Краще не буде ніяк, все стандартно як і в Масці 4, якщо брали напряму від майстра то там є інструкція, якщо не зрозуміло, то починайте читати тему, інформації достатньо, є що і мені тут допомагали.
Смішно,прочитав те що ви написали тай аж перехотілося щось запитувати. Я запитав прості речі,хотів почути кілька думок щодо основних налаштувань але аж ніяк не ваші безглузді поради стосовно шлюбної ночі.Ваша аудиторія то тік ток і тому подібні,якщо не маєте що сказати стосовно запитання то краще б промовчали.
Дякую,тему читаю,просто раніше не мав справи з ручним відлаштуванням грунту тому й вирішив почути поради від людей які в цьому ділі профі.
Зайдіть на ютюб, там купа відеороликів по відлаштуванню БГ, масок і редголда, вони не відрізняються, відлаштовуйтесь в 2х тонах, грубо кажучи прилад повинен мовчати, дехто ставить на початок легесенького підпрацювання високим тоном. Все інше на свій смак. Треш залежно від засміченості місця чи перешкод, дискрім теж, ну ще треба враховувати що плануєте шукати, багато хто ставить до підрізання кусочка фольги і більше не накручує. Тональність під ваш слух, тут вже кому що більше подобається, я виставляв по тихим дальнім цілям, в якій тональності їх мені краще чутно. Точні цифри ніхто не скаже, номінали потенціометрів мають похибку та й датчики різні, тому дискрім фольги буде в різних місцях, воно не обов'язково співпадатиме з червоною зоною на лицьовій панелі, та власне і тихий треш не обов'язково на початку червоної зони 9 буде, особливо якщо в блоці хтось полазив, поміняв потенціометр на інший номінал чи він спрацьований, має тонший графітний шар. Ражду погратись з тональністю під своє вухо, і в навушниках, +5см можна витягнути на тихі цілі. ПС Це не перша тема по редголду, є ще закриті через суперечки, можете пошукати, інформації по цьому мд достатньо.
Нарешті вигуляв свій RedGold котрий купив ще 1 рік назад, що можна сказати,гарний прилад, сподобався, за 2 години зрозумів його майже повністю, залізо можна не копати, так, глибоке залізо закидає в колір на глибині, але, воно має свій відгук(протяжний), гарячі каміння ще протяжніше, плоске ржаве закидає в колір але також сигнал має свій відтінок, копав на "однодворке" яку вибивав тирексом та шаблею де сигналів вже майже не було, редголдом найшов ще 2 копійки Александра1 на глибині дблизько 25 см, земля луговий тяжкий чернозем сухий як "цемент", відстроівся без проблем на 18 частоті, треш 9, там де ТГС біля річки постійно "балакав" редголд був стабільним , єдине що датчик DD28 для мене завеликий, 25 буде в самий раз.
Датчик. Вмене карма була то на майже на 9 було. А штатка взагалі була погана на 7 .7.5 і максимум і то не дуже. Так воно і пливла через днів 20 певно мусів ферит клеїти.
Не знаю, налаштовував по інструкціі, крутив треш до тихого рівного гулу, навіть до 9.5 накручував але було трохи шумно та некомфортно, на місті пересохшою річки збавляв до 8.5, а по лугу 9 стабільно, може мені повезло, до редгодла в мене було чотири ТГС від БГС, але з них сама перша була самою стабільною й тихою, останні три були якісь галасливі.
У Вас є чим міряти розбаланс, чи просто хочете приклеїти ферріт "шоб було", типу всі клеять і я приклею? )) Ніхто Вам не підскаже де саме клеїти, . Якщо датчик проблемний, він совається той ферріт по датчику, і в тому місці де розбаланс буде найменший, там і клеїться. Без знання справи, краще не лізти. Звісно нічого страшного не трапиться, як приклеїли, так і відірвали, але що це Вам дасть клеїти "на око", хз..
Треш до лёгкого звучания,все металлы,на чистом месте датчик верх вниз,баланс влево или вправо до ровного гула в зависимости от грунта. Треш убираю после отстройки что бы не сильно фонил чуть влево.
Попробуйте в начале отстраиваться без треша, а когда отстроитесь до тишины или еле слышимого высокого звука как на цвет, тогда добавляйте треш до еле слышимого ровного гула, или если возможно до более громкого ровного гула.
