Помощь в выборе металлоискателя

Тема у розділі 'Техніка для пошуку', створена користувачем Mexx.85, 19 бер 2006.

1. Рослабон

Рослабон Feldwebel

Повідомлення:
    781
    Адреса:
    Украина, г. Полтава
    Ходив з Про2 , цей сезон з маскою, звикаю до аналога. З Про2 наки фібули динарії на ура датчик 2х частотний 8/16. Як цікавить Прошу в Лс.

2. Цікаві лоти

1. Это современный микропроцессорный универсальный импульсный металлоискатель с встроенным литиевым акк...
      1700 грн.
    2. Плата для самостоятельной сборки всем известного импульсного металлоискателя пират (DIP) под выводно...
      70 грн.
    3. Металошукач MD6350 Це пристрій, призначений для пошуку металів, таких як монети, золото, срібло та...
      4280 грн.
    4. Плата для самостоятельной сборки всем известного импульсного микропроцессорного металлоискателя Trac...
      160 грн.
    5. Это современный микропроцессорный универсальный импульсный металлоискатель с встроенным литиевым акк...
      1100 грн.
  3. Рослабон

Рослабон Feldwebel

Повідомлення:
    781
    Адреса:
    Украина, г. Полтава
    Це нічого не дасть всеодно буде робить відстройку від грунту.

4. Бек

Бек General-leutnant

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    135
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    270
    Повідомлення:
    15.389
    Адреса:
    Черкаси, бул. Шевченка 212
    Теж Квазара узяв, сплигнув з ММК.:beer:

https://reibert.info/threads/md-kvazar-arm.724906/

Останнє редагування: 23 сер 2019
    rasvet подобається це.
  5. fedya_valki

fedya_valki Leutnant

Повідомлення:
    2.788
    Адреса:
    Валки, Харьковская обл.
    На Квазара очень хвалят крайние прошивки, я не пробовал, ибо ещё не спаял себе очередного Квазара. Но отзывы - весьма обнадёживающие!:smile_12:

Бек подобається це.
  6. Vl_service

Vl_service Feldwebel

Повідомлення:
    425
    Адреса:
    Poltava, Ukraine
    Та нічого там фантастичного немає. Маю усі три прилади - Ф-ПРО, Квазара і саморобну Маску на платі RedGold. Коли спробував останню, то вже інші беру перевірити ціль хіба що. Сильно вони заносять у чорнину глибокі цілі, особливо Фортуна (хоча по глибині прилад добрий).
    Але для комфортного пошуку, просто відпочити - однозначно щось із дисплеєм треба.

Рослабон, fedya_valki та Rastaarheolog подобається це.
  7. fedya_valki

fedya_valki Leutnant

Повідомлення:
    2.788
    Адреса:
    Валки, Харьковская обл.
    Вот и у меня так же - когда походил с Маской, ни на какой другой прибор уже переходить нет желания......
    И Квазар хорош, и Крот, и все остальные Аськи-фуяськи, но вот с Маски назад - нет желания переходить.....

Рослабон та Vl_service подобається це.
  8. SEREGA87

SEREGA87 Leutnant

Повідомлення:
    2.072
    Адреса:
    Киев
    Аналогично. Уже привык, даже тональность улавливаю где фольга, где пивная крышка, где биметалические монеты. Сейчас на море, увы в зоне прибоя копать не получается.

9. Captain Flint

Captain Flint Oberleutnant

Повідомлення:
    1.571
    Адреса:
    UA - today,
    Бажання з'явиться якщо це буде море, тому що Маска тільки для сухаря.:D

10. miron1938

miron1938 Obergefreiter

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    13
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    29
    Повідомлення:
    58
    Адреса:
    Украина, Киев
    Приветствую камрадов, подскажите пожалуйста какой брать глубинник. чтобы четко, глубоко и без сбоев.
    Слышал многие берут клон с рамой. Может у кого знакомые есть...

11. SEREGA87

SEREGA87 Leutnant

Повідомлення:
    2.072
    Адреса:
    Киев
    По цене\качеству - купить набор МастерКит, Кощей 5иг + мотануть рамку самому.

