Муки выбора бюджетной AR-системы

Тема у розділі 'Вогнепальна зброя та боєприпаси', створена користувачем Zhmendos, 21 сер 2016.

1. F_R_A_G

F_R_A_G Hauptmann

Повідомлення:
    2.268
    Адреса:
    UA
    :D

HBG подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. Пропоную Вашій увазі розгортку патронника 7.62х39 Матеріал розгортки - сталь Р6М5. Звертаю увагу: Р...
      1550 грн.
    2. (в наявності 2 шт.)
      СТОИТ БЛИЦ ЦЕНА - НЕ НУЖНО ЖДАТЬ окончания срока,можно купить СРАЗУ! ДРУГОЙ ТЮНИНГ для оружия, смо...
      1799 грн.
    3. (в наявності 1 шт.)
      Набор для чистки оружия Waffen-Reinigungsset BW G3 KAL.7.62/7.92 Оригинальный, полный набор для чис...
      550 грн.
    4. Новые ерши, для чистки оружия 16 калибра. Производитель StilCrin italy Резьба м5 правая Материал бро...
      100 грн.
    5. (в наявності 34 шт.)
      Вашій увазі пропонується засіб для вороніння "Іржавий лак" Використовується для хімічного...
      138 грн.
  3. Yuber

Yuber Leutnant

Повідомлення:
    6.290
    Адреса:
    г.Днепр
    Зброя взгалі страшна... сила!:D

4. Петр Сидоров

Петр Сидоров Oberleutnant

Повідомлення:
    3.501
    Адреса:
    Україна
    саме тому її роблять максимально НАДІЙНОЮ , а не по-зброяровськи.
    Коли в експлутації недбалість призводить до травмування чи каліцтва, або навіть смерті - то окреме питання. Тут мова про забезпечення абсолютно надійної роботи зброї під час призначеного ресурсу.

Тимош та HBG подобається це.
  5. Unnamed Player

Unnamed Player General-major

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    34
    Лоти
      на продажу:
    1
      продані:
    55
    Повідомлення:
    8.729
    Адреса:
    Украина
    З п'яних очей тут тіко аватар петя пише, за те що він навіть у грабках своїх кривих не тримав.

BravoLA подобається це.
  6. Петр Сидоров

Повідомлення:
    3.501
    Адреса:
    Україна
    о, бракороби підтяглись. Так ти скажи - гівно до ЗСУ за дорого постачали чи ні? Не треба тут біле пальто вдягати, особливо коли воно ззаду обісране.

KROS81, oleh.tsv, Dmitriy1976 та ще 1-му подобається це.
  7. Unnamed Player

Unnamed Player General-major

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    34
    Лоти
      на продажу:
    1
      продані:
    55
    Повідомлення:
    8.729
    Адреса:
    Украина
    Нашо мені тобі доповідати???)))
    Цікаво то тебе "белочка" так догоняє, чи весняне загострення?
    Що до бракоробів, то я впевнений що ти за життя цвяха рівно не забив.

8. Yuber

Yuber Leutnant

Повідомлення:
    6.290
    Адреса:
    г.Днепр
    Хлопці! Може годі сратися?
    Як діти малі!

vld_i, Петр Сидоров та F_R_A_G подобається це.
  9. Петр Сидоров

Повідомлення:
    3.501
    Адреса:
    Україна
    Та тому, що ти чудово знаєш які папери клали на стіл керівнику ЦРАО і що було написано в тих рекламаціях ти теж знаєш - по-совбепівськи замовчати проблему не вийшло, правда? Але ти й далі преш мов бик на червону ганчірку. Замість визнати, що хотіли скроїти грошей, а воно боком вийшло, бо виявилось що в ЗСУ під час бойової підготовки стріляють більше, ніж хтось там десь розраховував і кроїлово призвело до попадалова.

Dmitriy1976 та HBG подобається це.
  10. Петр Сидоров

Повідомлення:
    3.501
    Адреса:
    Україна
    ну бачиш представник бракоробів каже що їхній брак у оборонному замовленні під час війни - це моя п"яна маячня, а не їхня косорукість. Що не було рекламацій на обрив затворів при стрільбі з їхньої зброї, котра навіть призначений ресурс не відкатала.

oleh.tsv та HBG подобається це.
  11. Yuber

Yuber Leutnant

Повідомлення:
    6.290
    Адреса:
    г.Днепр
    У всякій новій справі дитячі хвороби виявляються. Згодом їх виліковують. Не треба бути упередженим.

