Муки выбора бюджетной AR-системы

Тема у розділі 'Вогнепальна зброя та боєприпаси', створена користувачем Zhmendos, 21 сер 2016.

1. RomanP

RomanP Leutnant

Повідомлення:
    1.072
    Адреса:
    Україна
    Я перед купівлею Норінки багато читав на аглоязичних ресурсах, про апери і ловери с алюмінію 6061 і 7075 та їх різницю. Та ось які основні висновки, якщо резюмувати. Бесспірно, сплав 7075 прочніший. Але багато хто пише, що ця прочність ізбиточна для завдань і навантажень цих деталей. Наводився навіть приклад, якщо зубну щітку зробити з алюмінію або сталі, вона буде прочнішою, але пластикова щітка теж не зламається та буде якісно виконувати свої завдання. Т.є. сплав 6061 повністю відповідає навантаженням, які мають місцу на аперах і ловерах AR-15 і має при цьому достатній запас прочності.
    Також наводився і недолік сплаву 7075, цей сплав значно більше піддається корозії і впливу навколишнього середовища, тому зброя з цих сплавів, як правило вимагає більш якісного зовнішнього покриття. В результаті це приводить к значному здорожчанню виробу, т.я сплав дорожчий, обробка його дорожча, покриття теж дорожче. Так деталь буде прочніша. А чи потрібно це.
    У той же час 6061 при достатньому запасі прочності дешеший сам по собі, дешевший в обробці і дозволяє без шкоди для виробу зробити більш дешеве покриття, що, призводить до разумного здешевлення виробу. Якось так.
    Доречі і наші фахівці-практики та спортсмени, які мають значні настріли, кажуть що різниця властивостей між 6061 та 7075 практично неважлива для наших завдань.

Останнє редагування: 31 гру 2017
    POMAH-Lviv, alexapi, Crane075 та 5 іншим подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. (в наявності 35 шт.)
      Стальна вата 000 являє собою спресовану тонку стружку із неіржавіючої сталі. Призначена для чищення,...
      133 грн.
    2. Цилиндрическая развертка Ф5,5мм. изготовлена из самого прочного и износоустойчіивого материала - ин...
      170 грн.
    3. Новий набір для вибивання щіфтів на зброї
      1400 грн.
    4. Розчин ржавого лаку для вороніння чорних металів. Об'єм 100мл - 150грв. Є кількість..
      150 грн.
    5. (в наявності 4 шт.)
      СТОИТ БЛИЦ ЦЕНА - НЕ НУЖНО ЖДАТЬ окончания срока,можно купить СРАЗУ! ДРУГОЙ ТЮНИНГ для оружия, смо...
      475 грн.
  3. Александр_Одесса

Александр_Одесса Leutnant

Повідомлення:
    1.072
    Адреса:
    Одесса
    А какой коллиматор установлен?

Raptor777 та RomanP подобається це.
  4. RomanP

RomanP Leutnant

Повідомлення:
    1.072
    Адреса:
    Україна
    Vector Optics Torrent. Я його купував ще у 2014 році на помпу 12 калібру за 66 баксів. мені тоді казали, що "цей китай лише на рогатку")
    По факту, він відстріляв на помпі близько 1500, потім я його зняв і він валявся без діла. А коли купив Норку , він став мені палочкою-виручалочкою, поки куплю оптику. Коліматор непаганий, дуже міцний, тримає віддачу, але крапка близько 3-х МОА і вона не ідеально кругла, т.є крапка не дуже якісна нерівної форми. Цей Торрент має дві крапки : перша звичайна, а друга невидима інфрочервона, яку можна побачити лише у окулярах нісного бачення. Торенти, які випускаються зараз, по-ємоєму вже не містять інфрочервоної крапки, хоча ця функція мабуть потрібна лише для війни і то для досить вузьких задач.

Большой Макс, Crane075, Indeets та ще 1-му подобається це.
  5. Вадим-28

Вадим-28 Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    774
    Товарищи стрелки-! Всех с Новым Годом и от души! Спасибо что вы есть!

sir_Kolius, RR_qwert, RomanP та 5 іншим подобається це.
  6. RomarioK

RomarioK Schütze

Повідомлення:
    6
    Адреса:
    Днепр
    принимайте в коллектив )))
    перечитал всю тему , перенес все "муки выбора" и приобрел зомбика , сегодня пристрелял оптику с товарищем

Images:

image.jpeg
    Unnamed Player, ->Alexander., Вадим-28 та 10 іншим подобається це.
  7. RomanP

RomanP Leutnant

Повідомлення:
    1.072
    Адреса:
    Україна
    Прийміть щирі вітання!

