От 50ти и выше )))

Тема у розділі 'Курилка', створена користувачем gudvin696, 18 жов 2019.

1. Ph@ntom

Ph@ntom Hauptmann

Повідомлення:
    2.459
    Адреса:
    Україна
    Фантом сьогодні як на каторзі, перевозив та встановлював бетонні стовпчики на винограднику.

Фронт гупав зранку каапець.
    Зараз притихло.

ДВ762, ШВАРЦ33, slawuta5 та 2 іншим подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. Сухпай добовий 3,4 меню 2 шт
      525 грн.
    2. До Вашої уваги лот - новий посилений сухпай для ЗСУ меню №2. Термін придатності до 07.01.2026 на 407...
      450 грн.
    3. Продуктовий набір з сухого пайка.. Все придатне до споживання. Збереження відповідне. В лоті все що...
      225 грн.
    4. Сухпай меню 3 Повний склад ,але пайок розпакований (пакети всі є )
      225 грн.
    5. (в наявності 918 шт.)
      Набори для приготування квасу практично в будь-яких умовах. З вас тільки вода та трохи цукру. Квас...
      40 грн.
  3. iNCOGNET

iNCOGNET Leutnant

Повідомлення:
    1.385
    Приємно чути думку спеціаліста:beer:

ДВ762 та Ph@ntom подобається це.
  4. Ph@ntom

Ph@ntom Hauptmann

Повідомлення:
    2.459
    Адреса:
    Україна
    Screenshot_2024-02-27-00-09-45-59_948cd9899890cbd5c2798760b2b95377.jpg

Нормально zeлений недопалок Залужного звільнив.
    Для цього все й робилось?

Лорд Грегори, ДВ762, valerka та ще 1-му подобається це.
  5. Лорд Грегори

Лорд Грегори Hauptmann

Повідомлення:
    2.206
    Адреса:
    г. Чернигов
    Для того і звільнив.Потім з Буби по Оманьскому плану героя ліпити будуть.Фронт тріщить.а закон
    про мобілізацію"не на часі"Темні часи:(:mad:

VIKTOR 243, кучукаю, Konrad Lorenz та 4 іншим подобається це.
  6. NIA

NIA Oberst

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    46
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    89
    Повідомлення:
    3.599
    Адреса:
    Поділля
    Так то воно так,але залужний звільнений недавно,а оборонні рубежі повинні були побудовані ще коли?? Гроші виділені на це ще торік,в першому півріччі,а в другій половині осені в авральному порядку почали збирати бетонні блоки,їжаки і т.д. фактично розбирали ті блокпости що були в глибині країни.
    Тут запитань більше чим відповідей.

Luftwaffen, capt.A.Smollet, Незнайка855 та ще 1-му подобається це.
  7. Govtva

Govtva Oberst

Повідомлення:
    3.764
    Адреса:
    Украина,Полтава
    А что даст этот закон,села выгребли почти под ноль,на прошлой неделе пришли повестки даже бывшим туберкулезникам и полуслепым и асматикам,?Так что пока не пройдет мобилизация в Киеве и городах миллионниках нихрена пополнения на фронт не будет,можно хоть каждую неделю торжественно мобилизацию объявлять.

8. Лорд Грегори

Лорд Грегори Hauptmann

Повідомлення:
    2.206
    Адреса:
    г. Чернигов
    Ваши відповіді і запити мені давно відомі.Ви маєте свою думку.я свою.час покаже.Якщо буде кому
    показувати.

VIKTOR 243, кучукаю, Soldat2000 та 3 іншим подобається це.
  9. oll13

oll13 Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    818
    Адреса:
    Kharkiv
    Андрій Карпов:
    В кого є скиньте посилання на відео де Зеленський закликає мобілізуватися.
    Не можу знайти.
    Але не там де він каже "нам треба" чи "ми маємо" чи "ми зобов'язані мобілізувати зусилля"
    А там де прямо говорить "Ви підтримали мене, як виборці в свій час і зараз країні потрібна ваша допомога в боротьбі з ворогом. Закликаю вас всіх мобілізуватися в ЗСУ не чекаючи повісток..."
    Щось таке.
    Заклик від лідера нації.

