Нет, это абсолютно разные вещи. Ноль для работы и по нему должен течь рабочий ток, земля для защиты и по ней никаких токов течь не должно. Не может, ни при каких обстоятельствах
з цього місця більш подробніше .....Звісно ж я не електрик,але вже багато наслухався про цю синусоіду.....
Если плановое отключение то может и сработать ( ноль в Даже и не знаю что Вам ответить) с УВ C – объединять L – фаза PE – защитный PEN — объединенный Эти две схемы используются, однако следует указать ещё на одну существующую схему TN-C – это старая, но до сих пор действующая система, используемая в большинстве домов «старого» фонда, которой присуща аббревиатура PEN. В ней Ноль и Земля совмещены (PEN) на всём протяжении. Такие сети не совсем безопасны, особенно для электроприборов. Монтировались они в советское время, бытовых приборов использовалось немного, а потому проектировщики не видели смысла в излишней трате на электропроводке ради пары десятков телевизоров (нагрузки были небольшие), — 30% экономия! На промышленных предприятиях заземление делалось отдельно
В этой системе заземления нет вообще, типа зануление, на данный момент запрещена. Но даже в ней по земле ток не подаётся, только по фазным и нулевым проводам.
жив в будинку з австрійською проводкою в шовковій ізоляції, абсолютно робочим рідним рубильником на сходовій клітині 1 поверху, запобіжниками з звичайного дроту без корпусів, ТРИ дрота заходило і розходилось по квартирах, всі на ножах, земля також. В квартирі два. 220. Електрифікація приблизно одночасно з відміною кріпосного права в москальській імперії. Як і газифікація. Для чого там був і є нуль не розбирався, працює і добре. В таких же, тільки крутіших триповерхових будинках був ліфт. І зараз є. Робочий. З тих часів. З меньшої напруги 127 зробили 220, нічого не замінюючи. Про безземельний нуль, є таке. А трамвай їздить з своїми 600 Вольтами з чистим земляним нулем. А електричка залежно в якій місцевості від 1500 до 27500. Коли треба 30000 додають. В дріт зверху, а знизу по рейках, заземлених. Крім сигнальних, там трошки рейки ізольовано. Це все приклади нуль- фаза і як то все просто і складно одночасно.
А ещё электричество не с воздуха берётся его производят большие машины с моторами- генераторами и там тоже ноль берут на выбор. Говорят что сейчас ноль по проводам и по земле тянут чтобы счётчики не обманывали. С УВ
Я пам'ятаю що за бутилку з лампового теліка витягували трансформатор який повинен був відмотувать.Але по факту мінус бутилка і телік.
Ото воно дійсно так. Дуже цікаве оповідання. Все ж відчувається, як ви глибоко в темі. Осмілюся лиш зауважити, що в трамвая живлення 600V DC, а в електричці 27,5кV AC + понижуючий трансформатор з випрямлячами в локомотиві. А так то взагалі схоже.
не глибоко. Можна не підколювати, знаю що знання поверхневі, але в принципі пофіг, можете продовжувати.
Шановні,лиш декілька днів тому спілкувався з електриком,працюючим вже давно і по спеціальності,про що казав на першій сторінці теми,тож його слова - у будинок від мережі заходять два дроти,ФАЗА та НОЛЬ,а генератор видає ДВІ ФАЗИ,без ноля. На двух фазах без ноля працює все,окрім тих приборів,в яких електронне управління,у першу чергу це стосується газових котлів опалення останнього покоління. При цьому не має значення,на якому дроті йде нуль,а на якомуфаза,як вилку в розетці не крути,нічого не зміниться,головне щоб один із дротів був нулем. Не знаю чому,але я йому вірю..
Вітаю! Я не розбиравсь де там в генератора перша фаза і де друга, але весь офіс працює: компи, сервера, відео, мініатс, верстати та паяльні станції. Підключено через перекідний рубильник, який вимикає нуль та фазу від лічильника та вмикає генератор. До генератора підключено штатним 3хполюсним штепселем.