От 50ти и выше )))

Тема у розділі 'Курилка', створена користувачем gudvin696, 18 жов 2019.

1. ДВ762

ДВ762 Leutnant

Повідомлення:
    1.059
    Адреса:
    Ненька. Portae caelestis.
    ну так десь так і є: 36х40=1440...це недорогі гелеві акуми...чуть дорожчі і будуть до 2к...

Ph@ntom подобається це.
    1. Противогаз полнолицевая защитная маска Mf14 Модель: Mf14 полнолицевая защитная маска самодемпфирующа...
      1298 грн.
    2. (в наявності 2 шт.)
      JSGPM M50 (Joint Services General Purpose Mask M50) — фильтрующее средство индивидуальной защиты орг...
      7500 грн.
    3. Автомобільна аптечка. Стан і комплектація по фото. Додаткова інформація відношення до цього лоту не...
      255 грн.
    4. Фільтри на протигаз
      100 грн.
    5. (в наявності 2 шт.)
      Захисна маска-протигаз, фулфейс. В комплекті декілька видів фільтрів від пилу, пилку, фарби. Є байон...
      1200 грн.
  2. Боб67

Боб67 Leutnant

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    18
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    28
    Повідомлення:
    1.260
    Адреса:
    Вол.Вол.
    Всім привіт,у нас все добре,працюємо, інтернет слабенький.

slawuta5, Igor 21, ШВАРЦ33 та 13 іншим подобається це.
  3. ДВ762

ДВ762 Leutnant

Повідомлення:
    1.059
    Адреса:
    Привіт пісятники!
    1а поїздка відбулась...акум з магазину не підзаряджав (в магазині показував 100%)...разом з вчорашньою поїздкою з магазину , катанням меньшої по місцю (разом з моїм центнерчиком) і сьогоднішньою поїздкою на роботу пробіг 38км...на табло половина заряду...народ криком кричав щоб я поставив на зарядку і не рискував їхати так до дому (щоб не котити)...в неті пишуть що індикатор заряду не дуже точний тож більшість заряджають по пробізі 30-40-50км...поставив заряджатись...дорогою за 1,5-2 км до роботи попав під гарний дощ - "обмив" так сказать:D...добре що з дому взяв 2й комплект штани/туфлі (ранком покапував дощ)...
    ПС: щось китайські км якісь меньші за корейські:eek:...Лачою вродь 16 км було а Фалкон показав 19 км o_O

Останнє редагування: 20 тра 2022
    Боб67, Igor 21, gudvin696 та 8 іншим подобається це.
  4. Ph@ntom

Ph@ntom Hauptmann

Повідомлення:
    2.459
    Адреса:
    Україна
    Доброго дня панове.

3 доби відбув, 3 дні відпрацював, 60% пляну виконав.
    Треба мотнутись у місто. Повернусь вже завтра. Усім гарного дня.

️ ВИШИВАНКА

Була колись на нашому горищі скриня. Бабця все її замикала на колодку, щоб ми з Питровною не влізли.

В ній зберігався стратегічний запас: цукор-рафинад, сіль і кілька пачок великих, довгих німецьких сірників. Оті сірники і цукор - то буля така святиня, що бабця так не пишалась новою кофтою, чи спідницею, як ними. То був подарунок майора Готліба на Новий 1942 рік. Як їх бабця вберегла, коли "совіти" хату спалили - велика таємниця. Але не про те мова. Про вишиванку.

Двічі на рік бабця міняла в скрині мишоловки. І ми, затамувавши дихання, дивились із Питровною на те, як бабця перебирає складене в ній добро. І було там кілька пакунків у грубому коричневому папері, перев`язані дратвою. В двох лежали весільні строї діда і бабці, ще кілька були зі старими світлинами та різними дрібними речами. А в одному були чоловічі старі сорочки. Бабця гонила нас із Питровною з горища, коли витріпувала їх та пересипала нафталіном. Бо...