Konrad Lorenz, Хейль, ДВ762 та 2 іншим подобається це.
  10. Ph@ntom

Ph@ntom Hauptmann

Повідомлення:
    2.459
    Адреса:
    Україна
    Ну добре.
    Минулого тижня, поки я як наважений пахав у селі, кохана з дівчинами, подружками часів навчання у ВУЗі, вирішили придумати девішник у кахфе у центрі міста.

У п'ятницю /суботу людей було повно настільки, що не було вільних місць у завсім не дешевих закладах.

Питання. У тих биків в усіх бронь?
    Придбана чи то особиста недоторканна охорона zeленої підарасні?

Останнє редагування: 27 лют 2024
    slawuta5, Лорд Грегори, ДВ762 та ще 1-му подобається це.
  11. Ph@ntom

Ph@ntom Hauptmann

Повідомлення:
    2.459
    Адреса:
    Україна
    Цука, як вхопився учора за стовпчики, то не міг зупинитись. Возив, поки руки не розтяг до землі.

Вирішив що втомився, та пора у ліжко, але побачив лопату, та копав ямки під стовпчики. Блядські ПТСР та жадібність ((((

Ранок почався до світанку.
    Почала працювати арта, пішли поодинокі виходи ракет, прилетіло десь у місто, ближче до 10ї кацапідари викатили 200/240 мм залупу та почали розвалювати фортифікацію.

Десь вдалині невтомно працює поодинокий екскаватор....

Дякаю, дуже дякаю zeленому підару за відкриті шляхи для хуйловської навали....

Лорд Грегори, slawuta5, Konrad Lorenz та 2 іншим подобається це.
  12. ДВ762

ДВ762 Leutnant

Повідомлення:
    1.059
    Адреса:
    Ненька. Portae caelestis.
    папірєднікі вінаваті?

Лорд Грегори та Ph@ntom подобається це.
  13. NIA

NIA Oberst

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    46
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    89
    Повідомлення:
    3.599
    Адреса:
    Поділля
    Дивимся на речі реально.

Русла Н подобається це.
  14. Ph@ntom

Ph@ntom Hauptmann

Повідомлення:
    2.459
    Адреса:
    Україна
    Вже скоро піськограю на буцигарню топати, а йому вже 5 років поспіль впопередники заважають. Ти диви, які потужні.

slawuta5, ДВ762, capt.A.Smollet та ще 1-му подобається це.
  15. Ph@ntom

Ph@ntom Hauptmann

Повідомлення:
    2.459
    Адреса:
    Україна
    Бубінька сьогодні через наслідного принца Саудівської Аравії отримало маляву від хуйла/володіна.

Цікаво, які є варіанти?

slawuta5, ДВ762 та capt.A.Smollet подобається це.
  16. AC Strom

AC Strom Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    0
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    704
    Адреса:
    Харків

Приповз .
    парни выбачайте , третью неделю без выходных , опять на ПС ,
    теперь выгребаем долбоеб...м НЕК , бизнеспроекты неизвестной "девочки".
    поху...м всех вместе и активный поиск козла отпущения .
    А еще извечное " кому хочется платить за выполненную работу"
    Как говорят интеллигенты " кто помнит прошлые заслуги ?"

Останнє редагування: 27 лют 2024
    slawuta5, Ph@ntom та ДВ762 подобається це.
  17. CHACTb

CHACTb Obergefreiter

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    20
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    45
    Повідомлення:
    79
    Адреса:
    Kharkov
    думаю, завтра в першій половині дня буде якась заява від опи.

ДВ762, Ph@ntom, capt.A.Smollet та ще 1-му подобається це.
  18. Ph@ntom

Ph@ntom Hauptmann

Повідомлення:
    2.459
    Адреса:
    Україна
    Screenshot_2024-02-27-20-18-43-84_a23b203fd3aafc6dcb84e438dda678b6.jpg

Ну так ось)))

Лорд Грегори, ДВ762 та AC Strom подобається це.
  19. Ph@ntom

Ph@ntom Hauptmann

Повідомлення:
    2.459
    Адреса:
    Україна
    Сукаааа, пішла жара (((((

Вже 2й пакет рсзв лягає на наші пози.
    З тилу стрілкотня схоже ганяє дрона.....

slawuta5 подобається це.
  20. Ph@ntom

Ph@ntom Hauptmann

Повідомлення:
    2.459
    Адреса:
    Україна
    Привітався.)))