BravoLA подобається це.
  12. Петр Сидоров

Повідомлення:
    3.501
    Адреса:
    Україна
    я неупереджений, просто я дещо бачив більше, ніж решта людей і знаю чим закінчуються постріли з незакритими затворами. Просто виготовлення зброї - це відповідальність за життя і здоров"я оператора, в першу чергу. Проте я бачу, що більшість не усвідомлює наслдків. Вище камрад відео поклав - стріляв би стрілець як треба, а не від пуза, то був би 300й на рівному місті.

Raptor777, HBG та Yuber подобається це.
  13. Neutral

Neutral Oberfeldwebel

Повідомлення:
    83
    Адреса:
    UA
    Почитал - посмеялся, поудивлялся :)
    Общаюсь со Зброяром с 2009 года. Всегда считал их безответственными, если говорить в лицо, чтобы не сильно обидеть, а если за глаза - бракоделами.
    На секундочку - 12 лет прошло, а оказывается, ничего не изменилось :)
    Первая АР, которую они увидели - моя. В 2009 я привёз им свой Кольт чтобы заменить верхний ресивер с ручкой на флет-топ, который я им тоже привёз свой. Не умея тогда этого делать и не имея инструмента - привёз к ним, они тоже этого не умели делать и не имели инструмента, но сказали что научимся.
    Открутили баррел нат руками, быстренько на коленке сваяли приблуду для затяжки баррел нат, обмотали аппер тряпкой и затянули без динамометра, ключей и прочего :) За это Костя Конев слупил с меня тогда 300 баксов :) Я охуел, конечно, но вида не подал :) Правда, всё это потом окупилось многократно.
    Разумеется, со временем я это всё переделал сам, затянул с нужным усилием нормальным инструментом.
    Это послужило стартом для создания Зброяром своей АР-15. Коневу конструктив понравился, он восторгался простотой, пообщался с Кожаевым, попросил меня привезти винтовку ещё разок для замеров, обмеров. Возил не раз, общались, винтовку он делать хотел, но как конструктор, хотел что-то поменять, сделать гибрид АК и АР, или СВД и АР. С отличиями в газовом двигателе и затворной группе ( что он и сделал, см. приаттаченные фото и это -
    https://www.thefirearmblog.com/blog/2018/03/08/konev-modular-rifle/
    но много лет спустя, и уже в США, правда оно не взлетело вроде ). Я его уговорил делать АР. Что он и сделал в итоге.
    Подбил друга купить винтовку из первых пяти, из комплектухи RRA, только сборка Зброяра. Он купил. Винтовка получилась хорошая, даже собрали первые пять без замечаний, но не накосячить не могли :) Покрасили зелёным Дюракотом, в т.ч. и аппер изнутри, по итогу первые сотни три выстрелов винтовка клинила, пока не ободрало всю краску изнутри аппера.
    Потом, с заказом из России, начался прирост объёмов производства. И всё. Всё рухнуло. Не справились. Поддельные приклады а-ля Магпул, выдаваемые за оригинальные по цене оригинальных. Трубы приклада, от страйкбольных приводов, длиннее чем нужно, о которые кэрриер бьётся газ кеем и в конечном итоге срезает винты газкея. Корявые сифонящие регулируемые газблоки, которые ничего не регулируют. Китайские цевья с планками не Пикатинни, а судя по их размерам, куда ничего не становилось - Буратинни :) Но самое забойное - самодельные болты. По моему, болты того периода сломались давно уже все до единого, у многих отрывало все до единого зубы. И это не у самых первых. Первые были ещё забавнее - в них не было предусмотрено защиты от дурака, и кам-пин можно было вставить и с обратной стороны, получив типа "левосторонний болт" :)
    Всё дальнейшее, связанное со Зброяром - касалось только их имени, торговой марки и их оружейных лицензий. Никакой другой работы я им больше не доверял, было страшно. Делал у них АР-15 в 7.62х39 - сам купил нужное, сам завёз, сам собрал, они поставили номер и оформили. Был доволен. Делал у них АР-10, первую в стране, с номером 1, которая послужила прототипом для их собственной Z-10 и толчком для её создания ( в 11 году, при официальной версии появления Z-10 только в 12 году :) ) - сам купил нужное, сам завёз, но собрать сам поленился, доверил им. О чём пожалел. Часть деталей потеряли, часть установили неправильно, всё вообще собрали на отъебись, не заморачиваясь спецификациями. После оформления всё до винтика разобрал, и пересобрал нормально, как надо. Первая АР-15 в 9х19 - моя, 12-го года. Сам купил нужное, сам завёз, сам собрал, они только набили номер и зарегистрировали. Ну и как обычно - тщательно всё измерили, чтобы сделать своё. Это стало прототипом их Z-15 в 9х21, в 9х19 они уже не могли, гайки закрутили. А я успел, и поэтому долго у них винтовку не мог забрать. Они её и по выставкам возили. И какому-то родственнику Горбаня она приглянулась, и тот хотел себе такую, а когда понял, что не выйдет - пытались даже отжать :) Как давно это было, блин, с уходом Конева я с ними и вовсе не общался, лет 10 прошло, а тут - ба, на тебе. Оказывается ничего не изменилось, и они до сих пор те же самые криворуки, распиздяи и бракоделы, и у них по прежнему зубы от болтов отрывает и детскими болезнями всё болеет.
    Мда. Стабильность - признак мастерства, да :)
    Ну, за стабильность !
    Такой вот немного отвлечённый опус получился.

