Підігнали мені Ибх -741, камрад надрукував перехідник з кріпленням і я довольний. Міряє правильно і не заважає шмаляти.
Вітаю. Бажаю міцного здоровя! Дозвольте додати практичного досвіду щодо вибору між класичними системами та радаром. Якщо бюджет дозволяє — беріть Garmin Xero C1 Pro і закривайте це питання назавжди. Після роботи з оптичними хронографами та навіть Labradar, це інша ліга. Чому це важливо для практичної стрільби: Жодного впливу на ствол. На відміну від MagnetoSpeed, Garmin не змінює гармоніку ствола та СТВ. Ви прострілюєте групу на кучність і одночасно збираєте дані по швидкості. Це економить і час, і набої. Швидкість розгортання. На налаштування йде секунд 20. Поставив поруч із гвинтівкою, спрямував у бік мішені — і все. Жодних виходів на рубіж чи вирівнювання приладу «по нитці». Стабільність сигналу. Garmin бачить 100% пострілів. Йому байдуже на сонце, тінь чи закрите приміщення тиру. Оптичні хронографи (типу Caldwell чи ProChrono) часто дають помилки через освітлення, що критично при підборі набою. Це прилад із серії «купив і забув». Якщо плануєте стріляти багато і на результат, він окупає себе відсутністю "пустих" пострілів через помилки вимірювання. Влучних усім пострілів!
Только не забывайте упомянуть - радары работают на дистанции 10+ м. И Гармин как раз к дистанции очень чувствителен. Иногда, при настройке винтовки это важно.
Дякую за коментар. Щодо «дистанції 10+ метрів» — це відома особливість доплерівських систем, але у випадку з Garmin Xero C1 Pro це не є проблемою. Прилад використовує досить просунуті алгоритми зворотньої екстраполяції для обчислення саме V0 (швидкості на зрізі). Практика показує, що для налаштування «полиці» швидкості та роботи з балістичними калькуляторами (типу Kestrel) точність Garmin більш ніж достатня. Похибка обчислення значно менша, ніж стандартне відхилення навіть у дуже якісних релоажених набоїв. Як на мене, відсутність впливу на гармоніку ствола (на відміну від MagnetoSpeed) та стабільність сигналу в будь-яких умовах — це набагато вагоміші аргументи для точного налаштування гвинтівки, ніж теоретичні нюанси дистанції підхоплення сигналу. Всім влучних пострілів!