реально дивує що за 150 000 км появляється жор масла... Сенс 420 000 км з замінами раз в 20-25 000 км був без жору масла...на 400 000 км коли вирішив замінити сальники клапанів на жор уходило десь 1-2л масла: заливав десь 3.5л при заміні по максимум і потім через 10-15 000км виливав залишки з 4л каністри і через 20-25 000 км рівень масла був на мінімумі...коли дійшло що перестало хватати 4л на 25 000 км і приходилось доливати ще 1л - замінив задубівші сальники клапанів... Лач на сійчас 166 869км на 15 000 км хватає залитого 3.5л по максимум масла і зливаю масла по щупу десь на середині між макс і мін... залишок 0.5л йде на наступну заливку і доливаю з нової каністри...масло заливаю завжди одне і теж і беру у виробника (ХАДО)
А де я писав що вiн з"являеться через 150к?...я казав шо збавляюсь вiд автiвок при 150...це рiзнi речi,не так?
Привітався ) Лютий такий місяць коли вночі ще зима , а вдень вже весна. Зранку було -13° , зараз сонце нагріло термометра і вже показує +6° Ранком спостерігав як ворони влаштували собі забаву. На одну гілку сідає 5-6 пернатих і поволі починають сунутись до найтоншої частини. Звісно гілка прогинається і крайній щоб не впасти вимушений перелітати на вільне місце ближче до стовбура Життя триває.
гарне масло...мотор просто в ідеалі по чистоті навіть після 25 000км..жаль дорогувате стало.... завжди брав масло в офісі ХАДО на їх СТО на розлив.
В мануалах много чего не пишут. К примеру, никто не напишет, что на некоторые мицубишевские моторы подходят датчики положения дроссельной заслонки от ВАЗа. А так же многое другое. И работает не хуже фирменного.
відкрию секрет, все на вазі цільнотягнуте з фірмового. Хтось тулив розходомір на опель, казав працює, бензонасос підходить на деякі моделі, бо то бош і друга версія є, трохи більша.
якщо це "сороковка" 5w40, 10w40 15w40 то вона буде вести себе як "сороковка" (+/- в межах допусків)..і пофіг це мінералка, напівсинтетика чи синтетика...хіба ні?
перевіряють, але не коректний тест, там сталь по сталі чухають. В двигуні таких пар нема, завжди труться пористий матеріал з не пористим, за виключенням шестерен, але там не те тертя, це як робота підшипника кочення. Основна задача масла як можна швидше організувати т.зв. масляний клин, прибираючи прямий контакт, потім тепловідвод, винос продуктів зносу і також важливо зберігати плівку на зупиненому двигуні. А ще треба нейтралізувати всякі кислоти і оксиди, не відкладати асфальт, протистояти корозії, не міняти характеристики при перепаді температури 120-150 град.... 15-40 навіть в жигуль не підходить, там заводське 10-30. А в сучасних всі бачать, 0-30, 0-20, 5-30. І тільки в спорті і поршневих авіадвигунах 20-60 , але там зазори більші, мотор завжди майже на одних обертах працює і дуже часто обслуговується. 50 годин для літачків, наприклад.
Тест этот больше на то, как масло держит масляную пленку. На способность масла смазывать поверхности и не разрушать эту пленку. Разные масла по разному ведут себя при тестировании. Условия проведения теста для ряда испытуемых масел одинаковы. Я так думаю, что если масло показывает лучшие результаты в паре сталь/сталь, то и сталь/пористый материал тоже покажут хорошие результаты.
тут деякий прикол, під дуже великим навантаженням масло може працювати навпаки, як засіб легше знімати стружку.... Знос стає лавиноподібним. А в двигуні все працює на масляному клині, без прямого контакту. Поршнева також. Для того придумана хонінговка. Це в додачу до чавуна або інших схожих покриттів дзеркала, типу нікасіля. Тримати плівку їх завдання.
Я мрію не знати де вони є, і що там коїться. Щоб навіть чутки не долітали. Щоб я аж в Анктартиці (не дай боже там опинитися) нічого про них не чула. Щоб вони зникли зі світових новин, тим більш з наших. От як я нічого не знаю і не чую про Мадагаскар. Ну, знаю, що вони існують, а ще колись читала "Казки острова Мадагаскар" – все. Я не знаю який там політичний клімат, хто при владі, що вони думають про нас, чи знають про нас взагалі. А втім там живуть люди, кожного ранку прокидаються, вночі засинають, їбуться, народжують дітей, читають їм казки острова Мадагаскар – а я про це нічого не знаю. От я мрію щоб так з рашею. Ну, я розумію, що це утопічна ідеальна мрія, і маловирогідно що вона здійсниться так, як я це уявляю, але ж мріяти ніхто не заборонить, от така в мене мрія, раніше я мріяла інопланетян побачити, але вони зачекають (с)
Ну, ну. Шестерні усе одно ковзають одна по одній, особливо при вершині зуба. То метода формування зуба називається "метод обкочування" , насправді один зуб змушує обертатись другий і у точці контакту такі має місце тертя.
це відомо, ще більше труться шестерні з компенсацією зазору, або підпружинені або фрикційні, але вони всі що працюють в приводі грм або маслонасоса малонавантажені, то саме ланцюгові приводи. Там пісяє форсунка тоненько і достатньо. А осі як раз мастяться під тиском, там втулки бронзові або більш наворочені.
ага...сьогодні вночі з 00:00 починається режимний день...вже 3й з 22.12.22...кожну годину електрики знімають показники лічильників і малюють графіки навантаження...перші 2 пішли коту під хвіст..ято зробив але багато не змогли - були відключення...2й раз вже я не зміг зробити - в нас були відключення..