От 50ти и выше )))

Тема у розділі 'Курилка', створена користувачем gudvin696, 18 жов 2019.

1. slawuta5

slawuta5 Oberst

Повідомлення:
    3.585
    Адреса:
    Łódż, Polska
    У Польщі з цього приводу кажуть: форд - ґувна ворт!

valdemars, Ph@ntom та Wiking730 подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. Продам питну систему гідратор армії США USGI MOLLE II Hydration System Carrier Multicam 3 L за вашу...
      270 грн.
    2. Мир Вам! Список всех моих лотов https://reibert.info/auction-history/auctions?type=for_sales&us...
      299 грн.
    3. (в наявності 5 шт.)
      Новий шланг для питної системи гідратора. Оригінал Source. Довжина шланг 90 см.+ 7 см. перехідник В...
      180 грн.
    4. Гідратор Virtus Стан: добрий
      1300 грн.
    5. 500 грн.
  3. Wiking730

Wiking730 General-major

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    4
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    6
    Повідомлення:
    6.990
    Адреса:
    Прокляте місце Червоної Армії
    Колись в 90-х поляки питали - пан хце самоход чи пан хце Опель? )))

valdemars, ДВ762, Ph@ntom та ще 1-му подобається це.
  4. Wiking730

Wiking730 General-major

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    4
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    6
    Повідомлення:
    6.990
    Адреса:
    Прокляте місце Червоної Армії
    Підари Кременчук накрили :mad:

5. Chaser76

Chaser76 Gefreiter

Повідомлення:
    30
    Адреса:
    Полтавская область
    согласен,только заснул подняли,если логистику то завтра можно ожидать'' поздравлений'' на заес:mad::mad::mad:

valdemars та Govtva подобається це.
  6. Ph@ntom

Ph@ntom Hauptmann

Повідомлення:
    2.459
    Адреса:
    Україна
    В нас поки тиша.
    Але вгатили стільниковий інтернет.

Привітався))))

valdemars та Wiking730 подобається це.
  7. Govtva

Govtva Oberst

Повідомлення:
    3.764
    Адреса:
    Украина,Полтава
    Полчаса назад бабахнуло прилично хотя думаю перехватили ракету на Кременчуг а на той неделе над соседним селом наш самолет тоже ракету загасил.

valdemars, capt.A.Smollet, ДВ762 та 2 іншим подобається це.
  8. Govtva

Govtva Oberst

Повідомлення:
    3.764
    Адреса:
    Украина,Полтава
    Пишут что попало по дачному кооперативу но жертв нет.

valdemars та vf45 подобається це.
  9. Chaser76

Chaser76 Gefreiter

Повідомлення:
    30
    Адреса:
    Полтавская область
    читал как раз:beer:

valdemars подобається це.
  10. Ph@ntom

Ph@ntom Hauptmann

Повідомлення:
    2.459
    Адреса:
    Україна
    не так опасны великаны
    как злые карлики у них
    за счет их маленького роста
    говно так близко к голове
    (с) Mержик

Це здається, не тільки про хуйло.)))))

valdemars, ШВАРЦ33, oll13 та 7 іншим подобається це.
  11. Konrad Lorenz

Konrad Lorenz Feldwebel

Повідомлення:
    241
    Адреса:
    Terra kozakorum

12. Ph@ntom

Ph@ntom Hauptmann

Повідомлення:
    2.459
    Адреса:
    Україна
    Це погано ((((((

13. Ph@ntom

Ph@ntom Hauptmann

Повідомлення:
    2.459
    Адреса:
    Україна
    Screenshot_2023-06-27-19-48-49-78_a23b203fd3aafc6dcb84e438dda678b6.jpg

valdemars, ДВ762 та эрнест подобається це.
  14. Igor 21

Igor 21 Oberst Клуб взаимопомощи

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    2
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    4
    Повідомлення:
    4.367
    Адреса:
    Zapor сity
    С этого момента можно подробнее?

15. Ph@ntom

Ph@ntom Hauptmann

Повідомлення:
    2.459
    Адреса:
    Україна
    Трохи Похизуюсь.