форт55 та miron1938 подобається це.
  12. Wolfgrey

Wolfgrey Moderator

Повідомлення:
    6.376
    Адреса:
    Україна, Дніпро
    "Кощей 5ИГ" - это уже не набор, а готовый прибор, собранный из набора и продаваемый некоторыми фирмами, в том числе и приснопамятной "Деловерой". Если говорить о наборе - нужно ориентироваться на набор Мастер КИТ" ВМ8042, https://www.rcscomponents.kiev.ua/product/kit-bm8042_24359.html или просто "Плата металлоискателя "Кощей 5И" без всяких дополнительных буквочек в маркировке, например вот здесь: http://garpun.at.ua/shop/430/desc/plata-metalloiskatelja-koshhej-5i

форт55, miron1938 та Cladotrix подобається це.
  13. Wolfgrey

Wolfgrey Moderator

Повідомлення:
    6.376
    Адреса:
    Україна, Дніпро
    Почитайте тему о глубинниках: https://reibert.info/threads/kakoj-glubinnik-vybrat.228171/page-3

Бек, byr4yn та miron1938 подобається це.
  14. Captain Flint

Повідомлення:
    1.571
    Адреса:
    UA - today,
    А що тут вигадувати - по ''сухарю'' відмінно йде Whites Spectra V3i або як дешевший варiант F-5 з датчиком елiпс, а по ''війні'' Whites TM808.

15. Wolfgrey

Wolfgrey Moderator

Повідомлення:
    6.376
    Адреса:
    Україна, Дніпро
    На жаль, дозвольте з вами не погодитися - маю досвід дворічної експлуатації цього "дива буржуйської техніки". Це "рак на безриб'ї". Дуже капризний, неглибокий, складний у розумінні та експлуатації прилад. Займає середню нішу між верховиками та глибинниками. Єдина позитивна риса - компактність, що дозволяє працювати з ним у лісах, а у лісах і так глибоко ніхто не закопувався. У полях, особливо насичених металевим сміттям, малоефективний.

Cladotrix подобається це.
  16. fedya_valki

fedya_valki Leutnant

Повідомлення:
    2.788
    Адреса:
    Валки, Харьковская обл.
    F-5 со своим родным элипсом абсолютно неглубокий

Рослабон подобається це.
  17. Captain Flint

Повідомлення:
    1.571
    Адреса:
    UA - today,
    С потрiбними датчиками там з глибиной все нормально /в других пост-АХ за це вже розмова була/

18. Captain Flint

Повідомлення:
    1.571
    Адреса:
    UA - today,
    Я б сказав що будь-який прилад примхливий, якщо оператор не може його налаштувати, або просто не вивчив його / це просто аксіома /
    А загалом глибинники типу PI - з метровою рамою i без дiскриму потрібні для бодібілдингу або для металістів, для пошукача ця штука не гожа.

Останнє редагування: 19 вер 2019
  19. Wolfgrey

Wolfgrey Moderator

Повідомлення:
    6.376
    Адреса:
    Україна, Дніпро
    Ой, не кажіть. Переважна кількість бійців, знайдених за моєї прямої, або опосередкованої, участі (мова про пошуковий загін, у якому я довгий час займав одну з керівних посад) знайдена саме РІ рамою, правда, у діапазоні 1,5х1,5 та особливо 2х2 метри. А таких бійців добре за 1500чоловік. Хоча використовували і ТМ808, і "Крокодил" з насадкою, і "Фішер Джемені3". Так що статистика - на користь імпульсників. Саме через це для пошукових загонів і був свого часу спроектований глибинник серії "Варіант", бо у тій організації пошукових груп у кращі часи було до десятка, а "ПульсеСтарів" мали лише 2, бо на усіх не накупишся, от і прийшлося робити щось своє. Безумовно, мова йде про степову частину України. У лісах - там свої резони, про що я вище писав. І я взагалі не зрозумів, навіщо на глибинниках дискрим?

Останнє редагування: 19 вер 2019
    Волверин, ПривеТ, miron1938 та 2 іншим подобається це.
  20. Captain Flint

Повідомлення:
    1.571
    Адреса:
    UA - today,
    Так, пане Сiрий Вовк,
    Ви ж самі сказали що замість діскріма був полк копарів з лопатами.
    Діскрім опція корисна, а коли його немає то є робота для багатьох копарів у яких немає приладу, тобто - в цьому випадку для них є заняття і можливість покачати м'язи.
    У мене прилад відсутністю глибини ну ніяк не страждає, тому, мені інший раз також доводиться рити котловани навіть зі штатним датчиком, а за руляку я вже мовчати буду.
    Коли після дощу ще можна копати якось на глибину, а коли грунт засохлий цемент - тут вже просто немає слів як і долбіметра також.
    Отака бува робота у пiлота - взлетiв би як дятел, та я..ця не пускають.

