Помощь в выборе металлоискателя

Dieses Thema im Forum "Техніка для пошуку" wurde erstellt von Mexx.85, 19. März 2006.

1. Amadeu$

Amadeu$ Санітар ночі

Рейтинг:
    2
    Отзывов:
    3
    Лоты
      на продаже:
    0
      проданные:
    15
    Єдине що ви забули вказати - це модель Вашого приладу.
    Чомусь мені здається що це не квазар.

2. Интересные лоты

1. Видео: www.youtube.com/watch?v=9gZZJPkMufc Видео немного устаревшее, но для того чтобы ознакомиться...
      950 грн.
    2. Плата для самостоятельной сборки всем известного пинпоинтера minimax-PP II. Комплектующие, элементы...
      50 грн.
    3. Новый GT 110 + обновленный чехол и тренчик,+ крона и защитный колпачек..все одним лотом...смотрите д...
      625 грн.
    4. Пин китай состояние новый ,комплект без кроны
      430 грн.
    5. Подводный пинпоинтер с дисплеем ,на котором изображается расстояние до цели и заряд батареи,имеет 9...
      1098 грн.
  3. Извиняюсь , на данный момент Крот ХМ , перечислять все котрые были или не надо.

maxskype51 gefällt das.
  4. kadet1705

kadet1705 Oberfeldwebel

Рейтинг:
    1
    Отзывов:
    2
    Лоты
      на продаже:
    0
      проданные:
    2
    Доброго времени, камрады.
    Прошу сильно не пинать и не просить перечитать всю тему ))), обращаюсь к Вам за помощью. Последенее время я являюсь активным пользователем аналогов,предпоследним аппаратом был скиф, оч понравился аппарат, в силу жизненой ситуации вынужден был продать, затем начал подбирать похожий аппарат с самоделок.
    Взял вайтс класик от никсата, тоже доволен, сейчас дилема выбираю очередной аппарат, смотрю на те же вайтсы с ВДИ или тритон, также от Николая, пока шарил просторы интернета, зашел к бомберу, у него вася немного дороже, не знаю может качественней ?, также обратил внимание на фортуну М3, вот и стою на раздорожье.

Помогите с выбором !!!))), (извечный вопрос), можно высказать в личку или в теме, мне без разницы, поймите правильно и помогите.
    Грунты у нас тяжелые, гранит, руда (не далеко от Никополя), приходится залазить на замусоренные участки, также важна глубина, больших ям не боюсь )))

Заранее благодарен
    с Уважением

5. Wolfgrey

Wolfgrey Moderator

С учетом тяжелых грунтов, я бы все же остановился на аналоговом, у вас есть опыт работы с ними. присмотритесь к Чингиз-Хану. Недорогие цифровики вряд ли удовлетворят на рудных грунтах. Но на истину в последней инстанции не претендую - просто моё мнение.

6. Amadeu$

Amadeu$ Санітар ночі

Рейтинг:
    2
    Отзывов:
    3
    Лоты
      на продаже:
    0
      проданные:
    15
    Тоді навіщо радити щось людям якщо самі цим не користувалися?
    Про термостабільність "фірмачів" теж краще не розповідайте, бо нормально зроблена котушка не лише не поступається фірмовим, а часто навіть перевершує їх по якості. А найголовніше - кожна котушка має бути пристосована до конкретного приладу без усілякого колхозу! В інакшому випадку є ризик замість нормального пошуку отримати непотрібний головняк.

Бек gefällt das.
  7. buldozerman

buldozerman Obergefreiter

Ви абсолютно праві щодо якості виготовлення, тому що воно важливіше за все. Другим за важливістю справою можу вважати найбільшу узгодженість котушки з самим приладом. А в пості вище я звернув увагу на механічні особливості корпуса цих котушок і постарався звернути увагу на велику міцність корпусу котушки із закругленими частинами зовнішньої рамки.