Images:

Konev-Modular-Rifle-Konstantin-Konev[1].jpg
    Konev-Modular-Rifle-1[1].jpg
    Останнє редагування: 6 кві 2021
    orange_sail, ur82008, fedexpress та 29 іншим подобається це.
  14. ->Alexander.

->Alexander. Oberleutnant

Рейтинг:
    0
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    1.863
    Адреса:
    Україна, ранiше - Дніпро.
    Офигеть инфа! :eek::eek::eek:

oleh.tsv, VIKTOR 243, HBG та 5 іншим подобається це.
  15. Камча

Камча Oberstleutnant

Повідомлення:
    3.035
    Адреса:
    Україна, м.Київ
    Он воно як. Цікава історія. Відчував, що з таким пафосом краще тікати від того зброяра.
    Намагався купити, на виставках щось там у руки брав.
    Дякую камраду з Райберта, що допоміг колись купити 6920го Кольта за нормальну ціну.

Тимош, Dmitriy1976, Yuber та 5 іншим подобається це.
  16. Петр Сидоров

Повідомлення:
    3.501
    Адреса:
    Україна
    Дякую. От тепер все стає на свої місця - не вміли і не можуть, а не прикра випадковість, як то вже намагаються казати.

Тимош, HBG та Yuber подобається це.
  17. Yuber

Yuber Leutnant

Повідомлення:
    6.290
    Адреса:
    г.Днепр
    Спасибо за подробную непредвзятую информацию! Думал, камрады просто гонят, обиженные на мелкие косяки, выпавшие на их долю. Теперь вижу, все намного серьезнее... Зброяра в топку! Если он за 12 лет не научился лечить детские болезни своих стволов, то уже наверняка и не научится!

007 Стрелок та Петр Сидоров подобається це.
  18. Чиж

Чиж Leutnant

Рейтинг:
    -1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    1.181
    Адреса:
    Полтава, Украина
    Читаючи ваші пости назріло кілька питань(те що не служив- не мужик вже зрозуміло)))):
    - Вам не подобається виключно зброяр чі АР платформа вцілому?
    - яку особисту зброю в 223 ви маєте?
    - Чому попри всі недоліки Ар-ки, нею( або ситемами на її основі) озброені передові армії світу, а АК - країни радянського блоку, їх сателіти та аборигени африка/азія?

Mustapha та HBG подобається це.
  19. F_R_A_G

F_R_A_G Hauptmann

Повідомлення:
    2.268
    Адреса:
    UA
    Насколько понимаю, речь именно о конкретном производителе.
    Я знаком с этой платформой тоже давно, пошел второй десяток лет. И мне она очень нравится. При всех своих недостатках, которые объективно есть, на сегодня это оптимальное полуавтоматическое оружие, по крайней мере для требовательного к кучности и точности гражданского стрелка. Во всяком случае, в калибре 223/5.56
    С 308 все чуток сложнее.

Тимош, HBG, Yuber та 5 іншим подобається це.
  20. Петр Сидоров

Повідомлення:
    3.501
    Адреса:
    Україна
    Звідки такі висновки, що я проти АР-платформи як такої? В 5,56/223 для мене це абсолютний еквівалент АКС74. Є в обох систем свої фішки і приколи, це нормально.
    Моє "здивування" викликає суто один наш виробник своєю якістю і все - причом ці питання існували в реальності ,а не висмоктані з пальця.
    Маю ДБ15 за 1т американських долярів - різниці між 74кою не бачу ні в балістиці ,ні в купності ,ні у вогневій потужності, від слова завсім.

Все решта - це Ваші особисті вигадки.