Дивні вони були. І страшні. Бо ми ж з Питровною, коли бабці не було, тихцем витягли скоби з трухлявої деревини і зняли колодку. Дістали того пакунка і розгорнули. Одна сорочка була дідова - це ми зрозуміли, бо бачили дідове фото за 1936 рік, де він у ній. Але тут сорочка була з діркою від кулі нижче плеча, якраз в тому місці, де в діда був глибокий шрам.

Ми бачили його на косовиці, дідо тоді жартував, що то баба Сянька скаженою була і діда за серце колись вкусила і він мусів на ній женитись. Бо боявся, що бабця зовсім сказиться та й може з`їсти якусь добру людину.

То вже пізніше мій хресний розказав мені, що в тій сорочці дідо пішов на Великдень 1945 року Паску святити до церкви. І були в церкві двоє бійців УПА з лісу. А хтось доніс, що вони там є і серед Служби церкву оточили "стрибки". Солдатня була з росії, п`яна і відкрила стрілянину просто по людях. І дідо прикрив собою якусь вагітну жінку зі Стіжка...

А друга сорочка була замала на діда Михалка. Дідо ковалем був і таким на зріст, що ми з Питровною малими питали, чи може він до неба дістати.

А сорочка була, ледве, що не на нас. І дивна така. З фабричного сатину, більше схожа на спідню білизну. Але попри комір, зі споду вишита червоними нитками. Хрестиком. Ті хрестики були якісь недолугі, кривенькі, неоднакові. Так, ніби дитина мала шила їх. Чи мітки хтось на пам`ять залишав...

Дідо нам пошепки розповів. Але, щоб - нікому ж на світі...

То була звичайна робоча сорочка. Однострій для працівників тайги. Вона одягалась в`язнями табору під куфайку.

Але ця була особливою. Великодньою. В таборі на Великдень було своє свято - подвійна норма лісу. Але невільники, бодай вночі, в бараках вигадували собі паски і крашанки, а, як був у таборі священик - то вже й воскресіння направду, бо служили пошепки Службу.

Був у діда в тому таборі побратим з-під Вараша, Микольцьо. Відбував покарання за те, що збирав старожитності, пісні по селах, малював ікони і не доніс на сусіда-повстанця. Націоналіст, одним словом.

Микольцьо сумував дуже за домом, за Україною, співав пісень на лісоповалі. Сидів у карцері, але, все-одно, співав. А в 1957 році підібрав якусь червону шмату, розпоров її на нитки і повишивав собі зі споду коміри сорочок. Зі споду - щоб начальство таборове не бачило.

А воно побачило. Якраз на Великдень влаштували в таборі трус.

Начальник барака, наш, українець, галичанин, але комуніст всім серцем, з Сокаля, подіставав ті сорочки з-під нар, побив Микольця та віддав під трибунал. І Микольця розстріляли. В тій, вишитій зі споду сорочці прямо в таборі. Щоб іншим був приклад.

Але сорочок було дві і про одну забули, бо саме випрана була і сушилась на шворці. То дідо її зберіг і привіз додому. Думав, що віддасть родині, жінці. Але, коли дідо повернувся, то Микольцьова жінка вже жила з колгоспним комірником і дідо не став її турбувати. Так і лишилась в нього та сорочка. І пам`ять.

Шануймося! Бо світ наш вишиваний кольорово, але зі споду - червоний.

(с)Дзвінка Торохтушко

Русла Н, Igor 21, gudvin696 та 7 іншим подобається це.
  5. Ph@ntom

Ph@ntom Hauptmann

Повідомлення:
    2.459
    Адреса:
    Україна
    Ура, я нарешті отримав шини на літачок!
    Вже й взув ))

slawuta5, Боб67, Igor 21 та 4 іншим подобається це.
  6. Igor 21

Igor 21 Oberst Клуб взаимопомощи

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    2
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    4
    Повідомлення:
    4.367
    Адреса:
    Zapor сity
    Я на велике. Писец как не удобно... В магазин не заехать, дорогу не переехать, по тротуару не удобно, по проезжей части не возможно. В горку ехать - надо скорости переключать, а єто полній 3.14Здець. Два блока положений и попробуй угадать, где лучше переключить - на педалях или на звездочке. Пока перед выездом с подвала достанешь - уже взмокнешь. Одна отрада - когда с пр. Металлургов до дома еду, то почти педали не кручу. Только на тормоза.
    Когда уже с бензином наладится?...