Колись придбав столових сортів, висадив, за 10 років так врожаю з них не бачив.
    То погано запилились, то чудово захворіли...
    Вирішив перещепити.
    Обрав кишмиш американської селекції - Gratitude.
    Ось так виглядає 3 кущі зараз)))))
    IMG20230627150342.jpg

Нажаль 3 інших сорти кишмишів ся не вщепили. Прищепа відмерла.
    Коріння живе, перещеплю наступного року.

Igor 21, valdemars, ШВАРЦ33 та 3 іншим подобається це.
  16. Chaser76

Chaser76 Gefreiter

Повідомлення:
    30
    Адреса:
    Полтавская область
    бунт пригожина + стянутый резерв или тактическая перегрупировка,успешное продвижение ЗСУ на фоне сокращений столкновений, сообщения о заминировании 4 из 6 блоков якобы для шантажа,поддержка Китаем росии в Европе+увеличилось количество беженцев с Украины в Европу,а может как заметили выше кака в голове от таких новостей, дай бог что бы последнее оказалось наиболее близким к истине.

17. Ph@ntom

Ph@ntom Hauptmann

Повідомлення:
    2.459
    Адреса:
    Україна
    Навіщо Вам це?
    Десь є запасна нервова система?

18. Ph@ntom

Ph@ntom Hauptmann

Повідомлення:
    2.459
    Адреса:
    Україна
    Щось кацапідари сьогодні рано почали.
    2 ракети, схоже на С300 неподалік.

Виродки.

19. Igor 21

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    2
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    4
    Повідомлення:
    4.367
    Адреса:
    Zapor сity
    Все болячки от нервов. Если очень нервеничать, то можно не дожить до перемоги.

valdemars та capt.A.Smollet подобається це.
  20. Igor 21

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    2
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    4
    Повідомлення:
    4.367
    Адреса:
    Zapor сity
    В соседнем кооперативе стоит старенький скорпио. СтоИт уже более 15 лет. Только в этом году в двух местах ржавчина полезла.

valdemars та slawuta5 подобається це.
  21. Ph@ntom

Ph@ntom Hauptmann

Повідомлення:
    2.459
    Адреса:
    Україна
    Пара С300/400 пролетіла над головою, звук прийшов секунд за 30..40.

Пішли у напрямку Бабурки.

З іншого напрямку пуски на східну частину міста.

Спалахи вибухів зенітних ракет.
    Багато спалахів на пів неба у напрямку Оріхова.....

Поки що тихо....

Рию ями, п'ю чай))))

Боб67, ДВ762, valdemars та 3 іншим подобається це.
  22. slawuta5

slawuta5 Oberst

Повідомлення:
    3.585
    Адреса:
    Łódż, Polska
    Скорпіо це була автівка преміум-класу, а це вже іеша історія.

Боб67, Igor 21, Ph@ntom та ще 1-му подобається це.
  23. Konrad Lorenz

Konrad Lorenz Feldwebel

Повідомлення:
    241
    Адреса:
    Terra kozakorum
    Вчора Хуйло в виступі вихвалявся своїми успіхами на оріхівському напрямі. Тепер , мабуть, іншими напрямками займеться.

Igor 21, Ph@ntom та valdemars подобається це.
  24. alexshadow

alexshadow Feldwebel

Повідомлення:
    243
    Адреса:
    На кручах Днiпра
    Это только видимая вершина айсберга...проходили...:beer:

ДВ762, Konrad Lorenz, Igor 21 та 2 іншим подобається це.
  25. Ph@ntom

Ph@ntom Hauptmann

Повідомлення:
    2.459
    Адреса:
    Україна
    Привітався)))

Згадки про совок та ведро кровіщі ))))
    Screenshot_2023-06-28-10-09-19-09_a23b203fd3aafc6dcb84e438dda678b6.jpg

Два спогади про совєтську медицину – найкращу, звичайно, у світі

Гланди та апендикс. Обидва красивезні.

