Помощь в выборе металлоискателя

Тема у розділі 'Техніка для пошуку', створена користувачем Mexx.85, 19 бер 2006.

1. пацефист

пацефист Obergefreiter

Повідомлення:
    122
    Адреса:
    вінниця
    я із простого металошукача без дискримінаційі відразу перейшов на фортуну, спочатку про, потім купив про2 людина зможе розібратись чи не зможе розібратись від йійі розумових здібностей залежить.

Богатыръ подобається це.
    1. Новый скуп заводского изготовления из нержавейки 1,5мм. Размеры: длина 290мм Ширина 200мм Вес 1кг Г...
      1500 грн.
    2. Новый лоток D38cm и магнитик…смотрите другие мои лоты..есть новые поступления….
      448 грн.
    3. (в наявності 10 шт.)
      Алюминиевая заглушка для приборов Nokta Makro kruzer / Nokta Makro Multi kruzer / Nokta anfibio / mi...
      55 грн.
    4. Новый лоток для промывки золота D38см…
      448 грн.
    5. Утримувач для ліхтарика або пінпоінтера - надійне та компактне кріплення дозволяє закріпити, наприкл...
      115 грн.
  2. Wodan-Gora

Wodan-Gora Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    0
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    626
    Адреса:
    Львів
    Йійі - фортуну я б не радив починаючим )

Captain Flint, lacis67, maxskype51 та ще 1-му подобається це.
  3. пацефист

пацефист Obergefreiter

Повідомлення:
    122
    Адреса:
    вінниця
    дивлячись якого виробника фортуна і яка саме фортуна, але для фортун йе окрема тема.

4. Wolfgrey

Wolfgrey Moderator

Повідомлення:
    6.376
    Адреса:
    Україна, Дніпро
    Уважно читайте назву теми, у якій пишите, перш ніж на щось вказувати співрозмовникам.

пацефист подобається це.
  5. Богатыръ

Богатыръ Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    0
    Лоти
      на продажу:
    1
      продані:
    0
    Повідомлення:
    719
    Адреса:
    Україна Стольний Град Київ
    Я начинал с пирата и пина к нему.
    После фортуна м,сейчас про2.
    Про2 устраивает полностью)
    В итоге 3 прибора.

Останнє редагування: 6 сер 2020
  6. Cladotrix

Cladotrix Der Grüne Führer

Повідомлення:
    10.159
    Адреса:
    Україна
    Кардинал, глючный, полуубитый, починил слегка и находил после эксплоера, кое где даже после джимакса, но там уже мало. Разобрался, не умер, было б желание. А охоту может отбить любой прибор, это уже от жадности и лени владельца зависит.Насмотрелись ютюба и максимум на третьем выходе нужна кубышка с червонцами, а если нет то накопался, продаю пприбор.. Я например без кубышки, зато изучил свою местность, чего точно б не знал без мд.

Василь Дятлов, Gviga, Богатыръ та 7 іншим подобається це.
  7. Хиля

Хиля Oberfeldwebel

Повідомлення:
    962
    Адреса:
    Украина
    З приватних розмов я зробив висновок, що більше ніж половина користувачів аналогових МД - Термінатор, не вміє правильно налаштовувати МД під умови пошуку. З Масками ситуація ще гірша. Це мова йде про тих, хто не перший місяць, а то й рік, працюють з МД.
    Новачки взагалі не розуміють сенс тонкощів налаштування БГ. Вони цього не бачили, тому навіть не уявляють що це таке, бо немає однозначності в результатах крутіння різних крутілок. Особливо, на легких грунтах.

Новачкам потрібен, або МД який сам корректно налаштовується, або такий, який не потрібно налаштовувати на грунт.

