Робота МД в умовах засмічення залізом (діскрім, розділення, тести)

Тема у розділі 'Техніка для пошуку', створена користувачем ysabxe, 28 гру 2021.

1. FlexPrint

FlexPrint Stabsgefreiter

Повідомлення:
    199
    Адреса:
    Україна
    Відходивши декілька сезонів по дрібним цілям на пляжі з Еквіноксом 800, зробив для себе наступний висновок порівняння. Єквінокс без спору надзвичайно потужний прилад і він здатен витягти дуже дрібне золото. Звичайно і котушка для цього використовувалась шести дюймова. Але що на смітті?.. там все відразу стає складно, підіймаєм швидеість і відразу втрачаєм чутливість на дрібне.
    Що можу сказати по Деус 2? Поки що для нього найменший із доступних діаметр котушки складає дев'ять дюймів, тому я її і вибрав. По чутливості до дрібного, я б сказав на рівні Еквінокса 800, по розділенню, однозначно знавши що і куди крутити можна витягти дрібні підмасковані цілі без критичної втрати чутливості (десь в середині відео є декілька моментів, що це підтверджують). Приємного перегляду. З повагою!

Travesil, Шукач. perv, dominator343 та ще 1-му подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. Котушка на ремонт. Взагалі працює. Але, при вологості глючить. При згинанню дроту, теж глючить. Вуха...
      500 грн.
    2. Катушка Х-Терра моно 7.5 частота, уши сделаны ,рабочая
      950 грн.
    3. (в наявності 3 шт.)
      Продам або виготовлю під замовлення котушку до металошукача Квазар, Фортуна, Кощей, Гаррет, ТХ-850,...
      1400 грн.
    4. Характеристика: · Матеріал: пластик/ прокладки: гума · Товщина місця посадки: 10 мм...
      150 грн.
    5. Продам новые поисковые катушки к металлоискателю Vista Gold Gain с частотой 30 кГц. Снайперка Supe...
      9000 грн.
  3. Bohdancik

Bohdancik Gefreiter

Повідомлення:
    53
    Адреса:
    харьков
    Доброго дня.Вирішив придбати снайперку до Garrett Ace 400.Думаю взяти Nel Snake або Nel Sharp.Може хтось мав такі,допоможіть обрати.

acer aspire подобається це.
  4. OkSamyt

OkSamyt Oberfeldwebel

Рейтинг:
    0
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    573
    Адреса:
    Україна
    У мене є досвід використання Nel Snake з Ace 250. На тому етапі це був вінець використання мною Асе 250, мого першого приладу. Спочатку я копав (і були норм. знахідки) з штаткою, потім потягнуло у глиб - і це був аналог Торнадо від Севіна. А от Снейк був епогеєм, так, він дав можливість спробувати Асю по смітникам, були результати, але не ті, які б задовільнили. Асі не вистачало швидкості. Швидкості відновлення і як витікаюче - швидкості розділення. От і все, Ася продалася ;)
    Звісно що 400-а має цифрове VDI і частота там трішки вища, і стокова катушка DD, але що там зі швидкістю? Якщо те ж саме, то певен - результат буде як у мене.
    П.С. Конкретно с шутером діла не мав, але копав на інших приладах з різними датчиками (малими). Зараз по смітниках маю 5,7" круглу DD, гадаю, що, якби його форма і розміри були б як у Снейк, мало б змінилося. На смітник потрібна швидкість. Саме це - головне.

cer, Wodan-Gora та Bohdancik подобається це.
  5. Bohdancik

Bohdancik Gefreiter

Повідомлення:
    53
    Адреса:
    харьков
    Дякую за швидку та розгорнуту відповідь.Який прилад для засмічених місць підходить?Маю ще траціан з катушкою 9.

acer aspire подобається це.
  6. OkSamyt

OkSamyt Oberfeldwebel

Рейтинг:
    0
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    573
    Адреса:
    Україна
    Трациан, це - маскоподібний. Впевнений, що, якщо знайти на нього маленький датчик, то він буде значно результативнішим від Асі зі Снейком або Шарпом.

Bohdancik подобається це.
  7. Bohdancik

Bohdancik Gefreiter

Повідомлення:
    53
    Адреса:
    харьков
    Зрозумів.Ще раз дякую.

OkSamyt подобається це.
  8. ysabxe

ysabxe Oberfeldwebel

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    3
    Повідомлення:
    634
    Адреса:
    Киев
    Грунт... Ніякі налаштування швидкості чи пониження частоти на ORX результат не змінюють

jokercop, OkSamyt та vitalik 981 подобається це.
  9. ysabxe

ysabxe Oberfeldwebel

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    3
    Повідомлення:
    634
    Адреса:
    Киев
    Розділення та ідентифікація для ЧК КР...

jokercop подобається це.
  10. ysabxe

ysabxe Oberfeldwebel

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    3
    Повідомлення:
    634
    Адреса:
    Киев
    Закладухи не помішають...

BoltoMen27Sm, Индеец, vitalik 981 та ще 1-му подобається це.
  11. OkSamyt

OkSamyt Oberfeldwebel

Рейтинг:
    0
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    573
    Адреса:
    Україна
    Відносно пошуку по засмічених локаціях. Особисто мені, не стільки заважають дрібні залізні цілі (можна навіть сказати, що практично не заважають), скільки "закидання" в колір такого шмурдяка, як проржавівші кришки від консервації, та чималі за розміром, досить глибоко розміщені уламки чугунів, тощо. Саме на них, я витрачаю чимало часу для "ідентифікації" за допомогою лопати.
    Цікаво, як ваш прилад реагує на такі цілі?