Спочатку були гланди. Мені було 14, ангіни заїбали і лікарі вирішили видалити мої гланди, щоб вже мене не бачити. Про комфорт і зручність совєтських лікарень я писати не буду, в мене про хірургію є що сказати, це цікавіше.

О 9-й ранку почався операційний день. Я була третьою в черзі, мабуть, через те, що батьки дали хабара, щоб мене оперував професор, а не початківець. Але й з професором було охуєнно. В нього на лобі було кругле люстерко, і воно було вже вкрито кров'ю, і взагалі хірург був щедро заляпаний нею, бо під час екзекуції діти хриплять і кашляють. І це я була третьою – в кінці він був весь вщент вкритий кровіщею, як з фільму жахів.

Мене посадили на стілець, вдягли на мене фартух з зеленої клейонки, наказали розставити коліна і між ними поставили щось на кшталт металевої миски. Для чого все це. Гланди ріжуть довго, кровіщі дохуя, і шматків мяса чимало. Воно ж має кудись діватися. От усі ріки крові і шматки плоті вивалюються з рота і течуть по грудях та животу в металеву миску між колін. Видовище – пиздець жахливе, особливо, якщо це твоя кров і твоє м'ясо.

Гланди видаляли не скальпелем. Їх різали довгими кривими ножицями, які були (це мені, вже дорослій, розповів мій приятель-лікар, якому теж видаляли гланди в такий жахливий спосіб) не справжніми ножицями, то був гостро заточений зажим. Оскільки у совєтських лікарів не було гідних інструментів, вони їх виробляли самі з підручних засобів.

Ну, і, звісно, це було боляче, бо біль був головний супутник усієї совєтської медицини. Морозива не давали! То все піздьож.

Наступними веселощами був апендікс. Мені було вже 19 і я поїхала автостопом з друзями на море. Там виявилось, що намети це не моє – на мене на третій день напала якась хуйня з болем і температурою. Коли стало зрозуміло, що мені практично пиздець, я (не розповідатиму подробиці) дісталася міста Керч.

Там мене довго жмакали, поставили діагноз "гострий апендицит", і почали готувати до операції. Мила молода сестра вколола мені морфін, а страшна сива бабка брудною бритвою без мила пошкрябала мені живота, на якому й без неї нічого не було, бо у дівчат на животі волосся не росте, але бабці це було невідомо.

На операційному столі мені вкололи щось в живіт, що ніхуя не спрацювало (Хто взагалі вигадав вигадав видаляти апендицит під місцевою анестезією? Ця людина мусить горіти в пеклі).

Оперували мене хлопець і дівчина років двадцяти п'яти. Типу одразу після інституту. Бо в Керчі зі мною не було матусі, щоб дати хабара.

Маю визнати, виглядала я трохи по-пиздуватому. Справа в тому, що до подорожі на море я намагалася засмагати. На річці. В купальнику. А на морі, де крім нас нікого не було, я засмагала голяка. І спалила нахєр шкіру, що раніше була під купальником. За декілька днів червона шкіра потемніла, і виявилася значно темнішою, ніж решта мене. Тобто труси та ліфчик були не бліднішими, як в усіх людей, а навпаки - темними, як намальованними.

Ну, і тільки лінивий в тій їбучій лікарні з цього не сміявся. Хірурги глузували з мене з початку розтину. Взагалі розмовляли з розтиненною мною фамільярно, розпитували мене про не їхнього ума справи, зокрема про зарплатню. І тут я припустилася страшної помилки - відповіла, шо в аніматорів оплата відрядна - можна 5 рублів заробити, а можна чотириста. Сказати, що вони озвіріли - не сказати нічого. Типу я в них гроші вкрала. І всю лють вони вклали в апендикс, що був на той час частиною мене.

Коротше, я відчула їхню ненависть на власній шкірі, тобто на кишках. Ніхто більше не жартував, майже мовчки мене шматували. Відчуття краще не буду описувати, "хуйово" то м'яко кажучи. Відрізали нарешті той нещасний апендікс і помахали ним в мене перед носом.

