Самооборона. Принципы, техника, оружие, боеприпасы.

Тема у розділі 'Вогнепальна зброя та боєприпаси', створена користувачем Yuber, 19 лис 2020.

1. Yuber

Yuber Leutnant

Повідомлення:
    6.290
    Адреса:
    г.Днепр
    Нормальный подход! Особенно учитывая захватнический менталитет и постоянную угрозу анексии территорий со стороны северного соседа, а также постоянное недофинансирование ВСУ!

Петр Сидоров подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. Прицел ПУ + крон + колпачки все на фото
      9000 грн.
    2. (в наявності 9 шт.)
      Новый, оригинальный, не устанавливался, идеальное состояние.
      205 грн.
    3. 640х512 матрица, чиста, ни одного битого пикселя. Стоял на СВУ Оц-03.
      55000 грн.
    4. (в наявності 10 шт.)
      Продам яркие лазерные целеуказатели. Регулируемые, крепление универсальное и под ласточкин хвост и п...
      350 грн.
    5. Производитель ATN прицел тепловизионный, цифровой Детектор ATN Obsidian Core LT, 320x240, 12 мкм, 60...
      30000 грн.
  3. alexapi

alexapi Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    754
    Эти круги уже не первый год озвучивают разные концепции, реально ничего не делая.
    Люди, как обычно, сами объединяются в общественные организации для решения подобных вопросов, но без какой-либо помощи со стороны государства.

HBG та Yuber подобається це.
  4. Петр Сидоров

Петр Сидоров Oberleutnant

Повідомлення:
    3.501
    Адреса:
    Україна
    є ще інший чинник - ЗСУ буде занято війною, а мусора будуть готові все здати, як то було в 14му, а утримувати порядок і законний лад в тилу хтось мусить + охорона об"єктів критичної інфраструктури - саме це покладають на ТрО.

HBG, Serhiygr та Yuber подобається це.
  5. Чиполино

Чиполино Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    1.088
    Адреса:
    Україна
    а от це вже буде ближній бій,якщо ви в кабіні. і з ак там не дуже зручно повертатися. тож пару пострілів бажано зробити з пістолета в упор. а кращє з револьвера бо затвор смикати не треба.+ в наших умовах кс це нелегал,отже викинув і х хто тебе знайде.
    навіть якщо кс дозволять. нелегал завжди буде.

6. Петр Сидоров

Повідомлення:
    3.501
    Адреса:
    Україна
    Оскільки цим займається Кривонос, то не сподівайтесь на вирішення цього питання. Кривонос - людина процесу, а не результату... Кілька років займається створенням ТрО і все на тому етапі що і було на початку.

7. Чиполино

Чиполино Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    1.088
    Адреса:
    Україна
    є люди які компенсують малу цюцюрку або щє щось мале,великим авто,великою пушкою,ножем або щє чімось великим. це психічний розлад.
    є люди які роблять свідомий вибір великої пушки для сз з урахуванням своїх обставин. не маю питань.
    є люди які роблять вибір в сторону карманної пушки з урахуванням своїх обставин і необхідності.
    особисто я не буду вішати ак під смокінг йдучі на вечірку. перше=мулятиме тіло.2=мулятиме всім очі.3=захочуть вкрасти і вкрадуть коли набухаюсь.
    в таких обставинах кращє пістолет у кармані,запоясній кобурі,натільній кобурі,напоясній кобурі.далі йдуть барсетки та інші. результативність за таких обставин не гірша від ак.
    я не кажу що пістолет кращє автомата.просто є випадки коли автомат заважатиме.

Yuber подобається це.
  8. Romych

Romych Oberleutnant

Повідомлення:
    1.948
    Адреса:
    Київ
    Випадки такі знаю. Вони пов'язані з проникненням в будинки. Про перестрілки на сотні метрів не чув.
    Чим це принципово відрізняється від великих міст? Чому в селах нападники, наприклад, будуть не проникати в будинок, а вести по ньому вогонь з великої відстані?
    Що допоміг досвід - не сумніваюсь. Одне питання - яка була відстань вогневого контакту?

Большой Макс та Yuber подобається це.
  9. Петр Сидоров

Повідомлення:
    3.501
    Адреса:
    Україна
    такі випадки існують лише у вашіх думках, а я ще не бачив жодного кому би заважав автомат ,навіть перебуваючи у статусі "запасний ствол".

HBG подобається це.
  10. Петр Сидоров

Повідомлення:
    3.501
    Адреса:
    Україна
    вона змінювалась від 20 до 150 приблизно - все відбувалось в динаміці. і нападників було кілька, а проти них лише 1 цивільний калаш 7,62 і 4 магазина до нього.

HBG подобається це.
  11. Yuber

Yuber Leutnant

Повідомлення:
    6.290
    Адреса:
    г.Днепр
    І не треба забувати про застосування рукавичок і ретельного змиву слідів пороху з рук і одежі!:D
    Ех,ех,ех... скільки злочинців сподівалися на те, що вони розумніші за всіх!

12. Петр Сидоров

Повідомлення:
    3.501
    Адреса:
    Україна
    не обовязково їхати до хати, щоб проникнути - можна приїхати на МТС, щоб поцупити/віджати коштовного комбайна, а там вже інші розміри двору... Або приїхати на поле, щоб підпалити врожай - там взагалі кілометри в кожен бік.

