Minelab equinox 900

Тема в разделе "Техніка для пошуку", создана пользователем kent1130, 26 янв 2024.

1. Don XandeR

Don XandeR Stabsgefreiter

Вітання. Власники 900-ки, підкажіть чи норм у вас вставляється накінечник штанги з резинками в кронштейн штатної катушки 11". Бо в мене туже туго і при цьому помітно що вуха починають розходитись. Трохи підтер резинки, але все одно мвйже так само. Снайперка норм сідає, впритірку, але без зусиль.
    Коротше кажучи, виявив що вушка на 11" не зовсім паралельні і трохи сходяться доверху, якраз на остаточну товщину резинок що не ховаються в посадкове місце накінечника штанги. Це якраз 1 міліметр, на який і розпираються вуха. Особливо праве більш хлипко виглядає. Бо ліве має технологічне потовщення під різьбу і це його посилює.
    Так і не наважився поки ставити ту котушку бо щось стрьомно. Прошу перевірити як у вас, чи паралельні вуха, чи то так має бути? Чи в мене брак? Перевірити легше без резинок. Просто вставити накінечник в кронштейн зверху вниз і також знизу вперед. Якщо знизу заходить легше, а зверху з тертям, то є сходження. Якщо є принаймі міліметровий зазор то паралельні. Дякую!

2. Интересные лоты

1. Катушка Х-Терра моно 7.5 частота, уши сделаны ,рабочая
      950 грн.
    2. Характеристика: · Матеріал: пластик/ прокладки: гума · Товщина місця посадки: 10 мм...
      150 грн.
    3. КатушкаSC30 до ноктa скор2 ,нова ,не використовувалася
      4800 грн.
    4. Котушка на ремонт. Взагалі працює. Але, при вологості глючить. При згинанню дроту, теж глючить. Вуха...
      500 грн.
    5. (в наличии 3 шт.)
      Продам або виготовлю під замовлення котушку до металошукача Квазар, Фортуна, Кощей, Гаррет, ТХ-850,...
      1400 грн.
  3. Володимир84

Володимир84 Oberst

Рейтинг:
    2
    Отзывов:
    8
    Лоты
      на продаже:
    0
      проданные:
    13
    В мене так само було, за 10-15 виходів все добре було, з вухами нічого не сталося.

Arch нравится это.
  4. Don XandeR

То що нічого не сталось, то добре. І що значить "було"? З часом щось змінилось? Могло бути туго через нові резинки, які з часом рівномірно притерлись. Або вони притерлись нерівномірно,що трохи зняло напругу, але не повністю. Тут питання чи є момент сходження "вух" у верхній частині. Як є змога перевірте будь ласка так як я описав, без резинок.

5. Володимир84

Володимир84 Oberst

Рейтинг:
    2
    Отзывов:
    8
    Лоты
      на продаже:
    0
      проданные:
    13
    Було бо 900-й продав, у зв'язку з появою Мантікори.

6. jokercop

jokercop Stabsfeldwebel

Читав на кацапському ресурсі, що були випадки коли вуха тупо ламалися від спроби помістити туди нижню штангу з резинками. Тому якщо реально туго, то краще самі ризики притерти.

7. Don XandeR

То я й притер трохи, але ж не в нуль, бо сенс тоді в них нульовий і вже пластикові частини будуть притиратись одна об одну.

8. kent1130

kent1130 Obergefreiter

Рейтинг:
    1
    Отзывов:
    1
    Лоты
      на продаже:
    0
      проданные:
    3
    Аналогічно було . Нічого не притерав . Силіконовим мастилом змастив і нормально вставилось . З часом резинки притираються і все стає вері гуд

jokercop и Володимир84 нравится это.
  9. Володимир84

Володимир84 Oberst

Рейтинг:
    2
    Отзывов:
    8
    Лоты
      на продаже:
    0
      проданные:
    13
    І не потрібно болт затягувати, все буде ОК.

jokercop нравится это.
  10. Don XandeR

))) та то все зрозуміло. Поплювати, змастити, притерти... Суть же не в тому. Питання про паралельність вух котушки.

11. GARRETT 250

GARRETT 250 Stabsfeldwebel

Все рішає фен. Як хочете так і можете виставить.

Володимир84 нравится это.
  12. Don XandeR

))))) без коментарів)))

Володимир84 нравится это.
  13. Володимир84

Володимир84 Oberst

Рейтинг:
    2
    Отзывов:
    8
    Лоты
      на продаже:
    0
      проданные:
    13
    Думаю, не треба ніякого фена.

14. fedya_valki

fedya_valki Leutnant

Фен в невмiлих руках може привести до розбалансу котушок датчика до недопустимих, коли датчик прийдеться викинути! Там треба знати що, де, й як грiти! Там потрiбен фен з насадками, як для пайки СМД деталей, грiти досить повiльно та самi вуха, а звичайний будiвницький фен це не зробе!

Don XandeR нравится это.
  15. kent1130

kent1130 Obergefreiter

Рейтинг:
    1
    Отзывов:
    1
    Лоты
      на продаже:
    0
      проданные:
    3
    А навіщо гріти ? Що не паралельність вух впливає на якість пошуку ? Чи може менше знахідок від цього стало ?

