С одной стороны - да. А с другой стороны не престало нам с мертвецами воевать. Нельзя забывать нашу историю, чтобы не повторялось подобное в будущем.
Виноробство, то також трохи харчова промисловість, але здебільшого звісно мистецтво ))) Приєднуюсь до вітання ))
Воювати з мерцями, то дещо інше. Я вже наводив приклад, коли совки будували на німецьких похованнях ферми. Щоб сцяли та срали туди корови десятиріччами. Але необхідність переосмислення історічних подій та зміна самих пам'ятників докупи з надписами на них, вже давно перезріли.
На окраине Черновцов есть старое кладбище, где похоронены австрийские солдаты. По Первой Мировой еще. Стоит памятник им и мемориальные таблички с именами погибших. В Софии есть памятник россиянскому царю. И никто это не сносит.
У томаківському району досі в кущах стоять пам'ятники червоно-руським кхмерам, здохлих при окупації України у 1920 роках. Ми що, до них повинні нести квіти? З якого прутня? У чому різниця між тими окупантами, та сучасними? Сучасним на могилки квіти нести також?
У Запоріжжї мадяри відмітились також, особливою жорстокістю до місцевого населення. Таким чином розглянемо дві сітуації. 1. На краю міста є окреме огорожене місто поховання, з написами накшалт "загиблим мадярським воїнам 1943р". Раз-два-двадцять разів на рік поховання прибирається. Раз на рік приїздять нащадки загиблих вшанувати пам'ять. 2. У центрі міста знаходиться поховання, меморіали (окупантам!), утримання яких оплачує місцева влада. Нащадки недокатованих приносять квіточки (окупантам!), частина з місцевих кожен рік святкує свято тотальної окупації. Серед місцевих час від часу проводяться ритуали почесного поховання оккупантів, та рольові ігри, в яких одні окупанти перемагають інших окупантів. В мене виникає питання, якого прутня? Що це за ритуал вклонення кісткам окупантів? От тому окупанти нищіли наших героїв та пам'ять про них, щоб нація пишалась не своїми героями, я дохлими окупантами. Та ще й ассоцюювала себе з ними, як "адін нарот"
Дуже забагато питаннь, від куро@бів до цін на золоті яйця. Тепер як в совдеповському анекдоті, відкрив холодильника ( глянув на ціни,) почухав яйця... А що до скотомогильників, то скажу своєї думки. Мені з дитинства була дивно , чому по " братской могиле " топчаться в райцентрі, де я виріс вона чімала, а до чергового свята /річниці поставили клумбочку , все покрили асфальтом, старший брат мені сказав , щоб близько ни підходив до написів, бо ходимо по могилах. Багато хто обходив. Через роки всим стало пох...почесні варти тільки 9 травня , а шабаші зі стрічкою кольору колорадо жука вже потім і логічно. Цілі мікрорайони зростають на місці цвинтарів , а таблички та огорожа на похованнях окупантів , то від лукавого, хочуть забрати кістки - хай забирають , а ні , так на ланах та в лісах згнило ни мало ,і ще згние , що песики нидогризли . Пляски на костях не призываю устраивать , но и делать реликвии не желаю. Виноградарство це нивід'емна частина харчового ланцюжка кожного в цееї темі. ''.
Доброго всем дня.К обеду расхлебался с клиентами и наконец смог спустя год добраться до одной подозрительной горки.Итог убитая кажется царская монетка,два динария и медная накладка то ли с ремня или сбруи.В общем почти четыре часа место отбивал.
1 рядочок, 10 метрів. 4 ящики, у 4тому різаний ))) Свій внесок в автономізацію харчової промисловості )))
Батат, безкрохмальна картопля, для поцінувачів та діабетіків )) З роду в'юнкових здається )) Готується фрі, смажиться, та деякі сорти можна бахати у супи )) А ще її не жере колорад. Тільки хрущі можуть подзьобати клубні )) Жодної обробки за рік, тільки посадка та полив ))
Єдин клубень наполовину занурюється у пісок/землю, суміш або бутерброд (у лютому) , у тепло, поливається. Клубень дає паростки, які при довжині 10+ см треба відломити від клубня, та поставити у стакан з водою, паростки дають корінці. При довжині корінців 5..7+см прямо зі стакана висаджуємо у лунки на городі. Лунку як під інші культури треба удобрити - перегній, компост та інше. Потім тільки треба поливати, та дивитись, щоб бадилля не вкорінювалось, піднімати періодично його. Смак є дуже різний, помаранчевий (на зрізі) - солодкий, білий, фіолетовий, дуже схожий на картоплю. Якщо треба, я вишлю пару клубнів. Батат ще задорого продають в Ашані, нема сенсу його брати на пророст, чимось оброблений, глазки попечені, не сходить )) Пс, сітка посадки 40 у рядку, 70+ між рядами. Заплітає землю вщент. Бадилля не треба палити, там нема хвороб, на відміну від томатів/картоплі, його треба заорювати, за зиму перегниває вщент. Пс2. У вас треба садити під плівку. Різниця дати викопки у 2 тижні суттево впливає на розмір клубнів. Копається по/перед першим мінусом, листя негайно жухне, треба терміново брати лопату та копати. Пс3. Як би ми починали пророст з січня та видадку під плівкв на 3 тижні раніше, результат був би на ящик більше )) Нових клубнів не додалось, але розмір збільшився б.