Нене. Добиваю оранж с холодильника. День задался на славу ))) Второй выходной, а завтра арбайтен так, шо нихт шпацирэн доннер веттер, уьбунг хуюбунг ))) Орехи зашли в тему )))
ааа...всцятись не встати!..поліз в сейф а в мене заправлена матриця для виготовлення пульок 4.5мм лежить...років 20 до неї не заглядував ...крайній раз ще на заводі голубів "по тихому" стріляв на пятничні посидіньки 2 матриці між ними пластина кабельного свинцю і 2 просічки...перша кінець просто на конус, а друга кінець сходинкою - для 2х видів пульок....вирубав по 2 шт кожної...зациніть: 1) матриця з свинцем 2) розвьортка 4.5мм (нею розвертав і періодично чистив матрицю) 3) по 2 шт кожного виду пульок 4) 2 просічки (а ну хто крім Briter і Боб67 вгадає/впізнає з чого )
В опщем кому цикаво. Отэто получилось случайно, и произвело небольшой фурор ))) Спойлер ☝Наприкінці минулого року хіба що ледачий не робив прогнози щодо вин, які ми питимемо у 2020. Багато експертів зійшлися на тому, що в моді будуть слабоалкогольні, біодинамічні та натуральні зразки. У 2019-му ж у світі були популярні петнати. Справедливості заради варто відзначити, мода на них не зійшла нанівець. Навпаки – ароматні та надзвичайно легкі ігристі вина припали до душі багатьом поціновувачам. Тому сьогодні поговоримо саме про них. ❓Що таке петнат? Pét-Nat або Pétillant naturel – перекладається з французької як «натуральне ігристе». Ви можете його впізнати за написом Méthode Ancestrale на етикетці або за характерним кронекорком. Але ми до цього ще повернемося. Коли ви зараз подумали «мабуть, якась чергова модняцька фішка від хіпстерів», а ніт. Петнат можна вважати першим ігристим вином. ☝Згідно з записами синдикату Les Vins de Limoux діло було так. Десь між 1500-1531 роками ченці-винороби з французького абатства Сен-Ілер помітили, що у пляшках з вином з’явилися бульбашки. Вочевидь з настанням холодів сусло перестало бродити і його бутилювали. Ніхто і гадки не мав, що ферментація не припинилася – просто дріжджі поснули. А навесні, коли почало теплішати, процес бродіння відновився. Дріжджі у вині почали перетворювати цукор в алкоголь, внаслідок чого у пляшках почав виділятися вуглекислий газ. Можна тільки уявити, як бубоніли ченці, адже вино вважалося зіпсованим. Тут ми підходимо до методу виробництва петнатів. На відміну від традиційного методу виробництва ігристих вин (Méthode Champenoise), де вино піддається вторинній ферментації у пляшці з додаванням дріжджів та цукру, Méthode Ancestrale передбачає лише один етап бродіння. Зазвичай таке вино не фільтрується, а осад не видаляється. В результаті винороб отримує низкоалкогольне (біля 10%), трохи мутне ігристе вино. Часто в ньому буває осад – спокійно, це норма. Оскільки тиск у пляшці невисокий, такі вина закривають звичайним металевим «пивним» корком. Це логічно підводить нас до того, що петнати – вино не для витримки. Як правило, воно випивається впродовж 3 років з того моменту, як воно потрапило до пляшки. Наразі не існує юридичної класифікації для петнатів, тому виробники не обмежують себе у виборі сортів та зон для виробництва. У Долині Луара натуральні ігристі створюють з Шенен блан, в Італії працюють з багатьма сортами, зокрема Гарганегою, австрійці використовують Грюнер вельтлінер та Блауфранкіш. Натуральні ігристі сьогодні можна зустріти в різних куточках світу. ☝Існують думки, що багато дрібних виробників беруться за петнати за його начебто дуже легкий спосіб виробництва. Але насправді це далеко не так – таке вино вкрай важко контролювати у пляшці й результат може бути дуже неочікуваним. ❓Який петнат на смак? Петнати – дуже різні. Але усі надзвичайно живі, фруктові, з гарною кислотністю, що робить їх вельми гастрономічними. Вино чудово еволюціонує у келиху, тому простецьким його не назвеш. Хоча серед виноробів існує такий жарт «ми п’ємо петнати, коли виробляємо більш серйозне вино». Сомельє в зелених штанях бажає вам цього літа цікавих винних знахідок та просто чудового настрою! (с)
З чого.Любимый инструмент во многих случаях,накернить,сдвинуть закисшее...Шоб еще настолько прецизионную железяку так пользовали,то наверное нет.