Та не дуже важливо де той треш, на 7 чи на 9ть, якщо ходите постійно на максимальній чуйці, головне що він є та працює , якщо Вам вистачає шкали на зменшення чуйки на смітнику то не заморочуйтесь, в лісі ще й прошарок з опалого листя, то на нього може й бубніти. Для прикладу я викупив вживаного редголда, там треш взагалі на 6ть був. Чому так, та тому що покійний соловей впаяв туди потенціометр меншого номіналу, замість штатного 10ть, поклав 5кОм, на 1 поділу припадав 1кОм при 10кОм, а стало 1кОм на 2поділки при 5кОмах. Я потенціометри міняв всі на нові, то вернув назад 10ку і шкала стала на місце, ну то таке.. ПС Туди взагалі можна впаяти десь 3кОм потенціометр для гурманів-любителів точного налаштування трешу, але це для тих хто постійно ходить на максималках і ніколи не збиває чуйку, бо при малому номіналі потенціометра її неможливо буде збити, треш буде на самому початку шкали, червона зона трешу розтягнеться на весь діапазон щоб було зрозуміло, а все що до червоної зони обріже.
Якщо тест по повітрю с чуйкой 6-7 такий же як і с чуйкою 8- 9.5 тоді да, а якщо ні? Тоді і в реальних умовах буде так само.
По інструкції налаштування по початку легкого трешу. Де той починається, треба зупинятись, далі в основному глюки. Якщо хоче, може перевірити потестити. Я описав чому він може не співпадати з звичною 9кою. Якщо менший номінал стоїть то треш буде менше 9ти, (мій випадок) Якщо старі потенціометри вироблені,часто кручені то полізе далі по шкалі в кінець треш, а дискрім навпаки на початок. Якщо хтось міняв потенціометри, навіть типу того ж самого номіналу старався класти, то в них похибка 10-20 % з заводу. Ну наприклад стояв 11кОм 10%, а поклали при ремонті 9кОм. Виробник налаштовував по 11кОм, значить на 9кОм треш буде більш ранній, не на 9й, а на 8 поділці. Якщо 20% похибка закладена, то розрив буде ще більший. Тому або підлаштовувати підстроєчником на платі, щоб червона зона починалась на 9 поділці, це якщо перфекціоніст, або хоче більшу шкалу по низам чуйки, або підібрати номінал того що на панелі, ( так робив), або якщо ходе переважно на найбільшій чуйці, не треба низи, забити на те де той треш починається, на 7 чи на 9ть.
Так в інструкціі так сказано, при відстройці робив так, але зрозумів треш трохи заважає відстроюватись від грунту до повної тиші особисто на черноземі, тому й треш добавляв потім й все булу чудово, на грунт не реагував, й глибини не втратив, спеціально перевіряв після того як викопав кусок заліза було в кармані 50 копійок ходячка кинув в ямку десь 30 см засипав, притоптав, й прибор бачив чудово.
У нього нема проблем з відлаштуванням БГ, він не питав про це. Відлаштовує на наваленому трешеві, потім збавляє трохи для комфортнішого пошуку, я так теж роблю, або відлаштовуюсь одразу на ходовому, мені так краще чути відлаштувалось чи ні. Якщо відлаштуватись на заниженому трешеві, а потім навалити більше і так ходити, можна отримати зайві глюки при пошуку на перепади грунту, бо недовідлаштував трохи. Ви відлаштовуєте навпаки, кому як комфортніше. Питав він про вклейку ферріту на датчик, тут я не зрозумів нащо це йому, якщо він не знає, пливе його датчик чи ні, хтось вклеїв на кривий датчик, і йому захотілось, його датчик взагалі може бути безпроблемний. Це ж треба якось заміряти баланс в тіні,, при нормальних умовах, потім на сонці, чи пливе чи ні, чи взагалі кривий навіть без температурних перепадів. Якби він знав розбаланс свого датчика, то мабуть знав би і як ферріт клеїти, це якщо розмірковувати логічно. Я от не знаю як розбаланс заміряти.Ще його насторожує треш на 7. Вище я описав як міг що до чого по трешу, додати не маю більше нічого.
Нефіга се. я думав ми ці відео постирали. Память хоть буде, Царство йому Небесне. Настоящий товариш був.
Не можу фотку скинуть на форум.Интиресная находочка вискочила на днях.Ведеречко чи ароматница чк 0.7 грам.В грунте це було десь сантиметрив 5 чи 7.Ну шо сказати ,радости полные штаны Первая такая находочка.Перевиряв по повитрю то ,сантиметрив 15.,17.
Я ж написав що сам не знаю як той розбаланс міряти. Єдине що зрозуміло, що просто так ферріт не клеять. Федя може підскаже, якщо захоче, збирав маски, або по традиції відправить на паяльні сайти вчитись )))