От 50ти и выше )))

Тема у розділі 'Курилка', створена користувачем gudvin696, 18 жов 2019.

1. Камча

Камча Oberstleutnant

Повідомлення:
    3.035
    Адреса:
    Україна, м.Київ
    Briter, AC Strom, Ph@ntom та 2 іншим подобається це.
    1. (в наявності 7 шт.)
      Алюмінієвий корпус Портативний зарядний пристрій Power Bank на 4 акумулятори формфактора 18650 до 12...
      186 грн.
    2. (в наявності 5 шт.)
      Акумулятор Arexes 18650 Li-Ion 3200 mAh, 3.7v, реальна ємністю 2200 мА·год. призначена для забезпече...
      145 грн.
    3. Маю в наявності таких 9 штук повністю нові в коробках брав по 29 доларів за штуку. На розетці такий...
      750 грн.
    4. Повербанк Container KJ-C6020B 20000 mAh это эффективное зарядное устройство, идеально подходит для и...
      650 грн.
    5. (в наявності 5 шт.)
      Конектор для магнітного кабеля. тип: MicroUsb Комплект: конектор
      20 грн.
  2. gudvin696

gudvin696 Leutnant

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    2
    Повідомлення:
    1.241
    Адреса:
    Украина
    Ну , а моя бабка наоборот - носилась с Коленькой , как она его называла , шо с писанной торбой ... После похорон его в 76 году ( третий инфаркт ,... я присутствовал , как раз ночевал тогда у них ) ещё три года носила чёрный платок ... хотя змеюка ещё та была ... но дед уж слишком много сделал для неё ... если бы не он , то в эвакуации , на Кавказе , в тогдашнем Орджоникидзе , в Азербайджане её бы посадили /сослали в лагеря за растрату - только его вмешательство как фронтовика -инвалида спасло ...

.

Briter, december 1944, deserter та 3 іншим подобається це.
  3. Камча

Камча Oberstleutnant

Повідомлення:
    3.035
    Адреса:
    Україна, м.Київ
    20191221_175929.jpg

Images:

20200307_101222.jpg
    20191221_173648.jpg
    Боб67, ШВАРЦ33, AC Strom та 3 іншим подобається це.
  4. Igor 21

Igor 21 Oberst Клуб взаимопомощи

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    2
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    4
    Повідомлення:
    4.367
    Адреса:
    Zapor сity
    Экран сенсорный что ли?

AC Strom подобається це.
  5. ДВ762

ДВ762 Leutnant

Повідомлення:
    1.059
    Адреса:
    Ненька. Portae caelestis.
    KVP, AC Strom, Ph@ntom та 5 іншим подобається це.
  6. ДВ762

ДВ762 Leutnant

Повідомлення:
    1.059
    Адреса:
    звали?
    n0E-8Nl5xJU.jpg

alexshadow, Ph@ntom, Igor 21 та 2 іншим подобається це.
  7. Blut Spende

Blut Spende Oberfeldwebel

Повідомлення:
    331
    Адреса:
    Morgen land
    Десятий місяць перебування без вилазно в зоні бойових дій, починає давити на психіку. Часто став пригадувати бабусю і діда. Так добре було у них там, у такому далекому дитинстві. Дід був пілотом Іл-2, інвалід війни, дуже любив розповідати, як він штурмував укріплені аеродроми і як в решті йому зайшли винищувачи в хвіст і підбили, дотягнув до своїх і посадив машину не випускаючи шасі на мінне поле...
    Бабуся - военврач, навпаки, ніколи нічого не розповідала, казала; про смерть, кров і сморід нема чого пригадувати...
    Щось я одійшов від теми.
    Мої перші спогади дитинства, це мелодія на друкарській машинці, з якої починався ''Обзор печати'' на Немецкой волне, це було на початку 70х, дід в ранці завжди слухав її на якомусь здоровенному ламповому приймачі. Потім з'явився портативний VEF-12, а вже десь ближче до 80х і VEF-202. По якому вже і я виловлював ВВС, Свободу, Радіо Канада.... Промінь з його такою гарною мелодією про Київ, вже не цікавив мене.
    Вразили ''1984'', ''Скотний двор'', Солженицин і багато чого ще. Сева Новгородцев стоїть тут окремо, як відчинене раз на тиждень вікно у потойбічний світ.
    З дідом охоче обговорювали почути новини. Вже паралізованним, коли він лише міг мичати, я розумів, що він хоче. Знаходив їого улюблені програми і він тоді замовкав. Тіло почало вмирати, а мозок працював до станнього.

