Майстер почав розбирати фіата. Внизу під кришкою купа шматків від ремня грм. 50% ширини реміня розірвано у лохміття. Помпа заклинена. Ремінь з виду старий, як гівно мамонта. Помпа також. Можливий факт, що минулого разу помпу не міняли, а тільки зробили запис у книжці. Я як придбав фіата півтори роки тому, збирався зробити заміну комплекта грм. Але трошки не вистачило грошей. Придбав тосол на заміну, щось ще. А комплект грм вирішив відкласти на єдну заміну. Як раз ьуло б 50 тик, по книжці. Пс. Машину заводив. Заводилась з пів тмку. Удару не чув.
Помпу можно шприцевать или пихать в нее смазку. Сверлится отверстие и туда запихивается смазка. Можно вкрутить прес масленку.
а тосол з помпи потік? пройшов по грані....могло обірвати ремня і тоді конкретне попадалово... сподіваюсь лише комплектомГРМ обійдеться..
Я краще буду міняти її раз в чотири - п'ять років, ніж три години їхати на мотузці, з холодним вітром в їпало вночі, щоб скло не пітніло (( До тогож висаджуючи в дупу акум аварійкою, що дуже йому не на користь.
я фиат не очень знаю, то шо ремнем помпа крутится я понял, а вот шкив у нее какой? под зубья? или гладкий? если под зубья, то повезло, значит еще крутилась. но должна греметь если клин. а так то сальник или глушку давануло. на крайняк крыльчатка разлетелась, но при этом крутится. а если гладкий шкив, то легче. тот же сальник или глушка. а если клин, то писк и вонь стоит, но ремень еще держится, но недолго, пока не перетрет. бо если клин под зубья, их моментом режет или рвет ремень. а гладкие видел на опелях и рено. ну и не расстраивайтесь, Б\У машинка, фиг его знает ее историю обслуживания честную, бывает хандрит неожиданно.
Подшипники можно вскрыть. Или заменить. Я так часто делал. Я даже разбираю неразборные двигатели от пылесосов. Типа Кёрхер.
Ну таке, на тищу долярів рідко дотягує. А у ВАГа так буває за часту, що двигуна дешевше замінити, ніж ремонтувати
ото у вас был один, вроде т-5 еще и 2.5 дизло небось. вот и к нам как то дядько приехал на нем, ремкомплект ГРМ поменять. я говорю ану покажи, мыж то на сто тупые барыги и цену ломим, а на базаре дешевле подобрали я еще с некой надеждой, мол там две резиновых муфты и две железных, ну тоже вроде с зубями, такие крыгленькие толстые ремни, ток небольшие? не говорит, три ролика, помпа и два ремня, побольше и поменьше. глянул, таки да, ток говорю тебе на транспортер Т-4 дали, а тебе Т-5, нет там ремня. итог вообще красота, даже не стал после такого капот открывать и показывать, мы на сто (специализация именно ваг-групп) бараны тупые и безрукие, ток деньги с людей драть. а дядько на базаре, который по бумажному каталогу подбирал, ошибаться не может, кого мы лечим. уехал искать тех кто точно поменяет
В мене, особисто Т5 не було, свого, ніколи. А от про дядьку, який на базарі підбирає комплектуху, то життево
значит чот перепутал, не у вас, так у когот из толпы тут, не беда. вроде "от 50 и выше", поэтому память и подводит бывает помню точно у кого машина-пилесос и космич
помпа там крутиться від приводу грм, і якщо що, попадалово від тисячі баксів, помпи сучасних легковушок не ремонтоздатні, запчастин не існує, причина проста, середня ціна 50 баксів, частіше меньше, нема сенсу. Ще є моделі з приводом від ремня агрегатів, джипи та буси, рідко легковушки, там по стану можна міняти. Є складні випадки, коли помпа крутиться ланцюгом грм. Або шестернями. Звичайно це квест і не для початківців. Але лізуть туди після 300 тик.
ну фолькс групп таких квестов напридумывала, было дело, проходили. т-5 уже упоминал, хто там еще? доблесные моторы тисиай, тоже квест (интерсный такой пластмассовый и с ремешком от детской игрушки) тифиэсай на 1.4 с турбокомпрессором тоже еще та задумка на самом деле. но прошло, одумались в большинстве случаев. вернулись к нормальным приводам от грм, или относительно просто и доступно. хотя электронасосиков подкачки напхали везде, но то такое.
Ну веселого мало. Але ж це і не катастрофа. Дякую Боже, що узяв грошима. А от кохана, що напросилась за кермо місця собі не знаходить, відчуває себе винуватою. Об'єктивно, воно мало трапитись учора, незалежно від того, хто був за кермом. Так, можливо я на якісь секунди раніше помітив рост температури. Але й тільки.