Самостоятельное снаряжение патронов для гладкоствола.

Тема у розділі 'Вогнепальна зброя та боєприпаси', створена користувачем TruckDriver, 19 лип 2015.

1. Олег САН

Олег САН Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    841
    Адреса:
    Украина,г. Днепр
    Для Лиманов отлично подходят 28-гр ПК. Я пулю всегда закрываю закруткой. По подбору пороха- у меня на Д20 что-то тоже пули не очень летят. На 206 S как по мне для тяжелых пуль самое оно. И шары 30 гр у нас на 1,65 гр ноб 206 S отлично полетели. С ПК суммарно как раз под ваш вес с пулей Люмана. С ув.

Miller та GreyT подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. (в наявності 5 шт.)
      Отличительные особенности: Сделан из титанового сплава , почти на 50% легче, чем другие ударники; Дв...
      950 грн.
    2. (в наявності 4 шт.)
      СТОИТ БЛИЦ ЦЕНА - НЕ НУЖНО ЖДАТЬ окончания срока,можно купить СРАЗУ! ДРУГОЙ ТЮНИНГ для оружия, смо...
      1590 грн.
    3. (в наявності 3 шт.)
      Артикул MAG310-FDE ОРИГІНАЛ Бренд Magpul Модель зброї AR15 Колір Flat Dark Earth Країна в...
      3520 грн.
    4. (в наявності 3 шт.)
      СТОИТ БЛИЦ ЦЕНА - НЕ НУЖНО ЖДАТЬ окончания срока,можно купить СРАЗУ! ДРУГОЙ ТЮНИНГ для оружия, смо...
      1200 грн.
    5. (в наявності 15 шт.)
      1300 грн.
  3. Roomster

Roomster Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    2
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    4
    Повідомлення:
    1.409
    Адреса:
    Kalush
    На самі кулі треба увагу звертати - я купував у декількох продавців і якось звернув увагу, коли кулі з різних партій опинились на одному столі. В однієї "голова" була більш плоска і "хвіст" довший, пояски вузенькі, інша мала голову набагато довщу, хвіст коротший і пояски ширші + конуси отворів різні. І це при майже однаковій вазі. Тож...занадто багато перемінних, тому тепер для пострелух беру тільки шари :)

GreyT подобається це.
  4. Олег САН

Олег САН Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    841
    Адреса:
    Украина,г. Днепр
    Я вообще все лиманы теперь через калибровку прогоняю до ф 17,0 мм. Все погрешности литья убираются и диаметр по пояску идеально точный. В тире стрелял на 50 м -кучность сразу улучшилась. Я и колпачковую пулю Лее тоже прогнал через калибровку,но пока не было времени вырваться на тест. В любом случае диаметр 17,4 мм )да еще и по всей длине пули,а не по пояску) я считаю большим и раздутие гильзы при установке пули в ПК тому подтверждение. С шаром проще-там то поясок по диаметру не большой и может ужаться в стволе или с деформирует стенка ПК. Никого переубеждать не буду-это личная практика и опыт. С ув.

Карапузик, Surovyy, Roomster та ще 1-му подобається це.
  5. GreyT

GreyT Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    660
    Адреса:
    Львів
    Ну, я калібрувати кулі мабуть не буду. Забагато мороки, нетехнологічно. :) Спробую ПК на 28г та 32г. Якщо й тоді не полетять, то й грець з ними - буду далі крутити на своєму рецепті.

Odessit14 подобається це.
  6. Romych

Romych Oberleutnant

Повідомлення:
    1.948
    Адреса:
    Київ
    Бывают пули Лаймана и 17.2 мм. А как она может иметь равный диаметр по всей длине, а не по пояску, если форма далека от цилиндрической?:) И пуля Лаймана имеет максимальный размер именно по пояску в головной части. Диаметр по конусу всегда меньше 17-ти мм.
    А так не пробували? На жаль, теж "нетехнологічно", але летить гарно. Принаймні у автора відео.:)

alivan, мц 21-12, Surovyy та ще 1-му подобається це.
  7. Стрелок1

Стрелок1 Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    3
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    5
    Повідомлення:
    1.198
    Адреса:
    Одесса-Мама
    Фил жжёт как всегда.

