Зазвичай, я намагаюся донести розумне та вічне, але у даному конкретному випадку це буде бісер або горох.
Колись працював з одним дядьком, він знайомим на передову, на той час ще АТО, робив ножі, і робив він їх із старих монтіровок, якими комплекувались мотоцикли. Так я особисто бачив, як отим ножом, з дожиною леза близько 120-130 мм, він піднімав люк. А взагалі про люк кажуть "для кріпкого слова", а от роботи для ножа в якості монтіровки достатньо, доску з ящика чи піддона відковирнути, цеглину виковирнути, в оцинковці дирку пробити під гвоздок, примерзлий люк підковирнути, дров на розпал набатонити, а потім відкрити банку тушонки/згущонки і намазати на хліб.
Монтіровки - там 65г або ст.45? Ви так розказуєте нібито я проти, робити ножі з підручних матеріалів це народна забавка, таких дядьків у кожному селі є. Ремба-стайл, ніж на усі випадки життя.
Вже в бізнесменів з'явилися. Напевно, звідси і ростуть ноги легенди про офіцерські курси і все таке. Думаю, перекупляють партію в майстра + чуть маркетингу = профіт.
реплікант. Без шайб! це ппц. Поставив, звичайно, але треба дуже тоненькі, бо конструкція не розрахована на шайби і вже полізли неестетичні щілини Механіка "непритерта", також треба шаманити, але ніби стало більш-менш. Наприклад, Брокен Скал рєпа - в рази приємніше з коробки.