Сьогодні виліз з дому по хліб, а через 10хв. там де я тільки що був вирвало стіну. Що там з людьми здогадуюся.
Слава Україні! Безумовно ті вина, що декантував учора, вже можна розливати. Про білі треба глянути нотатки, ямнзп Цитроний магарача також можна. Сьогодні ще продовжу декантувати, на черзі ще декілька цікавих сортів.
Жахіття (( В нас сьогодні поки що спокійно. У цілому підари після мобілізації активувались. Але ж ми усі розумієм, що це тільки відтягує їм кінець, здохнуть з відтягнутим. ))
День добрый всем. У меня сегодня одни убытки то больница содрала больше двух тысяч а самое обидное купил в "Армейке" вроде бы немецкий термос в сентябре а сегодня он сдох,стопудово Китай,так я такое фуфло и в райцентре мог купить в два раза дешевле.
Пользуюсь вот таким третий год https://trofey.ua/termos-tramp-expe...fdVA6iOAMaRG-Z_Tg6DFbuKia7NYV5IwaAvoREALw_wcB По соотношению цена-качество устраивает боле чем
Хлопці потрібна порада. Мию сьогодні пляшки, доки є світло. Коли відключають - вмикаю налобний ліхтар та йду декантувати вино. Сьогодні скінчив миючий засіб Sarma у вигляді порошку. А без нього пляшки миються недостатньо якісно. Спробував жидкий засіб Sarma - геть не те. Що порадите з побутової хімії для миття посуду /пляшок? Sarma до вторгнення продавалась в Ашані, зараз ніц нема. Подивився на OLX цей засіб - також пропонують тільки рідкі засоби цієї ТМ.
Літо-осінь мої дівчата чудово відмивають пляшки листками зеленої кропиви. Зараз купував гель фері, воно не те хоч і лимонний.
пропоную доя основної мийки використовувати розбавлену вдвічи і більше хімію для мийки двигунів та сковородок, це луг, щелоч хто не звик, жере все що не відмивається нічим. Потім можна сполоснути фейрі, але думаю що води буде достатньо. Теплим ще краще. Резинові рукавиці та захисні окуляри обов'язково, інакше змиє шкіру. Розбавляти можна по різному, це експериментально. Упаковки літр і п'ять. Фірма не має значення. Керхер і все що поруч на полиці в епіцентрі або автомагазинах.
Є промисловий рецепт 1. Миття 2% розчином луги 2. Промивка водою 3. Миття 2% розчином лімонної кислоти 4. Промивка водою 5. Миття 5% розчином піросульфіта. 6. Розлив продукту. Я намагався днями придбати у місті 2 кг їдкого натру та 2 кг лімонної кислоти, та обломався. Їдкий натр раніше можна було купити кратно 1 кг. А зараз тільки мішки 25 кг. Краще вже Sarma...
мені іноді викидає рекламу хімічного магазину, там є багато чого. Рецепт луг потім кислота, одне одного нейтралізує, що там може вижити навіть не знаю. Але відсоток якийсь слабенький.
Всім привіт,в дорозі. Підтримаю,воно є в маленьких і в великих упаковках. В середині 80х на срочці,умивальник і туалет мили АК-27,ще у нас було до фіга перегідролю водню 88 відсоткового,теж робило дивні речі з бронзовими кранами.
Вітаю. Пару років, як відкрив для себе побутову хімію Fada . Українського виробництва. Лінійка продукції широка. Якість дуже висока. Антижир навіть добре відмиває двигуни. Антинакип відмиває застарілий наліт на прозорих дверцятах душової кабіни. Перевіряв сам, бо не вірив.
Був в мене випадок, коли лужний розчин пожер руки крізь перчатки. Так то я пару годин працював з ним, а зараз увесь день. Правда я не пам'ятаю концентрації, з якою працював, але спогади не дуже..
Порошків і не треба. Ціну можна зменшити відсотків на 10-15. В них е програма, типу клубу. А так, ціни підскочили.
Ну добре, давайте підрахуємо. 1 кг луги 75..150 грн 1 кг лимонної кислоти =150 грн 1 кг піросульфіта = 200 грн. Докупи з доставкою це 600..650 грн. За ці гроші я отримаю 2% лужного розчину 50 літрів 2% кислотного розчину 50 літрів 5% розчину піросульфіта 20 літрів. Або за цю ж ціну я придбаю 4 літрових пляшки фірмової хімії Fada. Справа у тому, що хімія була моїм найулюбленішим предметом у школі. Тож суть процесів які проходять у тому чи іншому випадку я розумію. Fada бере той же самий луг, розводить до умовно безпечної концентрації, ті ж 2..5%, додає якісь домішки, і це ще питання чи додає, бо луга руйнує усе вщент. І продає по 150 грн за пляшку. То є гарний бізнес, але я пас. Доречі в мене була емалірована каструля 40+ літрів, в якій бабушка роками (!) тримала воду, в якості резервного запасу. Може років з 10. Вода випаровувалась, бабушка доливала. У результаті верхня частина каструлі взялась кальцієвою коркою. Я не брав сарму, я не брав фейрі. Я розчинив у воді 4 ложки лимонної кислоти та залив цю коросту, поклавши каструлю на бік. Кожну годину перевертав її потроху, доки не з'їло увесь цей наріст.
звичайна ортофосфорна кислота працює швидше і також в списку де можна їсти ложкою. Засіб від іржі, мені подобається коли воно синє, хорошу плівку робить. Працює і у всякій сантехніці, що не часто обслуговується, типу зливних бачків. Зараз нагадаю собі скільки вже коштує моторносковородна хімія.
Щось сьогодні вгепався графік відключень. Останні дні у 20:00 вмикали, а сьогодні о 21:00 вимкнули. Йде дощ, годину тому щось потужно гепало, може ППО. Повідомлення про повітряну тривогу не надійшло. Шо то було хз. 6й день, або 7й вже дощ... У людей сніг, в нас як завжди багнюка...
Останні дні, коли вимикають світло, схоже на те, що падаэ сота яка знаходиться поруч. Бо коли електрика є, то стільниковий Інтернет літає Н+, а коли електрика падає зараз - ледь ковзає в Edge. Ось і сирени завили, що поруч знаходяться....
Декантував асембляж Pinotin & Pinot Noir. Причому Pinotin обірвав вручну, а от Pinot Noir промив, протрусив, щоб розігнати комах та пресував цілими китицями. Справа в тому, що у Pinot Noir дуже дрібна ягода, яка дуже кріпко тримається. Пів години вовтузився, жменьку обірвав. Колір сіка Pinot Noir на виході з пресу - лайт Розе. Ямнзп, то саме в цей асембляж я додавав Petit Verdot, французький сорт винограду, який іноді додають до Pinot Noir для поглиблення кольору. Колір вина лайт рубін, може трохи світліший. У смаку легка приємна терпкість, спиртуозність трошки вища ніж у Syrah & Saperavi, але не випирає. У смаку легка кислинка та терпкість. У цілому непогане. Вино також м'яке, легке та питке. Є натяк на невеликий залишковий цукор. І це перша ємність. Друга ємність - незапланована зупинка бродіння на стані "напівсолодке". Якщо кріостабілізація освітлить цю ємність, то вийде типове жіноче "червоненьке & солоденьке". Спостерігаємо. Перша ємність пішла у погріб, друга залишається у більш прохолодному сараї. Пс. Ну от цей асембляж був записаний в робочому журналі під номером 13. Я ще тоді щось запідозрив ))