Вітаю товариство! Курва тампон продовжує тиснути на Україну та піськограя але маю надію що в нього ніц не вийде. Погода сьогодня непогана - сонячно, але холодно - знову від кацапів дмухає зимний вітер. Трапилася мені отака цікавостка - польські довоєнні сірники, але деякі були з надруком Генеральної губернії. А деревця продовжть квітнення!
Які хоч вони в середині ? У мене є гомельдрев коричневі погані, і Балобановская екс.фабрика зелені якісні .1коп.
Виглядають добре і навіть горять. А на тему сірників від Гомельдреву був колись анегдот: 1943 рік, ніч. Партизан схилився над міною, котру заклав під рейки та пробує запалити сірника. Коли ззаду підходить німець та питає: гомельдрев? Переляканий партизан каже я, я. Наце німець, сміючись, каже: зажіґай, зажіґай!
Привітався))) Учора з коханою ходили до товтри, подивитись на краєвиди, побачив ці рослинки, що незламно ся чипляють за життя та каміння))) А ввечері посмажили курячі запчастини))) Знайшов невеликий лайфхак. Якщо за 5..7 хвилин до фінішу на вугілля накидати свіжих яблучних гілочок, та пихнути цим димом на мнєсо, то виходить ароматна смачна ерзац копчена запчастина курки))))
В далекому 1984 році до 9 травня ставили сценку в школі з подібною історією. Тоді були сірники фірми Папірус. Людська пам'ять така дивна річ - не згадав би ніколи, али Ви змогли нагадати. До речі - автором сценкі був я, а де знайшов інформацію за цю фірму сірників, вже не можу згадати.
Цікаво, що і погані і якісні сірники коштували 1 коп. Політика. Хіба що набори сувенірні відрізнялися.
Вони в дерев'яних коробках були і синім обклеєні, а то щось вже горбачовське. А про пів копійки ще не чув.
Пане Лоренц ! Ви передивлЯйтеся (б-д-л-ск.) фотки... ...шоб не було "різно-тлумАчок"... фанЄра/фанєра - це кінець 70-х, (совіцькі сірники) ...а я пішов до Прибалтики коли умєр брєжнєв... коритце сірників вже булО з картону... Можу проклястися на корані... Лютий 83-го року, наЇзд на Польщу (коли Ярузельський не пустив совєцькі танкі у Польщу) ...я - зайшов, коло (не доїзжаючи) Бартошиць... З.ЬІ ...Ви коли небуть бАчили у небі ЗРАЗУ 60-70 літакІв (ан-12, іл-76) ?? ...танкі стоЯли на залізничних платформах за 2 км від кордону...
Трошечки не так. Все почалось 13 грудня 1981, введення воєнного стану в країні, воєнний стан був скасований 22 червня 1983. З іншого боку, на кордоні НДР-ФРГ також були танки, але НАТО. Як нам казали, готові до маршу через НДР у Польщу. А був я там до травня 82р. Пам'ятаю! )
Мене Брежневопреставлення вже перед дембелем застало. Переймався, що до дому не відпускатимуть, але минулося .
ночі парні. трошки цікавинок з того що не чув/не знав: 1) андрути 2) гейзлик 3) кільоцм 4) маглівниця 5) штрайбан 6) торчинники 7) курмей: решту знаю
не тільки...буває в різних селах свої діалекти...там он гуцули з інших сіл і то не всі знали/розуміли значення всіх слів що називав ведучий... я народився на тернопільщині і в тому селі живуть якщо не помиляюсь лемки...так там такі словечка що я взагалі не розумію...ту частину села де вони живуть називають "кольонія"..звичайно вже частково асимілювались.
В Запорізькій обл. колоній було в 1000 разів більше. Німецькі і навіть єврейські. Після війни хутори ,колонії і навіть аули зробили селами.
дуже старе і історичне село памятки історії і культури на кожному кроці: https://uk.wikipedia.org/wiki/Личківці