доброй ночи перечитал тему и не пойму , может быть знатоки подскажут данный нож попадает под параметры ХО или нет? Характеристики: Общая длина в разложенном : 260 мм Длина в сложенном виде: 140 мм Длина клинка: 130 Толщина клинка: 3.5мм Материал клинка: Сталь D2 Твердость: 59-60 HRC Вес: 180 грамм Тип ножевого замка: liner-lock Механизм: Подшипник Мактериал рукояти: стеклотекстолит G-10
По размерам, в основном - ХО (упоры вероятно не ХО-шные), но скорее всего не пройдет испытание на излом (слом замка, остаточная деформация при нагрузке), т.е. - не ХО. Точно скажет только экспертиза.
Доброго дня. Підкажіть будь ласка, чи являється ця репліка ХО? https://www.olx.ua/obyavlenie/kod-0...-tanto-ohotnichiy-taktichniy-nzh-IDVdj9J.html
сподобався ніж один Fox Shadow Titanium , підкажіть, будь ласка, хо чи ні ? ібіс продає , як хб, але ж там усіляке буває. Можливо, є у когось експертне заключення по ньому? Overall length: 220 mm Blade length: 100 mm Length folded: 120 mm Blade thickness: 4 mm
100% гарантію, ніхто не дасть, експертний висновок завжди зможуть оскаржити. Як на мене, купуйте і користуйтесь, але методику експертизи почитай, щоб дурнями себе почували, ті с ким ти будеш спілкуватися, а не ти.
В лютому 2025р. були зміни в Методику дослідження холодної зброї та конструктивно схожих з нею виробів (удосконалена). Затверджено : Рішення Координаційної ради з проблем судової експертизи при Міністерстві юстиції України від 30.01.2025, Наказ Міністерства юстиції України від 18.02.2025 №435/5. Я не зміг знайти а ні методику 2009р з офіційного!!! сайті (ВР, МінЮст, МВСУ))). Так саме не зміг знайти наказ Міністерства юстиції України від 18.02.2025 №435/5. ЦИРК!!! Може у когось є знайомі з цих "кругів"? Існує затверджений реєстр методик https://data.gov.ua/dataset/6a534428-d898-47a4-8b43-bba954d01d28 (треба зробити "фільтр") або ось вже готове ... Пишу дайджест на тему ХЗ (нормативка, посилання, статті, література и т.і.)
Дійсно були зміни. У відкритому доступі нічого нема. З розмови з експертом зрозумів, що не має значення є утик, чи ні , якщо товщина більше 2,6 мм і довжина більше 90 мм і можна нанести колючий чи ріжучий удар без травмування руки, то експерт визнає ніж ХЗ.
Доброго,все це нагадує слова пісні "Діти панельних печер" гурт "Керамбіт" Чи вистачає набоїв, Чи не збільшили термін за носіння холодної зброї .......... Поки не буде закону про зброю,поки будуть складати методичні рекомендації які заманеться.З повагою до ножового братерства.
Я і читав. Річ у тім, що по фото я не можу заміряти глибину підпальцевих виємок, а по товщині і довжині воно хз. більше 90 довжина та більше 2.6 товщина. Тому і шукав висновок. Знаю, що можуть оскаржити , однак чия це тоді проблема буде? наче і не моя , а експерта , який проводив дослідження.
якщо так добре розумієтесь у питанні, нàшо Вам чиясь порада? Якщо "ібіс" їх продає, як на мене, то є сенс запитати у них.