А чому ж не пiдскаже? Я розбаланс зводив при виготовленнi датчика в цiй точцi, позначенiй червоним хрестиком, пiсля повторювача на ОП: Та контролював вже пiсля повного застигання смоли, нанесення нижнього шару графiтового екрану, тощо. А на своiй платi самi шукайте цю точку Якщо маете осцилограф та вмiете ним користуватися - напевно знайдете! Хоча можна й на 14 ножцi вихода iнвертируючого пiдсилювача мiряти
Ну ось й нахера Вам з такою чуйкою на рижу ароматницю ще й баланс пiдправляти в датчиковi??? Чи вважаете що на всi 30см почне бачити?
Цикаво мени от и спетав.На тесоро эльдорадо балувався настроикою.,разбаланса.Добивался минимального ,по воздуху було дофига а в грунте пропадало и те що було.Потим повернув все як було..Дякую
Ну якщо багато часу та натхнення - прапор в руки! Та нема за що! По схемi могли б й самi зорiентуватися, пiсля транзистора мiряти не можна, бо вiн мае високий вихiдний iмпеданс, щуп осцила пiдсаде напругу та буде неправильно показувати, а ось пiсля повторювача - саме те мiряти!
Так ,просто трошки пидзабув.,шо да як.Давненько це було.Ну специ то те не забувають,А я так соби.,для цикавости.Трошки не забув (за ту знахидку),:катушка 28см.на частоти 18.Чому пушу ,тому що постиино раниише ходив на 13(8)кгц.
Для неi Ваша рижа циберочка-ароматниця на 17см це вже досить нормально! Так що дуже не думайте, що зведення датчика до нуля(а його нiколи до нуля нiльзя зводити) дасть Вам прирiсть як у повIтрi, так й в грунтi
Краще замовити нормальний датчик і горя не знати. Тоді буде тихо, стабільно в без косяків. Коли йде на кількість просто багато косяків.
Доброй и тихой ночи, друзья. Редко получается выбраться на "охоту", но отпишусь.. Из-за войны коп в моем районе большой риск, но все же удалось пару раз в этом году выехать на давно примеченное место, по документам там были хутора 17-18вв. Почва меняется супесь, чернозем, глина, торф, минерализация высокая. Судя по состоянию находок, гниет там все быстро. Ну, прогулялся, подышал воздухом, шугнул пару лисиц, провалился в бобровую нору, намахался прибором/накопался ямок, крепатура после три дня))... Вобщем выгулял аппарат: "Редик" по-прежнему показал себя хорошо, отстраивался от грунта отлично на любой почве. Да, появилась проблема (раньше тоже замечал) - при повышении темепературы воздуха (на солнце там или жарко на улице) катушка начинает выдавать ложняки, реагирует на касание веток/грунта. Начинает холодать все становится стабильно. Мне кажется интуитивно что дело в датчике, хз. Если у кого так происходило - напишите. Приходилось понижать чувствительность, чтоб уменьшить нестабильность. Проблема не критична, но все же. А так по характеристикам поиска все так же: рабочая частота 18кГц, дискрим 2 - мелочь (чешую), монеты в окислах, на ребре, кресты (обломки) видит хорошо, да в принципе все достает. По звуку уже понимаю на многих сигналах, что может быть и в каком состоянии.. Хожу без наушников, мне не удобно в них, хотя с ними однозначно можно еще эффективнее работать. Почитал на форуме есть ребята, желающие полезть во внутрь, что-то поднастроить, покрутить. Не понимаю зачем, тем более если нет знаний о принципах работы.)? Освойте прибор и будет вам счастье, может не сразу, но с опытом все будет. И если через время не зашло, тогда оно не ваше просто)., берите цифровик, врубайте фильтры и все за вас сделает аппарат). И результат будет такой же: решать будете не вы, а он). После трех лет использования аналога, вообще не хочу к цифровикам возвращаться. А о последних находках: нашел на этой поселухе на берегу болота россыпь серебрянных солидов Речи Посполитой, чего и вам желаю!).
Проблема датчика. Пливе баланс при нагрівв на сонці. Вмене мій помер ще в коробці лежачи. Відправив на ремонт роздерли залило заново але прям результату вау не було. Купив тоді на заміну карму взагалі тиха, стабільна на багато краще від штатної. За роки ніразу не давала дискомфорту.
В мене була схожа ситуація і проблема була не в катушці, а в блоці. До 25 градусів на вулиці - все добре, вище - починалась балаболка. Вирахував нагрівом феном самого блока. Відео скидав виробнику. Закінчилось тим, що він поміняв плату на нову. Тепер балаболка починається після 32 градусів спеки. Пливе якась мікруха, чи конденсатор... Не знаю чи хтось вже вирахував який саме.
Так,я також помитив ложнячки при високии температури.Грешу на датчик.Але то не есть смертельно.Трошки чуику в минус и вперед.(Хоча думки ризни)
Вітаю, три перших виїзди на коп з ред голдом. Прибор сподобався, кільця бачить відмінно. Два з трьох виходів зі сріблом. Після аськи небо і земля
Такі цілі для АСЕ взагалі не проблема. Як перевірите на низькопровідному дріб'язку у складному грунті, тоді можна писати переможні реляції, адже ваші аналоги саме там і можуть мати перевагу.
Я проверял ,на ау .чк 04 грамма ,трохи товще за фольгу:-(Топто знаишов).До этого було такии самии металл тильки 07 гр.
В мене була аська 250 6 років, на цьомі місці з нею вже не було сигналів, цілий день можно було ходити , нуль. З редом в перші ж два виходи після покупки є знахідки. Хоча і аська була з великою катухою.
З кожного копу є колечко з ним, а з аською за 6 років якщо десяток знайшов і то добре, по власному досвіду памятаю що на металлопластику вона слабша
Доброго дня. Який в Вас стоїть штатно то хз, залежить від смаку збірника, може відрізнятись від загальноприйнятого. 5-10 кОм ставлять на БГ. В першому більш точніше легше налаштувати БГ, в другому ширша шкала для можливих датчиків. В тих ранніх редголдах де шкала розтягнута, і дискрім меншого номіналу. Може бути й треш менший . Найточніше - зняти штатний і глянути маркування з сторони штоку. Я то звісно можу перерахувати всі потенціометри, але не факт що вони співпадають
Ось з сусідньої теми масківська плата, лінь шукати фото саме редголдівської можете відштовхуватись від неї по номіналам, якщо редголд паявся один в один.
Виробник заявляє що з 21року в реді все як в масці. Випаяли то й добре. Простіше відкушувати ніжки від старого потенціометра, потім новий припаювати до них, можливо не так красиво виглядатиме, зате шансів відірвати металлізацію з плати менше, вона там не сильно товста, ну але то діло смаку того хто паяє.
Ок. В нікко10 потенціометри були на платі толково впаяні для легкої заміни навіть тим хто з паяльником не дуже дружить, спочатку лужені дротики, а до них вже потенціометри, не фанат його збірки, м'яко кажучи, але саме цей ньюанс крутий по суті. Достатньо було тицьнути паяльником відпаяти дротики від потенціометра, не лізучи до плати. В реді для любителів вже складніше, треба шукати хто вміє номально паяти.