Ви самі дали відповідь на своє запитання, своїм мовчанням. Одна справа, хотіти дешевших аналогів, а зовсім інша - потратити гроші на МД.
    Хтось має зкопіювати схему МД та датчик, і виготовити копію. На це потрібен час, та потрібні гроші. Якщо це комерційний проект, то копія має бути такою ж як оригінал. З комерційної точки зору, щось подібне не варто робити, бо троллі винесуть мізки та віднімуть багато часу, та й потенційні покупці будуть невдоволені навіть невеличкими відхиленями від оригіналу.
    Якщо виготовляти Термінатори, проблем буде значно менше, бо немає можливості зрівняти роботу комерційного Термінатора з роботою Термінатора, виготовленого автором Термінатора. :)
    З копіями Масок - значно гірша ситуація. Пам'ятаєте, як шельмували тих, хто в точні копії Маски ставив конденсатори не від виробника Віма? Дехто, буквально "дристав" звинуваченнями в адресу тих, хто використовував не Віму, а кращі конденсатори, хоча та Віма мала властивості десь між нормальною плівкою та керамікою, але нічого не писав про використання компонентів які працювали значно гірше оригінальних, Масковських. Тобто, це був відвертий троллінг. Кому, крім троллів хочеться приймати участь у таких баталіях?
    Мало того що зкопіював МД, замовив плати за гроші, та виготовив МД з куплених деталей, потрібно ще й переписуватися з троллями, бо якщо не відповідати, то оббрешуть так, що ніхто не купить ту копію. Будеш політкорректно відповідати троллям - не буде часу на виготовлення МД. Відповісиш прямо - тролль може образитися, і забанять. Навіть якщо тролль обкурений, чи у нього чортики по клаві бігають, не можна навіть запитати про це, бо можна в баню потрапити.
    Ви готові потратити кучу часу, та гроші на копіювання та виготовлення якогось МД, якщо не впевнені в тому, що той хто писав що
    купить МД, чи хоча б відповість на запитання "скільки запропонуєте"? ;)

Навіть якщо оригінал XP GMP коштує 20 тис., то навряд чи буде продаватися копія, за півціни. Думаю що і за 5 тис. мало хто купить копію XP GMP.
    3,3 тис. за копію датчика для XP GMP виготовлену в українській майстерні, це прийнятна ціна, а от копія МД за 5 тис. з таким ж датчиком, виготовлена також в українській майстерні, буде дуже довго розкручуватися, та не досягне й десятої долі від продаж Фортуни, за ту ж ціну. То може вигідніше - виготовляти Фортуни? Її навіть не потрібно копіювати, розбиратися як працює схема, та як налагоджувати. Все є у відкритому доступі в інтернеті, крім прошивок.

Складне - правильно налаштувати Фортуну на умови пошуку. У Фортун дуже своєрідна "логіка" роботи. З чоловічою логікою, та й з загально прийнятою термінологією, у неї є деякі розбіжності. o_O

Останнє редагування: 7 сер 2020
    Volt_45, Vl_service та Olmis88 подобається це.
  8. Cladotrix

Повідомлення:
    10.159
    Адреса:
    Україна
    Ви вже визначтеся, якщо точна копія то всі компоненти і розводка плати повинні бути 1 в 1 як в маски, а не інші кондери, інші мікрухи і тд, бо то вже не точна копія. Чи можна зробити краще як в заводської? Так можна, але для себе, а на продаж не роблять, ніхто не буде пхати дорогі кращі компоненти, чи підбирати дотошно бюджетні деталі, бо це час, а час гроші, ліплять часто навмання.Забібікало- продав, не забібікало то давай колупатись чого не бібікає. Мікрухи працюючі до 0 градусів, резистори з похибкою 2-10%.Краще зібрати і продати 2-3 мд, ніж колупатись в одному. Всі інші розказні, як вам зберуть недорогий мд, кращий за маску то є понти.Збирають щось чимось подібне до маски. Деякі особливо наглі ще й ціну ломлять дорожче ніж в заводської.
    Так само і з іншими "копіями".
    Можете зпаяти маску, то що заважає? За тролів не переживайте, копарське радіо працює навіть без теми обговорень, буде добрий прилад, буде попит.
    Власне річ про бюджетний блок, все інше дістати не проблема. А так ми поки читаєм про Грифони, і інші Ваші розробки, які мало хто бачив, відтестувати їх не можете, бо мовляв знаходитесь біля перешкод.
    Теми обговорень є, приладів нема.

