От 50ти и выше )))

Тема у розділі 'Курилка', створена користувачем gudvin696, 18 жов 2019.

  1. Суер*Выер

    Суер*Выер General-major

    Повідомлення:
    8.052
    Адреса:
    Лодомерія
    17. Ніколи знову.
     
    vladss, Wiking730 та Ph@ntom подобається це.
  2. Цікаві лоти

    1. Устілки нові 6 шт.Швеція розмір 46-47 можна підрізати
      170 грн.
    2. (в наявності 3 шт.)
      Сушарка для взуття електрична призначена для просушування взуття в домашніх умовах.Сушарки призначен...
      115 грн.
    3. Нові американські військові снігоступи Виробництва десь 1980х років, складське зберігання. Стан нови...
      4100 грн.
    4. Бахіли утеплені на мокру та брудну погоду із синтетичного полотна — 100% поліамід, із синтетичним ут...
      1600 грн.
    5. (в наявності 2 шт.)
      Фирменные шнурки для ботинок, берцев. Длина 152 см. Цвет указан как коричневый, по факту тёмная олив...
      100 грн.
  3. vladss

    vladss Oberstleutnant

    Повідомлення:
    3.090
    Адреса:
    Украина
    Хватить,наїлися...:beer:
     
  4. Ph@ntom

    Ph@ntom Hauptmann

    Повідомлення:
    2.459
    Адреса:
    Україна
    Ніхто не забутий, ніщо не забуте (с)
     
  5. Ph@ntom

    Ph@ntom Hauptmann

    Повідомлення:
    2.459
    Адреса:
    Україна
    Перший блин вийшов помиями ))
    Переносив у сховище зброжену на виноградній кожуринці брагу. Кожну ємність відкрив, понюхав - мерзенний дріжжовий сморід. Ніякої тобі елегантності та аромату.

    Розачарування...
     
    Боб67 та Briter подобається це.
  6. Briter

    Briter Oberleutnant

    Повідомлення:
    1.549
    Адреса:
    Lviv
    так воно завжди, в свинарнику воня, запара на хліб також не дуже пахне, а результат?
     
    alexshadow, Ph@ntom та ДВ762 подобається це.
  7. Ph@ntom

    Ph@ntom Hauptmann

    Повідомлення:
    2.459
    Адреса:
    Україна
    Як би я робив на чистому цукрі, то запах дріжжів не хвилював, бо продукт йшов би на ректифікаційну колону, яка відпилить усе зайве.
    А от ароматні браги треба дістіллювати, щоб зберегти приємну ароматику.
    Лажа в тому, що брага вийшла не ароматна, нажаль.

    Є ще декілька ємностей, які ще бродять, може там буде щось цікавіше ))
     
    Боб67 та Briter подобається це.
  8. Суер*Выер

    Суер*Выер General-major

    Повідомлення:
    8.052
    Адреса:
    Лодомерія
    ... і є на то рада. (с)
     
    vladss подобається це.
  9. Ph@ntom

    Ph@ntom Hauptmann

    Повідомлення:
    2.459
    Адреса:
    Україна
    Є в мене задумки, як зберегти аромат. Треба робити обладнання. Я а зараз вперся в порізку пластин, хай їм грець...
     
    Briter подобається це.
  10. Briter

    Briter Oberleutnant

    Повідомлення:
    1.549
    Адреса:
    Lviv
    зара вони, перші, передохнуть від алкоголізму та діабету, наступні будуть здоровіші
     
    Ph@ntom подобається це.
  11. Briter

    Briter Oberleutnant

    Повідомлення:
    1.549
    Адреса:
    Lviv
    з титану правильне, єдине що ніяк ні з чим не кусається. Ну трошки коштує...
     
  12. Ph@ntom

    Ph@ntom Hauptmann

    Повідомлення:
    2.459
    Адреса:
    Україна
    Придбав AISI304
     
    Briter подобається це.
  13. Briter

    Briter Oberleutnant

    Повідомлення:
    1.549
    Адреса:
    Lviv
    люмінтій, кремнієвий, хороший, але це не титан. "Ті" там є завжди. Або совковий ВТ. З того роблять запчастини для організьму, кісток. І воно ніяк не відкидається.
     
    vladss, ДВ762, trainee та ще 1-му подобається це.
  14. Ph@ntom

    Ph@ntom Hauptmann

    Повідомлення:
    2.459
    Адреса:
    Україна
    Звідки там люмінь ))

    З люміню там тільки обгортка ))
     

    Images:

    IMG_20221015_233605.jpg
    ДВ762 та trainee подобається це.
  15. trainee

    trainee Hauptmann

    Повідомлення:
    2.417
    Адреса:
    Land of Living Skies
    Друга літера в скороченні AISI ввела в оману, англійська велика I або маленька l (ай та л) :D
     
    Briter, ДВ762 та Ph@ntom подобається це.
  16. Ph@ntom

    Ph@ntom Hauptmann

    Повідомлення:
    2.459
    Адреса:
    Україна
    Цього року трохи промазав з дріжжями, використав усі залишки на Rose та біле минулого року, та все що придбав на цей сезон. Трохи не розрахував.
    Тому останнє Rose закладав 50л на ЕС181, та 20 на QA23.

