Це точно Знайомий колись на першому чи другому копі,на вибитому місці, звичайним Клоном, до того ж без середнього коліна штанги(дома забув,і на копі просто запхав гілку з дерева ) підняв "шапку" німецьку по ПСВ)
Я бы сказал ,было бы желание и время. Практика показала, что копать можно везде и совсем не важно было ли там что-то в старину(войну) или нет. Я стараюсь копать везде куда меня занесёт и порой очень даже интересно получается) А вообще, давно словил себя на мысли, что я кайфую от самого процеса.
от у мене случай був не давно : з товаришем виїхали а копать ніде ,то не спахано то спахано та грудки великі то стерня ...їздили їздили до обіду нічого ....їдемо бачимо огород (я там ще в 12 році бив 2 хати і толком нічого не находив бо вже було вибито) зроблений рівнесенький як крашаночка ,земля пушинка ...ну що давай вже тут походим ...вмене квазар ф3..в товариша ванфіш...заходимо мусора на одній хаті балато і товариш каже -о сигнал монетний викопуе 2 коп "бородінка" ну не ожиданно думаю я ,перепашка мусор ну буває.... ходим я найшов 1\2 і 1 коп сср ...ото і все ...через пару днів теж сама ситуація поїздили й приїхали знов на цей огород ,та вже в тьрох ще добавився еквінокс ...еквін витяг копійку серебром і якісь мілкі пару советіків ..я та ванфіш нічого... Третій раз таж ситуація опять ми поїздили зтоваришем і опинились на цьму огороді бо їхать нікуди короче ходимо з обіду до вечора нічого путнього ,,,кажу товаришу -все треба це місце викреслить із списка й забуть ,поїхали додому -,,ні одної монети на двох ... йду я до машини (ну знаєте так завжди буває) сигнал в вмени вдї 35 ...проволка думаю...або хлястик від кришечки та копну вже бо якось чьотко звучить з обох сторін ....бачу кругляшок лежить маленький як 2коп сср .о оо радість,такиж знайшли одну манету на двох за пів дня (я мрію знайти 2 коп 27 року ) беру кругляшок бачу жовтенька, тру й не пойму що за монета (я ще плохо бачить став останнім часом)герба сср нема ,бачу якісь полосочки а що воно не пойму (мабуть якась німецька думаю) превертаю тру другу сторону й бачу голову царя -АА!!! золото !!! ,,,(ніколи не знаходив золота ніякого...товариші знаходили а я ні) підбіг товариш -та я ж тут ходив ,ось мої сліди ....,глибоко була? - та ні ...- як же я її пропустив?...... на другий день все товриство знало бо товариш язика не втримав ...і посипались поздоровлення як наче з днем народження .... приїзжаю я на те місце через день, сам ...і бачу ями в коліно там де я знайшов монету ,розкидане жилізячча ,...якесь підрило ями порило й не закопало ... так я що хотів спросить :сімплекс ультру чи теру про взять після квазара ф3 ?
Сімплекс, на мою думку, знахідок сильно не додасть, не рекомендував би його через невелику глибину і паршивий діскрім.
Слава Ісусу! Прошу поради у досвідчених камрадів, вибираю перший апарат, хочу зайнятись копом. Вибір впав на Garrett Euro ACE та Garrett ACE 300i J.Robertson Edition, не знаю що вибрати. Дякую всім хто відгукнеться. З повагою
Моя думка така, якщо це просто цікавість,типу, "а чи сподобається мені це хобі", то можна купити щось подібне (але я би дивився на щось типу "тьорки"), а якщо плануєте таки копати то краще підзбирайте грошенят за зиму і купіть щось серйозніше (читай сучасніше)
Всім добрий вечір! Хочу прибрати собі металошукач для пошукових робіт. Новачок, сильно не розуміюсь на цьому прошу допомогти обрати металошукач та пояснити базові правила. З повагою!
Я брав собі тут на форумі - Tesoro Golden Sabre від Боец группы Север. Якраз впишетесь в свій бюджет - новий прилад разом з доставкою. Прилад топ за свої гроші. Разом з ним майстер дав інструкцію як, що і куди крутити. В перший вихід за дві - три години розібрався що і як. Брав з собою монети і пробував що як працює. На другий виїзд вже був повноційний коп.
Повторю питання Підкажіть щось для починаючого) Копав по городу аською )) сміття, підкова )) Бюджет 15-25т грн. Ну +- Якщо 27-30, то знайду )) З повагою!
Для старту беріть асю 250 + нел торнадо. Б.у.=5-6 тис. у гарному стані. Ще внуки нею копатимуть нормальні знахідки. Самопали і турки то все лажа.
Для того щоб підняти свій перший скарб нормальним і перевіреним приладом для початківця. Де логіка брати прилад за 25 штук зі старту і роками його відбивати... Треба стартувати у копі канонічно. Купити дешевий оптимальний варіант, а потім знахідками заробити на професійну круту техніку, вивчити її і просто ловити кайф.
Ну це як мати гроші на ауді, але купити жигу, на ній таксувати, страждати. а потім на зароблені купити ауді ))) Мені б для задоволення: прогулятись по полю/лісу/сусідському городу. З розумним виглядом дістати закопаний тюбік від зубної пасти, невідомо для чого викинутий на город )))