От 50ти и выше )))

Тема у розділі 'Курилка', створена користувачем gudvin696, 18 жов 2019.

1. ДВ762

ДВ762 Leutnant

Повідомлення:
    1.059
    Адреса:
    Ненька. Portae caelestis.
    реально дивує що за 150 000 км появляється жор масла...
    Сенс 420 000 км з замінами раз в 20-25 000 км був без жору масла...на 400 000 км коли вирішив замінити сальники клапанів на жор уходило десь 1-2л масла: заливав десь 3.5л при заміні по максимум і потім через 10-15 000км виливав залишки з 4л каністри і через 20-25 000 км рівень масла був на мінімумі...коли дійшло що перестало хватати 4л на 25 000 км і приходилось доливати ще 1л - замінив задубівші сальники клапанів...
    Лач на сійчас 166 869км на 15 000 км хватає залитого 3.5л по максимум масла і зливаю масла по щупу десь на середині між макс і мін... залишок 0.5л йде на наступну заливку і доливаю з нової каністри...масло заливаю завжди одне і теж і беру у виробника (ХАДО)

Лорд Грегори, Briter, Topaz81 та ще 1-му подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. (в наявності 2 шт.)
      Портативный светодиодный фонарик-шокер BL-1101 получил металлический противоударный корпус, индивиду...
      299 грн.
    2. Новий, в упаковці. В наявності декілька штук.
      300 грн.
    3. (в наявності 2 шт.)
      Компактный карманный фонарик с мощным светодиодом Тип: ручной Режимы: Материал: алюминиевый сплав...
      99 грн.
    4. (в наявності 5 шт.)
      Налобний ліхтар BL-872-XPE+COB — це універсальний і потужний ліхтар, розроблений для зручного викори...
      99 грн.
    5. (в наявності 9 шт.)
      Пропоную вашій увазі бюджетний ліхтарик, працює від однієї батареї типу АА ,але внутрішній діаметр д...
      190 грн.
  3. Konrad Lorenz

Konrad Lorenz Feldwebel

Повідомлення:
    241
    Адреса:
    Terra kozakorum
    По центру відгребуть, битимуть по краях. Виснажують.

Лорд Грегори та Ph@ntom подобається це.
  4. alexshadow

alexshadow Feldwebel

Повідомлення:
    243
    Адреса:
    На кручах Днiпра
    А де я писав що вiн з"являеться через 150к?...я казав шо збавляюсь вiд автiвок при 150...це рiзнi речi,не так?

Лорд Грегори подобається це.
  5. ДВ762

ДВ762 Leutnant

Повідомлення:
    1.059
    Адреса:
    знач не так зрозумів..

Лорд Грегори та alexshadow подобається це.
  6. Wiking730

Wiking730 General-major

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    4
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    6
    Повідомлення:
    6.990
    Адреса:
    Прокляте місце Червоної Армії
    Привітався ) Лютий такий місяць коли вночі ще зима , а вдень вже весна. Зранку було -13° , зараз сонце нагріло термометра і вже показує +6°
    Ранком спостерігав як ворони влаштували собі забаву. На одну гілку сідає 5-6 пернатих і поволі починають сунутись до найтоншої частини. Звісно гілка прогинається і крайній щоб не впасти вимушений перелітати на вільне місце ближче до стовбура :) Життя триває.

Лорд Грегори, Суер*Выер, Igor 21 та 4 іншим подобається це.
  7. Topaz81

Topaz81 General-major

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    100
    Лоти
      на продажу:
    16
      продані:
    241
    Повідомлення:
    5.691
    Адреса:
    Ненька Україна
    На Мопарі їздив був жор масла залив ХАДО жор зник. Надіюсь що хадо як виробник не спортиться.

Лорд Грегори, Briter та ДВ762 подобається це.
  8. ДВ762

ДВ762 Leutnant

Повідомлення:
    1.059
    Адреса:
    гарне масло...мотор просто в ідеалі по чистоті навіть після 25 000км..жаль дорогувате стало....
    завжди брав масло в офісі ХАДО на їх СТО на розлив.