Большой Макс та RomarioK подобається це.
  8. sir_Kolius

sir_Kolius Obergefreiter

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    24
    Лоти
      на продажу:
    3
      продані:
    49
    Повідомлення:
    295
    Адреса:
    Lviv
    Вітання!

RomanP, Большой Макс та RomarioK подобається це.
  9. amitnik

amitnik Leutnant

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    1.612
    Адреса:
    Київ
    Вітаю! Влучних пострілів. Нехай б'є у ціль!

Sent from my LG-K500 using Tapatalk

RomanP, Большой Макс та RomarioK подобається це.
  10. Большой Макс

Большой Макс Major

Повідомлення:
    2.665
    Адреса:
    г. Черкассы
    Поздравляю !!! Главное - что б радовал; что б Вы от него тащились !!!!

sir_Kolius, RomarioK та RomanP подобається це.
  11. Большой Макс

Большой Макс Major

Повідомлення:
    2.665
    Адреса:
    г. Черкассы
    Что за прицел ?

RomanP подобається це.
  12. RomarioK

RomarioK Schütze

Повідомлення:
    6
    Адреса:
    Днепр
    юкон егерь 1-4

Большой Макс, RomanP та sir_Kolius подобається це.
  13. RomanP

RomanP Leutnant

Повідомлення:
    1.072
    Адреса:
    Україна
    Друзі усіх з Різдвом Христовим! Щастя і благополуччя!
    Скажіть, а нова защьолка була з піном і пружиною в комплекті, чи пін з пружиною старий поставили?
    Чи легко старий пін вибивається і ставится на місце? Дякую!

14. doss

doss Feldwebel

Повідомлення:
    278
    Адреса:
    Київ
    Шановні стрілки, дайте, будь-ласка, відповідь на такі питання:
    1. Чи були у когось реально "недоколи" капсуля в набоях Mesko або GGG після заміни стокових пружин УСМ на ось такі http://www.phoenixsvt.com/uk/ar-15m4/58--jp-enterprises.html ; Чи можна навіть і не переживати з цього приводу?
    2. Наскільки зручніше (не швидше - я в спорт не піду) стає використання карабіну з такою запчастиною: http://www.phoenixsvt.com/uk/-/614--troy.html .
    Чи не буде вона потім заважати вказівному пальцю? Чи це чисто "спортивна" приблуда?

А ще хотілося б почути поради від більш досвідчених стрільців: враховуючи, що відвідую стрільбище максимум один раз на два місяці (50-60 набоїв) чи варто взагалі витрачати кошти на вищевказаний "тюнинг" (лише для отримання більшого комфорту від стрільби, в спорт не збираюсь)? Чи краще витратитись на "тюнинг стрілка" - тобто на набої?

RomanP подобається це.
  15. PhoenixSVT

PhoenixSVT Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    49
    Лоти
      на продажу:
    63
      продані:
    207
    Повідомлення:
    669
    Адреса:
    Україна
    1. На этих патронах неизвестны случаи ненакола. На ЛПЗ/БПЗ в моей практике тоже все нормально, но вкупе с загрязнением, либо допусками конкретного карабина (вылет ударника из зеркала затвора и т.д.) такое возможно.
    2. Зависит от вашей моторики. Как часто досылаете с ЗЗ и из каких положений. Также, если вы левша, то при использовании определенных техник удобнее. Указательному пальцу не мешает. Насколько надо - вопрос индивидуальный.

По последнему абзацу - тут уже дело ваше, чего вы хотите от стрельбы. Просто жечь патроны можно без доработок. Непосредственно на стрельбу, ее результаты и эмоции от нее более всего влияет прицел, УСМ, ДТК и отладка автоматики. А там уже как вам хочется.

