Я більше скажу, спілкувався зі знайомим, він в іншому селі мешкає. Фермер прийняв рішення корчувати яблуневий сад
Єдного чувака, який тонами скупляв падалицю на кальвадос хлопнули. Ціни на яблука нема. Добрива, хімія, побори виросли. Корчують.
Мае право...так як i Я маю право не сiяти (для дiтей африки)...хай заростае амброзiею....то пiща Богов
Раз корчують, значить нові дерева посадять. Не мають права міняти призначення. Ще й досі те, що від колгоспних садів залишилося не дозволяють розорювати.
Якщо на присадибнiй дiлянцi,то на здоровля,але якщо на пайовому,то зась...буде йому тiльки в мiнус...
У мне у Властнiстi 15 га,злiва поле 20 га,праворуч поле 15 га....Як вважае шановне панство,зможу я на своiй властностi збудувати санаторiй?
нєа, паї такі самі. Для тих хто там працював. В середньому 5 гектарів. Сад не належав до пахотних земель та косовиці, завжди був сад.
Совхозы и колхозы,это разные вещи...Особисто у нас роспайовували тiльки колгоспне майно,тобто те,що у свiй час колективiзували.Совгоспи,це породiлля пiзднього совка,тобто така собi cпайка робочих i колхознiц...на полях працювали робiтники заводiв у "вiльний" час...Тому паiв не було...
в нас вже хто зна скільки років на одному Т подібному перехресті в якого посередині островок на островку продають яблука...вчора ціна була 10 гр/кг... в гіпері яблука від 15 до 30 грн/кг... цього року яблука непогано вродили, тому багато падалок і таких що не лежать пішло на сок...літрів 50 соку закрили...
ну да...були! ще й які були!...і розпайовувалось на тих хто працював на момент розпайовки...мої батьки пів життя проробили в радгоспі а перед розвалом перейшли на інші роботи і пролетіли з паями...а були такі хто тільки влаштувався і отримав пай...лехуси покупляли на паї, матраци грошима набили а потім ті лехуси позагибались на камазівському маслі а матраци покрали виломавши двері ...і вони як і до паїв пішли побиратись на смітники (реальні історії)
совхоз, тобто радгосп в принципі державне підприємство, з централізованим розподілом техніки і всього шо треба, щоб колупатись в землі, далеко не у всі присилали робітників заводів і контор роги та копита, своїх з сіл вистачало пахать за копійки, щось платили тільки дояркам і механізаторам, на сезонні точно як в колгоспах за палички працювали, якісь мінімальні гроші і що докрадеш. Коли то все загнулось, гараж і все цінне розікрало бувше начальство, викупивши за копійки, землю поділили між робітниками, знову кращу начальство віджало, решті як повезло, але точно, хто до пенсії пропрацював або до кінця совка, отримали, хто втік раніше, фігвам. А тих хто розікрав вже і нема, з собою не забрали на той світ тії газони, білоруси, ниви і інший совкошмельц, і фермерів з них не вийшло.