Лорд Грегори, Topaz81, Igor 21 та 2 іншим подобається це.
  9. Igor 21

Igor 21 Oberst Клуб взаимопомощи

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    2
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    4
    Повідомлення:
    4.367
    Адреса:
    Zapor сity
    В мануалах много чего не пишут. К примеру, никто не напишет, что на некоторые мицубишевские моторы подходят датчики положения дроссельной заслонки от ВАЗа. А так же многое другое. И работает не хуже фирменного.

Лорд Грегори, minch та Briter подобається це.
  10. Briter

Briter Oberleutnant

Повідомлення:
    1.549
    Адреса:
    Lviv
    збіднений уран

Ph@ntom подобається це.
  11. Briter

Briter Oberleutnant

Повідомлення:
    1.549
    Адреса:
    Lviv
    є пропозиція, взяти 200 грам різного масла, нагріти до робочих 100 град і порівняти.

12. Briter

Briter Oberleutnant

Повідомлення:
    1.549
    Адреса:
    Lviv
    відкрию секрет, все на вазі цільнотягнуте з фірмового. Хтось тулив розходомір на опель, казав працює, бензонасос підходить на деякі моделі, бо то бош і друга версія є, трохи більша.

Igor 21 та Ph@ntom подобається це.
  13. Ph@ntom

Ph@ntom Hauptmann

Повідомлення:
    2.459
    Адреса:
    Україна
  14. ДВ762

ДВ762 Leutnant

Повідомлення:
    1.059
    Адреса:
    якщо це "сороковка" 5w40, 10w40 15w40 то вона буде вести себе як "сороковка" (+/- в межах допусків)..і пофіг це мінералка, напівсинтетика чи синтетика...хіба ні?

Лорд Грегори, Briter та Igor 21 подобається це.
  15. Igor 21

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    2
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    4
    Повідомлення:
    4.367
    Адреса:
    Zapor сity
    Еще масло как-то на сопротивление трению проверяют. С помощью эл. двигателя, динамометра и валика.

Лорд Грегори, Ph@ntom, ДВ762 та 2 іншим подобається це.
  16. Briter

Briter Oberleutnant

Повідомлення:
    1.549
    Адреса:
    Lviv
    перевіряють, але не коректний тест, там сталь по сталі чухають. В двигуні таких пар нема, завжди труться пористий матеріал з не пористим, за виключенням шестерен, але там не те тертя, це як робота підшипника кочення.
    Основна задача масла як можна швидше організувати т.зв. масляний клин, прибираючи прямий контакт, потім тепловідвод, винос продуктів зносу і також важливо зберігати плівку на зупиненому двигуні. А ще треба нейтралізувати всякі кислоти і оксиди, не відкладати асфальт, протистояти корозії, не міняти характеристики при перепаді температури 120-150 град....
    15-40 навіть в жигуль не підходить, там заводське 10-30. А в сучасних всі бачать, 0-30, 0-20, 5-30.
    І тільки в спорті і поршневих авіадвигунах 20-60 , але там зазори більші, мотор завжди майже на одних обертах працює і дуже часто обслуговується. 50 годин для літачків, наприклад.

Боб67, Igor 21, Ph@ntom та ще 1-му подобається це.
  17. Igor 21

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    2
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    4
    Повідомлення:
    4.367
    Адреса:
    Zapor сity
    Тест этот больше на то, как масло держит масляную пленку. На способность масла смазывать поверхности и не разрушать эту пленку. Разные масла по разному ведут себя при тестировании. Условия проведения теста для ряда испытуемых масел одинаковы. Я так думаю, что если масло показывает лучшие результаты в паре сталь/сталь, то и сталь/пористый материал тоже покажут хорошие результаты.