KVP, Боб67, Briter та 8 іншим подобається це.
  8. gudvin696

gudvin696 Leutnant

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    2
    Повідомлення:
    1.241
    Адреса:
    Украина

Эпично ... и жутко ... не дай Бог такое увидеть/запомнить ... совок начал отмечать юбилейные , через каждые пять лет , 9е мая с 65 года ... тогда уже большая часть инвалидов-фронтовиков , без рук/ног , тяжёлых , умерла - или от болячек , или от водки ... те которые видели весь тот пздц , начиная с трусости /некомпетентности командования до вот таких эпизодов ... когда попросту заваливали трупами немецкую оборону ....

.

KVP, Briter, ШВАРЦ33 та 5 іншим подобається це.
  9. ДВ762

ДВ762 Leutnant

Повідомлення:
    1.059
    Адреса:
    я про свого знаю лише з розповіді батька...
    батьку було 11 як діда таки достала війна...пройшов всю війну кулеметником...дійшов до Кенінсберга...мав нагороди...коли батько був в армії молдший брат (від другого браку) виніс всі нагороди...мені вдалось поки що розшукати 3 документа про діда:
    Акт передачі призваних:
    00000639.jpg
    Справка до акту:
    00000640.jpg

Список команди діда:
    00000641.jpg

KVP, Русла Н, Briter та 9 іншим подобається це.
  10. vladss

vladss Oberstleutnant

Повідомлення:
    3.090
    Адреса:
    Украина
    Тогда и я своих вспомню...Один на Еникале май-июнь 42 лег,их там никто не считал и толком не знал когда кто погиб,писали примерно...официально, до открытия архивов, пропавший безвести,как и миллионы других...бабуля получала 3руб на пятерых детей...второй от звонка до звонка,водитель зис-5 на артбатарее-подвоз боеприпасов,говорят те полуторки лакомой целью были для мессеров...шрам на пол головы помню,две збз,прага,москва все,что наслужил...вернулся аж в 46м,тетка рассказывала-думали уже где-то к молодухе пристал...а его при комендатуре Берлина оставили,трофеи-чемоданчик столярных инструментов.Завтра поеду к ним,один на памятнике есть,второй на кладбище...

Останнє редагування: 8 тра 2020
    Боб67, Русла Н, Briter та 8 іншим подобається це.
  11. ДВ762

ДВ762 Leutnant

Повідомлення:
    1.059
    Адреса:
    а ще на згадку про діда залишилась маленька брошурка на 20 листків складена жителями села...пару рядків про кожного хто пішов на фронт...
    53 пішли на фронт...23 загинуло...:
    в 2012р коли писалась/видавалась брошура був лише 1 живий...
    20200508_194958.jpg 20200508_195138.jpg 20200508_195213.jpg

KVP, Briter, slawuta5 та 6 іншим подобається це.
  12. gudvin696

gudvin696 Leutnant

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    2
    Повідомлення:
    1.241
    Адреса:
    Украина
    А я на кацапских сайтах нашёл только упоминание о награждении деда Отечественной 2й степени , а за КЗ и оборону Кавказа - ни фига o_O ... хотя есть фотка его при параде , так он носил колодку обычно ... Там у них бардак полный - в одних данных что он призвался в 43 , в других в начале 42 ... половина данных указано правильно - половина нет ... ну хоть звание старшины во всех ресурсах совпадает . И тоже награды были спионерены ... сынком-нариком отчима от первого брака :mad: ...

.

KVP, Боб67, Briter та 7 іншим подобається це.
  13. ДВ762

ДВ762 Leutnant

Повідомлення:
    1.059
    Адреса:
    ще батько розповідав що дід воював з своїм товаришем з села...дід 1 номер кулемета а його товариш 2й номер...обоє биті/ранені/контужені...обоє вернулись в село з війни...
    щойно в батька запитав фімілію 2го номера діда...заліз в списки що виклав...вони так і йдуть по-порядку: спершу дід а за дідом його товариш:eek:
    так призвались, так воювали і так разом і вернулись...

KVP, Боб67, Briter та 8 іншим подобається це.
  14. Ph@ntom

Ph@ntom Hauptmann

Повідомлення:
    2.459
    Адреса:
    Україна
    Парни, так у меня и прадеда война коснулась.