8. buldozerman

Даже не на самых сложных грунтах предпочёл бы детектор, который на них рассчитан и может работать в сложных местах. Поэтому крайне желательно, чтобы металлодетектор мог "видеть" сквозь сильноминерализированные грунты и камни, гранит, руду, уметь с лёгкостью отбалансироваться от всего вышеупомянутого.
    На данный момент встречалось немного детекторов, способных работать не только на таких грунтах, но ещё и не забывать о хоть сколь-нибудь достойной глубине.
    Среди таких крепышей можно назвать болгарские Блистулы и Микроны:

Blisstool LTC64X, сильноминерализированный камень -

Blisstool LTC64X вырывает победу на 38см и на 45см -

Mikron 110, против минерализованных камней -

9. Amadeu$

Amadeu$ Санітар ночі

Рейтинг:
    2
    Отзывов:
    3
    Лоты
      на продаже:
    0
      проданные:
    15
    Судячи з відео, можу припустити що в самому датчику залитий неякісний або недополімеризований компаунд, звідси і такий ефект. В будь якому разі, як я і говорив раніше, при деформації будь якого датчика буде уводити баланс.

10. buldozerman

Згоден з вами, але головне, щоб подібні проблеми були не до такої міри, тому що тоді не можна буде доторкнутися до жодної травіночке, особливо в сезон, коли з під землі вона вилазить цілими заростями. Інакше копання перетворитися в винос головного мозку і від виходу на "рибалку" не буде ніякого результату і духовного задоволення.

По поводу глубины и в дополнение к ответу выше в инете также есть ролик по Mikron NRG150.

Денежные кубышки он тоже видит нехило и с катушкой побольше можно пошурфить -

11. buldozerman

В качестве грунта-препятствия может быть даже не один камень, а более

12. Бек

Бек General-leutnant

Рейтинг:
    4
    Отзывов:
    135
    Лоты
      на продаже:
    0
      проданные:
    270
    підримую 100 %, візьмем для прикладу катушку 11ДД фішер, цеж утопія а не катушка :beer: і саморобна від Ozzu на Макро рейсер, так ето же шедевр.:beer:

Images:

P1110409.JPG
    DSC04317.JPG
  13. Wolfgrey

Wolfgrey Moderator

Безумовно, у відповідального майстра продукція буде на висоті. Але, на жаль, серед загальної кількості саморобних котушок, що є на ринку, халтури набагато більше, ніж серед фірмових. Ну і знову-таки - а чим вам Фішер не сподобалася? Тим, що ви її сфотографували у розібраному вигляді? Так якщо будь-який виріб гарненько обідрати, то вигляд буде не дуже....

14. buldozerman

Обмотки саморобних котушок, напевно, і сьогодні роблять з мідного дроту, а не з алюмінієвого, у якого фізичні параметри помітно поступаються більш рідкоземельної, дорожчий і благородної міді?

15. Amadeu$

Amadeu$ Санітар ночі

Рейтинг:
    2
    Отзывов:
    3
    Лоты
      на продаже:
    0
      проданные:
    15
    buldozerman, майже усі (за рідким виключенням) фірмачі роблять обмотки саме з міді.

16. Wolfgrey

Wolfgrey Moderator

За увесь час ремонтів алюміній трапився тільки на одній катушці, та й то "нонейм" саморобка.

17. buldozerman

Ой, хлопці, мабуть у вас вже застаріла інформація або ви ремонтували котушки минулих років випуску, вважайте що докризового періоду, так як нині практично всі фірми нишком перейшли на виробництво котушок, обмотки яких виконуються тепер якраз з більш дешевого алюмінієвого проводу. Однією з перших на алюміній перейшла відома багатьом копачів фірма АКА. Вони це пояснюють так, що алюміній легший матеріал, чому всім нам буде тільки краще. Однак, насправді, не дивлячись на дійсну легкість алюмінію, для магнітних котушок, що виконують роль "приймач-передавач", цей матеріал за всіма іншими параметрами помітно проігивает старої доброї міді. По суті кажучи, в порівнянні з міддю, до якої мідні, срібні та золоті монети \ прикраси притягуються немов магнітом, алюмінієві котушки це говно, а не датчики.

18. Amadeu$

Amadeu$ Санітар ночі

Рейтинг:
    2
    Отзывов:
    3
    Лоты
      на продаже:
    0
      проданные:
    15
    buldozerman, я ж писав, що за рідким виключенням. Про кАку знаємо, хто ще? ;)

