Кажуть, щоб перемогти свій страх, треба подивитися йому в очі. Ніч. Веземо з нуля журналістку. Робила про нас кіно. Вона попереду на пасажирському. Позаду Коба та БВ. Як починаємо під'їжджати до блок-поста, вона стає якоюсь напруженою. - Ти чого так нервуєш на блок-постах? - Не знаю. Чомусь так боюсь що мене заарештують. - Я чогось не знаю? Ти перевозиш зброю? - Ні - Забула документи, що посвідчують твою особу? - Ні - Наркотики? - Та Ні. Нічого такого. Просто тут вже все серйозно. Може я чимось несподобаюсь і вони мене заарештують. - Ох мать. Ці твої таємні бажання. Коба?! Він відгукнувся та все зрозумів без слів. Бачу у дзеркало, щось пише комусь у смартфоні. Під'їжджаємо до наступного блок-посту. Все як завжди. Вона напружена. Я вимикаю фари. Вмикають світло у салоні авто. Опускаю скло. Підходить вартовий. Коба лізе з заду в моє вікно. "А у нас є зброя" - каже вартавому. "Виходимо з авто" - чуємо у відповідь. "Накаркала" - кажу журналістці. Виходимо. Коба підходить до вартового. Той гнуснявим голосом перекладача фільмів з 90-х каже - "Ви арєстованьі". Коба тицає у свій смартфон. "Wooop! Wоoop! Thаt's the sound of da police. Wooop! Wooop! That's the sound of the beast" - починає грати пісня. Вони танцюють. "Бачиш?" - звертаюсь до журналістки - "Вони класні. Тобі просто треба з ними поспілкуватися. Тобі треба зробити репортаж про них. Вони варті цього". Посміхається. Підштовхую її за талію до вартових - "Мужчини, ця киця на всіх блок-постах ставала нервовою. Боїться що її заарештують". Вартовий з Кобою перестають танцювати. Пісня все ще грає з динаміків смартфона. Він підходить до неї. Знову гнуснявим голосом каже - "Ви арєстованьі". І знову танцює. І Коба теж. І я теж. І журналістка теж. На блок-пост під'їхала автівка. Зупинилась за нами. З вікон повилазили військові. Теж почали сидячі танцювати. Назвали пароль. Вартовий махнув рукою, щоб проїжджали. Трохи поспілкуватися. Вона розслабилась. Вже посміхається. В очах сльози. Каже що від радості. Повертаємось до автівки. З вікна виглядає БВ. В його очах питання - "Дволапі, ви всі єбанулися? Ніч на дворі". "Так" - кажу йому без страху в голос. Він сховався та вмостився на свєму місці спати далі. Кажуть, щоб перемогти свій страх, треба подивитися йому в очі. (с)
про всяк випадок, наших прапорів в військах ООН у всяких африках і т.п. називали уоррентофіцерами. А не сержантами.
І вони були праві. Згідно табелі о рангах: уоррент офіцер - офіцер у збройних силах США, ранг якого нижчий за офіцерів і вище за унтер-офіцерів.
Оця дискусія про звання нагадала чомусь кіно "Володар морів". Що в принципі не правильно, воно так і називається - майстер енд коммандер, що є військовим званням. Проміжним між лейтенантом і капітаном. І коли захоплений "Ахерон" треба доправити до Англії, Рассел Кроу так і каже лейтенанту, який мав це зробити, мовляв, вітаю, ви тепер мастер енд коммандер. Патент капітана Кроу дати не міг, це могло зробити лише адмінралтейство. Тобто, на "Ахероні" хлопець перший після Бога, і вже не лейтенант, але і не справжній капітан
Ну.... Джерела є. Але відстань яка? Везти воду за 700+ км? Реально? Ближче нема де взяти? У Запоріжжі, або Дніпрі?
Тона води, це 166 умовних пляшок по 6 літрів. Розхід пального скажімо на добло 7х6,2 + 7х8,2 =100 літрів, 5000 гривень тільки на пальне. Це витрати на доставку 30 грн на пляшку. Якщо вантажити 10т автівку, то буде трохи дешевше, 20..25 грн за пляшку. Ну у чому сенс? У хайпі?
Просто хтось , як завжди, вирішив зіграти на патріотизмі людей. Звісно що везти воду через пів країни така собі ідея, але головне що люди готові хоч якось допомогти. Періодично спостерігаю на ФБ і тлг , як люди пропонують надати житло , автобуси для евакуації, збирають речі і харчі.
Ну это надо понять как и кто прихватизировал сначала партийное добро а потом и все государственное имущество.
якщо по гривні за квадратний метр, то добре. Скільки там виходить площа, математику підзабув? Є там площа 280 квадратних кілометрів травички?
Мудрий наріде обрав депутангами опзж+zелене сміття+партію шарія. ЕС майже не представлений. Прозапас, і той воює. Розпилом бюджета не здивований.
Коментувати не буду - добре пам'ятаю що мені розповідав мій тато про те як люди ховалися по льохах коли "визвалітєлі" у 1943 прийшли.
в моєму селі там табличка загиблих, біля 40 прізвищ, а ще орки коли мимо їхали обстріляли його з БМП, має декілька дирок. Другий стоїть на вокзалі, там точно ні до чого.
Тараса Черновола вчера в мусорный бак закинули как я понял за оскорбление медика-волонтерки,я так понял что не только я считаю его специалистом по политическим помойкам.
У нас немцы все спалили вокруг,а памятники так просто ломать никто не будет так как там фамилии односельчан,надо тогда новые ставить.
Думаю, що те що на цвинтарі хай ще постоїть. А там, де сволота збирається - викорчувати в першу чергу.
Привітався. Працював до 3:40. Трохи зробив продукту. Сьогодні ще ударно працьовитий день, а завтра йоххххууу та їду на виноградник на тиждень.))))