slawuta5, Боб67, Ph@ntom та ще 1-му подобається це.
  7. Briter

Briter Oberleutnant

Повідомлення:
    1.549
    Адреса:
    Lviv
    перемикання просте, половина задньої на своїй половині передньої, щоб ланцюжок не сильно перекошувало. Але то дістає не профі. Тому в мене одна передня. А ззаду клацаю двома в основному.

alex_zn, Igor 21 та Боб67 подобається це.
  8. vladss

vladss Oberstleutnant

Повідомлення:
    3.090
    Адреса:
    Украина
    :(

Igor 21, sputnik71 та Omikron подобається це.
  9. ДВ762

ДВ762 Leutnant

Повідомлення:
    1.059
    Адреса:
    аналогічно: передню юзаю 1 а задніх 3 навпроти - щоб не перекошувало...хватає

Igor 21 та Briter подобається це.
  10. vladss

vladss Oberstleutnant

Повідомлення:
    3.090
    Адреса:
    Украина
    був такий древній анекдот...
    -ві вольфганга месінга знаєтє?
    -і что?
    -а ізю інваліда знаєте?
    -знаю,і что?
    -так он єму сказал,ізя брось костилі
    -і что?
    -так йон бросіл...
    -і что?
    -разбілся к єбєн...й мамє...
    Ото буде якщо я залізу на вєлік,самокат,або мопєд...:D

Igor 21, slawuta5, Omikron та 3 іншим подобається це.
  11. Briter

Briter Oberleutnant

Повідомлення:
    1.549
    Адреса:
    Lviv
    що про три чотириколісні?

12. Ph@ntom

Ph@ntom Hauptmann

Повідомлення:
    2.459
    Адреса:
    Україна
    Шо я вам панове розповім ))

Зробив я декілька замовлень у різних людей, з доставкою новою поштою у місто.
    І коли їх назбиралось 4, та я напаковав своїх замовлень ще більш 10 - поїхав отримувати.

Коренєутворювач отримав без пригод.
    Кумуляторний прискач також.
    Кляті груши на гідроаккумулятор, пацієнт відправив на інше відділення.
    Дзвоню йому.
    - доброго дня шановний. А скільки коштує у Харкові бензин?
    - ахахаха а у нас нет бензина!
    - так і в нас немає. А от скажіть мені будь ласка, якого дідька я повинен їхати хєр за очі в інший бік міста, важко подивитися у вайбер очіма, а не дупой, та відіслати на те відділення, що я просив, а не на те, що ви вигадали?
    - ну так сделайте переадресацию!
    - звісно я її зроблю, але послуга платна, за чий кошт гуляємо?
    - сбросьте мне карту, я вам перечислю (((

Але сама дупа спіткала з шинами на літачок.
    Я обрав Uniroyal RainExpert 3, їздив на Uniroyal раніше, враження позітивні.

Замовив пару Uniroyal, залишок 8мм, майже нові.
    Отримую повідомлення про прибуття.
    Через 4 дні їду забирати усі замовлення докупи.
    Отримав перші два, натикав відправнику за трете, чекаю на шини.
    Через 40 хвилин знайшли єдну. Другої ніц нема. Питають - єдну забираєте?
    - звісно ні.
    Йду повертати гроші за доставку.
    - а вьі можете прийти попозже?
    - попозже я могу только на танке приехать. Я живу не в городе, и мне внапряг приехать позже.
    Почалася суєта, результатом якої явилося повернення коштів за доставку.
    Потім виявилося, що відправник, щоб його жаби лякали, вказав оціночну вартість у 100 грн, при фактичній цені у 1700.
    Я написав претензію на компенсацію 1700, але зав відділенням сказав що 100 грн повернуть, 1700 під великим питанням.
    Дзвоню відправнику, він поводить себе як адекватна людина.
    Але на питання навіщо ви не попередили мене про таку оцінку вантажу - відповіді немає...
    Засумував, та поїхав на виноградник.
    У середу вранці дзвонить зав відділенням, та каже - знайшли ваше колесо, тепер їх є обидва!
    - чудово! Але я зможу приїхати тільки у п'ятницю.
    - нема питань. Почекають до п'ятниці.
    - дуже вам дякую!

