Шлем М-40 СС Галичина

Тема у розділі 'Реставрація знахідок', створена користувачем DeeSee, 23 жов 2012.

1. DeeSee

DeeSee Stabsgefreiter

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    230
    Адреса:
    Западная Украина
    На перший погляд відрізняються, якщо подивитися на мій "витвір". Але це мабуть поганий ракурс самої фотографії. Передача кольору також підкачала.Колір повинен бути дещо світліший.

2. Цікаві лоти

1. По фото
      50 грн.
    2. не чистив
      111 грн.
    3. Ложе - масив Бук. Металеві частини - чищені механічно, оброблені антикорозійкою, поворонив в маслі,...
      4250 грн.
    4. С одной ямки. Не разбираюсь. Чуть почистил. По оплате в ЛС!!!!!
      500 грн.
    5. Возвратно-боевая пружина СВТ-40. Склад
      1200 грн.
  3. Рихард

Рихард Oberstleutnant

Повідомлення:
    5.188
    Адреса:
    Одесса, Украина
    Виталий, а с чего вы решили что декаль должна быть "идентична" нарукавной нашивке? Я например так и не нашел 100% достоверное фото декали с левиком, где можно было бы рассмотреть рисунок детально. А посему считаю декаль DeeSee вполне приемлимой.

hanter, Yako, laser та ще 1-му подобається це.
  4. Віталій ЛІК

Віталій ЛІК Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    6
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    18
    Повідомлення:
    2.333
    Адреса:
    Stаnіsłаwów
    Те,що ви незнайшли фото ні про що неговорить.Декаль на шоломі тс я вважаю фантазією америкосів як і безґлузду угорську декаль,якої взагалі неіснувало.Фото шолома з декаллю я мав змогу роздивитись.Корони зверху розміщені мають бути ближче...

Камерад, Rudolf Ribbentrop та Paolo.M подобається це.
  5. Paolo.M

Paolo.M Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    699
    Адреса:
    Украина, Львов
    Равно как и пальму DAK. Один мой знакомый реконструктор СС, имеющий обширную библиотеку и огромную коллекцию всякого добра вообще мне сказал, что декалей 14-й дивизии Ваффен СС Галиция (дивизии Сичевых Стрельцов Галичина) не существовало в природе, и учитывая что вышеприведённый шлем- единственный на который можна посмотреть- я ему верю. Нашивки- да, а для изготовления декалей нужна спец. технология.

Віталій ЛІК, M.Vittman, Рихард та 2 іншим подобається це.
  6. Віталій ЛІК

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    6
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    18
    Повідомлення:
    2.333
    Адреса:
    Stаnіsłаwów
    Так і є,існування декалі Ґаліція є досить сумнівним.Скудні данні,якими я володію непідкріплені історичними фактами,а на одне лиш фото опиратись неможна.Нефакт ,що на фото яке я бачив оригінальний шолом...

2 користувачам це сподобалось.
  7. DeeSee

DeeSee Stabsgefreiter

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    230
    Адреса:
    Западная Украина
    Не зрозумів? Турки були, італійці були, іспанці були..... А Галичан не було ? Якось кубік-рубік не складається? А не вважаєте, що тої дивізії було досить "мало", щоб хочаб щось збереглося? НКВД до 56 року могло повністю стерти всі сліди? Тому і достовірних даних не має...(Шоломи, декалі, і.т.д.)

8. консерватор

консерватор General-leutnant

Повідомлення:
    33.108
    Адреса:
    від Сяну до Дону
    з всього вище викладеного в мене постають такі запитання. чи не буде покемонством хельм з такою декалью? іще одне. який повинен бути щит зі левом?

9. Віталій ЛІК

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    6
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    18
    Повідомлення:
    2.333
    Адреса:
    Stаnіsłаwów
    Я невважаю,що загони нквс їздили по країнах Європи,де склали зброю рештки славної дивізії і збирали шоломи Ґаличан на метал.Баґато дивізій сс немали своїх декалей і носили декаль заґальних сс,така в Ґаліції зустрічалась часто.
    Ну собі на полку можете зробити.Нарахунок декалі почитайте вище,уважно.

