хочеться почути людей,якi стикалися з цим деревом.Що воно таке?(Колiр,фактура,як себе поводить все,що можна).

10. Djomin

Djomin Feldwebel

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    42
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    98
    Повідомлення:
    452
    Добрый вечер. На днях была у нас весьма скверная погода. Не прекращающийся дождь с сильным ветром. Поломало у нас один сухостой. Пока ещё не определился что это именно. Находится вплотную к трамвайным путям. Дерево давно засохло, что бы не соврать то лет 5 точно. Обстучал его, звучит крепким, без полостей внутри это как минимум. А что на самом деле покажет только вскрытие. Когда его порежут комунальщики это только лишь вопрос времени. Так что я решил действовать на опережение :D:D:D Как обычно. Обмозгую на днях как его правильно валить, что бы не повредить ничего лишнего . Осложняет ситуацию то, что валить его придётся на трамвайные пути, ибо во все другие стороны не вариант. С другой стороны дорога, с третьей другие стволы этого же дерева. А трамваи прекращают своё движение после часа ночи. Ещё как на зло третий день идёт дождь. Порезал упавшие ветки, погрузил на тачку так еле увёз, хотя древесина крепкая но в то же время лёгкая, сухая. Так колёса вязнут в грязи. А что будет с толстым стволом, пусть и не сильно длинный, я не представляю.

Маузер для масштаба положил. Извиняюсь за качество фото. Ночь, так ещё и дождь моросит...:confused:

Images:

photo5226487884108902514.jpg
    photo5226487884108902515.jpg
    photo5226487884108902516.jpg
    SHLAMOFON, Криос, Bakay та 2 іншим подобається це.
  11. пампушка

пампушка Gefreiter

Повідомлення:
    24
    Адреса:
    полтава
    Пане Djomin,а ви валiть дерево прямо на тарамвай,а тодi скеровуйте поближче до дому,добирайтесь як на собачих упряжках(так звана трамвайна упряжка):D.
    Тiльки дивiться,бо можуть "припаяти"теракт...
    А якщо серйозно-заздрю вашiй наполегливостi :beer:.
    На першому i третьому фото однаковi дерева?На третьому фото схоже на тополю.На перших двох-нi.
    Якщо то тополя-дуже не раджу зв"зуватися з нею.Абсолютно м"ка деревина.

Djomin та Bakay подобається це.
  12. Djomin

Djomin Feldwebel

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    42
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    98
    Повідомлення:
    452
    Трюк с трамваем был бы кстати)
    Я пока не розберусь, что за дерево валить не буду. Тополь мне ни к чему)
    Сегодня постараюсь сделать нормальные фото, по виду напоминает липу. Но скорее всего это мне так хочется)
    Тут у нас вяз частенько встречается рядом, может и он

пампушка подобається це.
  13. ArtBorsuk

ArtBorsuk General-major

Повідомлення:
    6.301
    Адреса:
    Karpatia
    На липу доволі схоже. Фото при денному світлі допоможе.

пампушка подобається це.
  14. Djomin

Djomin Feldwebel

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    42
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    98
    Повідомлення:
    452
    Сегодня буду проходить мимо, сделаю фото. Но как на зло идёт дождь. Даже если его валить, то утащить тяжело будет очень. А оставлять бревно так не вариант. Рядом частный сектор и у него сразу ноги выростут:D

пампушка та ArtBorsuk подобається це.
  15. Djomin

Djomin Feldwebel

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    42
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    98
    Повідомлення:
    452
    На тополь не похоже

Images:

IMG_20210127_160038_679.jpg
    IMG_20210127_160040_097.jpg
    IMG_20210127_160042_990.jpg
    Bakay та пампушка подобається це.
  16. пампушка

пампушка Gefreiter

Повідомлення:
    24
    Адреса:
    полтава
    Це не тополя.На останньому фото дiйсно схоже на липу.
    А ваш шматок з другого фото?
    Якщо виявиться,що це липа,ви вважаете що вона годиться на ложе?

Bakay подобається це.
  17. ArtBorsuk

ArtBorsuk General-major

Повідомлення:
    6.301
    Адреса:
    Karpatia
    Якщо не підводять очі, то матеріал вийде не дуже - заросла морозобійна тріщина на стволі, і дупло (судячи по дірках від сучків). Хоча можу й помилятися - очі вже не ті...