Лорд Грегори, Briter та ДВ762 подобається це.
  18. Ph@ntom

Ph@ntom Hauptmann

Повідомлення:
    2.459
    Адреса:
    Україна
    Screenshot_2023-02-08-21-15-54-248_com.facebook.katana.jpg

Лорд Грегори, slawuta5 та Igor 21 подобається це.
  19. Briter

Briter Oberleutnant

Повідомлення:
    1.549
    Адреса:
    Lviv
    тут деякий прикол, під дуже великим навантаженням масло може працювати навпаки, як засіб легше знімати стружку.... Знос стає лавиноподібним. А в двигуні все працює на масляному клині, без прямого контакту. Поршнева також. Для того придумана хонінговка. Це в додачу до чавуна або інших схожих покриттів дзеркала, типу нікасіля. Тримати плівку їх завдання.

Ph@ntom та Igor 21 подобається це.
  20. Ph@ntom

Ph@ntom Hauptmann

Повідомлення:
    2.459
    Адреса:
    Україна
    Привітався ))
    На годиннику - 10 (((

Готуюсь у місто на відправки

Лорд Грегори, ДВ762, Wiking730 та ще 1-му подобається це.
  21. Ph@ntom

Ph@ntom Hauptmann

Повідомлення:
    2.459
    Адреса:
    Україна
    Screenshot_2023-02-09-10-28-39-643_com.facebook.katana.jpg

Я мрію не знати де вони є, і що там коїться. Щоб навіть чутки не долітали. Щоб я аж в Анктартиці (не дай боже там опинитися) нічого про них не чула. Щоб вони зникли зі світових новин, тим більш з наших.

От як я нічого не знаю і не чую про Мадагаскар. Ну, знаю, що вони існують, а ще колись читала "Казки острова Мадагаскар" – все. Я не знаю який там політичний клімат, хто при владі, що вони думають про нас, чи знають про нас взагалі.

А втім там живуть люди, кожного ранку прокидаються, вночі засинають, їбуться, народжують дітей, читають їм казки острова Мадагаскар – а я про це нічого не знаю. От я мрію щоб так з рашею.

Ну, я розумію, що це утопічна ідеальна мрія, і маловирогідно що вона здійсниться так, як я це уявляю, але ж мріяти ніхто не заборонить, от така в мене мрія, раніше я мріяла інопланетян побачити, але вони зачекають (с)

oll13, Лорд Грегори, ДВ762 та 2 іншим подобається це.
  22. Ph@ntom

Ph@ntom Hauptmann

Повідомлення:
    2.459
    Адреса:
    Україна
    Навіть не знаю, що сказати )))
    Дай Боже хлопцеві здоров'я ))

IMG_20230209_103149.jpg

Боб67, Лорд Грегори та ДВ762 подобається це.
  23. Штюбинг

Штюбинг Oberleutnant

Повідомлення:
    1.632
    Адреса:
    Украіна, Запоріжжя
    Ну, ну. Шестерні усе одно ковзають одна по одній, особливо при вершині зуба. То метода формування зуба називається "метод обкочування" , насправді один зуб змушує обертатись другий і у точці контакту такі має місце тертя.

Igor 21, Ph@ntom та Briter подобається це.
  24. Briter

Briter Oberleutnant

Повідомлення:
    1.549
    Адреса:
    Lviv
    це відомо, ще більше труться шестерні з компенсацією зазору, або підпружинені або фрикційні, але вони всі що працюють в приводі грм або маслонасоса малонавантажені, то саме ланцюгові приводи. Там пісяє форсунка тоненько і достатньо. А осі як раз мастяться під тиском, там втулки бронзові або більш наворочені.

Igor 21 подобається це.
  25. Wiking730

Wiking730 General-major

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    4
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    6
    Повідомлення:
    6.990
    Адреса:
    Прокляте місце Червоної Армії
    Гра Енергетики прилетіли :)

329529929_960695931564643_8900370727970071304_n.jpg

Боб67, AC Strom, Govtva та 5 іншим подобається це.
  26. ДВ762

ДВ762 Leutnant

Повідомлення:
    1.059
    Адреса:
    ага...сьогодні вночі з 00:00 починається режимний день...вже 3й з 22.12.22...кожну годину електрики знімають показники лічильників і малюють графіки навантаження...перші 2 пішли коту під хвіст..ято зробив але багато не змогли - були відключення...2й раз вже я не зміг зробити - в нас були відключення..

Govtva, Ph@ntom, Briter та ще 1-му подобається це.