lacis67, Volt_45, Wiking730 та ще 1-му подобається це.
  9. Wiking730

Wiking730 General-major

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    4
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    6
    Повідомлення:
    6.978
    Адреса:
    Прокляте місце Червоної Армії
    Какие страсти всегда вокруг маскоподобных :eek::D:D Даже ветка "Божественного" нервно курит в стороне...

Идущий по следу, Cladotrix, Rastaarheolog та ще 1-му подобається це.
  10. Volt_45

Volt_45 Gefreiter

Повідомлення:
    80
    Адреса:
    степи неньки України
    Так їх зараз мабуть найбільше на руках у користувачів, тому й обговорюють в усіх темах. Прилад достойний, безумовно, але не такий казковий, як багатьом хотілось би. Новачкам пошукової справи точно не рекомендую з Маски починати.
    З повагою до всіх.

11. Хиля

Хиля Oberfeldwebel

Повідомлення:
    962
    Адреса:
    Украина
    Дякую за наочний приклад. Яка там розводка 1 в 1??? :eek: Про що Ви пишите? Болгари ж випускають НЕ однакові МД, під однією назвою!

Olmis88, як бачите, копія має бути точною! І це не зважаючи на те, що сам виробник виготовляв не точні копії свого першого екземпляра четвертої Маски! Існує декілька варіантів комплектації четвертих Масок, зібрані на різних мікрухах, різних конденсаторах і резисторах, та навіть в сильно різних корпусах, але якщо це не абсолютно точна копія, то вже є претензії. Хоча, якщо розібратися, то ці претензії мяко кажучи...
    Ось таким чином, тема з описом копії МД, може бути швидко забита такими, дивними вимогами. І як відповідати на такі вимоги?

Іменно так виготовляють заводські болгарські Маски. :D Додам - ще в різні єкземпляри оригінальних Масок ставляться різні деталі, плати не завжди мають однакову розводку, та різні екземпляри Масок, можуть бути по-різному налаштовані. Тому спіч про точну копію Маски, мяко кажучи, виглядає дивно.

"Недорогий МД", з ціною, дорожче ніж в заводської? :smile_1: Ви вже, визначтеся.

Перед тим як написати відповідь на моє повідомлення, прошу звернути увагу на те, що я розписав для Olmis88, причини відсутності копій інших МД, в продажу. Це стосується будь-кого, хто спробує продавати копії якихось МД. Тому не варто пред'являти претензії до мене особисто, що я особисто щось не роблю, чи не продаю.
    Ще раз - мова не про мене, а про всіх, хто копіює фірмові МД, або виготовляє їх копії. Троллі бомблять всіх, без винятку! Тож те що я написав, стосується всіх виробників, а не мене особисто. Якщо когось з виробників які копіювали якийсь МД, не троллять, і не пред'являють ім не адекватних претензій, приношу вибачення за те, що написав "всіх виробників".

Wiking730, це спільна тема, а не тема про якийсь конкретний МД. Пристрасті, не навколо маскоподібних, а навколо вимог до точності копіювання XP GMP. Маска була лише конкретним прикладом відношення деяких форумчан до точності копіювання МД. Сподіваюсь, що Ви згодні з тим, що мають бути якісь конкретні приклади, щоб читачам було наочно видно наскільки не адекватними бувають вимоги, а якщо не вказувати конкретні випадки, то не буде зрозумілою степінь проблемністі ситуації.