10. Paolo.M

Paolo.M Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    699
    Адреса:
    Украина, Львов
    Если вы сможете хоть как-то подтвердить своё мнение, я сразу сделаю такой шлем хотя бы для себя. И кроме того, сомневаюсь, что бы НКВД умышленно уничтожало следы Галиции, а остальных подразделений- нет. Понятно что последних гораздо больше в процентном соотношении, но должно было остаться хоть что-то, хоть один. Так что пока получается пакемонство, хотя и выглядит антуражно.

11. DerSS

DerSS Oberfeldwebel

Повідомлення:
    2.239
    Адреса:
    Москва
    Декалей "Галицийский лев" не существовало. Не надо выдумывать, есть много иного реального касающегося Дивизии.

Віталій ЛІК, Рихард та Paolo.M подобається це.
  12. DeeSee

DeeSee Stabsgefreiter

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    230
    Адреса:
    Западная Украина
    Во общем однозначного ответа на вопрос, была или не была декаль со львом,нет.
    "Цікавий факт, що деякі дивізійники мали відзнаки з левом ще й на шоломах: на лівому боці стандартного СС-шолома був намальований білий щитик з руною СС, а на шоломах українців бачимо з другого боку шолома ще один щитик, цілком подібний до дивізійної нашивки на рукаві - жовтий лев з трьома коронами на синьому тлі.
    Очевидно, що не було це правилом, а тільки винятком. На унікальній фотографії такого шолома з галицьким левом помітно, що синій щитик не є намальований вручну. Отже, таких "галицьких" шоломів в Дивізії мало бути щонайменше декілька, що дозволяє говорити про їх ужиття в Дивізії, бодай обмежене.
    Можна хіба здогадуватись, що такий декаль був спеціально замовлений кимсь з українських старшин на фабриці, де виробляли декалі для всіх німецьких шоломів." Взято из сайта : http://www.galiciadivision.com/uniforms/
    Возможно данный шлем на фото-подделка(реплика)? Самый лучший способ узнать, это найти и спросить ветерана дивизии, а это практически не возможно....?

1 людині також подобається це.
  13. Polizei

Polizei Stabsgefreiter

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    16
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    26
    Повідомлення:
    396
    Адреса:
    Чернігів, Україна
    В книге Людвига Бира-"исторя германского стального шлема",-упоминается про данные деки,но фото шлема я не нашел.

Images:

Scan10376.jpg
    Scan10378.jpg
    4 користувачам це сподобалось.
  14. DerSS

DerSS Oberfeldwebel

Повідомлення:
    2.239
    Адреса:
    Москва
    Вопрос задал. При получении ответа - отпишусь

Во многих работах бывают ошибки. Я просмотрел более двух сотен фоток дивизийников из разных подразделений, в разные периоды - нет такой декали.

Подождем ответа.

15. Polizei

Polizei Stabsgefreiter

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    16
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    26
    Повідомлення:
    396
    Адреса:
    Чернігів, Україна
    Ок.,а почему вы так убеждены что именно это ошибка в книге,а не вы ошибаетесь?
    С уважением.

Камерад, Віталій ЛІК та Рихард подобається це.
  16. Александр Лемешко

Александр Лемешко Major

Рейтинг:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    4
    Повідомлення:
    2.689
    Адреса:
    Sumy
    Я думаю и профессору(Людвигу Б.) по каскам, тоже свойственно ошибаться.Вот его одна ошибка по производителям касок(с 1935 по окончание войны..его слова.)Никто так и не видел 35ки с клеймом FS,потому что нет такой. И по деколе "Галиция" кроме утверждения Бира,подтверждений(хроникальных фото) пока не видно.

Images:

Scan10141.jpg
  17. Polizei

Polizei Stabsgefreiter

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    16
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    26
    Повідомлення:
    396
    Адреса:
    Чернігів, Україна
    Господа,Вы правы,пока док.фото не видели,-можно сказать что декалей "галицыйский лев" на шлемах не существовало.
    Вынужден признать.

