Металлоискатель XP Deus

Тема у розділі 'Техніка для пошуку', створена користувачем Чтец безымянный, 15 бер 2010.

1. Travesil

Travesil Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    1.427
    Адреса:
    Украина
    Примерно 15 года алюминиевая обмотка. Хочу провести тест у меня есть и медная и с алюминия. Они по воздуху имеют примерно одинаковую дальность но в грунте чувствую преимущество медной . Медная как бы цепляет лучше крупные медь.

Останнє редагування: 6 кві 2026
    VVS-7 подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. Металошукач ,,Qwasar ARM,, (б.в.) но в робочому та гарному стані. Штанга складна (3 уровня) , компак...
      1575 грн.
    2. Плата для самостоятельной сборки всем известного балансого (IB) металлоискателя Tesoro Lobo, лоббо,....
      395 грн.
    3. Предлагаем вам вот такой прибор - остался от бывшего камрада . Продает внучка после ухода деда в мир...
      650 грн.
    4. Плата для самостоятельной сборки всем известного импульсного микропроцессорного металлоискателя Trac...
      160 грн.
    5. Плата для самостоятельной сборки всем известного балансого (IB) металлоискателя Терминатор трио-М, t...
      235 грн.
  3. Cladotrix

Cladotrix Der Grüne Führer

Повідомлення:
    10.420
    Адреса:
    Україна
    Не знаю скільки обмотки відсотково займають від ваги датчика, але при однаковій кількості витків, та однаковому перерізі дроту обмотки алюмінієві в 3 рази мусять бути легші ніж мідні, гіпотетично датчики з алюмінієм можна вирахувати по вазі. Ну але то гіпотетично, якщо не знівелювали різницю заливкою, не змінили співвідношення.

Travesil подобається це.
  4. Travesil

Travesil Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    1.427
    Адреса:
    Украина
    Мой датчик 18 года Х35 эллипс с защитой весил 583гр.
    Сейчас датчик Deus XP c защитой с начальным номером 01 по идее 13г выпуска весит 655гр. Но продавец показывал гарантийку что он 15 года выпуска может и этот попался алюминий мне. Так как была 9 с номером 00 которая весила как большой х35.
    Камрад ранее писал что его датчик весит 686гр но номер не указывал примерно покупал в 14 году.
    Кто может взвесить свой эллипс с защитой без штанги и болтика и указать начальные 2 цифры?

вес датчика DEUS XP  номер 01 655гр.jpg

5. Андрей ДП

Андрей ДП Gefreiter

Повідомлення:
    80
    Адреса:
    Київ
    я десь чув, що датчики різні бувають, хоч і рік, і партія може бути одна, але ефективність різна, ніхто не помічав такого?

6. Travesil

Travesil Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    1.427
    Адреса:
    Украина
    Да встречаются датчики шумные и тихие. На своем маленьком датчике 9 я не мог выставить sens больше 90 а на большом ставил 96. Был первый датчик там мог выставить sens 93. Проблема кроется скорей всего в разбалансе. Чем больше разбаланс тем будет больше помех. Так на шумность могут влиять плохие конденсаторы в TX. Вот у меня на плате где должен стоять 100n конденсатор стоял 96n. Такое расхождение ёмкости может повлиять в лучшую или худшую сторону в работе прибора. Также операционные усилители в RX. Взять 10 шт и они будут работать мощнее или слабей и давать больше или меньше помех. Конечно практически одинаково не каждый уловит разницу в работе. Это очень хорошо заметно в дешёвых усилителях по 15гр а в датчиках Deus он стоит около 100гр и качество работы выше. .
    Вчера измерил дальность электромагнитного поля датчиков Deus XP с помощью мультиметра так как у меня он может фиксировать частоты от 1000 до 100000 Гц. На 18 кГц . У датчика с алюминиевой намоткой дальность показало 46 см а с медной 55 см. Если бы алюминиевый был дальше я бы удивился. Но можно намотать что будет алюминиевый сильней чем медный .