Просто ви розглядаєте вузький сценарій - проникнення у хатину мурашника, або напад у житловому кварталі. Проте я зауважую, що Україна - це не лише мегаполіси з мурашниками і там сценарії бувають геть іншими - аж до бойових дій група на групу, коли йде битва з рейдерами за врожай.

007 Стрелок подобається це.
  13. Чиполино

Чиполино Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    1.088
    Адреса:
    Україна
    от для кого я описував похід на вечірку\гульки. от куди я той калаш засуну щоб очі нікому не муляв.??? в жопу? так все одно заважатиме. а як запасну зброю ,куди мені його діти,в бардачок мотоцикла????
    висновок,залишити вдома у сейфі.

14. Петр Сидоров

Повідомлення:
    3.501
    Адреса:
    Україна
    так можна і на гульки не ходить - не шукати пригод на дупу.

HBG подобається це.
  15. Yuber

Yuber Leutnant

Повідомлення:
    6.290
    Адреса:
    г.Днепр
    Спочатку 20, потім 150?
    Тобто, Ваш друг вів вогонь по втікаючих нападниках? Ризикований варіант. У сенсі доказу в суді меж необхідного СЗ.

16. Петр Сидоров

Повідомлення:
    3.501
    Адреса:
    Україна
    зупиняв втікаючу автівку (пробив задні колеса) з рештою нападників, а перші вже валялись на близьких відстанях з відкинутою від них зброєю.

Взагалі коли по тобі стріляє кілька стволів - це вже ризикований варіант, але я вище казав - кожен робить свій свідомий вибір, в момент коли бере до рук зброю... ти або борешся з ворогом, або тебе вбивають без великих проблем. Твій вибір і все далі залежить від нього.

17. Чиполино

Чиполино Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    1.088
    Адреса:
    Україна
    я розумію що лисі долоні це модно. але для чоловічого здоров'я не дуже. а я щє не одружився,в пошуку.
    як запасний ствол,для мене й танк не зайвий.

18. Чиполино

Чиполино Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    1.088
    Адреса:
    Україна
    можна і не жити.
    тоді самозахищятись не буде потреби взагалі.

19. Yuber

Yuber Leutnant

Повідомлення:
    6.290
    Адреса:
    г.Днепр
    Ну, от бачите, Ви самі й прийшли висновку, на якому я наполягав від початку. Під кожний сценарій має бути застосований свій вид зброї.
    Ну не станете ж Ви, з метою випередження, з калаша на дистанції 2км починати відстрілювати групу рейдерів, що наближається до вас з лихими намірами? Для цього потрібен інший калібр. Хоча б 7,62х54. Так само і з дистанціями СЗ (5-25м). Потрібен інший калібр. А фермеру в полях, так, мабуть проміжний патрон буде найліпшим.

20. Петр Сидоров

Повідомлення:
    3.501
    Адреса:
    Україна
    Ви трохи не так зрозуміли.
    З 2км я взагалі стрілкотнею би не вогню не відкривав би (навіть важкою, бо це край її ефективної дистанції, а я не звик засівати в біле небо) - це робота для СПГ і мінометів + ПТУР. )))

Я кажу, що карабін під проміжний набій у ВАС вже є - тобто ну максимум його придбати і оформити, а про пістолет є лише мрія нездійсненна! Далі, любу пістолетну задачу легко можна вирішити автоматом з проміжним набоєм чи помпарем, чи гладким нп/а, а от навпаки - дзузьки. Тобто я кажу, що потрібно ефективно юзати сьогодні те, що вже є, ніж думкою багатіти про те що краще може колись буде - ось мій основний месадж.

GarguLL, HBG та 007 Стрелок подобається це.
  21. tror

tror Feldwebel

Рейтинг:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    4
    Повідомлення:
    409
    Адреса:
    UA
    Золотые слова.

Dmitriy1976 та HBG подобається це.
  22. Чиполино

Чиполино Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    1.088
    Адреса:
    Україна
    слова то золоті. алк карабін не може виконати пістолетні задачі. якби міг то пістолетів би не було.

23. Yuber

Yuber Leutnant

Повідомлення:
    6.290
    Адреса:
    г.Днепр
    Так я теж за реалістичні мрії, і коли говорив про пістолетні калібри не мав на увазі КС.

24. Петр Сидоров

Повідомлення:
    3.501
    Адреса:
    Україна
    ну в такому плані да, згоден. 9х21 в принципі на 14,5" норм варіант для близької відстані. Просто більшість людей , останнім часом, наче показились на тих КС.

25. alexapi

alexapi Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    754
    Ну тобто виходить, що в нашіх реаліях, варіанти що обговорювалися (відкрите носіння та носіння КС) - є нездійсненним.
    Тож сперечатися тут нема чого.
    Як на мене, то корисні всі варіанти в залежності від обставин.
    Десь відкрите носіння довгостволів, десь приховане короткого.
    Але у нас не Америка нажаль.

Yuber подобається це.
  26. Петр Сидоров

Повідомлення:
    3.501
    Адреса:
    Україна
    ні, це може бути здійсненним кроком як тільки по ТрО вирішать. Раніше - ніт ,не буде. А от намагання отримати КС за будь яких умов призведе до звуження існуючих рамок, що взагалі не є прийнятним.

HBG подобається це.