Камерад подобається це.
  18. Александр Лемешко

Александр Лемешко Major

Рейтинг:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    4
    Повідомлення:
    2.689
    Адреса:
    Sumy
    Я только поправлюсь.Я думаю не существовало официально принятой деколи СС Галиция. А рукотворное изображение льва или тризуба, мог нанести земляк украинец,ничего бы ему за это небыло. (фото).Мне казалось ,что лев нанесен траффаретным способом.На групповом фото ,если бы фотограф сделал снимок с правой стороны-снялись бы многие вопросы.

Images:

111-horz.jpg
    333.jpg
    gal руны.jpg
    663, Камерад, North та 2 іншим подобається це.
  19. DerSS

DerSS Oberfeldwebel

Повідомлення:
    2.239
    Адреса:
    Москва
    Наверное поэтому:

"Я не пригадую, щоб я бачив шоломи з левиком. Може були, але вийнятково."

Это ответил ветеран - офицер Дивизии, служил в ней с момента формирования и до Австрии, где был ранен.

П.С. Вечером поищу фото с правой стороной шлема, выложу.

Віталій ЛІК, Рихард, Paolo.M та ще 1-му подобається це.
  20. Paolo.M

Paolo.M Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    699
    Адреса:
    Украина, Львов
    Трафаретный лев- уже более на правду похоже, однозначно так сделаю. Спасибо!

21. j.wais

j.wais General-major Клуб взаимопомощи

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    2
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    9
    Повідомлення:
    7.122
    Адреса:
    Галичина
    Думаю, для відтворення "Галичини" пасував би, все-таки, шолом М42.
    Потрібно враховувати час створення і тодішні вимоги до шоломів. Хоча, не виключаю наявності і М35 і М40.
    В цілому, шолом- не поганий! Потрібно тільки витерти місця довкола кламерних отворів, затерти і застарити люверси і вальц. Ще один недолік- колір. Хоча, колір може спотворити фотоапарат.

22. DerSS

DerSS Oberfeldwebel

Повідомлення:
    2.239
    Адреса:
    Москва
    Вот три фотки различных периодов (последнее фото перевернуто)

Images:

1.jpg
    2.jpg
    3.jpg
    Віталій ЛІК подобається це.
  23. Александр Лемешко

Александр Лемешко Major

Рейтинг:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    4
    Повідомлення:
    2.689
    Адреса:
    Sumy
    На второй и третей в обычных шлемах СС.До и после отмены двудекалок.Но были и с рунами слева как на фото в 42 посту.Третье фото не превернуто,по-моему.Носили иностранные дивизии руны ,как и с права так и слева...Даже втречал руны и слева и справа.

24. Александр Лемешко

Александр Лемешко Major

Рейтинг:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    4
    Повідомлення:
    2.689
    Адреса:
    Sumy
    Про вторую фотографию я загнул...не рассмотрел партийник справа..Такое впечатление,что вообще это каски полиции,судя по камраду справа.

АСИРИС 1984 та Paolo.M подобається це.
  25. DerSS

DerSS Oberfeldwebel

Повідомлення:
    2.239
    Адреса:
    Москва
    Это понятно, на третьем фото украинец только один - награждаемый. Награждает Фрайтаг, слева от него немец адъютант дивизии, в "проеме" офицер с рунами немец. Украинцы носили руны на петлицах - не в этом суть. Просто часто это фото печатали наоборот - Фрайтаг стоял "справа".

Все верно фото 2 - это 4 или 5 полицейский полк весной 44 года направляется против партизан в район Збаража. Эти полки как и 6-8 формировались как и Дивизия из одного контингента. Привел как пример ношения "двойных" декалей. 1 фото - весна 44, Дивизия перед Бродами.

26. Александр Лемешко

Александр Лемешко Major

Рейтинг:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    4
    Повідомлення:
    2.689
    Адреса:
    Sumy
    Вот нашел фото..Утверждается ,что Галиция. Руны слева и партийник справа.Я думаю,как и на втором фото ,птицу заклеили рунами..Еще один вариант ,почему руны слева.

Images:

галиция.jpg
    сс с заклеяной полиц.jpg