Шановні камради підкажіть будь ласка по ВОПу. Що це - чи шрапнельник чи таки фугас? Діаметр по ведучому пояску-76-77 мм. Дякую!
на дальньому фото таякби є перехідник,на ближньому нема...чуть очі неполамав. довжина смущає,склоняюсь до осколка. Т.С. шукайте перехідник,якщо нема закопайте назад.
Это универсальная шрапнель-граната со взрывателем 8сm М14. Вот аналогичный, только на схеме калибр 10 cm.
Ось мій, визначався як шрап, а вийшов чистий фугас https://reibert.info/threads/shrap-chi-shrap-granata.930925/ Якщо немає привинтної -ОФ, не раджу розбирати, краще втопити
внизу - латунне кільце - почистіть його - там буде писати М8 і шкала це австрійський шрапнельник - у осколочників зовсім інша форма ось осколочник - фото не мої
а Ви що думаєте що був тільки один Вид осколків....???доречі я його називаю кільцива граната а не чистий осколок. М14 і дистанційка і перехідник як у шрапа і що???а людина повірила Вам,взяла болгарку і пішла різати.... P.S. добре що на сайті ще є толкові люди які пояснювали,пояснюють і надіюсь дальше будуть....інакше я би тут вже неписав,якщоб слухав таких експертів як Ви.
щоб розвіяти всі сумніви - автору поста достатньо почистити щіточкою латунне кільце і все стане ясно і не треба нічого різати - така моя думка з повагою