xenomorf та Евгений 124 подобається це.
  8. GreyT

GreyT Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    660
    Адреса:
    Львів
    Пробував з термоклеєм - трохи краще, ніж без нього. Але теж не фонтан. :(
    Можливо з парафіном і полетять краще, але навіть пробувати не буду, бо нетехнологічно, як і з термоклеєм. Лєнь морочитися. :)

Я свій рецепт для Лайманів маю, який мене цілком влаштовує. Я би більше нічого й не вигадував би, якби не дефіцит капсульованих 686-м гільз. Але нічо, сподіваюся адаптувати рецепт під 688 і якийсь інший порох. І знову полетять! :smile_12:

9. Hamer2109

Hamer2109 Hauptmann

Повідомлення:
    2.964
    Адреса:
    УкраЇна-Центр
    Ви які кучі збираєте на 12к? Може на полювання й варто буде заморочетися...

10. GreyT

GreyT Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    660
    Адреса:
    Львів
    З рук на 50 м - пів-А4 стабільно. Якщо старатися - то буває й 1/4 А4. Але бувають і відриви. :rolleyes:
    Для бабахінгу мені достатньо. :smile_12:
    Я не мисливець. :) А якби й ішов на кабана, то купив би якісь дорогі і якісні патрони.

Останнє редагування: 15 лют 2020
    Hamer2109 подобається це.
  11. Surovyy

Surovyy General-major

Повідомлення:
    9.654
    Адреса:
    Ukraine
    Та не треба нічого купувати.Кращє спробуйте спорядити кулю Майєра,вона дуже класно летить!:smile_12: В нас тут на форумі,є чолов'яга,який їх дуже класно виліває,також там є декілька прикладів спорядження,так що рекомендую...Це ось тут...
    https://reibert.info/threads/pulja-majera-12-kalibr.1084587/page-2#post-12828498
    Мої споряджені набої кулею Майєра...
    Фото-0005.jpg

Images:

Фото-0010 (2).jpg
    Фото-0011 (2).jpg
    Карапузик, alivan, Odessit14 та 3 іншим подобається це.
  12. Odessit14

Odessit14 Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    0
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    837
    Адреса:
    Odessa
    Я у того же человека пулю лиман беру, все прекрасно...
    А пулю манера незнаю(( не полетела она у меня((

Карапузик та Surovyy подобається це.
  13. Surovyy

Surovyy General-major

Повідомлення:
    9.654
    Адреса:
    Ukraine
    Друже Одессит,нужно реально пробовать и искать-подбирать оптимальную навеску!Я для своего Хатсана с 61-ым стволом подобрал и пристрелял на 40 метров...Отстрел прошлогодний...Стрелял моей самоснаряжённой пулей Майера ещё товарищ из Фабарма,всё на фото...
    IMG_20190420_181203.jpg

Карапузик, GreyT та Odessit14 подобається це.
  14. GreyT

GreyT Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    660
    Адреса:
    Львів
    Ми сьогодні з сином побахкали трохи в кар'єрі. Я тестував варіанти спорядження Люмана на А1 + 688. Повне фіаско... :( Жоден з варіантів не полетів, розкид на 50 м - пів-метра. Навіть не фотографував - одне розчарування.
    А от рецепт на 206s + 686 не підвів:

IMG_20200216_150328.jpg 20200216_232239.jpg

50м, з рук, серії по 5 пострілів. :smile_12: Синій клапоть паперу - це половина А4.

На 70 м в гонг 20×30 см попадання стабільні, якшо не поспішати. Ну й промахи теж бувають, як же ж без них. Але то мої помилки.
    Наступного разу спробую в гонг на 100 м. Якщо його побачу на такій дистанції. :)

Карапузик, рамзэс, harley 85 та 4 іншим подобається це.
  15. Surovyy

Surovyy General-major

Повідомлення:
    9.654
    Адреса:
    Ukraine
    Красавела!:smile_12: Якщо будеш друже частіше стріляти,то і на 100 метрів не буде промахів!

