В пионерских лагерях не был не разу. А так в костер (в школе на линейке) с помощью рогатки помещались патроны. Стреляли под прикрытием первой шеренги.
чисто піанерських костриків не довелось палить - з 1 по останній день канікул частіше всього проводив або на бандерівщині або на поліссі...тому завжди мав проблеми з концлагерями...ну ті що трудові...а так в кострик по класиці: - шифер - банки з під краски - балончики з під дихлофосу...інших балончиків щось і не памятаю... а ще у нас на перше місце виходили вогняні бомбовози: - наматували на палки пльонку з теплиць, підпалювали і бігали капали вогняними краплями...вони з таким приємним звуком "вжик" "вжик" падали палаючими на траву, на воду...бувало навіть махали тими смолоскипами...одному так домахались що шмат палаючої пльонки попав і обпалив лице і руки....а братєльнік моєї жінки взагалі обпалив собі всі груди і живіт..тепер як курага морщена...
Та не , имею ввиду именно костёр на день пионэрии 19 мая . У нас с утра старшеклассники сооружали конструкцию , на специально выделенном именно для этого мероприятия , участке , а вечером уже собиралась толпа со всего нашего микрорайона и в 20:00 происходил поджиг , такое чисто обчественное мероприятие - половина взрослых , половина детей ... догорало уже ближе к 22:00 ... высота под 4 метра , а диаметр бывал до 5-6 м ... На линейке не было никаких огней , кроме факела , с которым проходила группа со знаменем вдоль строя . Я со 2го до 6 класса участвовал в этом движе ... потом стало не до него ))) вернее приходили уже под завершение "концерта" и уже синие ... так что выходило почти по писанному : - взвейтесь кострами "синие" в ночи ... в седьмом классе были почиканы завучем ( припёрлась какого то в пол десятого вечера ) и был крупный разбор полётов со стращаниями непринятия в комсомол ... ага , как же , всех погнали поступать - ибо портить показатели школы было хуже , чем замечать просчёты в воспитательной работе .... . .
Ага ... если такой "вжиик" приземлялся кому нибудь на открытую кожу - следовала масса эмоций и моментальный ожог 2ой степени .... мы ещё повыше такие факелы подвешивали и вжики были длинные и протяжные ... а поздним вечером ваще было зрелище .. .
у нас поряд з районом були теплиці...тож жмути пльонки і 2-3м лати (палки)на факели були завжди під рукою...а от піднімати ще вище якось і не додумались.
А у нас недалеко был завод станочных узлов ( собирали платы для станков с ЧПУ , я потом ещё там практику проходил в 10м классе ) - так вот там , на свалке , попадались использованные полиэтиленовые лекала после формовки прессформ - толстые , около 10 мм , листы 10х20 см , так их вставляли в расщепленную палку и приматывали проволокой ... довольно долго горело , главное вовремя переворачивать ))) .
Я вчера осваивал азы работы с прививочным ножом, учился делать ровный рез. И нифига это не просто. То дугой, то горбылем, то как стиралка, то с заусенцами. В общем, ученье - свет Неученье - на работу чуть свет (с) Доброе утро парни ))
Если руки золотые, то неважно, откуда они растут. Это я не о хваставшемся изделием, с ним и так всё ясно. (Нет смайлика, вытирающего нос.)
Мое мнение в данном вопросе очень дилетантское. Профи топят за нераскладные ножи, мне нравятся раскладные. Нож должен быть нержавейка, тк прививки делаются по мокрому, нож всегда должен быть смочен. Ну и сталь должна быть твердая, выдерживать 500 прививок до заточки.
Салют коптильщики! сиджу і диву даюсь: ну звідки беруться такі ідіоти керівники???? 1) генеральний прислав на керуючу лист в якому вставляє люлєй за контроль витрат електроенергії...ідіоти склали табличку в якій порівнюють місяць з попереднім/наступним місяцем...скажем квітень з березнем і травнем...ну як сцука можна порівнювати незрівнянне????...сцука літом витрата електроенергії порядка 270 000 - 280 000 кВт*год а зимою порядка 160 000 - 170 000 кВт*год...як сцука можна порівнювати ці величини????...вже років 3 чи 4 гол.інженер втовкмачує йому що потрібно порівнювати відповідні місяці по рокам...квітень 2021 з квітнем 2020, 2019 і тд...що горохом об стіну... 2) вийшов з відпустки а мені докладують що вночі на переобліку була куратор і не бачила щоб електрик кожні 3 години ходив по залу записував температури всього холодильного обладнання (колись в мене з нею була здоровенна стичка і я розписав що хлопці роблять)...ну тупа курка піпець...на кожному холодильному обладнанню стоїть маленький контролер що показує температуру а в компресорній стоїть монітор що показує абсолютно всі холодильні установки...вдень хлопці ходять контролюють температуру по залу, заодно дивляться за температурою в залі, за освітленням, за роботою іншого технологічного обладнання...а вночі коли нічого не світиться і ніхто нічого не робить в залі/цехах хлопці ходять в компресорну, фоткають монітор і потім з телефона записують температури в журнал...якщо якась температура вийшла за допуск - вона світиться червоним світлом - тоді йдуть дивитись причину що сталось... ну от як працювати з такими тупарями?..кажуть верещала щоб електрик писав пояснювальну чому вночі не ходив в зал до холодильного обладнання...вродь гол інженер розрулив ситуацію...
Такой рез , неровный , может быть из за неправильной заточки . Если заточить под "линзу" - вот как раз и будет волнами . Для прямого реза нужна заточка , утрировано , как на сапожном ноже - почти односторонняя . Вот тогда , можно исключить точно нож - останется сноровка ... Хотя я на видосиках видел как работают с большим канцелярским ножом ... Хотя стопэ ! - есть лезвия равнозаточенные и с односторонней заточкой ! Во , точняк , у той же OLFA есть куча разных профилей и заточек . Вот . .
Моя мама мене вчила, що у таких випадках треба тримати у кишені дулю та посміхатися до шефа - спробував колись ( шеф був ще тим хамом ) - діяло дуже добре