привіт пісятники! коптим? ще 1.5 неділі витримати дурдом і на перекур!..ще й комп на роботі в понеділок здох.... вінт...вже 3й з 2015р...міняють старого на зломка а зломка на старого...трохи цінної інфи втратив...навчений 1ю кончиною компа постійно 2-3 рази на тиждень зберігав файли на флешку..а тут полінився і крайній раз дублював аж 19.08.22...сам дурак... ...таке враження що царі хочуть "уграть" фірму...повні кретини...доведуть що енергонагляд чи китлонагляд закриють нафіг... ну і фіг з ним...піду кроликів розводити...або полосатих мух
Мій дальній родич, в Тегерані у 43 році з іншими офіцерами їв досить дивний та смачний рис ))) Як раз з таких зелених мух )))
Вітаю хлопці. Саме актуальне питання на сьогодні - дрова. Друге актуальне питання - як продати зерно. Брикети з деревини вже добивають до 6800 грн/тона. Тож пішла суміш 10% деревини + 20% соломи + 70% пшениці на виготовлення пелет та брикетів. 4200 грн/тона. Минулого сезону донеччина топила пшеницею пічки, у цьому сезоні буде пів країни топити.
Мед 500 грн/3л ціна для родичів. А так 600..750 за 3л. Є знайомий фермер, сіє гречиху та вирощує її "органик", сіє під медосбор, мед їде на експорт.
Якщо мух то тільки полосатих У мене в роду по батьку всі були пасічниками...батько казав що його прадід був точно пасічником а далі не знаю...моя баба була колгоспним пасічником... По матері теж мабуть в роду були бджолярі бо Бортніки... Лише я полосатих мух обходжу - дюже мене кусають....а в мене реакція на укус сильна....в батька взагалі нема реакції на укус, а мітер або сама колить пртияд або везеть на швидку допомогу- така сильна реакція на укус.
Колись брат мого дідуся працював у колгоспі, та до них прибився рій, якій віддали дідусю. Йшов десь 1980 рік. Через 5 років дідусь вже виписував бждоломаток карпатських, сдавав віск, купував вощину, ми з ним робили преса під вичавлювання з трутнів соку, варили його з цукром та консервували, травили кліщ варроа, та таке інше. Згодом батьки бджолярили років з 7, а згодом віддали пасіку родичу у село під Оріховим. Той бджолярив доки кацапідари цієї весни не побили кабанами усі вулики, так рої і повилітали.
Цiкаво ,де так цiни?Вiддам оптом по 450 за 3л.(самовивiз).Я серьозно...близько 5ти 40л бидонiв. В принципi,можливо i в роздрiб.кому цiкаво-в лiчку.
щойно взнавав: у нас мед по 160грн., на Тернопільщині батько сказав по 150грн./л з банкою...так сама банка 30-60грн 1-3 літрова
Я еще в мае,июне запасся дровами,так как понял что будет осенью ажиотаж,да еще все мои надежные поставщики из леса уже на фронте. Бедный наш староста он и так всю весну метался с дровами для беженцев а сейчас их еще больше стало и половина в домах без парового отопления.
Кстати вспомнил один прикол с антиалкогольной компанией. В Улан-Баторе кто-то дал команду ограничить военным выдачу местной водки "архи" кажется 38 градусов была до двух бутылок в руки и обязательно записывать фамилию в журнал.Советские офицеры естественно пили как монгольские верблюды, а так как удостоверения местные не требовали то просто называли фамилию и все. В итоги через месяц вызывают командира нашего полка с замполитом в штаб на ковер и тычут им сводку с монгольской торговли. А там написано что командир полка купил 250 бутылок а замполит 400.
Це більше підійшло б в тему "Ситуація в Україні" але не хочу нагнітати.... В понеділок потух гіпер...пропало живлення по 10 кВ...ну потух ввод так потух- перейшов на іншу лінію 10 кВ та й курю бамбук - чекаю інфи що сталось...через декілька годин гол інженер видав цікаву інфу : лінія і деякі райони відключились по АЧР1...на пальцях і дуже примітивно для розуміння: АЧР- Автоматичне частотне розвантаження...АЧР1- це швидкодіюче відключення частини споживачів при падінні частоти до 49.2 гц ...АЧР2 - це відключення споживачів при падінні частоти після спрацювання АЧР1..всі ці АЧР1,2 і ще купа САЧР, ЗАЧР призначені недопустити зниження (підняття) частоти в енергосистемі, інакше піде так звана лавина частоти і почнуть відключатись автоматикою захисту енергоблоки АЕС і ТЕС...раніше ( в 90х) до енергетиків підприємств РЕСи доводили черги АЧР1, 2 і значення частоти/часу до яких підключені підприємства...так я знав що ця лінія 10кВ підключена до такої черги АЧР1 а ця до такої...останні років10 я таких інформаційних листів і не бачив...я до чого...за 30 років роботи в енергетиці в мене це 1й випадок коли я попав на спрацювання АЧР...навіть в 90і коли були "вєєрні " (планові) вимикання електроенергії я на АЧР не попадав...а мо просто не знав...но все рівно тривожний дзвіночок...останнім часом прохвесіоналізм кругом просто зашкалює...
Саме сьогодні для моєї баби в 39р. почалась війна і розлука з першим чоловіком...він поляк пішов на війну і не повернувся....червонодупі що захопили територію не пустили його до дружини (баби) з дочкою як ворога народу що воював проти гітлера а їй вибили зуби і пригрозили вбити і її і дочку за те що хоче виїхати до чоловіка в польщу....побачились вони вже в 70х коли бабу вперше випустили в Польщу....але в них вже були інші сімї...