Вітаю хлопці, що де як? Учораші ракети нагнали троху адреналіну, довго не міг заснути. Заснув ближче до 3х ночі. А на світанку мамо вирішила впороти прутні, та їй це вдалося. Вирішила, що найкращий час пороти прутню - коли ніхто не бачить, почула що у розширювальному бачку пробулькує вода, пішла у підвал, під'єднала шланги, та додала у систему опалювання трохи води. У бачку був встановлений в якості сапуна дерев'яний чопик та трубка переливу, яка йшла у підвал, для контроля рівня води. Тож вона даванула тиск так, що з бака вилетів чопік, та вода під тіском влупила у розподільчу електричну коробку, що висить на протилежній стіні. Уся електрика намокла, внаслідок чого миттєво вибило діф реле. У вологому залишку - мамо у підвалі без світла, вода шурує по трубі переливу, а також топить вбиральню та переливається через поріг у коридор. День почався чудово. Якщо навіть нас не розпиздохають кацапи, ми й самі непогано впораємся.
Скоріш ща все батько, або ще будівники цієї історії. Мій особистий вклад в цю історію полягає лише у встановленні на фальшстелі люка, крізь який можна обслуговувати бак та електрику
мама старалась...хотіла як краще...просто щось пішло не так... Салют парні! про мам: десь на початку 2000х я робив гол. енергетиком заводу а мама гол. ветврачом підсобного господарства того ж заводу... якось на підсобному господарстві робили трохи ремонт, приїхав я з бригадою електриків...занімаємось...роботи було багато, тож я теж крутив дротики разом з хлопцями...підходить мама до мене, і : а ти виключив електрику? а ти там важай щоб тебе не вдарило ... кажу: мам, я ж не розказую тобі як лікувати твоїх корів, свиней, овечок і курей?...чуть не обідилась...мій бригадир мені і каже: ну вона ж старалась, хотіла як краще
по автономності в мене все нормуль: генератор 5.5 кВт що працює на метані з труби з можливістю працювати на бензині і на газу з балону...парочка заправлених 50л балонів газу, трохи каністр з бензином...+ 3 робичих ИПБ на 500, 800, 2000 ВА...+ 3 стареньких акума 60Аг + 2 гелевих тягових акума 6в х120 Аг + трохи світильників на ЛЕД лампах 12в... просто лінь було ввечері запускати генератор - не було необхідності...холодилка/морозилка годин 5-6 спокійно стоїть якщо не рипати а для інтернету достатньо смартфона і павербанків...головне зв'язок працював тому був інтернет
Для зв'язку є супутниковий. Інтернет така справа, все одно новин нема. Фронт став ще раніше ніж прогнозування ГУР. А як йо@нуть ТЯО ,то і без нету всі знати за 30 хвилин будуть.
А в мене б/у десь був Турая супутник, ще років 7 назад купляв. Треба підключити його на всяк випадок.
Ви обережніше із скорочуваннями. Читаю речепту тіста на вареники, написано: порізати на шматки завдовшки 2 див.?? От серцем чую 2 сантиметри, а зрозуміти не можу. Десь через пару тижнів збагнув. Сантиметри - см. "Смотри" - см. "Дивись" - див. Клятий гугл
Ну не скажіть.....кожного разу таскати акум....а тут все штатно....цікава лямпочка...я б собі з задоволенням вкрутив по 1 в світильники в кожну кімнату...
Не розумію, може старий вже став, може тупий, може одне до другого. Треба зробити вакуумну мішалку. Знайшов бесшовну трубу, під неї саме вакуумні сальники. Підшипників під цей розмір нема. Є більші на 8 мм. (((
заявляють 5 годин...навіть якщо вона буде робити 3-4 години то цього цілком достатньо ...та навіть 1-2 години...вчора раптово пропало світло - поліз напомацки шукати ліхтарик, телефон...а так автоматично включиться аварійна лампочка і можна спокійно перейти на блек аут...
труби всі криві, тому розточити під втулку з стінкою 2 мм чи скільки там вийде і в втулку підшипник. Можливі інші рішення, тільки треба розуміти куди там і як. Токар треба. В принципі він завжди треба.