Мое сообщение можете считать "на правах рекламы")))

userochik, amitnik, doss та 2 іншим подобається це.
  16. hibea

hibea Obergefreiter

Рейтинг:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    2
    Повідомлення:
    212
    Откровенно говоря такая приблуда добавляет доли секунды в упражнениях - так что судите сами.
    УСМ, толковый прицел, патроны - набор для фана с головой. (хотя если просто для фана, то и УСМ можно не трогать)
    В зависимости от базы карабина можно смотреть на рукоять, приклад, увеличенную рукоять затвора, ДТК. Для дальнейшего уже цевье, рег. газблок, поршни, прочие фичи в виде увеличенных и амбидекстерных штуковин и т д.
    Разумеется личное мнение :)

RomanP, doss та Большой Макс подобається це.
  17. alexapi

alexapi Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    754
    Был один случай недокола с патроном GGG (при том, что таких патронов было отстреляно около 2тыс).
    Правда не на этих пружинах, но тоже слегка ослабленных.
    Т.к. случай был единичный, с чем это связано (патрон или пружина) сказать сложно.

И да, я бы тратил на патроны.
    С настрелом придет понимание, что именно вам нужно по тюнингу, если вообще нужно.

RomanP та doss подобається це.
  18. doss

doss Feldwebel

Повідомлення:
    278
    Адреса:
    Київ
    Дякую за відповіді.
    По прицілу - маю коліматорний приціл Башнел ТРС-25 - мені вистачає, поки не ставлю собі мету досягати якихось надрезультатів, та і по бюджету було відносно недорого. Ото і весь "тюнинг" моєї норінко, ну і ще кільця затвора замінив по необхідності (на новій не тримався затвор на рідних).
    По пружинах УСМ - 800 грн., начебто можна дозволити, якщо дійсно покращують "відчуття" пострілу; а ось щодо важілю скиду ЗЗ - то вже шкода коштів (коли просто стріляти на стрільбищі - взагалі не потрібна (ІМХО), а коли ходив на семінар з "прикладного карабіну" - то в стокову кнопку постійно доводилось "вдивлятись" (я розумію, що то все відсутність навику та моторики, але здалось, що все таки важіль буде зручніше.... :confused:)

- а мені рекламувати не потрібно, мав з Вами справу - залишився задоволений :beer:

RomanP, PhoenixSVT та Большой Макс подобається це.
  19. POMAH-Lviv

POMAH-Lviv Leutnant

Повідомлення:
    2.803
    Адреса:
    Україна
    Ставиться пін і пружина старого. Міняється за 5 хвилин.

RomanP подобається це.
  20. RomanP

RomanP Leutnant

Повідомлення:
    1.072
    Адреса:
    Україна
    Дякую

21. Хантер ua.

Хантер ua. Oberstleutnant

Прошу камрадів-практиків, (хто гарно в темі AR систем) - поради.
    Норінко і цей Бушмайстер https://ibis.net.ua/products/detail...atrolmans-carbine-kal-223-rem-55645/?msg=85rs (звичайно крім того, що ствол трохи довший), по всьому і якості вироблення - однакові?.... (муки вибору).....:oops::(
    З пов.

22. POMAH-Lviv

POMAH-Lviv Leutnant

Повідомлення:
    2.803
    Адреса:
    Україна
    Я б проголосува за бушмастер - тільки тому що брендова річ а не "дешеве китайське лайно":D. Ну і довший ствол.

Большой Макс та Хантер ua. подобається це.
  23. Хантер ua.

Я абсолютно не вважаю, "Норінко" - "дешевим китайським лайном", просто "муки вибору" - зрозумійте!
    І якщо все по якості виготовлення 1:1 то не хочеться лишні кошти тратити, вони тяжко дістаються....:(
    І помилитись - не хочеться.....:oops:
    З пов.

RomanP подобається це.
  24. alexapi

alexapi Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    754
    Не маю інфи щодо якості Буша (але гадаю, що там все ОК з допусками), а от в Норінці мають місце деякі проблеми з допусками, що може завадити використанню стандартних арочних ремкомплектів (піни тощо).

25. Хантер ua.

Дякую!
    А ніхто не пробував стріляти з нього, як він по стрільбі?....(вагаюсь тому, що Американці дуже мало чого виробляють у себе, тому щоб цей "Бушмайстер", не виявився б виробленим в тій же піднебесній)....
    Ось чому вагаюсь......
    З пов.

Камча та RomanP подобається це.
  26. maksim2020

maksim2020 Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    0
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    902
    Адреса:
    Sunshine State
    Я б обрав "мейдінюесей", без жодних вагань.

doss, ->Alexander., Хантер ua. та ще 1-му подобається це.