Бек подобається це.
  21. Wolfgrey

Wolfgrey Moderator

Повідомлення:
    6.376
    Адреса:
    Україна, Дніпро
    Ну тут у нас з вами, схоже, нерозуміння з причин термінологічних. У моєму розумінні "Пошуковці" - це люди, що працюють по темі війни. І їм дійсно не потрібен глибинник з дискримом, бо переважна більшість воєнних знахідок - це чорний метал. То ж будь-яка глибока ціль у цій темі може бути результативною, безвідносно до того, чорна вона, чи кольорова. Так, більшість солдатів знаходять за сигналом каски, лопатки, озброєння - а вони точно не кольорові. І якщо при бійцеві буде алюмінієвий казанок, то його теж знайдуть, але головним тут буде ніяк не казанок, а людина. Зважуючи на специфіку "Райберту", саме ця тема тут найбільше доречна.
    Якщо ж вести мову про "Копачів", тобто мисливців за древніми артефактами, то тут ваші висновки мають право на життя - і дискрим необхідний, і цікаві глибокі цілі майже не трапляються, та й не ходить ця категорія "стадами", як правило. Але збирається ця братія, здебільшого, на "Віоліті".
    Кожний вид пошукової техніки має свою сферу максимально ефективного використання, і це треба враховувати, не роблячи скороспілих загальних оцінок.

maxskype51, форт55, Vl_service та ще 1-му подобається це.
  22. maxskype51

maxskype51 Leutnant

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    2
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    5
    Повідомлення:
    1.839
    Адреса:
    Україна
    Як на мене, копача-початківця, по царизму та прадавнім культурам таки Райберт є місцем затишнішим чи шо, більш комфортним :smile_12:. До "війни" в тому сенсі як зазначив пан Wolfgrey, відношення не маю зовсім. Вибачайте шо вліз своїми 5 копійками в Ваш діалог)

Рослабон, makuha та Vl_service подобається це.
  23. Wolfgrey

Wolfgrey Moderator

Повідомлення:
    6.376
    Адреса:
    Україна, Дніпро
    Райберт дійсно більш "домашній" і приємний ресурс, ніж "Віоліті", та й приймає у свої лави без усяких обмежень, хоч копач, хоч пошуковець. Але є публічно декларована спрямованість ресурсу і про це просто не варто забувати. У нас немає дискримінації по спрямуванню хобі, та іноді трапляється, що самі користувачі реально забувають, на якому тематичному сайті знаходяться.

3712ТТ, Tea_M, ПривеТ та 3 іншим подобається це.
  24. fedya_valki

fedya_valki Leutnant

Повідомлення:
    2.788
    Адреса:
    Валки, Харьковская обл.
    Сигналы МД на каски и лопатки точно будут цветными, проверенно уже на многих приборах.
    Была у меня Аська-250 с Нелом Торнадо, так копал железяки аж бегом. Потом продал Аську и купил Фишера Ф-5, железяк сразу же уменьшилось. Потом сделал себе и Крота-2, и Квазара АРМ, ещё на порядок меньше железяк стал копать. А сейчас хожу с Маской-4, вообще нету железа, аж обидно, бензин нечем отбивать..........
    Когда был Квазар АРМ у меня, приехал товарищ и показывает акинак, Аськой нашёл. Я Квазар вытянул из багажника, включил, по воздуху проверил - пищит чисто цветом на акинак, я такую цель не пропустил бы! На ВДИ не глянул, поздно уже было, темно....

25. Wolfgrey

Wolfgrey Moderator

Повідомлення:
    6.376
    Адреса:
    Україна, Дніпро
    На глубине в полтора-два метра? Любопытно, о каких приборах вы говорите. Наверное, я отстал от жизни :( Озвучте, пожалуйста, их названия. Думаю, коллегам тоже будет интересно - никогда не зазорно поучиться у умного человека...

Tea_M подобається це.
  26. fedya_valki

fedya_valki Leutnant

Повідомлення:
    2.788
    Адреса:
    Валки, Харьковская обл.
    Танк или паровоз будет сигналить цветом. На полтора-два метра.
    Я их пока не находил, но были крупные железяки на хорошей глубине
    А каску та же Маска на глубине в метр чётко озвучит