Volt_45 подобається це.
  12. Captain Flint

Captain Flint Oberleutnant

Повідомлення:
    1.571
    Адреса:
    UA - today,
    Вибір того чи іншого приладу залежить перш за все від того де буде пошук - поле, гори, річка або море, а також від широти - центр або південь?
    А також від амбіцій власника приладу - антика, пляжний ювель, монетоси або пошук військових деріжбабелiв в лісах Гондурасу.

13. Cladotrix

Повідомлення:
    10.159
    Адреса:
    Україна
    Ви самі почали про точну копію, так що спіч не на рівному місці. Якщо розводки і деталі різняться в заводських то власне до чого Ваш пост про точну копію? Ну ок, розводки плат різні, то уявимо що саморобник максимально притримується оригіналу саме цієї плати.
    Тепер щодо масок заводських, там наприклад стоїть Tl 074(c) замість (і), чи інші мікрухи до 0 градусів? Ну ок, стоять нехай, хоча я при збірці просив все що до 0 замінити, 393 поставлено, а TL залишилось, Резистори в масках з трьохзначним маркуванням? Бо в мене так, а це 2-10% погрішності.

14. Maus M

Maus M Obergefreiter

Повідомлення:
    146
    Адреса:
    Чернігівський район
    Моя дружина з ванквишем порозумітися змогла за один віхідні і нічого в ньому складного нема

Captain Flint подобається це.
  15. Wiking730

Wiking730 General-major

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    4
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    6
    Повідомлення:
    6.978
    Адреса:
    Прокляте місце Червоної Армії
    З Масками ходять ті , хто розуміє для чого їм такий прибор. Або не розуміє , але начитався хвалебних відгуків і купив в надіїї на диво, знайти те чого в їхній місцевості немає, або представлено одиничними знахідками. Реклама , мать її...

Останнє редагування: 7 сер 2020
    Vl_service, пацефист та Rastaarheolog подобається це.
  16. Rudius

Rudius Feldwebel

Повідомлення:
    396
    Адреса:
    Украіна

17. Captain Flint

Captain Flint Oberleutnant

Повідомлення:
    1.571
    Адреса:
    UA - today,
    Бо ПРИ-лад - це тiльки 50% справи...

Богатыръ подобається це.
  18. Хиля

Хиля Oberfeldwebel

Повідомлення:
    962
    Адреса:
    Украина
    До того, що дехто запитував в тих випадках про які я писав, чи це точна копія Маски, чи внесені якісь модифікації? Бо були ще модифікації плат з дещо іншим живленням. Мова йшла про поведінку декого, коли писали що це точна копія Маски, але плівкові конденсатори - не Віма, а іншого виробника.
    А от чому Ви почали гіперболізувати поняття "точність копії", до абсолютно маразматичної величини?

Повеселили! Чому ж Ви придераєтеся до того, чого не розумієте? (Це було риторичне запитання.)

19. Cladotrix

Повідомлення:
    10.159
    Адреса:
    Україна
    Чого не розумію саме? В даташиті що написано?
    Чим відрізняється (с) від (і)?В якому температурному діапазоні працюють? Мікрухи до мінусової температури чи ні?.
    Резистори з такою погрішністю якщо поставити не дивлячись, що буде?
    Ви бідкалися за тролів, що дістають збірників, так сами Ви і тролите по ходу а не замовник.

Хиля подобається це.
  20. Хиля

Хиля Oberfeldwebel

Повідомлення:
    962
    Адреса:
    Украина
    Ця тема про вибір МД, а не про властивості радіодетелей. Тож, не бідкайтеся, я не тролю, а дотримуюся правил.

Тим хто буде обирати маскоподібний МД, скажу що Маска не потребує такої високої точності номіналів деталей, як дехто думає, і що не варто звертати увагу на те що пишуть про температуру, стосовно мікросхем, бо це немає ніякого відношення до нашої земної реальності.