Про не служив - теж не все так, але дуже часто шторить від читання "висновків експертів", котрі реальність застосування зброї бачили лише в кіно, або десь у тировому капонірі чи на полігоні іноді стріляють в залізячки та папір, проте вважають себе тими, хто може робити системні висновки в категоричній формі.

ПС: З годом ЗСУ перейдуть на 5,56 - 5,45 і калаші ми ні купувати, ні виготовляти не будем.

Тимош, HBG, Dmitriy1976 та 4 іншим подобається це.
  21. DZZ

DZZ Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    597
    Адреса:
    Украина
    Спасибо за информацию. Очень разочаровывающе.
    Видит бог, я отчаянно и до последнего пытался верить в украинского производителя оружия :(

Тимош, VIKTOR 243, 50_Reichsmark та ще 1-му подобається це.
  22. Петр Сидоров

Повідомлення:
    3.501
    Адреса:
    Україна
    Панове, я зараз скажу неприємну річ - у нас пока не буде нормальної власної стрілкотні. Для цього потрібна ШКОЛА, фундаментальна зброярська школа в кількох поколіннях. Нажаль стара школа вся була в совку і вона вся залишилась у запорєбріку - там де її створювали і там де є ПТУ та інститути з відповідними профільними спеціальностями (поцікавтесь при нагоді).
    Як показало життя, на прикладі конкретного виробника, що навіть наявність супер-станків з компутерами і креслень всіх деталей (купить можна все і без проблем) не гарантує кінцевої якості зброї, особливо за вимогами до бойової зброї.
    Ми можемо як завгодно відноситись до ворогів за порєбріком, але їх (радянська) стрілецька зброя заслуговує на повагу - не вірьте мамкіним стрілятєлям, що АР-ка - це субмоа, а калаш - це 15см на 100м і гірше... я багатьом можливо відкрию таємницю, але радянські кулемети - це таки досить точна зброя, хоча в НСД написано, що 20см на 100м - це критерій на списання в ремонт (але ж мало хто читає НСД далі цілком - там же написано ЧЕРГАМИ і калібр 12,7)
    Просто почитайте відкриті патенти ЗіД - вам стане ясно про що я кажу. Те що концерн "Алкашніков" робить гівно для оборонки, ну так не одним їм єдиним вони стріляють, більшість у них має АК-74 і АК74м, а не рекламовану 100ку чи 200ку, або Абакан.

У нас поки що є своя власна школа по іншому озброєнню і головне, щоб вона не занепала, а навпаки розвивалась. В зовсім крайньому випадку пукалки нам дадуть по Ленд-лізу - хоч радянські складські, хоч 5,56, аби були бажаючи їх брати для захисту своєї країни.

Тимош, Mustapha, VEBERr та 7 іншим подобається це.
  23. Yuber

Yuber Leutnant

Повідомлення:
    6.290
    Адреса:
    г.Днепр
    Нажаль, Ви праві. Так само, як і з автівками!
    А от патрони і інші б/п таки треба виготовляти самим! І школа для того є. Принаймні, сподіваюсь, що не вся вона залишилася в окупованому Луганську!

DZZ подобається це.
  24. Петр Сидоров

Повідомлення:
    3.501
    Адреса:
    Україна
    З набоями складніше - фахівці, що виїхали звідти, я кількох навіть знаю. Вивезли частково ключове обладнання і документацію, але... хтось ніяк не поділить гроші. Дрібні калібри зараз невигідно будувати завод, банально не окупиться, навіть з війною. Більші наче починають робити.
    Хоча кулеметний 12,7, 14,5 тре робити. 12,7 ми купили обмаль румунських і то лише БЗТ-44. Б-32 вже нема зовсім, а БС - дійшли до останньої полички - 88-89 роки, з 90го цих калібрів не закладали.

Тимош, ->Alexander., HBG та 2 іншим подобається це.
  25. Большой Макс

Большой Макс Major

Повідомлення:
    2.663
    Адреса:
    г. Черкассы

Интересно представители второй стороны (почитатели изделий ТМ Зброяр или представители производителя) что-то аргументированное на эту информацию ответят ?
    Если ответят - интересны их аргументы; если не ответят - это, как понимаю, и будет аргументом само по себе

Тимош, VIKTOR 243, HBG та 6 іншим подобається це.
  26. Yuber

Yuber Leutnant

Повідомлення:
    6.290
    Адреса:
    г.Днепр
    На мою думку, треба робити й ті, й інші. Набої, як відомо, така річ, що багато їх не буває. До того ж, користуються постійним попитом, як на внутрішньому ринку, так і на зовнішньому. Головне - правильну маркетингову стратегію розробити і все окупиться!

Тимош подобається це.