В 41 - непризывной по возрасту. Призван в ополчение - истебители десанта.
    В 43м - призывной по возрасту, призван, но снят с поезда по доносу. Пока шло разбирательство, его односельчан положили на Вотане и никопольском.
    Кого недоложили, утопили при форсировании.
    Деду шили 57.2, емнип, там вышак ломился без вариантов, оправдали и........ упаковпли в фильтрационный лагер нквд, откуда он прямым ходом попал на беломор-канал на 4 года.

Есть эта тема, нужно спросить у родственников разрешение на публикацию, там есть с чего акуеть....

Русла Н, Briter, gudvin696 та 8 іншим подобається це.
  15. Igor 21

Igor 21 Oberst Клуб взаимопомощи

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    2
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    4
    Повідомлення:
    4.367
    Адреса:
    Zapor сity
    Это было бы интересно.

Ph@ntom, Русла Н, gudvin696 та 2 іншим подобається це.
  16. december 1944

december 1944 Oberst

Повідомлення:
    3.548
    Адреса:
    Маленькая страна
    У меня в классе была такая только ее звали - Карлыгаш ...звучит ужасно как пожизненный приговор ...на самом деле в переводе - Ласточка !

KVP, Боб67, Русла Н та 7 іншим подобається це.
  17. december 1944

december 1944 Oberst

Повідомлення:
    3.548
    Адреса:
    Маленькая страна
    ... IMG_20200508_205033.jpg IMG_20200508_205057.jpg

Briter, gudvin696, Igor 21 та 2 іншим подобається це.
  18. december 1944

december 1944 Oberst

Повідомлення:
    3.548
    Адреса:
    Маленькая страна
    Я уже научился бегло читать по украински раньше за каждым словом лез в Гугл или к своим запорожцам ( а он и мне - а мы в школе родной язык прогуливали ...)
    , а сейчас столкнулся с новым явлением ...некоторые из вас кто пишет все время по русски вдруг переходят на украинский , а потом на суржик и обратно на русский ...
    Я опять ныряю в Гугл ...:D:D:D

Боб67, Русла Н, deserter та 6 іншим подобається це.
  19. ДВ762

ДВ762 Leutnant

Повідомлення:
    1.059
    Адреса:
    да хлопці...сьогодні дуже вдалий день!...сьогодні розвіялись останні сумніви про достовірність документів про діда що виклав....в селі половина села однофамільців, тому була ймовірність що то однофамілець...але щоб 2 призовника разом призивались, разом воювали номерами кулемета, разом були в списках - тут точно помилки нема!
    аж ком в горлі...
    таки точно сьогодні день памяті................

KVP, Боб67, Русла Н та 8 іншим подобається це.
  20. vladss

vladss Oberstleutnant

Повідомлення:
    3.090
    Адреса:
    Украина
    Влад,оно вроде и незаметно,но когда осознаешь,что реально знаешь два языка-это приятно;)

KVP, Боб67, Briter та 5 іншим подобається це.
  21. december 1944

december 1944 Oberst

Повідомлення:
    3.548
    Адреса:
    Маленькая страна
    так виходить я три мови знаю ..

KVP, Боб67, Русла Н та 8 іншим подобається це.
  22. vladss

vladss Oberstleutnant

Повідомлення:
    3.090
    Адреса:
    Украина
    Отож:D

gudvin696, Igor 21 та Walter Gross подобається це.
  23. ДВ762

ДВ762 Leutnant

Повідомлення:
    1.059
    Адреса:
    та я тя умоляю...явно прибідняється...
    1) рос +
    2) укр +
    3) ідиш?
    4) іврит?
    5) анг? нім? франц? - шо там совєтська школа вчила? ась???

KVP, Боб67, december 1944 та 9 іншим подобається це.
  24. ДВ762

ДВ762 Leutnant

Повідомлення:
    1.059
    Адреса:
    прибідняється! сто пудоф!

Briter, gudvin696, Igor 21 та 4 іншим подобається це.
  25. slawuta5

slawuta5 Oberst

Повідомлення:
    3.585
    Адреса:
    Łódż, Polska
    А мої обидва діди не навоювалися - батько мого тати у 41 трапив до полону та у тому ж році повернувся до дому - німці випускали українців. А батько моєї мами трапив до полону у 42-му під Харковом, але втік з ешелону та повернувся до Києва переховувався до визволення Києва у 1943 році - якимсь чудом до гулагу не потрапив. Першого діда не знав бо він помер на запалення легенів під кінець сорокових, а з другим ми були кумплями. Як дозрівали черешні у саду то мені давав флінту та три набої (мав стрілити ворону або сороку), а сам з рогатки лякав шпаків.

Боб67, december 1944, deserter та 5 іншим подобається це.