Captain Flint und Wolfgrey gefällt das.
  19. buldozerman

На жаль, у мене немає повного поіменного списку всіх виробників, які перейшли з міді на алюміній, і ця шокуюча інформація ніким з виробників на показ не виставляти. Ви ніде не побачите, що в характеристиках котушок написано про те, що матеріал їх дроти алюміній, а так як це, насправді кажучи, погано, то і реклами ніде немає. Коли це питання ставилося на Ревьюдетектор, то тамтешні старожили форуму теж кажуть, що вже практично все від міді відмовилися, і навіть Мінелаб, на відміну від "Терки", на своєму новому "Еквінвоксе" застосує алюміній в своїх котушках.
    Глава болгарської компанії Мікрон, який виробляє сподобалися мені детектори NRG150 і NRG110, на питання про те, а як там у них з цією справою, відповів мені так:
    "Старі котушки 27см. Вже зняті з виробництва. Але є ще кілька шт. Від старого проїзводсво.
    Залиште всі теорії і вікіпедії в сторону. Я з 1990р (вже 27років). Займаючись металошукачами і говорю про те що практика показує. У алюмінію є кілька переваги. По-перше - він легше міді, тобто котушки не так тяжолие, по-друге - якщо взяти один і той же діаметр мідь і алюміній, то у алюмінію болше струму, ніж у міді при один і той же сигнал у ТХ і поетому ще глибина додається. Ще раз повторюся - якщо мідь краще, то ми б її не змінювали !!! У підвалі ще є де-то 26-27 каркаси мідним проводм, тобто майже 300кг. Справа не в икономии, а в тому що насправді просіходіт."

:eek:

Що я бачу насправді? Ось, подивіться відео, в якому перевіряли на дальність спочатку нове модель котушки з алюмінієвої обмоткою, а потім показали, що стара оригінальна котушка з мідним дротом стріляє далі

:rolleyes:

Zuletzt bearbeitet: 18. Jan. 2018
    maxskype51 gefällt das.
  20. Wolfgrey

Wolfgrey Moderator

Бреше, падло, розраховуючи на лохів - особливо про "більший струм у алюмінії". Взагалі у гонитві за грошима совість втрачають (одне радує - така хєрня, як виявляється, не лише в Україні). Звернемо увагу на таблицю
    З неї ми бачимо, що питомий опір алюмінія майже вдвічі вище, ніж у міді. Простими словами - у рівних умовах струм у алюмінієвому проводі буде вдвічі НИЖЧИЙ, ніж у мідному, а "болгарский фахівець" стверджує прямо протилежне - БРЕХУН!
    Я вже не кажу про проблеми, які з часом з'являться у місці з'єднання алюмінієвого дроту обмоток і мідного від кабелю. Зате котушок більше купуватимуть, бо ремонтопридатність алюмінієвих майже нульова.

роман25, buldozerman und Amadeu$ gefällt das.
  21. buldozerman

Саме так і є, як ви говорите. А перед тим, як він мені це написав, в попередніх листі про це був такий діалог.

виробник відповів на ще більш раннє лист так:
    - Якщо віддаєте перевагу їх, то немає проблем, але знову повторю - детектор з ним працює гірше - стабільність менше і глибина теж на 4-5 см менше. Але вибір Ваш, зрозуміло. Моя справа порадити і порекомендувати. Помиляєтеся в тому, що стара котушка краще. Якби це було так, то ми б її НЕ міняли.

я відповів йому:
    - Чесно кажучи, ви мене спантеличили. Якщо правильно обраний по перетину і кількості витків мідний дріт укладати в обмотці НЕ внавалку, а строго виток до витка, то характеристики котушок з міддю просто зобов'язані бути краще ніж характеристик в котушок з алюмінієвими проводом. Подивіться в Вікіпедії різницю між магнітними та іншими властивостями міді і алюмінію.

Wolfgrey gefällt das.
  22. buldozerman

А кто из ребят знает о металлоискателях "Фортуна Про"? o_O

23. Amadeu$

Amadeu$ Санітар ночі

Рейтинг:
    2
    Отзывов:
    3
    Лоты
      на продаже:
    0
      проданные:
    15
    Усі давно знають! :D
    Ось тема обговорення: https://reibert.info/threads/fortuna-pro.711274/

роман25 und buldozerman gefällt das.
  24. rezident77

rezident77 Stabsgefreiter

Тоже интересен данный мд, только в продаже у нас их нет к сожалению.

роман25 gefällt das.
  25. buldozerman

Покажите, пожалуйста, что это за "Мушкетёр" такой? :)

роман25 gefällt das.
  26. gans1969

gans1969 Feldwebel

Рейтинг:
    0
    Отзывов:
    1
    Лоты
      на продаже:
    0
      проданные:
    1