пампушка подобається це.
  18. mays2012

mays2012 Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    558
    Адреса:
    Украина
    Да ну на..г пилить дерево в черте города, еще возле дороги, можно запросто залететь в полицию и заработать немного штрафа.
    У нас, чтоб спилить дерево, даже если оно аварийное надо писать заяву, получать разрешение, а то потом весь мозг вынесут.
    Даже в лесу, поваленное ветром надо поговорить с лесником, а то словят - и доказывай, что ветер повалил (хотя видно).

Криос подобається це.
  19. Polisyaka

Polisyaka General-major

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    43
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    98
    Повідомлення:
    5.366
    Адреса:
    десь у кущах
    У мисливських книжках пишуть, що для рушниць приклади найкраще виготовляти з комля берези, дикої груші, або волоського горіха. Особисто я виготовляв приклад на "бельгійку" з горіха. Осередок коричневий, навіть "морити" не потрібно. Бачив відео як для дорогих рушниць виготовляють ложе - горіх викопаний з корінням. Цей оземок разом з коренем ріжуть стрічковою пилкою на дошки /60мм/, а з них і виготовляють. Малюнок дерева у цьому місці покручений і просто чудовий. І ще. Для таких виробів використовують вилежану деревину /років 8/, або яка пройшла спец. сушку.

Bakay, Криос та пампушка подобається це.
  20. mays2012

mays2012 Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    558
    Адреса:
    Украина
    Вот такой ГОСТ есть в сети, может кому пригодится
    Так же есть ГОСТ 16424-83 Заготовки для лож спортивного и охотничьего оружия и ГОСТ 778-51, Заготовки для лож, ГОСТ на ложи ППШ (1944 (1950) г (ГОСТ 2539-44), ГОСТ на ложи ДП и ДПМ (1946 г (ГОСТ 3031-45 и 3038-45).
    Пишут - береза, бук а ППШ и ДП и орех.
    В принципе, все зависит от того, что будете делать с этим оружием. Если макет и на стенку - то хоть с сосны (к стати тут где то была тема, человек с сосны делал), если охотничье - то желательно полегче, а то таскать замучаетесь.

Images:

ГОСТ 778-43  Болванки для ружейных лож - 0001.jpg
    663, Криос, Bakay та 3 іншим подобається це.
  21. ArtBorsuk

ArtBorsuk General-major

Повідомлення:
    6.301
    Адреса:
    Karpatia
    А є продовження? Цікаво побачити креслення № 3.

663 подобається це.
  22. Polisyaka

Polisyaka General-major

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    43
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    98
    Повідомлення:
    5.366
    Адреса:
    десь у кущах
    Ось сьогодні сфоткав свій порізаний комель горіха, правда без кореня. Лежить уже третій рік. Посередині 2 дошки по 60мм. товщиною. Літом по-погоді поріжу на заготовки.

Images:

IMG_20210128_150558.jpg
    IMG_20210128_150550.jpg
    663, Bakay та пампушка подобається це.
  23. mays2012

mays2012 Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    558
    Адреса:
    Украина
    Продовження є, просто я думав, що хто захоче, скачає.

Images:

ГОСТ 778-43  Болванки для ружейных лож - 0002.jpg
    ГОСТ 778-43  Болванки для ружейных лож - 0003.jpg
    ГОСТ 778-43  Болванки для ружейных лож - 0004.jpg
    ГОСТ 778-43  Болванки для ружейных лож - 0005.jpg
    ГОСТ 778-43  Болванки для ружейных лож - 0006.jpg
    ГОСТ 778-43  Болванки для ружейных лож - 0007.jpg
    ГОСТ 778-43  Болванки для ружейных лож - 0008.jpg
    663, Bakay, Криос та ще 1-му подобається це.
  24. ArtBorsuk

ArtBorsuk General-major

Повідомлення:
    6.301
    Адреса:
    Karpatia
    Вибачте, затупив - посилання не побачив, тому вирішив, що інформація не з відкритих джерел.

663 подобається це.
  25. mays2012

mays2012 Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    558
    Адреса:
    Украина
    Я посилань не давав, бо колись дав посилання, та почався крик, що на сторонні джерела.
    Дав назву, її в гуглі і він без особливих проблем найде. Як що дуже необхідно, можу виставити тут, тільки перекинути потрібно у jpg, но то не є проблема.

ArtBorsuk подобається це.