Похвалюсь обновкою. Замість викидухи тепер ходжу з таким. Теж Ganzo, він же Firebird FH41 Співвідношення ціна/якість просто супер. Подобається. Зручна еліпса, механіка як годинник і гострющий прямо з коробки. В офіційному магазині довічна гарантія, хоч я нею і не користуватисусь
Перебираю свої ножі, колись брав красивий ніж із цікавої серії "на кожен день" (там сталь цікава)- ніж Grand Way. Форма, механіка, сама сталь (хороша, я маю на кожен день інший складний з цієї марки, тож знаю)- але це точна копія на SOG Fielder. Ото чому і сподобався Тож навіть не знаю як правильно вважати- чи то репліка, чи то копія. Як світ ставиться до таких виробників як Ganzo, Grand Way тощо (бо вони ж "здирають" конструкцію тощо)? І як його продавати - писати копія?
якщо ніж має свою назву й номер у серії виробника,виробник наносить свій логотип на клинок тому його слід продавати без тега ,,репліка". Інакше наприклад,велику кількість Ganzo ,точно можна вважати репліками на відомих виробників.Це хороший складний ніж від Grand Way.Cам маю копію мілі від цього виробника.Дуже якісно зроблений ніж.Але офіційно це модель Grand Way S32 з чесно вказаним виробником та з маркою сталі.
Це те про що я казав. Ці ножі ,на карман, гідні! Маю дуже багато ґанзіків і жодного разу не мав ніяких питань.
Дуже цікавий ніж. Піхви теж гарно продумані та зроблені. Дайте трохи подробиць: параметри, сталь, виробник...
Загальга довжина - 24 см, довжина леза - 12,5 см, товщина леза - 4 мм (ромбовидна форма), ширина леза (в найширшый частины) - 34 мм, сталь - n690, але твердість не знаю. Робив Сергій Пунтус. Це його особиста розробка.... Десь так....
Доброго времени суток уважаемые коллеги ! Тема не моя купил чисто спину чесать перед телеком по приколу , меч Масаи увестстая штукенция ромбовидное сечение , ковка , английская монета конец 40-х .
Дякую! Респект та повага майстру! Гарна сталюка! Для робочого ножа мисливця чи рибалки саме то що й треба! Ви будете цім ножем користуватись, як що так, то де будете його використовувати, чи в колекцію. На фото ніж поруч з компом, я з початку вирішив, що для розрізання паперу, але у наші часи це дуже екзотично.
Називають меч, мабуть масаї його використовували й для усікновіння своїх ворогів, але конструктивно щось місливсько-господарське.
Так, робочий ніж. Я вже їм користуюсь, поки що в кухоних справах: щось порізати, нарізати.....А що він буде робити надалі - то побачимо. У мене всі ножі використовуються. Як-небудь викладу фото своєї "робочої колекції".
Вітаю друзі. Поновлю тему. Мої найулюбленіші, ну звісно не всі, так як маю багато ножів але деякі з них. Зараз на кишені ношу Рекон 1 а в сумці постійно зі мною мультитул в чохлі.
Такий собі пост про Український ніж. Знаємо традиційних якутів, скандинавів, фінський, іспанську наваху і т.д. і т.п. А чи можемо говорити про існування Українського ножа, саме в історичному сенсі? Українського побутового (сільського) ножа, бойового ножа? Зустрічав колись такі обговорення на форумах - здається, більше схилялися, що Українським ножем можна назвати побутовий ніж козацтва, приблизно XVII ст. А я собі надбав ось такий - за мотивами ножів Київської Русі Х ст.
Пользовался похожим..только того времени и короче.серьезно. лазил в детстве по по обвалам берега возле Каховского водохранилища нашел клинок обточил его немного на абразиве .отломил остатки костяной или роговой ручки с орнаментом, приделал деревяшку и юзал кстати крепкий и острый.может как попаду домой сфотографирую.сейчас то понимаю что глупость совершил.сохран рукоятки был не плох.но увы детство есть детство.
Ножі які копав були з наскрізним монтажем. Тильник двох типів або загнутий хвостовик. Як мені пояснили, загнутий це українська придумка, більш ніде не гнули.
Вітаю! А до якого періоду відносились ті, що Вам траплялися? Наскрізний монтаж і тильник, я так розумію, характерний для більш пізніх ножів. Про загнутий хвостовик - цікаво. Чомусь не прижилось до сьогодні саме як технологія (говорю за себе, що я такий монтаж не зустрічав, крім куябриків - ковачиків, де вигнутий хвостовик утворює руків'я).