Останнє редагування: 7 кві 2026
    SEREGA87, Volocuga та Hirurg ss подобається це.
  7. Андрей ДП

Андрей ДП Gefreiter

Повідомлення:
    80
    Адреса:
    Київ
    ставлю 98 чуйку, працює він стабільно без погрішностей, деколи балабонить, але це пікова чуйка тому дивуватись цьому не варто. головне якщо вологий грунт не ставити 95+ ч. при 30+ кгц, буде сильно балабонити навіть при грунті 85+, сам пробував, можливо я ще не вивчив деуса до кінця, але загалом апарат непоганий, не знаю наскільки його актуально було-б мені брати в 26 році, але за відгуками по чк, деуса найрезультативніший. хочеться спробувати ще еквінокс 900

Gviga та Travesil подобається це.
  8. Illiapanov9898

Illiapanov9898 Gefreiter

Повідомлення:
    39
    Адреса:
    Львів
    4 кГц найглибше буде для своїх цілей. Я ставив на вибитій корчмі де вже не було сигналів 4 кГц і за 2 копи ще 10 монет і срібло і 2 пʼятаки. Тому вона топ. Але тільки для великих цілей

galen12341, Hirurg ss та Бек подобається це.
  9. Rastaarheolog

Rastaarheolog Oberleutnant

Повідомлення:
    1.939
    Адреса:
    Україна, Київ
    В мене колись були такі:

1) Катушка 13"х11" или 34х28 см. Тип: DD. Куплена 8 августа 2013 года. Вес 674 грамма с защитой. Позолоченные контакты зарядки, медная обмотка внутри. Номер катушки 01AD40.

2) Катушка 9" или 22,5 см. Куплена 10 апреля 2013 года. Вес 425 грамм с защитой. Позолоченные контакты зарядки, медная обмотка внутри. Номер катушки 0147D4.

3) Катушка 11" или 28 см. Куплена 17 января 2017 года. Вес 458 грамм с защитой. Позолоченные контакты зарядки, алюминиевая обмотка внутри. Номер катушки 04CABC.

Валерий Ч, maxskype51, Travesil та ще 1-му подобається це.
  10. ADEMUS

ADEMUS Oberschütze

Повідомлення:
    33
    Адреса:
    Україна
    Доброго дня є різниця ходити в наушниках ws6 ,по звуку на цілі чи краще ws2?

11. Mishka*

Mishka* Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    688
    Адреса:
    Львів
    А по фарту і глибині яка була найкращою?

Rastaarheolog подобається це.
  12. Rastaarheolog

Повідомлення:
    1.939
    Адреса:
    Україна, Київ
    По глибині - еліпс, по іншому 9ʼʼ.

Валерий Ч, VVS-7, maxskype51 та 3 іншим подобається це.
  13. Андрей ДП

Андрей ДП Gefreiter

Повідомлення:
    80
    Адреса:
    Київ
    на еліпсі наче глибина взагалі скудна, він більше про мілкі самородки золота та цінних металів..

14. Volocuga

Volocuga Oberstleutnant

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    2
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    7
    Не той еліпс).

15. Rastaarheolog

Повідомлення:
    1.939
    Адреса:
    Україна, Київ
    Самородків не знаходив, бо нема їх там, де я шукав, а на інші знахідки глибина була вражаюча. Наприклад, мідну сокирку кельт знайшов на глибині 2,5 штиків Фіскарс, а це десь 75-80 см… Мова іде про еліпс 13ʼʼх11ʼʼ:
    IMG_8526.png IMG_8527.png IMG_8528.png

Ця катушка ідеальна, коли треба просканувати велику площину, чи знайти те, що вже не бачать інші катушки…

Валерий Ч, Travesil та Nikolas1 подобається це.
  16. olegck

olegck Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    3
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    11
    Повідомлення:
    893
    Адреса:
    Черкаси
    Вітаю колеги.
    Хотів би отримати пораду.
    В мене поряд Дніпро і відповідно купа пляжів, де я періодично лажу, щоб оскомину збити, бо не треба далеко їхати і можно навіть після роботи на пару годин виходить.
    Збирав монети любі, і алкодинарії і ходячку і купу советів, якусь біжутерію, а от раді цікавості взяв цепочку, на пару грам, золоту і зарив в пісок, не бачить прибор, на жодному режимі. Хоча я так, нашвидкуруч тестував але добитись внятного сігналу не зміг.
    Звідси і питання, на пляжі хто як на голду налаштовує апарата, із досвіду.