Але ніхто мене не зашиває, кінця цьому немає, і я розумію потроху, що проблема не в апендиксі і відрізали вони його дарма.

І ще розумію, що вони і близько не знають, що зі мною, можливо знає гінеколог, але у цій лікарні його немає, гінекологія геть інша лікарня, і вона через дорогу.

Лежу я розтинена десь годину, чекаю на черездорожного гінеколога. Лікарі і сестри принесли чай з бутербродами і жеруть прям в операційній, про щось щебечуть, ващє не звертають на мене увагу, типу я вже того.

Аж хз коли прйшов гінеколог, нагримав на них, наказав вколоти мені загальну анестезію, і решту цього пиздецю я вже не чула і не відчувала.

Отака хуйня, тобто совєтська медицина, малята.

A10A, Briter та ДВ762 подобається це.
  26. Ph@ntom

Ph@ntom Hauptmann

Повідомлення:
    2.459
    Адреса:
    Україна
    Screenshot_2023-06-28-10-23-17-36_a23b203fd3aafc6dcb84e438dda678b6.jpg

Досі маю сумнівний особистий та цікавий дослідницький досвід спілкування з "простими людьми", що перебувають в окупації в Криму всі ці роки.

Помітила цікаву річ.

Вони в принципі не здатні вибудовуввати судження щодо подій на рівні держави, щодо політичного світу вищого і складнішого за владу міста, їм складно розташувати себе у системі ціннісних координат.

Думатии про майбутнє.

І це не намагання ізолюватися, це саме не спроможність.

Якщо дивитися на це в лінгвістичному зрізі, на рівні синтаксису і прагматики не можуть пробудувати судження, зсуваються в стан подібний до маячні.

Теж саме підтверджують ті мої колеги, які зараз попри все роблять глибинні інтерв ю на території самої Росії.

"Ти розмовляєш з людиною, яка ні чим наче не відрізнється від середнього європейця, тіж побутові болі-проблеми, теж бажання нормальних змін, але десь на рівні місцевої влади все закінчується. Починаєш розмовляти далі

і раптом ллється чистісінький Солов'йов. Абсолютно не критичний, наче людиною в цей момент "говорить" та сама російська держава.

Мабуть можна довго пояснювати це механізм функціонування россійського суспільства і його окремих людей. Результатом яких соціальних контрактів з державою досягнутий такий специфічний стан.

"Народ дембельнулся" - як любить казати один з місцевих соціологів.

Але кожного разу, коли я спілкуюся з такими людьми, я чомусь згадую Корсаковський синдром.

Це доволі цікавий стан порушення психіки, коли страждає короткострокова пам'ять, а довгострокова залишається без змін.

Цей синдром наступає як в наслідок травм, так і внаслідок зловживання алкоголем.

Працюючи в наркодиспансері я його спостерігала у алкоголиків.

Він тобі може довго і у фарбах змальовувати як 10 років тому він їздив кудись працювати, з ким працював що робив і таке інше

Але спитай його, сидячі в кабінеті - А що ви робите зараз?

Така людина тобі скаже - та ось зараз дров нарубав повезу додому складати дривотню.

Він не здатний зафіксувати себе в часі і просторі тут і тепер і вдається до випадкових споминів минулого, щоб описати теперішнє.

Щось подібне, але навпаки не з короткостроковим а довгостроковим процесом мислення відбувається з людьми в Росії та на окупованих територіях.

Вони не здатні навіть помислити рівнь держави, не те що якимось чином стати політичним суб єктом. Замість цього - конспірологія, соловйов і купа випадкових спогадів, як вони тільки що рубали дрова.

Це можуть бути люди з вищою освітою, професори, викладачі, інженери - різниці особливої нема.

Доволі цікаве спостереження.
    Воно легко екстраполюється на секту zeленодупоголових.
    Кожен раз, коли кажеш про дичину, що творить zeлена zграя прутньограя, вони знімають штани відкривають рота та серуть про Ліпєцьку фабрику.

Igor 21, A10A, Briter та 3 іншим подобається це.