Навіть настрій покращівся.
    До вечера у четвер. Тому що нова пошта прислала смс.... Відмовлення від отримання, повернення вантажу. Та що це за нах!

Дзвоню зав відділення - слухавку не бере.
    Дзвоню в колл центр - кажуть - поступила заявка від відправника на повернення. Ми бачімо вантаж у відділенні, але ви вже його не отримаєте. Треба щоб відправник відмінив повернення.
    Дзвоню відправнику.
    - я подзвонив у колл центр та ми продивилися шлях вантажу по терміналах. Усюди на всьому шляху, у тому числі у вашому відділенні шини прибули парою, та відскановані при розвантаженні. Шось ви мутите.
    - нічого я не мучу, маю на руках копію претензії та інфу що колесо знайшли, і я домовився завтра за ними їхати. Треба відмінити повернення.
    -......

Приїхав на нову пошту. Груши отримав зразу. За шини нп нарахувала 170 грн за зберігання.
    - вибачте, я не згоден. Я приїздив сюди в останній день безкоштовного зберігання, але ви ж їх не знайшли.
    - зараз спитаю у начальства
    Грошей узяли без урахування зберігання, видали чек, пішов на склад.
    Хвилин через 20 хлоп зі складу з засмученим виглядом каже
    - на цей раз я навіть жодного колеса не знайду ((
    -.......???

Ще через 20 хвилин нарешті вони знайшлись, я навіть очам не повірив ))

Незважаючи на гарний кінець, так вантажі я ще не отримував....

Останнє редагування: 20 тра 2022
    ШВАРЦ33, Igor 21, slawuta5 та 6 іншим подобається це.
  13. gudvin696

gudvin696 Leutnant

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    2
    Повідомлення:
    1.241
    Адреса:
    Украина

Зато не скучно ;):D ...

ШВАРЦ33, sputnik71, Briter та ще 1-му подобається це.
  14. ДВ762

ДВ762 Leutnant

Повідомлення:
    1.059
    Адреса:
    Про шини...одного разу я нарвався на нові шини з інтернет магазину з "перебитою" датою виготовлення...замітив в останню хвилину коли вже збирався їхати на шиномонтаж...замітив вже після отримання...замітно було лише під певним кутом: чуть темніше місце в районі дати, чуть інакший шрифт і незавжди точне співпадіння дати з овалом під дату... зателефонував, скинув фотки...намагались договоритись на заміну..були послані за кацапським карабльом і робили повернення коштів...ось яка красота прийшла:
    IMG00988.jpg IMG00995.jpg IMG00997.jpg IMG00987.jpg IMG00992.jpg

gudvin696, Igor 21 та Ph@ntom подобається це.
  15. vladss

vladss Oberstleutnant

Повідомлення:
    3.090
    Адреса:
    Украина
    Я ледве вже у парохода грузюся...які там колісні...:(

gudvin696, Igor 21 та Briter подобається це.
  16. Ph@ntom

Ph@ntom Hauptmann

Повідомлення:
    2.459
    Адреса:
    Україна
    Переднє ліве травило вже через 15 хвилин. Старе потріскане вщент. Це ті колеса, що я рік тому купив у Коблево, коли побив діски. Я ще гадав чи доїду до Запоріжжя....
    Ось прийшов час їх замінити.

Але нервів спалив більше, ніж петроля з Коблево ))

gudvin696 та Govtva подобається це.
  17. Ph@ntom

Ph@ntom Hauptmann

Повідомлення:
    2.459
    Адреса:
    Україна
    До 3х річного ювілею акціі "хочпоржем" (с)

Три роки брехні, мародерства, торгівлі з окупантом, самодурства, самопіару, самохвальства, заглядання в очі хйлу, які, цілком природньо, закінчились катастрофою і зруйнованими долями мільйонів людей.

