Привітався.))) Поїхав сьогодні у Кривий Ріг. Зранку жовта лямпа "чек енджин" вирішила більш не дошкуляти. Буксировочним тросом допомогав коханій носити двоспальне ліжко та матрас. І десь там він і залишився.... Далі буде....
Кохана за містом сіла за кермо та почала дуже обережно пробувати що воно за таке, цей Фіат. За 70 км від міста на БП заглохла, та не змогла відчинити вікно поліцейському. - у вас хоч права є? - звісно є. Кнопка зломилась... - гарного шляху! У відкрите вікно почув якийсь незвичайний звук, схожий на скрежет підвіски. Рушили далі. Кохана, яка на ланосі боялась обгоняти автівки, на 100+ обгоняла вантажівки пачками по 4 штуки. Єдного разу фіат пікнув. Ну щось накшталт сигналу перевищення ліміту швидкості. Подивився на панель - нічого незвичайного не побачив. Здивувався. Їдемо далі. Фіат кілометра за 3 пикнув ще. Кинув знову погляд на панель. Проблем не бачу. Здивувався ще. Їдемо далі. Вгору 90+, з гори накатом. От при їзді накатом він пикнув втретє. Далі буде...
Коли фіат пікнув втретє, я не повірив своїм очам. Стрілка показника температури пройшла червону зону та пішла у зашкал. Горить червона лямпа. На индикаторі надпис про температуру охолоджувальної рідини та турн оф. Двигун був миттєво заглушений. Зупинка на нейтральній передачі та з'їзд на обочину. Відкрив капота - вентилятор радіатора не крутиться. пересмикав провода. Нічого не змінилось. Ввімкнув пічку - повітря йде холодне. Узяв рушник, накинув на пробку, почав відкривати. Очікував на кіпіння тосолу, стовбур пара, обпічені руки. Далі буде... Привітався.
Ніякого свисту пару з під кришки не було. Але у якийсь момент коли рідина почала з вже відкритого бачка рух униз по патрубках, почалося її кипіння та булькотіння. Закрив кришку. Відчуваю характерний запах тосолу. За 2 хвилини показники температури двигуна прийшли до норми. Завів та розвернув автівку на протилежний бік траси. 20 секунд та стрілка датчика знову пішла в ріст. Заглушив. Знову відкрив кришку, рідина у бачку є, рівень вище min. Почав жамкати патрубки, рідина почала уходити, та за хвилину витікла на землю під правим колесом. Треба їхати додому. 122..150 км. Сам не доїду. Звоню друзям. - тільки що розвалилось щеплення ((( - забрав авто з сто, не працюють показники температури та лямпа тиску мастила. - працює, та на славуті навряд дотягне. -..... Добре що в Ігоря кардан тільки почав хрупотіти. От він і виручив. 150 км в машині без пічки та габаритів, коли ловиш стан буксиру у спалахах своєї аварійки та його габаритах це важко. Затягли та заштовхали фіата вночі в бокс на ремонт. Мої припущення. Йобана помпа, яку по регламенту потрібно було міняти через 50к, всрала себе на 47к. Тосол витік через сальник, або тиском зірвало патрубок. Двигун перегрітий "на суху". Це найгірше, що могло трапитись. Пс. На половині шляху рівень рідини був ще у нормі, бо пічка гріла так, що зменшував подачу повітря.
Значить циркуляції по малому колу (двигун +пічка) не було... якби заклинив термостат то по малому колу рідина повинна циркулювати і пічка б гріла... значить скоріш за все таки помпа... думаю двигун на "суху" не перегрівся - все таки рідина була в бачку...може і обійдеться легким переляком - заміною помпи... після ремонту ретельний нагляд за температурою, рівнем масла (угар чи потрапляння тосолу) і рівнем тосолу... Всім привіт! коптим!
Рідина була в бачку, бо підперлася воздушною пробкою при сухому блоці двигуна. Коли я прожмакав пробку, за хвилину витікла.