Мав наміри учора ввечері розкоркувати пляшку Aromella, та трохи посмажити шматочок м'яса.

Але ж у сутінках почали літати якісь залупи, по яких стріляли з блокпостів з ак та кулеметів. Бросив усе, пішов відпочивати.

Зранку знову прокинувся від приходів 200/240 кабанів. Розбирають пози потроху, потвори.

Екскаватор десь поїхав.....

Такий от лютневий ранок))

Лорд Грегори, ШВАРЦ33 та slawuta5 подобається це.
  21. ДВ762

ДВ762 Leutnant

Повідомлення:
    1.059
    Адреса:
    Ненька. Portae caelestis.
    Привіт парні.
    Коптим!

ШВАРЦ33, рамзэс, slawuta5 та 3 іншим подобається це.
  22. Ph@ntom

Ph@ntom Hauptmann

Повідомлення:
    2.459
    Адреса:
    Україна
    Screenshot_2024-02-28-11-11-30-18_a23b203fd3aafc6dcb84e438dda678b6.jpg

Знову витрати. Я про людей. І про територію. Але заїбало заспокійливе від влади. Втрачаючи це зараз ніхто не має уяви як все повернути найближчим часом.

Як найближчим часом повернути не військових, а воїнів з досвідом? Бо бути у пікселі та бути ефективним у бою зараз це про різне.

Як найближчим часом повернути не шмат землі, а частину України? Бо ділянка на мапі це не лише про землю.

І поки у керманичей на сьогодні "нічого суттєво не змінилося" у порівнянні з ситуацією на фронті місяць назад, ми втрачаємо. Поки у когось там "проста математика нашої перемоги" але просто "вибились з плану", ми втрачаємо. І ніхто не має жодного уявлення як це повернути найближчим часом.

А коли хтось заявляє, що раzzію треба знищити цілком, що її не повинно існувати, то вони повинні чесно сказати відразу - це без третьої світової неможливо. Як неможлива третя світова без тактичної ядерної зброї.

Знову витрати. Я про людей. І про території. І я хочу, щоб моє суспільство не заспокоювалось в очікуванні шашликів. Хочу щоб знову налякалось. Розсердилось. Прокинуло у себе лють. Бо лише на нашої люті ми не вивеземо.

Вже немає сенсу говорити "я не хочу залишити цю війну своїм дітям та онукам"...
    (с)

Пишуть кацапідари пруть на донецькому напрямку шаленими темпами.

А хтож той zeлемський саботажник, який не будував завчасно бетонну фортифікацію, як це робив Порох?
    Га?

slawuta5, Лорд Грегори та ДВ762 подобається це.
  23. Ph@ntom

Ph@ntom Hauptmann

Повідомлення:
    2.459
    Адреса:
    Україна
    Screenshot_2024-02-28-11-17-25-53_a23b203fd3aafc6dcb84e438dda678b6.jpg

Д) володін нам передає зброю
    Є) Зє потужно перевіряє стан рахунків, незламно одержує настанови від кураторів, вперше відпочиває .
    З) ваш варіант)))

Лорд Грегори, capt.A.Smollet та ДВ762 подобається це.
  24. Ph@ntom

Ph@ntom Hauptmann

Повідомлення:
    2.459
    Адреса:
    Україна
    Screenshot_2024-02-28-17-03-36-79_a23b203fd3aafc6dcb84e438dda678b6.jpg

Авдіївку проїбали через тотальну безвідповідальність і совкову бюррократію в умах наших командирів. На цьому у мене все, далі пряма мова з Twitter бійця інженерної служби поз. "Корсар":

"Товариство, я рідко останнім часом роблю дописи, бо банально не маю часу у зв'язку із важкою ситуацією у районі Авдіївки, але зараз мушу, бо допекло. Я інженер-позиційник і мало не два роки обслуговую лінію оборони на Донбасі.

1. Чому мало придатних окопів?

