Промок до трусів...двічі виливав воду з чобіт...до Богита так і не дійшли....капище буде наступного разу....
Вітаю! Отой червоний - вогонь! Мій приятель їздив у Карпати за грибами, збирав червоних відерце, робив якісь настойки та лікував суглоби.
Ми могли нарізати маримухів по мішку кожний...але був відсоток сумнівів що може бути мухомор...маримухи то не мухомори....вони їстівні...я маримухи ніколи не брав....але є люди що беруть і їдять...
про лікувальні, одна з назв сороміцький, є ще купа, виростає до 15-20 см за пару годин, має 2 яйця, все однакове і дуже схоже.
Неосвідченим здається що більше схоже на прутню, але хай вже буде веселка )) Читав про її лікувальні властивості. А от гриб, що косить під мухомора вразив. Мімікрія, коли муха косить під осу, таргани під отруйну змію полосатий кіт під тигра недомірка то зрозуміло. От як може гриб косити під інший, щоб його не зжерли двуногі страховиська, от де питання..
цей гриб також користує мух, вони спори розносять, запах відповідний. Для любителів настоянок з нього, самогон має бути меньше 40 град, приблизно 30-35, мити не можна, тільки протерти тряпкою. Все є в тирнеті, як і готові настоянки.
мухомори звичайні таки їсть багато хто з звірушок, лосі наприклад. Може лікуються, а може ширяються таким чином, не розказують.
Поки рвав виноград, дивився курси по ферментації різного. Що вразило. При бродінні фруктозовмісної рідіни у присутності м'якуша, тобто пектинів, наброжується дуже негарна спллука - ОМФ. Оксіметилфурфурол. Токсична та канцерогенна. Тож є певні методи як цьому запобігти. Доречі має дуже приємний аромат меду. Та не викликає підозри, на відміну від типової "сивухи"
Можна сінтезувати Оксіметилфурфурол вдома, та трохи потруїти себе, таке собі міні самогупство. Для цього достатньо розколоцупати ложку бджолиного меду у стакані з гарячим чаєм наприклад. Оскільки Оксіметилфурфурол має аромат меду, то цього неможливо помітити.
Така сама, але більш отруйна історія буває при нагріванні старого засахарілого меду, що він став більш рідким.
Була в мене пригода, коли я полетів літаком у 80 роки у підмосков'є, та з кацапами пішов рибалити на торф'яні озера. По дорозі нарвали грибів та взяли з нички пляшку горілки.
це як можна так потужну залізячку покоцати. А ще вона низько стоїть, можу стверджувати що причеп дишлом вниз виглядає.
Тримайте ся. Можливо це занадто (на даному етапі), але я б підготувався "стати на тапок". Повний бак, документи, павербанки та ін...
Повний бак + Документи + Дорога на північ, далі на Запоріжжя. Я у суботу планую їхати ближче до фронту, збирати фундук, горіх, та вперто рити ями під виноград )) Мамо ні при яких обставинах не погоджується на евакуацію. Я намагався скільки разів пояснити, прийдуть кацапи - я труп. Родичі з інших країн на її рішення вплинуть не можуть. Тож якщо вона таки вирішить залишатись, то варіантів в мене буде два. Або бездарно здохнути тут, або дременути до військомату, хоча зі спиною в мене справи гірше ніж у минулому році, та набагато гірше ніш два роки тому. Але маю що маю.
Вийшов на двір, у селі грохот молотків та хрипотіння пил. Десь далеченько підвиває циркулярка. Люди бьють щити на вікна.
схоже вони однакові, отії мами. Старші. Причому їм однаково, що через впертість можуть постраждати інші. Найрідніші.
Та да....я зі сваркою насилу відправив свою жінку з батьками лише тоді на захід коли мер обявив евакуацію...до останнього вперто не хотіли виїзджати...і це при тому що на тернопільщині своя хата, родичі і батько кожного року весну, літо і осінь проводить там: пасіка, рибалка з заготовкою рибних консерв, грибів....