Отой форсаж зло, якщо модель без можливості його відімкнути. Навалює струм коли не треба. Патон еко160 наче і нормальна модель, але форсаж для тонкого зайвий.
Так, для електродів, але може варити 1мм електродами, хоча в моїх краях їх не дістати, мінімум 2мм. Просто пишу, що форсаж, який нема змоги вирубити, то не є гут.
Я варив Єко 160 . Варив і відносно тонке. Апарат мені дуже сподобався . Непогано варить основними електродами . Варив не довго ,та з настройками не розбирався . Мені там нічого не заважало . Вважав та вважаю що єлектродна сварка то таки не для тонкого. Треба щось тонке , та делікатне - тоді полуавтомат .
можна варити тонкий метал електродами, є різні метОди, наприклад мідна підкладка. Це якоюсь мірою збочення, але всяке буває і треба зробити щоб працювало. Подобалось паяти тонкий метал латунними прутками, високотемпературна пайка називається, або пайка твердим припоєм. Апарат пропановий з спеціальною горілкою. І бурА як флюс.
Та прихватками норм в господарстві тонке, не на виставку ж, але проблема в тому, що якраз форсаж навалює на прихватках при кожному розпалюванні електрода, заважає коротше більше, ніж допомагає, а так то аппарат варе норм, якщо довгі шви тягнути.
Камрады, если я не ошибаюсь то форсаж дуги и быстрый старт это разные вещи. При каждом разпаливании электрода это быстрый старт.
Капец .... Чистий маркетинг Коротше все що повинна робити автоматика винесли на ручне управління Хто на двійку ставе 50А !)))))) з повагою
Дорогий інвертор від дешевого відрізняється здатністю постійно тримати струм і напругу незалежно від користувача і того шо він там смикає, Це скоріш всього звичайне до регулювання малих амперажів . І прийшло воно з підприємств де програмують зварних роботів , там таке потрібно.
Праві, але хоч назви різні, суть одна, ті самі бейці, тільки в профіль, аппарат навалює струм не тоді коли Вам треба, а коли йому хочеться і Ви про це не знаєте. Гарячий старт при розпалюванні електрода, форсаж при зварюванні. Грубо кажучи гарячий старт буде палити тонкий метал при наближенні електрода коли тицяєте, а форсаж, коли намагаєтесь відірвати дугу, і це йому не сподобається. Тобто прихватками заварити тонке більше заважатиме, ніж допомагатиме, бо не Ви контролюватимете процесс зварювання. В ідеалі і те і інше повинно бути регульоване і з можливістю відключення. Така моя думка, зварювальника любителя в господарстві де левова частка, це зварювання чогось прихватками. Я не жену довгі шви, де це допомагало б, зварювання не промислове. Також для прихваток заважає дроссель, важко відривати дугу, занадто тягнеться Хоча для довгих швів гут, зварювати буде краще, згладить огріхи по напрузі, чи невпевненість робітника, бризкати буде менше, шов рівніший трохи. Я ставив на провід маси, бо еко160 йде без дроселя, Поварив і зняв, поки він мені не треба.
Не переживайте. Все одно китайози клепають інвертори, ставлять крутилку регулювання форсажу, а вона нікуди не під'єднана, ну і нічого не регулює Попадалось в оглядах на ютюбі.
Когда электродами варишь, то при розжиге дуги на табло хорошо видно что ампераж подымается так сказать быстрый старт и сразу дальше выравниваются показания те что вы выставили.
Ещё для себя открыл фибровые круги, для них ещё сразу купил пластиковую тарелку. Я в шоке как они вгрызаются в металл, зачистить или удалить сварочный шов за минуту. Очень хвалят ещё не пробовал фирмы Кубитрон. Короче очень понравилось ими работать.
ще існують коралові і лєпєсткові, перші для м'якої зачистки без великого з'йому, є три градації, другі ідеальні для зачистки швів, там купа градацій. Кораловий схожий на мочалку просочену клеєм. Багато зараз хорошого, навіть знімати етикетки є круг. Як велика стиральна резинка.