Одній такій хату роздовбали, дзвонить сину в росію. А той відповідає, не видумуйте ,то ви телевізора надивилися.
Дякую.Ну наскільки я знаю, то так називають усіх комах такого типу. По крайній мірі у нас на Вінничині. Але ті , що я звичайно бачив, були набагато меньшими. Раз так в 10.
Раніше (років за 20) кажуть не було їх, я жив у той час у одеської області, в нас теж не було. Десь читав, що клімат змінюється, та південь України перетвориться на пустелю. Відповідно і інши області змінятьклимат. Одже, нові комахи та усіляке інше...
Я також прочитав, що з півдня вони лізуть догори. І що це паук. Наче воно і не кусається, і людині зла не зробить, але на вигляд воно не дуже приємне. І рухається дуже швидко.
Раніше кліщів, слимаків, равликів не було. В дитинстві дідусь показував колорадського жука заспиртованого в пробірці, таке диво.
Є ще генії, що нищать тарантулів. - на прутня ти це робиш? - я їх боюсь! - він же у норі мешкає. Він шо звідти на тебе стрибав? - ніт - так якого прутня? - він виходить звітди! - так у сутінках жеж! - так отож - не будь довбойобом, не ходи вночі босий та залиш павуків у спокої. Пс. В нас поки що немає комах, які дуже токсичні, крім каракурта. То да. Треба нищіти. Усіх інших - ні.
Справа в тому, що немає не отруйних павуків. Усі павуки мають вприснути отруту+ ферменти для перетравлення їжі, а потім смоктати сік. Так зване "зовнішнє травлення їжі". Але є одне "але". Серед купи павуків з хрестом на дупі дуже токсичний саме каракурт. Усі інші - без шкодні для людини та тварин.
Ми в дитинстві їх ловили на кульку смоли на ниточці. Ні хто не постраждав. Мабуть каракуртів ще не було.
Краще мабуть було б ловити партактив, та в смолу, та на ниточку та на гілочку, але то вже не дитяча справа ))
не шкодьте їй! то корисна комашка - мухоловка ... кажись так називається ...мух, комарів, мошок ловить...вас не з'їсть 100 пудоф! ..хоч і стррррашнаааааа
Мене хрестовик кусав колись. Я в сараї курив, він впав на ногу мені , я його хотів зігнати і він вкусив. Ну що сказати? Боляче було. Нога напухла троги. А так все норм. На рахунок того , щоб не вбивати - то якби на вулиці зустрів, то я б не чіпав. А це в хаті лазило. В коморі де закрутки.
Щось я себе почуваю зранку трохи захворівшим, ніц нема сили, морозить у светрі під ковдрою, загальний стан такий захворілий. Поснідав та заліз під ковдру трохи подрімати. Десь щось поприлітало, бо двері ходили ходуном, хоч вибухів не чув. Трохи згодом зателефонувала сусідка - каже "яких там жах у вас коїться", я не чув. То не по нам, десь не зовсім поруч. Може Камишуваху бьють, або Новоолександрівку, но не по нам. Отаке.
https://ru.wikipedia.org/wiki/Обыкновенная_мухоловка Она щипается ,того в руки не брать лишний раз. Вывести их трудно. Лезут со всех щелей. Кошки на них охотятся и их забивают часто.
Різниця між умовними 73% ліваків та нормальними людьми в тому, що вони за соціалізм(хоч і самі цього не розуміють) бо самі нічого не вміють і вчитися не хочуть в той час як умовні 25% за ринкову економіку бо знають, що ринок і конкуренція завжди стимулює розвиток особистості. А саме смішне, що в розумінні 73% ринок це те місце де вони купують картоплю, а конкуренція це зайняти чергу за картоплею першим Це якщо коротко) Бо якщо детально то це буде лонгрід які мені писати лінь та і часу на це не вистачає (с)
Фронт гуде та бахає капець як, коли тримтять вікна, а коли й стіни.... Морозяка на вулиці... Працюю доки є світло...
Усім привіт,вже освоїлись на новому місці,сьогодні нарешті помився.Порівняно з попереднім місцем тут тихо і спокійно,місцеві люди дуже тепло відносяться до нас.Вже є результат ,працюємо.Погода була гарна,потім дощ, тепер холодрига, вітер,слава буржуйкам! Майже все освітлення зробив на стрічках дед,кілька метрів,АКБ на кілька днів хватає,+ можна телефони зарядити.