Карапузик, рамзэс, GreyT та ще 1-му подобається це.
  16. GreyT

GreyT Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    660
    Адреса:
    Львів
    Та, взагалі-то ми не мало стріляємо, як для аматорів. :) Ще частіше - то вже буде спорт.
    Дружина вважає, що ми взагалі психи чокнуті. :D

Рейнджер, Карапузик, Surovyy та ще 1-му подобається це.
  17. Roomster

Roomster Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    2
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    4
    Повідомлення:
    1.409
    Адреса:
    Kalush
    Дивно...я планував переходити на цей порох або С7

18. GreyT

GreyT Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    660
    Адреса:
    Львів
    Та мабуть потрібно буде суттєво зменшувати наважу, бо віддача трохи завелика була, відповідно завелика швидкість та тиск. Я пробував варіанти від 1,8 до 1,9 г. При цьому куча була суттєво нижче точки прицілювання. :rolleyes:
    Якщо вдасться запустити Люмани на меншій наважці А1, то доведеться крутити коліматор вгору.

19. Romych

Romych Oberleutnant

Повідомлення:
    1.948
    Адреса:
    Київ
    Так нічого дивного. Наважки для А1 - 1.57/32. І це для шроту. А Ви під кулю - 1.9 г та ще й капсюль потужний. Там з рушниці вже не куля вилітає, а якийсь деформований шматок свинцю. Тому і куля швидко "падає". А Лайман скільки грамів?

Roomster та GreyT подобається це.
  20. GreyT

GreyT Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    660
    Адреса:
    Львів
    Лайман 33 г. Але ж я по таблиці сипав, плюс-мінус, там біля 1,8 г рекомендовано... :oops: Невже я так затупив?.. Зараз перевірю...

21. Peresvetk

Peresvetk Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    708
    Адреса:
    Україна, Бориспіль
    1.8-1.95 для А0

Карапузик, GreyT та Roomster подобається це.
  22. Romych

Romych Oberleutnant

Повідомлення:
    1.948
    Адреса:
    Київ
    Та з рекомендаціями дійсно багато питань. ТАХО на той А1, що вони завозять, дають 1.57/32 та 1.75/34. А на сайті NS є інші. Я так так розумію, Ви там і на кулю брали. Але на сайті NS рекомендації вже декілька разів змінювались і можна знайти різні версії. Тому я б радив перевіряти все самому, зменшити і спробувати, що вийде. Та й куля Лаймана має таку конструкцію, що схильна до деформації. А рекомендації NS були під інший тип кулі.

GreyT подобається це.
  23. GreyT

GreyT Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    660
    Адреса:
    Львів
    Так, ось табличка, яку я брав за основу:

A1_1516214950-1.jpg

Вона і зараз є на сайті Нобелю (ПДФ-ка): https://www.nobelsport.it/en/produc.../download/90_7c9ef7571efba538148e12ad1a98af6a.
    Жовтим виділив рекомендацію для кулі. Хоча що то там у них за куля - ХЗ. :rolleyes:
    Ладно, наступного разу сипану десь 1,6 г плюс-мінус - подивлюся, що вийде. А якщо не виходитиме, то експериментуватиму далі з А0.

Останнє редагування: 17 лют 2020
  24. Romych

Romych Oberleutnant

Повідомлення:
    1.948
    Адреса:
    Київ
    Зараз вона така, раніше була інакша. А на сайті Гуаланді, наприклад, - своя версія. :) Тому - тільки самому підібрати. Можна орієнтуватись на це відео. Там не куля, але приблизно зрозуміло.

GreyT подобається це.
  25. GreyT

GreyT Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    660
    Адреса:
    Львів
    Так я ж так і роблю. Стартую з рекомендованих, а далі корегую під свої умови.
    Тільки цього разу якийсь косяк з рекомендованими наважками... :rolleyes:

Romych подобається це.
  26. Механик0000

Механик0000 Oberfeldwebel

Повідомлення:
    323
    Адреса:
    Центр
    Почніть з 1,6 по три патрона , думаю , що до 1,75 дійдете і зупинитесь на кращому результаті