12. ysabxe

ysabxe Oberfeldwebel

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    3
    Повідомлення:
    634
    Адреса:
    Киев
    Ви мабуть так і не зрозуміли що те що вам не заважає сліпить мд найбільше). Можна довго писати але NFD 90 не закидає в колір глибоке залізо... Кругле, консерви чи чугунки озвучить колором але не на глибині

13. acer aspire

acer aspire Feldwebel

Повідомлення:
    213
    Имея АСЕ 400i с момента появления этой модели(2016г) и в сравнении могу сказать что асе 250 неинфирмативный тормоз...
    Недавно и Симплекс сравнивал, АСЕ 400i быстрее.

Останнє редагування: 5 жов 2023
  14. OkSamyt

OkSamyt Oberfeldwebel

Рейтинг:
    0
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    573
    Адреса:
    Україна
    Хз, я порівнював 250-у з Квазаром, у того є можливість пришвидшити швидкість відновлення, але, нажаль, за рахунок втрати глибини. У серії АСЕ мабуть взагалі немає подібної опції. 400-ї не юзав, тому подивився пару Nail board тестів 400-ї в Ютюбі, відверто кажучі, сказати, що вона чимось значно відрізняється від 250-ї неможу.
    Можливо, вже підзабув відчуття від 250-ї :)
    Ось тут тест досить наглядний (та вірно виконаний).

15. acer aspire

acer aspire Feldwebel

Повідомлення:
    213
    Хоть конечно тут про АСЕ 300(она у меня тоже была) но смысл будет понятен.

16. denmlab

denmlab Oberfeldwebel

Повідомлення:
    471
    Адреса:
    Ukraine
    Засмічені місця бувають різними. Наприклад пляж не можна порівнювати з старою дорогою, або розпаханим поселенням. І одного конкретного варіанту під усі цілі просто не існує, бо вони всі різні. І умови різні. Наприклад, такі металошукачі як Garrett відмінно відпрацьовують зі стоковими котушками по середній і великій мідній монеті. Достатньо залишити дві останні поділки і пройти ще раз перспективне місце. У XP Deus, на певних налаштуваннях, боком котушки легко розпізнати будь які не глибокі цілі. Як і на Fisher F75.
    Такі металошукачі як Minelab Explorer, E Trac, чудово з Марс Голіаф відпрацьовують дискрім на максимальній глибині.
    Для роботи на максимально засміченій території потрібна тільки снайперка, навушники і частота 14-18 кГц. Або мульти і копати усі цікаві сигнали. Якщо якийсь мотлох трапляється дуже часто, його можна вирізати. Чим класні прилади з можливістю вирізання, або обирання того чи іншого виду знахідок. Тут постає головне питання, що перспективніше та тому чи іншому місці пошуку. На пляжі, на приклад, можна спочатку вибити усі 10 та 5 грн. монети і срібло. А потім пройтись ще разок, і приділити увагу виробам із золота. Насправді багато різних моментів.
    Є мабуть копарі, які риють усе підряд, і працюють з поліфонією на усіх металах, але то, як на мене треба робити тільки десь у хащах лісу, чи інших місцях де майже відсутнє сміття. Там це ефективно.
    Бо часто час витрачається не на правильні цілі, а на риття якогость шматка чермету на глибині метр. І знову ж таки, є розвідка, є добивання цілей, шурф і тд і тп...
    Ще момент, є класика розуміння цілі, це махи котушкою хрестом над ціллю. Плюс дуже корисна річ пінпоінтер в топових апаратах він допомагає на 100% зрозуміти розмір та глибину цілі. А це теж важливі складові дискримінації.
    Це все стосується лише цифрових приладів, з можливістю налаштування маски дискримінації. Аналоги забув, як страшний сон, бо вони не на стільки інформативні.

Останнє редагування: 6 лис 2023
  17. cer

cer Oberst

Рейтинг:
    5
    Відгуків:
    190
    Лоти
      на продажу:
    9
      продані:
    385
    Повідомлення:
    4.870
    Адреса:
    украина.хотин
    майже все вірно , але цифра з масками сумнівні цілі не озвучує так як аналог , тому і копарі розділились на два табори , аналог і цифра . і ще , висока частота не дуже добре на смітнику , іржаве заліза лізе в колір .

Wiking730, OkSamyt та denmlab подобається це.
  18. OkSamyt

OkSamyt Oberfeldwebel

Рейтинг:
    0
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    573
    Адреса:
    Україна
    Вашій увазі цікавий тест-порівняння цифрового Еквінокс 800 зі снайперкою, та аналогового DeepTech Vista X , теж зі снайперкою. Зверніть увагу, як Vista X відпрацьовує в певних позиціях, не то що лише монету озвучує, а устигає розділяти та озвучувати обидва кінці зігнутої черметини. Циферок, правда, немає ;) (але є циферки на подвійному дискрімі, та тригер для швидкого перемикання між ними).

П.С. Відносно смітників, та високої частоти. Дуже пристойні результати по хатнищах мені давав Квазар АРМ з монокатушкою 20см та частотою 5,7 кГц.

Останнє редагування: 7 лис 2023
    Wiking730, denmlab, ysabxe та ще 1-му подобається це.