Відповідно директиви ГШ, від 11.03. 2016 р. Розпорядником суцільної лінії оборони є піхотна частина, що займає район оборони, а виконувачем Сили підтримки, що відповідно до запиту інженерних бригад здійснюють облаштування лінії оборони.

Начальник інженерних служб бригад, не вміють планувати наперед і не вчасно подають запити. Коли я приїжджаю на місце не маю ні карти, ні належного обгрунтування. Як правило кажуть: "Треба викопати від того пенька і до посадки". Але це так не працює. Оборона має бути суцільна.

У ній має бути глибина і противник і не повинен її обійти. Але піхотні інженери тупо не вміють планувати і це доводиться робити або самому або просто рити там де кажуть, бо твоє діло мовчати і виконувати.

2. Чому не має бетону?

Відповідно до наказу Начальника інженерних військ та резолюції Головнокомандувача ЗСУ від 04.07.2017 #34, характер оборонних позицій визначається ОТУ (обшивання деревиною) та ОСУВ (заливання бетоном) після відповідного подання підрозділу, що обороняється.

Деревиною забезпечує інженерна служба ОТУ, бетоном та технікою ОСУВ. Деревиною має бути обшита друга лінія оборони, бетоном третя. Чого цього нема, бо знову ж, у бригад не має сили волі наполягати на цьому, а у ОТУ не має грошей, бо оборутка з деревиною то окрема тема.

Що стосується бетону, то доповідаю - жодна інженерна частина не забезпечена відповідною технікою (власне так і у НАТО), тобто це здійснює цивільна техніка, а це відповідні договори з бізнесом. Москолота тупо віджимає, ми так не можемо.

І знову ж таки, де має бути та третя лінія оборони? На сході жодна бригада не подала проекту.

3. Де трактори?

Відповідно до численних директив, наказів та нормативних документів обслуговувати лінію оборони мають Сили підтримки із ЗАБЕЗПЕЧЕННЯМ піхотних бригад. Тобто НІС бригади має зробити подання та надати ПММ для техніки.

Нажаль екскаватор не працює на воді, а екскаваторник інколи хоче їсти і десь спати.

Як результат, при всій моїй повазі до інженерних служб 110-тої, 47-мої, 53-тої бригади. Те що хлопці не мають толкових окопів винні саме вони. А всім іншим колегам у твіттері раджу вчити документацію і звертатись за адресою.

Що стосується нашої роботи. То ми працюємо з 6-тої і до 17:00 і невпинно будуємо. При чому маючи гірше фінансове забезпечення і уразливіші техніку. Звертаю увагу громадськості, що при численних зборах, жоден інженерний підрозділ не просить новий екскаватор, трактор і т.д. і т.п.

Тому, що розуміємо піхоті важливіше, вони у самому пеклі. Натомість шановна піхота чомусь відноситься до нас як до нікчемного придатку.

Зазначені мною бригади знаходяться на авдіївському напрямку давно. 110-та від часу повномасштабного. Тож глибина оборонних укріплень цілком їх прерогатива. І не плутайте будь ласка бойовий загін та цілу бригаду, яка має власний штаб і інженерне забезпечення".
    (с)

Тут питання не стільки в тому, чому проїбали Авдіївку, скільки у тому, як не проїбати усе лівобережжя.

Бетон повинен литись цілодобово.
    А я бачу на умовній 3й лінії, будування очагової лінії оборони, де немає ані бетону, ані деревини.

А тільки одинокий екскаватор торохтить то тут то там.

Лорд Грегори, ДВ762, Briter та ще 1-му подобається це.
  25. Ph@ntom

Ph@ntom Hauptmann

Повідомлення:
    2.459
    Адреса:
    Україна
    Дякую, подрочив.)))

PGU-14, 30мм бронебійний постріл з урановим сердечником

IMG_20240228_195944.jpg IMG_20240228_200659.jpg IMG_20240228_200046.jpg

rumun, Лорд Грегори, A10A та 6 іншим подобається це.
  26. Ph@ntom

Ph@ntom Hauptmann

Повідомлення:
    2.459
    Адреса:
    Україна
    Пішла движуха, 40..50 секунд від спалаху до звука прильота.

Якісь потужні спалахуйки, щось дебеле...