    Маэ місце скажена різниця.
    Оскільки сировина у цьому випадку однакова, різниця тільки у штамі ЧКД.
    Так ось, QA23 бродить при температурі +6, у той час як ЕС181 при +6 поснули. Плюс ароматика у вині з QA23 суттєво більше насичена.

    У майбутньому році буду працювать з QA23, їх придбаю стовідсотково, а за ЕС181 подивлюсь що воно набродило після декантації. Технологічні карти цього року вів на усі 15 видів вина, тож можна порівняти ))
     
    Мигел, Briter та ДВ762 подобається це.
  17. Ph@ntom

    Ph@ntom Hauptmann

    Повідомлення:
    2.459
    Адреса:
    Україна
    Та ну, Briter не може не знати, що таке за AISI )))
     
    Briter та trainee подобається це.
  18. Ph@ntom

    Ph@ntom Hauptmann

    Повідомлення:
    2.459
    Адреса:
    Україна
    Screenshot_2022-10-15-23-29-02-564_com.facebook.katana.jpg
     
    ШВАРЦ33, Briter, RIHARD 77 та 4 іншим подобається це.
  19. Ph@ntom

    Ph@ntom Hauptmann

    Повідомлення:
    2.459
    Адреса:
    Україна
    Скажу ще таке.
    Дуже багато вивчав про ферменти, їх дію та вплив на кінцевий результат.

    По суті ферменти - каталізатори та прискорювачі процесів.

    Тобто без них можна, але довше та гірше.
    У виноробстві використовують декілька видів ферментів, я цього року використовував виключно пектолітичні ферменти. Ось до чого це призвело.
    Є певний досвід, коли можна на глаз зробити оцінку кількості вина в залежності від наповнення ферментатора мезгою.

    Ферментатор на 40л дає як правило до 20л вина, в залежності від сорту, 15..20 у середньому.

    Якщо наприклад працюємо з технічними сортами, вміст соку в яких доходить до 85%, то додавання ферментів призводить до посилення ароматики, за рахунок руйнації шару кожуринкі, який містить прекурсори ароматичних сполук. Але вихід соку від цього не змінюється.

    Зовсім друга річ - додавання пектолітичних ферментів у мікс столових та технарів. Вміст соку столових зазвичай складає 50%. Але при додаванні пектолітичних ферментів у мезгу з 50% вмістом столових сортів, різко підвищує вихід вина, за рахунок руйнаціі клітин м'якуша. Наскільки різко?
    Там де я розраховував отримати 40..50 літрів вина, отримав 70+.
    Це ще при тому, що ферменти ся скінчили також, тож кількість внесена у ферментатори була вдвічі менше за норму.

    А 20 літрів вина на дорозі не валяються )))
     
    Briter та ДВ762 подобається це.
  20. Ph@ntom

    Ph@ntom Hauptmann

    Повідомлення:
    2.459
    Адреса:
    Україна
    Все.
    На цьому виноробний сезон 2022 оголошую завершеним )))
     
    Боб67, capt.A.Smollet, Briter та 2 іншим подобається це.
  21. Briter

    Briter Oberleutnant

    Повідомлення:
    1.549
    Адреса:
    Lviv
    так і є, на деталях двигунів алюмінієвих схожі позначки, дуже.
     
    trainee подобається це.
  22. Briter

    Briter Oberleutnant

    Повідомлення:
    1.549
    Адреса:
    Lviv
    може плутати, старість, начинка в голові збовтується...
     
    Ph@ntom, valerka та AC Strom подобається це.
  23. AC Strom

    AC Strom Stabsfeldwebel

    Рейтинг:
    0
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    704
    Адреса:
    Харків
    IMG-58f8e212431dd9b570f694506e309ec3-V.jpg вітаю , впевнений що свято ни тіки мое.
    IMG-20221008-WA0010.jpg

    Посмішка з ранку ни буде зайвою ;)
     
    alex_zn, Luftwaffen, Wiking730 та 8 іншим подобається це.
  24. Ph@ntom

    Ph@ntom Hauptmann

    Повідомлення:
    2.459
    Адреса:
    Україна
    Ранку хлопці!

    Підараси вночі лякали місто мопедами, наше село не били, а от Камишуваху, що неподалік та Оріхів гатили чимось добряче.

    Сьогодні мию виноробне обладнання та відношу у підвал, частку вина також приберу до підвалу. Такі справи ))
     
  25. Ph@ntom

    Ph@ntom Hauptmann

    Повідомлення:
    2.459
    Адреса:
    Україна
    Screenshot_2022-10-16-11-08-46-873_com.facebook.katana.jpg

    Отака ось чудова новина )))
     
  26. Ph@ntom

    Ph@ntom Hauptmann

    Повідомлення:
    2.459
    Адреса:
    Україна
    Цікаво рівно рік тому я скінчив переробляти на вино червоні сорти ))

    Screenshot_2022-10-16-11-12-04-467_com.facebook.katana.png

    Але трохи пізніше ще було Rose, воно завжди останнім йде. А у цьому ж році повний фініш вже відбувся )))

    Це при тому, що об'єм вина отримав майже вдвічі більше, ніж минулого року.
     
    Briter, ДВ762 та Боб67 подобається це.