Є в мене скін ду та корсар ( так, так, кеп!) Скін ду був дуже дешево, а давно було бажання мати, то ж якось так сталося. А корсар узяв для погратися на кухні. У них усі ножи, ну більшість, тактичні, тож менш п'яти мм, буде не по фен-шую!
Згоден з камрадом купив бо ціна була дуже гарна,а не така як на офіційному сайті,плюс бажання мати ніж даного бренду.Ніж цікавий,одне,що зробив це так званий "дринажний" отвір в ножнах.Ще може поставлю тек-лок,а так думаю все.Трохи поношу,а там подивлюсь,може і стане моїм постійним спутником в місті на ЕDC.
Доброго і міцного,придбав ще один ніж від Cold steel SRK компакт,хоч і репліка,але міцний "малюк".З повагою.......
Вітаю, друзі. Дуже полюбляю ножі Cold steel, вони стоять на другому місці в моєму особистому рейтингу найулюбленіших фірм виробників ножів після Spyderco. Я завжди з сарказмом та недовірою відносився до ножів іменитих фірм, які використовують в виготовлені своїх ножів Китайські сталі. Так і було з ножем Cold steel SR1 lite - я не розумів навіщо платити за ніж зі сталлю 8Cr14Mov - 4300 грн., якщо можливо купити репліку цього ножа з таких самих матеріалів за 700 грн. В мене була репліка цього ножа - рідкісна шляпа, яка має недо Тріад лок та нічого не ріже та стальку, яку після використання ножа майже не можливо заточити до більш менш ріжучого стану. Та одного разу в мене випала можливість купити цей ніж, оригінальний за досить не великі кошти. Після користування цим оригінальним ножем я був просто в шоці, як класно Cold steel на Тайвані термічать цю сталь, вона відкрилася для мене зовсім з іншої сторони, хоча до цього я років 7 користувався різними китайськими ножами із такою сталлю, але не один Китайський ніж так довго та якісно не утримував ріжучу крайку та досить непогано різав з таким обухом, як оригінальний Cold steel SR1 lite.
Вітаю товариство! За можливості намагаюся поповнювати свої Вікси новими/старими моделями. Зосередився виключно на 58, 111 та 130 мм серіях. Нещодавно приїхав RangerGrip Boatsman 0.9798.MWC8. Довго я вибирав що прикупити, зупинився на Боцмані. Серйозний ніж, мультитул кабанчик. Вага 268 г, 22 функції. В мене по цій моделі всього два зауваження: додати до інструментів пилку, та замінити нейлоновий чохол на щось більш привабливе. Вказано що внутрішня частина чохла виконана зі шкіри, ну і нахіба ця комбінація матеріалів? Таке собі незначне здешевлення? 130 мм в мене всього три ножа (RangerGrip Boatsman 0.9798.MWC8, RangerGrip green 0.9553.MC4, Ranger Wood 55 0.9561.63B1) завжди більше подобалися 111 мм.
Не розумію я вас. По перше, вага 260 гр., за 200 баксів можна придбати чардж (або інший мультітул) з більшою наявністю інструментів. Для колекції, ну тоді зрозуміло, для фукціональності, тоді вже питання, а на хуа. Я вам не даю поради "придбати щось інше" . Почути вашу думку буде цікаво. З повагою, Валерій.
Це було чотко тематична фото, щоб зберігати конструктив теми Не "філейник" (с) , але потенціал по кухні є
Може влазю не в своє діло... Але як лодочник-парусник, і почитатель вікса, маю думку. Ніж не універсальний, на всі випадки. Ніж цільовий. Боцман! Для боцманів - завхоз на судні. Тому для даного напрямку все продумано, і ніяка пилка на яхті не потрібна. Ніякий мультут теж. (Я взагалі противник мультитула, як такого.) Вікс+кніпекс! Друге діло ціна!!! 200$ - це тому що яхтінг це для багатих! Взагалі зараз цінова політика вікса, зараз дивує, а венгеровські моделі, то взагалі космос! І пересічному Українцю не дуже зрозуміло.