вона ахххрєнєть як класно підійшла по розміру ...прийшлось за них дізіліста звати на "голубці" після випробування "іздєлія" посидів...порахував...мля тій матриці і пуансончикам 27 років... в 1993 р. зробив...
Можно открыть заказ на 500 шт , По 0,5 гр , ну на крайний случай в аренду , Завтра же начну искать кабельный свинец нужной толщины, от битума чем очищает?!
Весь цитмес в том, что бы пули были одного веса. Продаются пули разные. Под каждую винтовку нужно подбирать "свои". Чем мощнее винтовка, тем тяжелее должна быть пуля. Но до известной степени. Что бы не было "перебора". Когда-то подбирал под ИЖ-61 переделанный. Подобрал. Купил не помню сколько. Дохрена. Коробку. А вот из Хатсана они не летят. Там хорошо идут H&N баракуда хантер. 0.67 г. Той же фирмы, но Сильвер Пойнт 0.75 г. летят по другому. Другая траектория и нужно в прицел поправки вносить. Но они хороши на которких дистанциях до 30 метров. Это при скорости на 0.67 г. 290-295 м/с. 0.75 г. дает меньшую скорость и менее настильную траекторию.
Перечитал посты... Захотелось раскрыть тему мастырок в армии... Кто, что помнит? Я был свидетелем того, как годишники голодали 24 часа, а потом пили силикатный клей на голодный желудок... Как следствие язва желудка операция и нахаузен... Лучше инвалидом, но живым чем в цинке... Погибало много, в основном на учениях.
да нє вапрос - вишлю клепай на здоровя! вибирав участки де поменше і дочищав бензином...тоді на роботі було свинцю валом...рулони кг по 10-20...бензину було валом - отримував на цех на косілку на базі бензопили "Дружба"...часу було валом...я в ті часи нарубав пижів, прокладок - за майже 30 років ще не вистріляв..ще пару пачок з під сигарет маю:
Сделал режик сегодня. Вот не устраивала рукоять. Развалил нахрен и забабахал новую. И теперь устраивает. Бросил в тунговое масло. Пусть до утра впитывается. Никогда бы не подумал, что черешня настолько прочная древесина. Еле кувалдой разбил. Еще раз убедился, что нельзя на смолу садить. Надо будет тему создать продажную. Буду время от времени что-то выставлять на продажу. Хоть какая-то прибавка к пенсии - уже хорошо.
Мои любимые кросман премьер 0.68.есть две картонные коробочки общим числом почти 3 тыс и еще разных,кроухантеров с раббитами,давно не тренировался.
Вот по моему Кросман 0.68 под ИЖ-61 РСР. В гараже коробка серо-бежевая. Еще даже половину не отстрелял за несколько лет.
для 93р це хвантастика...в мене тоді взагалі не було ніяких пульок ....купити було нереально... якщо і траплялись то дорого...а в тирі собі не накупляєш...от і викручувався як міг...добрі люди підказали як зробити матрицю - от і клепав...правда доводилось періодично пристрілювати під кожну партію пульок...навіть на одній матриці залежно від товщини свинцю вага кулі гуляла...
якось довелось 1.5 місяця лежати в госпіталі - конвоював ареста...йому нарами що відкрились (вивідний не закрив на день щоб арести могли сісти а не стояти весь день в камері) знесло скальп... так я до чого: лежав пацан - захотів закосити - вирішив під електричку відрізати палець на нозі - відрізало пів стопи... лежав пацан - ковтнув карбід - насилу спасли...пропекло дирку в жолудку...язва точно, а що було далі не знаю... лежав пацан - товаришу помогав зломати руку (той хотів закосити)...промахнувся - зломав собі ногу...