то звідки знак ? з польщі, про яку ви так впевнено кажете, чи з європи, де справи обстояли абсолютно также ?
Польша была и остается частью Европы , и правила и законы там работают ...... А где был изготовлен знак , чему посвещен и в какой период , мы и пытаемся выяснить
ми обговорюємо не закони і правила. хоча у любому правилі і законі є виключення. якщо річ про срібло, то проби, клейма стиль роботи був різний. німеччина -800, англія - 925 і т.д. такі ж справи були й з клеймами. якщо ви визначаєте що знак європа тільки по тому, що на знакові немає клейма, то це мене дивує.
Я вполне четко и доступно выразил свою мысль. Перестаньте удивляться , а перечитайте еще раз и попытайтесь понять....
вітаю! ідентифікацію значка я продовжив на одному з британських сайтів. на ньому присутні представники Європи і США. ситуація "тухла". лише адмін дав обережну оцінку , дослівно : " стосовно мене, він виглядає скоріше польским чим англійським". на зауваження щодо того, що мені незрозуміла на цьому знакові безпечна англійська голка, у відповідь поки що тиша. є надія хіба що на можливе "пряме попадання" або фахівець з Ессексу виявить інтерес до нього. ) скріни з сайту теза по посту 3. надаю скрін з офіційного сайту пробірної палати Бірмінгему що це означає? До цієї дати ( тобто 6 квітня 2007 року ) не було обов'язковим відзначати усі предмети з дорогоцінних металів, а до цих пір невідомі предмети, вироблені після 1920 року, легально не могли бути описані як срібло, золото або платина. тепер Польща. тут цікавіше - icнує розпорядження міністра промисловості та торгівлі від 21 липня 1931 року, що стосується пробірних клейм. клеймуванню підлягало практично усе, що перебувало в обороті, тобто було об"єктом купівлі-продажу. скрін з цього документу червоним відмітив цікавий момент - на вироби старого походження ( і ? ) звільнених від обов"язкового маркування пробірної палати та цехового клейма і які мають дозвіл бути обьектами купівлі - продажу(в обороті ), повинно було ставитись "ломбардне клеймо". на цьому все. P.S. стосовно вашого клейма на знакові зірка з півмісяцем - клеймо називається "2 й кокошник ", 1908 - 1920 роки. на клеймі 3 символи - цікавий саме перший. якщо вам потрібно знати , де він був зроблений - макрознімок в тему. постараюсь там відповісти.
Доброго! Спробував запитати на польському форумі, там теж схиляються до версії з освітою. Трохи ще спробував пошукати. Орел та факел були на відзнаках Polskiej Macierzy Szkolnej. https://pl.wikipedia.org/wiki/Polska_Macierz_Szkolna Як приклад, пам'ятний знак до 25-річчя організації. У цьому випадку можна припустити, що у сріблі знак виготовили на замовлення, наприклад колег по організації, до того самого 25-річчя у 1930 році. З повагою,