помпа спадок від старого господаря чи вже міняна? буває помпи ходять 2 заміни ремня ГРМ... нову ставити з брендових або з брендових комплектів ГРМ Valeo, INA, Dolz, HEPU
Помпу ще не міняв, згідно з сервісної книжки, заміна була потрібна на наступну заміну мастила. Не докатала 3 ткм
Чи Польща країна вина? ⠀ Ви будете здивовані — так. За різними підрахунками тут від 450 до 600 виноробень. Сімейні, бутикові, великі, з історичною тяглістю. Ми час від часу розказуємо про це, враховуючи близькість та наші добросусідські взаємини. ⠀ Цього разу по дорозі на міжнародний кінофестиваль вина зробили зупинку в містечку Сандомєж (колись Сандомир), щоб дізнатися більше про цей винний регіон та… купити вина для дегустацій у Львові. ⠀ Із захопленнями відчули, що місто очікує на відкриття перших бочок з цьогорічним вином. Свято молодого вина рекламується всюди. Після Перемоги організуємо сюдитур. ⠀ Ага, найстаріша виноробня тут з 1226 року. Діє і до сьогодні. ⠀ —— #серцевина Мені здається, що умови в Україні краще для виноробства. Але... Продовжуємо теребонькати zeлений непотріб.
От є думка що Фермер дурак. Спочатку я був з цим не згоден. Але вимушений зараз переглянути свлю точку зору. Треба робити невеличкий сироварений цех та коровник. А у міжрядді в саду посіяти люцерку. Бінго!
Новини нашого городка блдь... Емм, викликаю пояснювальну бригаду. Стою в магазині, чекаю, поки дівчинка зробить мені каву, бо тиск сімдесят якось не туйво. В сусідньому відділі наливайка. Клясична, з амбре і неохайними чоловіками. Заходить пані. Дама. Років 60, вбрана як лялечка. Шляпка з вуалеткою, пальто, підбори, манікюр, все як не може бути. Дістає з ридикюлю ГРАНЕНИЙ СТАКАН і гучним приємним голосом каже продавчині: ХЛІБНИЙ ДАР. ПОВНУ. Неохайні чоловіки аж гикати припинили. Дама підносить стакан до вишуканих вуст, випиває одним махом і елегантною ходою покидає крамницю. Я так охуїла від побаченого, що ще хвилин п'ять пила каву з пустого стаканчика (с)
Кальвадос - страшная штука. Помню. меня тошнило два дня после этого пойла. Колбасой отравиться не могли тогда, потому что ее не было.
Вааапще по идее помпу менять не нада. Я на "волге" до сих пор помпу не менял. Стоит с завода. С 1962 г. прошлого века. Шприцовка и замена резинки. На Ховере тоже не менял. Ни помпу, ни ролики натяжения. Только смазка. Меняю только ремни. На хвостовике кардана менял два раза втулку. Сейчас куплю крестовины, стойки стабилизатора (а может стойки старые восстановлю). Полностью их промою от заводской смазки. Заполню смазкой литиевой на основе силикона. Должны будут ходить долго и нудно.
нє ну на Сенсі я помпу міняв лише коли вона засопливить...НО: - там не гне клапана якщо помпу заклинить... - заміна ремня ГРМ, чи помпи, чи натяжного ролика - 20 хвилин з перекурами за допомогою ключів на 10 і 13... натяжного ролика за 400 000км і 15 років теж не міняв...вірніше мав підмінного в якому в підшипниках міняв змазку на ХАДО і так по колу...причина - таж що і для помпи... лише ремінь ГРМ міняв через 80 000км замість 60 по регламенту - причина таж... правда 1 раз ремня ГРМ обірвало на пів сроку по регламенту - мабуть контрафактний попався..причому обірвало через дорогу від магазину автотоварів...там же курив нового, 20 хвилин і доїхав 300м до гаража до дому
от тільки ремень ГРМ ходить по помпі і підшипники помпи, сальники живуть стільки ж скільки і натяжні ролики - до заміни ременя ГРМ (або 2 сроки)...можна попасти на ремонт ГБЦ і ЦПГ через якусь помпу яку заклинить...
Я на опелю міняв так само. Але привід там прямий. Від шківа коленвала. У Фіата помпа крутиться від грм.