Images:

IMG_1927.jpeg
  17. Cladotrix

Повідомлення:
    10.420
    Адреса:
    Україна
    Доброго дня. Прилад бачить не пару грам ланцюжка, а найбільшу його частину, по факту замочок, тому з ланцюжками на любих мд печалька (я не деусовод так що проги не підкажу). По повітрю можете сміливо гратись дома з налаштуваннями, пісок не багато забирає чуйки, можна проігнорувати, в піску буде майже те саме.
    Якщо мілкі сегменти, то прилад важчий але тонший ланцюжок, бачитиме гірше ніж огризок товщого та легшого, на жаль так..(

olegck та fedya_valki подобається це.
  18. olegck

olegck Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    3
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    11
    Повідомлення:
    893
    Адреса:
    Черкаси
    Цвітні метали деус на любій прозі чітко диференціює, звісно бувають глюки, але то радше випадковість ніж система.
    А от золото тонюсіньке, та й замочок там той , мікро, мабуть таки й не бачить. Але ж питання риторичне, скіко цепочок я минув, бо за цей рік вже облазив всю округу.

Cladotrix подобається це.
  19. Cladotrix

Повідомлення:
    10.420
    Адреса:
    Україна
    Всі минають, не переживайте, Ви не виняток.
    Кільце золоте 3 гр мд лупитиме добре, а такої ж ваги ланцюжок, навіть значно більшої вже ні.. На найвищій можливій частоті хіба пробувати вичепити. Простіше граблі по піску тягати, що дехто і робить на пляжі.

olegck подобається це.
  20. olegck

olegck Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    3
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    11
    Повідомлення:
    893
    Адреса:
    Черкаси
    Граблі то вжє браконьєрство.
    Та й кайфу немає, тут самий сенс вицепить на вибитому місці сигнал і піднять завітного кругляша, який зарили 50 років назад наші пращури, з надписом золотонішський горілчаний завод.

21. Travesil

Travesil Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    1.427
    Адреса:
    Украина
    У вас какой датчик? Лучше XP Deus 22.5 см HF максимальная частота 55кГц или XP Deus 24x13 см HF 81 кГц? Они по любому учуют цепочку лучше чем любой черный датчик ХР. Может отпишутся владельцы блондинок. Видят ли блондинки цепочки ?

22. GARRETT 250

GARRETT 250 Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    5.793
    Ещё и как видят. Идеально и без замка тоже. Настройки прибора залог успеха

Travesil подобається це.
  23. olegck

olegck Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    3
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    11
    Повідомлення:
    893
    Адреса:
    Черкаси
    На катушці написано x35 , велика така чорна.
    Поки претензій до до неї не мав, поки не почав гратися з цепочкою.
    В цілому рахую, шо навчання оператора проходить успішно, але є прогалини в теорії ще.
    Звідси і питання .

24. olegck

olegck Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    3
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    11
    Повідомлення:
    893
    Адреса:
    Черкаси
    Не поділитесь своїми налаштуваннями, буду вдячний.

25. Travesil

Travesil Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    1.427
    Адреса:
    Украина
    Настройки наверно относятся датчикам HF. На Х35 можно поставить частоту 28 кГц для лучшего обнаружения мелких целей. Шумодав -1 или 0.

olegck подобається це.
  26. GARRETT 250

GARRETT 250 Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    5.793
    В мене уже д2, тут настройки по другому.
    По поводу цепочок я про блонду. Чорні не пробував на мілке жовте.
    Там головне шумодав -1-0 , 3 тона превратить в два, тільки так чоткі красиві сигнали. 30 кГц обов'язково.

Travesil та olegck подобається це.