в мене самими більшими були мотори 110кВт і 160 кВт...так 110 кВт були з прямим пуском а вже 160 кВт були з пуском зірка-трикутник...одного разу до нас приїхали німці на наладку їхньої лінії...німці все напутали (вперше в моєму жітті таке зустрічав) і зробили щити керування по своєму стандарту: від 7.5 кВт всі мотори пуск зірка-трикутник ...а підключати мали наші мотори в яких лише 3 кінця - 380в і всьо... перед виготовленням німці 3 рази давали запрос по моторам які будуть підключатись до їхніх щитів (частина наших ліній)...ну я добросовісно 3 рази відповідав вказуючи потужність в кВт і 380в (я ж і не здогадувався що по їх стандартам від 7.5 кВт вже 6 кінців і пуск зірка-трикутник)...приїхав німецький наладчик, побачив наші мотори по 22, 30, 45, 55 кВт з 3ма кінцями....і його чуть не хватонула кондрашка...о майн гот!...о майн гот! ...я його давай заспокоювати...що всьо - зер гут!...щас викину на запчасті 2/3 щита (по 2 пускатєля з кожного мотора) і на 1/3 щита (1 пускатєлю) все запустимо...він упирався - найн! так нізя!....ну я і повів його на екскурсію в щитову на запуск 110 кВт мотора...коли гепнув як бімба розміром з банановий ящик контактор 110 кВт мотора...коли шини як руки прогнулись одна на зустріч другій від пускового току - німець як ошпарений вилетів з щитової ...йому навіть у страшному сні не могло таке приснитись...він ще довго мені белькотів про просадки напруги при пуску, шо так нізя..шо нада малими пусковими розганять....німці - шо з них взять
Согласен. На украинском гуморески , самые зачётные Когда-то электричка , Киев - Здолбунов , ехал до Шепетовки , ну очень долго и читал их и ржали всем вагоном ...
Ровенская....как вспомню эту электричку....бабця в Изяславе жила, я до и назад...станция Кривин......таких приколов насмотрелся...
В гостинице " Горынь".... там не только поляки были....фраза- пароль. " Пан гума є?"... да и тетушка работала в энтом отеле..
Или хай идёт посчитает , сколько у ей кофточек рубашечкк, пиджачков , польтишек ... Ой , да мне вовсе носить нечего ...
А в Черновцах , возле гостиницы Черемош , кстати можно было знатно скупиться и не фуфла ... А можно было и «скупиться» , кто сильно жадный ...
Да хрен знает . Я не бачил ни одного ... Одна криворожская семья переболела вся . Но это по слухам . Знаю их , но утратил с ними связь ... Они , мои любимые книжки , не то , что не вернули - а вообще сказали , шо даже не брали ... Я худею не за книжки ))) но за вероломство ...
Немцы и электрика, 2003 году налаживали новую линию, точнее несколько ,работали шведы , немцы, французы и наши монтажники. Время запускать линию , а девочки переводчика нет, на пальцах и на бумажке дошли до того , что если фазировка неправильная, то немцы меняют , то есть чередование фаз, а у них в шкафу нижнее подключение , ящик где-то 50х40 сантиметров, туда кабели подходят алюминиевые по 6 см в диаметре, спрашиваю мол как проверять будешь тот мне помпен вращение насоса, лады ,включает один ,ныхт, второй аналогично .Спеси поубавилось , а болты крутить в позе сломанной берёзы не охота , сменили гнев на милость и даже вспомнили слова "пожалуйста" и обратились по имени, ну мы пребросиди на подстанции , места хоть конём гуляй , но мои ребята потешили самолюбие.
Доброе утро. Бодрости и здоровья во все органы. Проверили все ли болявки на месте , никто не ушёл, новые не появились ?...Ну вот-значит живы , значит проснулись не в гробу . С новым днем, полетели!