Це зрозуміло. Хоча є варіантів до фіга. На скільки я пам,ятаю боротися з вузлами є спеціальний штирь, який висів біля руля на яхті де я був.
Сам жовтий вікс, боцман. Дуже прикольний! Подумав, позгадував...Під ті задачі, які можуть випадково виникнути, або планово. То все класно з ним. Стропоріз де треба, плейн - сирок порізати, до вина відкритого штопором. Пасатіжи, щось піджати, підкрутити. Такелажна свайка-голка-ключ. Консервні ножі. Шило. Вогонь а не ніж. В них ща є аналогічний в 110 розмірі, і недавно появився, з круглою свайкою! Це третій!
Валерій, звичайно відповім. Як інструмент/мультитул цей ніж мене взагалі не цікавить. Я не люблю класичні мультитули і не мав жодного. Думав як вам відповісти простіше, щоб було зрозуміло. Скажу так. На цьому етапі мого життя, сьогодні/зараз, мене цікавить Victorinox 58, 111, 130 мм. Купую для себе, для задоволення. Купую на подарунки рідним людям та друзям (на жаль їх залишилося не так і багато). Слава Богу є така можливість. Не можу сказати що це в колекцію (скоріше в зібрання). Колекцій я мав декілька і жодна не затрималася у мене більше 10 років. Швидко перегораю та втрачаю інтерес. Не виключено що через деякий час, буду і це продавати за дешево та роздавати на подарунки. Якось так. Сам розумію що це супер-мега не практично, але так в мене прописано десь в ДНК. З повагою, Юрій.
В мене було два лезермана, старенька 100-ка. Трохи поносив, повертів. Взагалі не зайшло. Ні в чому. Брав тут, бу. Не в тактильності, ні в корисності набору. Продав. Подумав що не ту модель взяв... Потім взяв, вейв. Модель 2005 року, уже з вилікуваними дитячими болячками, і різними мілкими фішечками. В наглу таскав його на едц. З точки зору інженерії - розкішна продумана річ, на дві голови вище за сотку. Думаю ну от , нарешті! Але... Розчарування... Пасатижі - для мілких робіт. В порівнянні з звичайними пасатижами - слабенькі, "хліпінькі", (проволку 6мм не зігнути). Інструменти в ручках недоповноцінні, незручні. Як ніж незручно, й мало ножа. Декілька плоских викруток мені нетреба. Тонюсінька викрутка займає забагато місця. Пилка програє віксовій 90мм., на хантсмані, або кампері, Не кажучи про 111 серію. напилок - не агресивний. Загальна вага , в порівнянні вікс хантсман (мій едц- де всі інструменти використовуються), не можна й порівнювати. По доп інструмантам хантсман виграє у лезермана, по функціоналу * зручність, але немає пасатижів! Але основним мінусом - мультиком я не зміг розкрутити стару ржаву зкрутку, вінт-гайка. Бо пасатижами тримав гайку, а викрутка в руків'ї. Як розкрутити? Тож Нівелюються пасатижі в одному корпусі, треба окремо! Ну й ціна, за пасатижі - завелика. Тому до вікса хантсмана взяв кніпекс кобра 120. По надійності, і функціоналу лезерман не може з коброю змагатись. Тепер в спарці не хватало тільки одного функціонала: кусачок-бокорізів. І я в набор взяв кніпекс бокорізи 120. На едс не потрібно, а в швидкому доступі, є чим перекусити гвоздь.
Зрозуміло. Не зайшло , вибрали для себе більш придатні речі , то добре. А я ось мультітули дуже поважаю. Хоч і віксів трохи маю , і кніпексів різних теж хватає.Просто я ставлюся до нього як до речі про всяк випадок, а не на всі випадки.