16. fedya_valki

fedya_valki Leutnant

Непаралельнiсть вух впливае на дуже швидке iх обламання, чи руйнацiю, як краще назвати? Вуха будуть в постiйному напруженому станi, пластмаса колись не витримае цього стану та репне, сопромат!

17. Don XandeR

Отож таке. Ніби задаєш нормальне питання, докладно пояснюєш проблему і можливі наслідки її ігнорування, а отримуєш поради про фен)))) Кумедно)))
    Все ж ще сподіваюсь що відгукнуться реальні власники з конкретною відповіддю на просте питання: "чи паралельні вуха на ваших 11" котушках?"

18. fedya_valki

fedya_valki Leutnant

Це питання треба виробнику ставити, а не на форумi Райберт! Чому в iхнiх приладах, доволi коштовних, вуха не паралельнi, та в них нiяк не можна всунути нижне колiно, а треба притирати резиновi прокладки!

19. Arch

Arch Stabsfeldwebel

Я хоч і не реальний і не власник 900-го, але я виробник МД і скажу що загалом так і має бути як Ви описали. Резинки мають бути з запасом на усадку, бо вони будуть постійно стиснуті і з часом прийдуть в норму, але при цьому все ж будуть виконувати свою функцію. А контакт штанги до вух має бути тільки через резинки , і ніяк інакше , це дуже важливо. Погано дуже коли одразу є зазор і вуха навпаки будуть всередину деформовані.
    Мені теж постійно клієнти таке пишуть , що аж вуха тріщать коли вставляєш, доводиться заспокоювати, так має бути.

20. GARRETT 250

GARRETT 250 Stabsfeldwebel

Я рівняв і не одну, і нічого ніде не поплило. Звісно фен для пайки а не строітельний, а якщо руки не звідти то буде кумедно.

21. Володимир84

Володимир84 Oberst

Рейтинг:
    2
    Отзывов:
    8
    Лоты
      на продаже:
    0
      проданные:
    13
    В знайомого питав, в нього 800-й років два, копає не так як я), той регулярно. Каже таке саме було, за два роки поміняв 2 рази ризинки. Так що нічого не грійте, не пиляйте.

Arch нравится это.
  22. jokercop

jokercop Stabsfeldwebel

Це повідомлення з іншого ресурсу.

Добрый вечер всем.
    Пару дней назад купил 900.
    Стал вставлять нижнюю штангу в уши катушки, шла с трудом, даже резинки завернуло немного.
    Резинки помазал, запихнул. Уши немного врастопырку стали.
    Прибор, дорогой, думаю, значит так должно быть плотно.
    В итоге, при попытке закрутить болт уши сломались... Без усилия даже я б сказал.
    Вот и думаю теперь, то ли я что не так сделал, то ли размер ушей с браком был.
    Неужели штанга с таким усилием должна пролезть в уши?
    P. s. Резинки вставил хорошо, они на полмиллиметра, примерно выступали, не больше. Хорошо и ровно было.
    В комплекте маленькая катушка, в неё тоже штанга не лезет.
    Болт не решился закручивать, наверняка тоже уши сломаются...

Сообщение отредактировано felsen: Dec 7 2024, 20:37

23. jokercop

jokercop Stabsfeldwebel

Особисто в мене так само було, штанга дуже туго зайшла у вуха, але я цему не придав значення. Підтягнув болт і все, так і ходжу все нормально.

24. Don XandeR

Неважливо звідки ростуть руки. Тупо намагатись робити сер'йозне втручання в новий прилад який коштує трошки дохуліон грошей і є на тривалій гарантії. Це на саморобках можна займатись рукоблудієм, але не в подібних випадках.

Vizitor и jokercop нравится это.
  25. Don XandeR

Я про те й кажу. Люди пхають невпіхуєме. Послинять, помажуть і наче заєбісь. Ще й болт до упора)). Ключовий момент тут - "просто не звернув уваги". Воно може й запихнутись зразу і кілька виходів протримається. По теплу може довше зі зрозумілих причин. В будь-якому випадку матеріал під надлишковою напругою і це не норм.

jokercop нравится это.
  26. Don XandeR

Питання виробнику можна поставити коли є статистика. А на форумах є можливість хоч приблизно зібрати її. І поставити питання хоча б дистрибьютору, а вже він, може, і задасть виробнику. Але бачу що ту статистику не так просто зібрати, бо хтось "просто не звернув уваги" і так ходить, а хтось, вже знаючи про потенціальну проблему, заспокоює себе що вже багато виходів зробив і нічого не зламалось, хоча спочатку теж туго лізло. Та просто взяти перевірити - ніт!, нема такого))). Поки ви ходили якусь кількість виходів резинки могли стертись нерівномірно, але проблема нікуди не зникла і потенціальний ризик лишається.
    Я ж не лише для себе намагаюсь добитись відповіді, а й для вас же і інших теперішніх чи майбутніх власників цієї балалайки))