та навіть в центральних районах було зрошування...ще й досі по полям колодці для поливальних машин попадаються
Четыре сезона отработал на ней......один раз труба лопнула возле поворотного круга....сложилась пополам...
Зверху стояли гідранти, для під' єднання труб.В землі йшли бетоні труби, і як правило на самому високому місці басейн 50 на 50 метрів.
Купалися там і навіть карасів ловили,наглядачі собі рибку запускали і сітку на заборі поменше ставили
в нас ставків не було...з скважин качали...одна така покинута скважина в мене в сараї...розчистив, в ставок воду качав....нема вже ставка...забрали під участок
да фіг його зна...мо з каналів? канали були і ще є...а басейн лише на одному полі був...а по інших полях таки осушувальні канали проходили... а на яку відстань від басейну могли тягнути в землі труби?
Зустрічав на відстані 4 км. І коло басейну було декілька великих сарматських курганів...і ще коло одного басейну був теж...один, але висотою десь метрів з сім...
От не знаю,рядом ходил но работали другие,счастливые пацаны.Под руководством одного взрослого мужика.
... так это же моя любимая ... если останется немножко - высылайте за мой счёт ... .... А если серьёзно : у вас там официально можно ловить больше 100 (!!!) видов рыб ... это без всяких моллюсков ... я в шоке мало-мало
Кстати , непереводимое название ... Sama - она и в Африке "сама" .... благо до Африки от вас совсем понты ...
Вы еще " Волжанку" вспомните...а с ДДН- ки я любил миномет устраивать....литровые банки летали далеко...
Лопата?!На бригаде насос от нее стоял,трактора мыть...решил ЯВУ сполоснуть,взял рукав...ява набок,я в обратную сторону