Всі оті фейкові страшилки про зубожіння, дорогу цибулю, зданий Маріуполь (пардон, Широкіно) знайшли своє втілення. Іловайськи відбуваються щодня в десятикратних масштабах і ми не знаємо навіть що відбувається з людьми, які не пройшли фільтрацію на своїй землі. Про Дебальцево приходиться тільки мріяти.

Тільки от нема лещенків з найємами на мітингах за дешевий автогаз, не протестує автоєвросила за дешевий бензин, нема патріотичних патріотів, які кидають свинок за здане Широкіне і ніхто не допомагає бабці з одною картоплиною.

Три роки втраченого часу і змарнованих життів. (с)

Шулько, gudvin696, Искатель57 та 3 іншим подобається це.
  18. Ph@ntom

Ph@ntom Hauptmann

Повідомлення:
    2.459
    Адреса:
    Україна
    Щось їбічеська сила знущається ))

На диванчіку, під одеялком - саме те що треба. Ан ніт.

Igor 21 та Боб67 подобається це.
  19. Боб67

Боб67 Leutnant

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    18
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    28
    Повідомлення:
    1.260
    Адреса:
    Вол.Вол.
    Мене теж підняв зов природній,а тепер ще іпіческа сила ,просто пісець!:D

AlexGear, Igor 21, vladss та ще 1-му подобається це.
  20. ДВ762

ДВ762 Leutnant

Повідомлення:
    1.059
    Адреса:
    Слава Україні!
    коптим?
    3D опалубка і бетон форева!...і напоркуа я їх позвав :D

AlexGear, Igor 21, vladss та 2 іншим подобається це.
  21. Govtva

Govtva Oberst

Повідомлення:
    3.764
    Адреса:
    Украина,Полтава
    У меня весной был самый короткий шиномонтажный сезон за 20 лет,самый дешевая покрышка на 13R стоит от 1000 грн,с топливом перебои да еще многие клиенты ушли в армию, а у меня контингент постоянный ,уже по здоровью новых не набирал.

gudvin696, Igor 21 та Ph@ntom подобається це.
  22. Ph@ntom

Ph@ntom Hauptmann

Повідомлення:
    2.459
    Адреса:
    Україна
    Доброго ранку хлопці, виявляється, на диванчіку у хаті навіть зручніше, ніж у авто )))

Шось довго крутився, потім почав вішати хермаків на стовпи, та на цій солодкій ноті заснув )))

Зараз докормлю звірят, та їду на виноградник.

Усім гарного дня та настрою, хай усіх нас бережуть Боги. Крім кацапів та зелених виродків звісно ))

slawuta5, reider74, ДВ762 та 6 іншим подобається це.
  23. Ph@ntom

Ph@ntom Hauptmann

Повідомлення:
    2.459
    Адреса:
    Україна
    Суботнє ))

Читається легко, та начасі, тому під спойлер не ховатиму ))