Wolfgrey подобається це.
  21. Wolfgrey

Wolfgrey Moderator

Повідомлення:
    6.376
    Адреса:
    Україна, Дніпро
    Нічого не буде - а для чого придумали вимірювальні прилади? З купки однотипних резисторів завжди можна вибрати потрібну кількість з однотипним опором, а якщо вони з однієї партії, то й ТКС у них буде ідентичний. Не має значення, скільки на них циферок. Резистори і конденсатори підвищеної точності актуальні за автоматичної збірки, коли ніхто їх не переміряє перед монтажем. А у нашому випадку "хендмейка" питання точності вирішується безпосереднім вимірюванням, бо, як правило, важлива не точна відповідність номіналів вказаним на схемі, а узгодження пар в каналах, наприклад, фазового детектора.

22. Cladotrix

Повідомлення:
    10.159
    Адреса:
    Україна
    Впевнені? :D
    А якщо наприклад береш рулон дешевих однотипних, і хендмейдиш тупо беручи з рулону, і впендюрюючи на плату не дивлячись? Ось скрін, уважно читаєм, людина впаює деталі, а робочі вони чи ні взнає постфактум. Я вже не кажу про відповідність номіналу і перевірку перед запайкою, про те що впаяв перемичку він взнає після запайки. Про який підбір деталей з дешевих тоді йде мова?
    Screenshot_2020-08-07-18-34-00-350_com.opera.mini.native.png
    Ніколи мовляв не було, а тут , бац! Тобто не вперше так паяє. Ще й смайл втулив:D
    Весела людина, що тут скажеш..

Vl_service та Captain Flint подобається це.
  23. Wolfgrey

Wolfgrey Moderator

Повідомлення:
    6.376
    Адреса:
    Україна, Дніпро
    Ну, з таким підходом і "чотиризначне" маркування не захистить - будуть стояти найкращі деталі з непропаями, "соплями", і у брудному флюсі. Мова ж про те, як на доступній базі зробити нормальну річ, а тому, як пересрати гарне, вчити не потрібно - таких талантів у нас хоч греблю гати.

Tea_M подобається це.
  24. Wolfgrey

Wolfgrey Moderator

Повідомлення:
    6.376
    Адреса:
    Україна, Дніпро
    До речі, "розліт" номіналів може мати й позитивне значення - от історія, що закінчилася сьогодні - замовила мені людина зарядний пристрій, але такий, щоб від прикурювача. Ну й вирішив я його вперти у корпус вилки. А там місця - на дві плати "етажеркою", кожна з ніготь великого пальця. Вирішив я DC/DC пертворювач зліпити на МТ3608 - вона й сам я макове зерня, і генерить на гігагерцах, відповідно дросель по даташиту від 4,7 до 22 мікрогенрі. Ну, взя я дрібнесенький на 6,8 - горять схеми. Почав компостувати мізки продавцю - він впирається (хоч я не перший був з рекламацією) - ставили, мовляв, їх у схему -усе працює. Дивлюсь на ту схему, а там дросель у 22 мікрогенрі. Мені такий навіть близько не влізе. Взяв свою стрічку з мікродроселями на 6,8 і почав кожен вимірювати - нариваюсь на явне відхилення, фактично брак - замість 6,8 цілих 10. Впаяв, увімкнув - усе працює.

форт55 подобається це.
  25. Cladotrix

Повідомлення:
    10.159
    Адреса:
    Україна
    Ну так я про що. І флюс був там де багато смд, і мікрокраплі припою в ньому, і одна велика на кондері, і шерсть котяча, і волокна чи то вати чи то ті що в проводках ідуть як армуючі, багатенько, і чистив, і конопатив, ну ще "приколіст", в приват закинув посилання про те як запаюються резистори, бо я вже не читав. За явний непропай не скажу, але підозрілі місця є, стверджувати не буду, одне сильно підозріле пропаяв, та не змінилось нічого. Далі укорочування проводків, екранування блоку, і шаманством з гніздом навушників я вже не ліз. Гірше зробити можу, а краще навряд

Wolfgrey подобається це.