Бій під Крутами. Я стільки разів писав про нього, що вже й сам втомився. Сьогодні я нічого писати не буду. Я запитаю. Листопад 1917 р. шість українізованих полків що прибули з російсько-німецького фронту, не дали стати владою в Києві ані більшовикам, ані Тимчасовому уряду. Невдовзі з'явився ІІІ Універсал. Кінець листопаду 1917 р. Полки 34-го армійського корпусу генерала Скоропадського (1-го українського) роззброїли і вигнали до Росії солдат збільшовиченого 2-го гвардійського корпусу, що наступав на Київ. Грудень 1917 р. частини Київського гарнізону на чолі з полковником Павленком придушили в Києві спробу більшовицького путчу. В задачі запитується - де всі ці частини були в січні 1918 р? Чому обороняти Україну довелося київським військовим курсантам, посиленим студентами та гімназистами? Відповідь на це питання багато пояснить вам в історії Перших Визвольних змагань. Та й в сучасних подіях також. https://texty.org.ua/articles/42677/Bij_pid_Krutamy_Chomu_bulo_malo_bijciv-42677/ (c) Ps. Знає хтось відповідь на це питання?
Конфліктолог Далай Лами: Спочатку дивишся на обличчя пригожина та думаєш. Як таке абсолютно дегродне, мерзенне, півняче, тваринне обличчя могло стати моральним авторитетом "самой чітающєй нациі вмірє"? А потім згадуєш поворознюка і такий: - та бля!
– Дівчатка, учіться триматися за порожнечу, – Казала бабця й курила одна за одною сигарети Бабця нагадувала упиря чи іншу яку нечисть Бабця була офіційно Галею, всі називали її Гретою Вона працювала колись канатоходкою в цирку Вона трималася так, ніби на неї завжди світили софіти – Спиратися на ніщо, на дулю з маком, на бубликову дірку, – Казала бабця. – Цього я навчилася в цирку країни совітів. – Триматися за порожнечу, намацуючи стопою Опору, болючу й таку тонку, що її ніхто й не бачить Порожнеча, дівчатка, це те, що залишатиметься з тобою, Коли решта світу згорить к чертям собачим, – Бабця видмухувала струмінь задушливого диму Її губи були нафарбовані яскраво-червоною помадою Її три онучки були сильними, маленькими і худими – Якраз такими, щоб ходить під куполом по канату І зараз дівчатка тримаються, аж пальці зводить судома Тримаються, поки їхні життя випалює ворог, За порожнечу, що залишилась від рідного міста і дому Тримаються, намацуючи стопою тонку, болючу опору / Марина Пономаренко/
Привiтався... Так вже iсторично склалося,що поворознюк,а тепер,як виявилось i отой заднеприводнОй пригожин...на превеликий сором е моi земляки... Точнiше як,(за пригожина)...його дiд i почесний громадянин мого мiста(уродженець м.Орел) е рiднi брати...менi дуже огидно...
Мого діда звали Остап...так і на могилі написано...а як забирали на війну записали Євстафій - маю копію списку призовної команди з районного воєнкомату.
Привітався )) Прокинувся вранці з 80% Power від повсякденного. Вирішив стоматолога не відкладати. Поїхав у місто, втарився сировиною, набрав фільтрованої води, був у стоматолога ))) Повернувся додому, на половину розвантажив автівку. На завтра запланував третій день виробництва. Повинен все встигнути. Да прибуде з нами сила )) З кацапідарами - уламок. З Zeленоригопідарами - Трибунал та шибениця. Амен ))
Привіт парні...епічєская сіла підняла в 4 ранку і сну ні в 1 оці...добре хоч свєта прийшла черед пару хвилин як встав....а то вчора як завіялась в 8 вечора то і не знаю чи верталась вночі...
абсолютно аналогічно (з 3-47, і свєта прийшла ув 4-02, ...вчора - завіялася із 8 вечора, вночі верталася, на 2 години...)
Таки да...Аякс доповів що: в 19:59 пішла в 23:45 прийшла в 01:48 пішла в 03:49 прийшла десь напару з вашою шлялась
Привітався )) А я б ще спав та спав, але треба їхати за молоком та сметаною, зустрічати невгамовну молочницю ))) Тож приймайте у клюб )) Пс. В нас йде потужний сніг, місцями насипало до 10 сантиметрів... Нарешті прийшла зима, а не ота прутня незрозуміла )))
Доброго ранку. Ота сила дуже потужна , в 4.25 ~.потім з потугами до 6.17.Бо потрібно йти на зустріч з молочницями та молочниками, так скоро 27 років через 3 дороги пару км . А сніг і в Харкові...
До мене ота сила прийшла о 3:07, заніс мого друга до туалету, та крутився у ліжку до шостої години. Каву зробив, чекаю аж дружина встане, а потім яєчня на салі буде
Вони боролися з Ковідом - зникли маски і антисептик Вони намагалися закінчити війну - почалося повномасштабне вторгнення Вони обіцяли конкурси на посади і боротьбу з корупцією - їхні куми почали красти мільйонами, а система їх покриває Думаю, скоро з продажу зникнуть яйця
Ні, не зникнуть! КиївМіськБудда: ОПУ заборонить виставляти цінники на яйця. Про ціну покупець дізнаватиметься на касі. Там же він дізнаватиметься, в яких одиницях виміру йому продадуть яйця та за яку валюту. Чеків на яйця не буде. Реформа має відвернути увагу від неточностей при закупівлі харчів МінОборони.
Так Шмига вже анонсував продаж яйок не в штуках а в кілограмах, тому що сталеві яйця в штуках це мілко....
Привітався )) Поки не вдарили остаточно морози, треба трошки встигнути висадити кущіків винограду )) Тож сьогодні пакую замовлення, завтра їду на виноградник, орієнтовно до наступної середи, поки земля не змерзла у камінюку ))