Как то пришлось поработать кровельщиком, навыки кое какие остались, думаю идея не плохая. (кровельщиком не тем что металл на саморезы а с киянкой и всё на загибах, что правда в юности лет 20 назад,но я мотал на ус все ньюансы, так как хотел себе накрывать дом. Ах мечты мечты). Получится, до сих пор иногда шалю с оцинковкой.
А я с мотылем пробовал разобраться, ну очень подгулявший был наварил обточил и накаткой в токарнике прошелся.
Хорошая прокатка, вот что значит наличие доступа к цехам. К сожалению большенство форумчан обходятся в лучшем случаи гаражом с тисками и то не у всех такая роскошь. Но желание востановить предмет проходит все преграды.
Продовжу звіт. Формування магазину. На (оправці) товщиною 10мм зробив загини заготовки задньої частини магазину.
Да ! еще Великая польза от тем где каждый сможет показать свою работу. Завтра попробую решетку накатать. По идее и в принципе мотыль возможно повторить, я об новоделе.
Загин робив до ребра на оправці. В результаті після карбування загину, ребро загину має іти в притірку до ребра на оправці.
Прежде чем смотреть, нужно сделать. Без демонстрации последовательности работ это хвастовство. Мол вот как я сделал. В моём случаи я выкладываю всё до мелочей, не тая ничего. Это плата за данную мне информацию. Люди видят что я спрашиваю информацию не ради балабольства а с конкретной целью и помогают мне информацией кто чем может. Терпения господа, терпения.
У карбуванні дрібних деталей є ще одна тонкість. По краях загину метал завжди з меншим опором і загинається більше. У такому випадки не біда. Не варто зачеканювати його в гострий кут, а якщо зачеканили то розігнути. І вистачить акуратно простукати по ребру молоточком, щоб виправити лінію не правельного загину.
Після того як дві сторони прочеканені, прорахував і накреслив лінії відрізу зайвого металу. В даному випадки 2мм. Забігаючи вперед скажу що перед складанням я цей розмір трохи зменшив. Креслення лінії. Виставляю на штангель потрібний розмір, фіксую і опираючи одним зубом в грань тягну вздовж заготовки, креслячи другим зубом рівну лінію. Штангель не притискаю сильно, щоб не зіпсувати його. Завдяки тим поперечним лініям від наждачки лінія креслення виходить чіткою та замітною.
Підгонка в розмір загину. Не знімаючи пластинки на яких карбував загин, відрізаю зайвий метал. Пластинки не дають пошкодити саму заготовку при відрізі зайвого металу. Таким чином із заготівлею все чітко.
Точная подгонка линии. Здесь важно что бы рез был с прямым углом, а не сглажен. При хорошем соединении это пригодится. Прошёлся диском по линии плашмя к оправке, режущей частью диска выравневая линию заготовки. Точна підгонка лінії. Тут важливо що б різ був з прямим кутом, а не згладжений. При хорошому з'єднанні це стане в нагоді. Пройшовся диском по лінії плазом до оправки, ріжучою частиною диска вирівнюючи лінію.
Відігнув трохи ножем потім поправив пластинкою загин по всій площині. Після чого пройшовся наждачкою, знімаючи задирки. Грань повинна залишитися з прямими кутами а загин чистий від стружки.
Передня частина. За допомогою ключа, зігнув лист металу по колі передньої частини оправлення. Під зуби ключа потрібно підкласти папір або типу того, що б не залишилося вмятинок (можна наклеїти скотч). При загині ключ сильно не стискати.
Далі підготовка до карбування. Відрізав ті частини листа, які стирчали за межі оправлення. Так оправлення стоїть на столі і карбувати зручно. Зрізати практично по краю оправлення, інакше може потім не вистачити металу для загину. Напильником зняв гострі задири.
Дощечкою простукав по напівкруглій частині заготовки. Молоточком не рекомендую, будуть вм'ятини. Повторив форму оправлення.