Доброго всем . попался вот такой ножик -незнаю ни названия ни с того что какую рукоятку подобрать -дерево или пластик .или дешевый да и выкинуть не заморачиваться.
Доброго Судя по формам, він більше рубати чи копати, я схиляюсь до текстоліта на стяжках. Ну і заодно перевірити на корозію, якщо ржавіє, то накладки на клей, а якщо щей вікс його не поцарапає, то вже й твердість мінімально-достатня. Треба пробувати
Во времена Союза про такие вещи говорили, что это придумал американский шпион. Если приплыть на необитаемый остров в одних трусах после кораблекрушения и найти, точно пригодится.
Там, на картинці мабуть написано, що ним робити? Щось прочитати не получаеться. Людей у темному тупіку залякати?
А шо, якась тайна? Там є - стропоріз, який також призначений для потрошення добичі, - пилка по дереву, - пристосування для відкорковування пляшок, банок та для гнуття проволоки, - серейторне лезо, - викрутка на рукояті. Ну саме лезо, з кількома рк - рубати, різати, тощо.
При наявності молотка, відкрити консерви, обрізати стропи парашюта, якщо довго помучитися підрізати шкуру, ну і відкрити пляшку пива.
Перепрошую за легкий оффтоп. Уточню, що ця методика не діє на даний момент. Приблизно з 2009-2011 року використовується нова методика. На сайті Ради її немає, але колись можна було нагуглити файл, на сайті експертно-криміналістичного центру. Або написати їм на офіційний email - повинні прислати текст методики.
По правилам хорошего тона принято хвалить такие поделки. Рискну высказать свое мнение-такое впечатление, шо мастера обленились, и не делают нормальные ножи с аккуратным и полированным лезвием. Знаю, сейчас расскажут про мифический "якутский" нож...В чьей-то больной башке он появился, а спрос рождает предложение....Нафига это уродство? Прсветите, грешного...может особый функционал, а я не ведаю?