Слава ЗСУ! Смерть ворогам! Люта! Одеса 4.5.0! Руки прочь от наших пляжных туалетов, орки дефективные!
    111 февраяля на калидоре под коциком сподвигло меня пару слов написать за Шестого, у которого вчера была ах какая дата правления, на которую мои некоторые фрэнды, вроде нормальные, откликнулись истерикой "я горжусь своим президентом!" Так я вам напомню, забывчивые вы мои, с альцгеймером на пороге, шо 18 января 2022 года, директор ЦРУ Уильям Бернс, лично приехал к Шестому в Киев, повторяю, ЛИЧНО, и предупредил наивеличайшего о вторжении! И вот если бы тогда наш президент Уильяма Бернса послушал, и начал срочно сооружать украинскую линию Маннергейма, то не пришлось бы гражданским сооружениям в Херсоне, Буче, Гостомеле и Ирпене останавливать нашествие орков такой ценой и кровью! Но нет, в планы бабушки Бени такое не входило, и "самая влиятельная персона в мире" выдала уже 19 января свою шедевральную по своему цинизму речь! И из этой шняги следовало, шо вот-вот откроем Запорожский мост, построим трассу Ужгород-Луганск, знатно отгуляем Пасху, а там и шашлыки на 9 мая, как же без них, а там и лето! Повторяю, Шестого предупредили!!!! Делайте выводы, мои фрэнды дефективные, выкладывающие сейчас свои ура патриотические посты!
    Ну и за Одессу думала мою ненаглядную! От скажите на милость, нах@я Турции, Болгарии и Румынии флот? А? Если они не могут нам помочь вывезти зерно из заблокированных портов и своими тральщиками разминировать Черное море? Нафига попу гармонь? Одна надежда на Британию с её гарпунами, хотя и Дефендер хотелось бы увидеть, рассекающего наше море, и посылающего рашкин флот курсом крейсера масква! Херсон моя боль! Стоит Олешковский мост, рукой подать тварюкам до Николаева, а там и Одесса... Я конечно же свято верю в наши ЗСУ, а не в пи@деж живого классика современности Люси, про@бавшего мой ЮГ, кстати, Люся, а шо там с переходом на летнюю форму ЗСУ? Хоть это не про@бите!
    У Люси цель одна - убедить украинцев сплотиться вокруг Шестого в праздничном наборе с его дружбанами закадычными, слугами коломойского, и спасти эту гопкампашку от орков! То понятно.
    Но! Луганская область нещадно обстреливается целиком, наш Северодонецк уничтожают как уничтожили наш Мариуполь, и шо интересно, в авангарде орком именно вагнеровцы, закрытые грудью марьяны безуглой, как самые боеспособные и опытные! А ведь вагнеровцев можно было уничтожить нах! Можно было, но не нужно бабушке Бене и ОП!
    Да, блицкриг рашке не удался, но рано радоваться, сейчас трагедия разворачивается на наших глазах на нашем украинском Юге. Пока мы были отвлечены спасением Азова, хутин решил взять нас измором! Он не может запретить поставку нам оружия, но может замедлить, привлекая сейчас всех своих агентов в США и Европе, давно прикормленных. Одна надежда на вас, мистер президент Байден! Своей поддержкой Украина вернет былое величие США, пошатнувшееся в Афганистане. Ну и друг наш сердешный, Борис Джонсон, красава!
    Я зачем это всё написала? А шобы вы, мои расчудесные, не смещали акценты! Думайте! Верьте ЗСУ! Любите Украину!
    Разом поборемо!
    Цьом! (с)
    Ірина Медушевская.

Боб67, hohol176, alex_zn та 6 іншим подобається це.
  24. Ph@ntom

Ph@ntom Hauptmann

Повідомлення:
    2.459
    Адреса:
    Україна
    Доброї ночі панове )))
    Вірю в ЗСУ, більш ніж собі. Прочитав про критичний стан справ під Попасною, та контратаку кацапів на Харківщині, зажурився ((

Отримав повістку у Воєнкомат, наступної п'ятниці поїду. До того намагатимусь завершити справи хоч як. Десь треба діти 80 птахоїдів..... Не хочу, щоб померли...

Поливав сьогодні виноград, більшість кущів гарно себе має, добовий приріст 10 см та більше.

Кацапи сьогодні не шмаляли, увесь день була тиша.

Знайомі з Бердянську кажуть що на схід пруть колони одна за другою кацапської броні. Кляті виродки ((

Отакої.
    Усім гарного ночі ))
    Слава Україні!

Боб67, vladss, Igor 21 та 4 іншим подобається це.
  25. gudvin696

gudvin696 Leutnant

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    2
    Повідомлення:
    1.241
    Адреса:
    Украина
    Отакої .... А як же виноградники ? Хто буде дбати ? ...

Останнє редагування: 21 тра 2022
    vladss, Igor 21, ШВАРЦ33 та ще 1-му подобається це.